- Komentari -

Astronauti kao NBA igrači: Evo kako put u svemir utiče na njih

Astronauti uopšteno važe za ljude koji su obrazovaniji i znatno bolje fizički pripremljeni od prosečnog čoveka. Iako ih svemirska putovanja izlažu određenim oblicima radijacije, kakvi su na zemlji nepoznati i povezuje ih sa srčanim oboljenjima i razvojem tumora, američka studija tvrdi da to ne skraćuje njihov život.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Oni putuju jedino u Holivudu,kakav svemir kakvi bakraci.
  (Svedska, 1. januar 2019 15:46)

  # Link komentara

 2. @(deki185, 31. decembar 2018 09:27)

  Ma tako je, sve je to laz prijatelju. Ovi sto imaju jedva zavrsenu osnovnu skolu su sa lakocom prozreli sve te Americke, Ruske, Japanske, raketne inzenjere i kosmonaute. Dzabe njima sve skole i ucenje celog zivota jer skola ne znaci apsolutno nista. Svo potrebno znanje se stekne za par sati na youtubu. One uciteljice sto su im davale jedinice u skoli su takodje deo zavere! Sasvim je logicno da teoreticari zavere nemaju visoko obrazovanje samo iz razloga sto nisu hteli da veruju prevarantskom programu nastave, a ne zato sto su bili nesposobni (nisu hteli) da razumeju i nauce fiziku/hemiju/matematiku. Kome jos trebaju te lazne nauke...
  (jovan, 31. decembar 2018 13:49)

  # Link komentara

 3. Kakvi astronauti, pa svemir ne postoji. Kao ni oblaci, ni sunce... to je sve CIA izmislila da napakosti nama.
  (BV, 31. decembar 2018 13:24)

  # Link komentara

 4. Presmešna su mi ova istraživanja koju analiziraju jedan ili dva faktora. Nikome ne padne na pamet da na MORTALITET utiče recimo to što su profesionslni sportisti i astrounati odlično plaćeni, stoga imaju viši standard življenja, lepše jedu, lepše putuju, lepše se oblače, manje stresa, manje svađa sa partnerom i decom (barem oko finansija), a uspešni su, samim tim i zadovoljniji (u većini slučajeva), da ne govorim o tome što su zdraviji zbog samog treninga.
   (Kibo, 31. decembar 2018 13:22)

  # Link komentara

 5. deki, tebi ne treba ni nada ni dizni, tebi je mozak već ispran...
   (Žarko, 31. decembar 2018 13:04)

  # Link komentara

 6. Astronauti su super ljudi.Oni su prolazili kroz tz.Van Alenove pojaseve oko Zemlje a da to nisu ni osetili.Astronauti koji su navodno isli na Mesec su prolazili kroz taj pojas dva puta i nikakve posledice nisu imali.Volim naucnu fantastikunod strane NASA.Nije ni cudo sto im je Dizni bio partner.Crtani filmovi su uvek bili popularni za ispiranje decijih mozgova.
  (deki185, 31. decembar 2018 09:27)
  OK razumem ja sve to... A šta je sa 200 miliona neprijavljenih kineza? Za to ćutiš? Dok oni kopaju tunele do Pariza, Londona, Njujorka... I gde je Isusova ruka?
   (Penzioner, 31. decembar 2018 12:31)

  # Link komentara

 7. pravi astronauti ne postoje...postoje samo glumci u tim filmovima,pazite NASA je organizacija za pranje para nepresusan bunar u koji trpaju ogroman novac a potrosi se samo 20% od tog novca na glumce i pratecu opremu koriscenje,ostalo ode ko zna kome jer realnih i stvarnih letova nema!

  cak i ovaj zadnji sto su dvoje turista kao bili na putovanju nisu bili prikazani,nego film se bio naglo prekinuo!!!

  rakete se lansiraju da padnu na zemlju...ostalo je sve studio,ZATO NIKADA NECETE VIDETI KAMERU POSTAVLJENU NA VRH RAKETE DA SNIMA PREMA GORE!

  cak imate originalnu repliku medjunarodne s.stanice u prirodnoj velicini koja se nalazi na zemlji u jednom ogromnom bazenu...tamo se vezba i snima to sto gledate,sve mozete proveriti!

  zato se kamera nikada ne postavlja na vrh rakete prilikom tih putovanja...jer bi trebao da vidis ono sto oni tvrde!a to ne mozes da vidis zato sto ne postoji!
  (zz, 31. decembar 2018 12:26)

  # Link komentara

 8. Kad Posetioci iz X veka hoce da ispadnu obrazovani, oni se dohvate Van Alenovih pojaseva, culi nesto od ludog cika Ljube Jutjube, pa ponavljaju a da pojma nemaju o cemu govore.

  Hajde sada nazad odakle ste dosli kroz Hodnike Vremena. Jeste li popili napitak? Jeste? Onda da izgovorim vradzbinu:

  PER HORUS
  ET PER RA
  ET PER SOLEM INVICTUS
  DUCERES

  Puf!! Odose... Au, koliko balege je ostalo...
  (BSN, 31. decembar 2018 11:36)

  # Link komentara

 9. Astronauti su super ljudi.Oni su prolazili kroz tz.Van Alenove pojaseve oko Zemlje a da to nisu ni osetili.Astronauti koji su navodno isli na Mesec su prolazili kroz taj pojas dva puta i nikakve posledice nisu imali.Volim naucnu fantastikunod strane NASA.Nije ni cudo sto im je Dizni bio partner.Crtani filmovi su uvek bili popularni za ispiranje decijih mozgova.
   (deki185, 31. decembar 2018 09:27)

  # Link komentara