- Komentari -

"Država je ranije ulagala u nauku" VIDEO

Talentovani smo ne samo za sport već i za nauku. Samo prošle godine naši genijalci osvojili su više od 40 medalja na svetskim takmičenjima. Svaki deseti maturant Matematičke gimnazije školovanje nastavi u inostranstvu. Kažu da je Kembridž postao univerzitet talentovane dece iz Srbije.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Za ovu vlast 1990-2019 naučnici, profesori su svi odreda izdajnici, nepijatelji... Pošto nije bilo lustracije nije bilo ni otvaranja tajnih knjiga... zapravo knjige se uredno popunjavaju, svakodenvno vodi se evidencija šta ko od intelektalaca radi, prati se svaki njihov korak... kao što je to radio i štazi....pa šta mislite zašto je Srbija: dno dno-dna. Imate čoveka i onda iz hira (političke osionosti) isključite sve neurone iz mozga tog čoveka... šta će vam čovekom mozak (opasana stvar) ostala samo trupina, ruke i noge....bez mozga to vam je Srbija već 30 godina.
  (natalija, 13. februar 2019 13:17)

  # Link komentara

 2. Nikada nismo ulagali dovoljno u nauku!! Zato nam je i "pobeglo" 100000 naučnika, za poslednjih 30 godina!!!
   (Smuleco, 12. februar 2019 10:48)

  # Link komentara

 3. @ EU Citizen Не слажем се.Свуда на свету држава улаже у науку.Преко 40%
  буџета чувеног MIT(а то је приватни факултет)долази од државе,САД.У Израелу држава 100% финансира науку("Езра Вајцман" Институт)а привреда онда купује
  готова решења чиме се даље финансира наука.
  (артиљерац, 11. februar 2019 22:14)

  # Link komentara

 4. Mogao je gos'n Mađar i da objasni kako je primao profesore u stalni radni odnos dok je bio direktor. Možda i tu leži nekoliko razloga zašto se mladi i pametni ne zadržavaju ovde, jer vrlo lako umesto njih može da uleti neko ko je politički podoban, ili po direktivi 'odozgo'. Svaka čast na pameti i pregalaštvu, ali kao čovek je da ne budem grub, jako loš.
  (Mister Know, 11. februar 2019 19:04)

  # Link komentara

 5. Ne treba država da ulaže u nauku, već privatne firme koje će to koristiti da zarade novac. Samo je kod nas država najbolji biznis, u tome je osnovni problem ove zemlje, samo to mnogi, zadojeni suludom socijalsitičkom ideologijom, ne vide.
   (EU Citizen, 11. februar 2019 18:15)

  # Link komentara

 6. sa ovakvim bolesim drustvom i ovakvom vladom nece, moralne i sve druge vrednosti su okrenute naopacke. Pa vidite ko izlazi na miting buducnost srbije, sve stariji ljudi, babe i dede, penzioneri.Gde su ovde mladi, oni koji stvarno treba da budu ponos Srbije.
   (bg1, 11. februar 2019 16:42)

  # Link komentara

 7. Sama cinjenica da se za nauku iz budzeta izdvaja isto novca koliko i za nevladine organizacije govori i vise nego dovoljno. Srecan put kolege.
   (Helen, 11. februar 2019 15:33)

  # Link komentara

 8. U zemlji u kojoj ne postoji privreda, ne postoji ni nauka. Pusti Vojo stara vremena, da su valjala ne bi prestala. Mi smo sad nacionalno osvešćen narod, tim jezikom nauka ne govori. Sport, jeftina radna snaga i estrada, to su naše grane za izvoz.
  (Inspektor Bešević, 11. februar 2019 13:33)

  # Link komentara

 9. ima tu jos nemali broj sposobnih i pametnih ljudi ali se njihov glas slabo cuje,mozda bas i zbog toga sto su pametni,da,jos najbolje da stave svoje znanje neznalicama na raspolaganje?
  (cetri jahaca, 11. februar 2019 13:31)

  # Link komentara