Petak, 14.12.2018.

08:04

Državni službenici će morati ponovo u klupe VIDEO

Izvor: B92

Državni službenici æe morati ponovo u klupe VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Lola

pre 5 godina

da ne zaboravite da kazete onom portiru iz konzulata u Dizeldorfu, da ne bi trebalo da spava usred posla, sa nogama podignutim na sto. bar to za noge, ako moze. hvala.

marko

pre 5 godina

moja majka radi na šalteru u banci pošt. štedionice u bg, kaže narod je katastrofa, nepismen, bezobrazan, agresivan, i to u 99 posto slucajeva stariji i penzioneri, bukvalno kaže dolaze samo da bi izbacili sav bes i životne probleme na šalterušama, očekujući da će oni da reše što su im penzije male, što nemaju da plate račune i ostalo. kaže kakvi su nam stariji mladi su i odlični.

Provincijalac

pre 5 godina

Ja sam jednom hteo jednu šaltersku radnicu srednjih godina možda je i malo starija, da pitam zašto mi nikada ne odgovara na moje dobar dan, doviđenja i hvala? Inače ja sam po prirodi srdačan i zaista u Beogradu problema te vrste nisam imao, ali ova mi je baš zapala za oko svojom "pasivnošću" u komunikaciji i to uporno žena ćuti i sve gleda ispod oka, ali zato važno da oko vrata nosi ceo ikonostas. Ja shvatam da je ljudima svega preko glave i sam sam prisustvovao nekim scenama da me je živ blam pojeo, ali kad već u samom startu komunikacije vidite da nisam jedan on "onih" nema potrebe da spuštate gard i svoj odbrambeni mehanizam uperite ka meni, ja i onako nisam tu da bih bio vaš prijatelj već da obavimo posao.

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Sluzbenici dobiju sertifikate da su odslusali, predavaci dobiju pare, a niko ne makne ni malim prstom! Tako to izgleda u Srbiji...

G-dja

pre 5 godina

Opstina Novi Beograd. Uredno sacekala red, da bih postavila pitanje. Mogu li za sestrica izvaditi izvod iz maticne knjige rodjenih? Sa druge strane stola, sluzbenica povisenim glasom i vidno nervozna, krece da me napada, sta ja mislim da se izvodi izdaju tek tako, bla, bla...Skoro 5min. je trajalo. Kada je zavrsila, saopstila sam joj da je mogla odgovoriti samo sa da ili ne, i da ocekujem izvinjenje. Nikada necu zaboraviti taj pogled meni upucen.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

Vidim da ovde neki brane državne službenike. Lično sam prisustvovao razbešnjujućoj situaciji u socijalnom, kad radnik na šalteru urla na bakicu koja je došla zbog nečega u vezi socijalne pomoći. Žena nit vidi nit čuje kako treba, a ovaj zapenio na nju. Vi ih branite, kad ostarite i zanemoćate videćete ko je ko i ko je kakav. I da se razumemo, sa tzv. državnim službenicima sam uvek maksimalno ljubazan. Ne zato što ih poštujem, već da bih ih gledao što je kraće moguće. Prema državnim službenicima svih nivoa osećam samo prezir. I oni su ti koji drže državu jednom nogom u grobu zadnjih 30 godina. Njihova nestručnost i srebroljublje su bez premca.

ogledalo

pre 5 godina

Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.
(Kosta, 14. decembar 2018 08:57)

Pa u tome jeste stvar, ljubaznost sluzbenika je zakonski regulisana, a ljubaznost klijentele?
Zna se koja su Tri Tradicionalna Srpska Neprijatelja: Svaba, Promaja i Drzava.
Stvar je u duboko usadjenom uverenju da je drzava sredstvo represije nad slobodnim preduzetnickim duhom Srba, onim grabezom po kome smo ozloglaseni. Samim tim drzavni sluzbenik nije zaposlena osoba, nego vojnik represivne masinerije po kome je dozvoljeno otvoriti vatru iz svih verbalnih oruzja, ako se vec ne sme iz drugih.

navijac

pre 5 godina

Pre jedno mesec dana supruga otisla da preda dokumenta za naknadu za vreme porodiljskog bolovanja. Zena koja je radila za tim salterom rekla joj 'nemamo struju, dodjite sutra'. Na to supruga kaze 'u redu, mozete onda samo da mi prekontrolisete dokumentaciju da li je sve u redu' da bi na to dobila jedan drzak odgovor 'jesam ja tebi rekla da dodjes sutra'!? Kada se tako obraca trudici u devetom mesecu, kako li je sa ostalima?! Inace u pitanju je plava gospodja, prijemni salter u Kragujevcu.

Goran

pre 5 godina

Radnici Centra za Socijalni rad Novi Beograd su izuzetno neljubazni,sujetni, čak i agresivni ako im skrenete pažnju na ponašanje. A oni bi prvi trebali da budu primer kako treba. Sramota za državu, dodješ sa vapajem za pomoć zbog nasilja u porodici a oni te 'ladno otkače kao " ma dajte, srediće se to samo"...i još ti prete a kad ti trebaju ili su te žene na godišnjem ili na bolovanju. Posle se čudimo kad se tragedije dešavaju.

kraljica

pre 5 godina

Pristojnost i obzir prema drugima su kod nas deficitarni, na žalost. To je, što bi rekao Andrić, siguran znak da je društvo u raspadu. Otud potiču i neljubaznost i neprofesionalnost. Mislim da svako od nas treba prvo da pođe od sebe, da se trudimo da budemo pristojni i obzirni u ma kakvoj situaciji se našli. Onda to postaje sve više normalno i rašireno ponašanje. Sjetimo se samo Japanaca u situacijama katastrofe: smireni, staloženi, ne kukaju i ne ponašaju se neuračunljivo jer je nepristojno i ne treba drugi da se bave nečijim emotivnim stanjima, ne grabe samo sebi već vode računa i o drugima oko sebe. Dokle god smo mi u mentalnom sklopu u se, na se i poda se, ovo će nam biti problem.

labud

pre 5 godina

Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?
(Stole, 14. decembar 2018 08:26)

Makar tog mehanicara ne placas nezavisno od toga da li ti trebaju njegove usluge, a ove usporene i neljubazne spodobe placas i nemas alternativu, lako se okrenes i odes kod drugog

ziks

pre 5 godina

Negde sam procitao da ce se svi
sluzbenici u javnim i drzavnim ustanovama proci obuku da bi bili ljubazni kao sluzbenici u bankama.Ne daj boze da svi rade tako jel cemo se onda bas nacekati u redovima.U banku odlazim kad moram,ljubaznost jeste na nivou ali brzina im definitivno nije jaca strana,mislim da bi pre izabrala brzinu nego ljubaznost sa gomilom bespotrebnih pitanja i zalazenja toliko u intimu svake stranke.Slazem se da osmeh puno znaci ali za to ti i ne treba obuka a trebalo bi da se primenjuje svugde,i u privatnom i u javnom i drzavnom sektoru.

Aca

pre 5 godina

Ljubaznost nije stvar htenja vec karaktera,imate ljude koji su stalno ljubazni bez obzira na sve a s druge strane drugima je tesko i dobro jutro da kazu. Medjutim, mene ne zanima da li je on ljubazan vec da sto pre zavrsi svoj posao,naravno bez svadje,dranja i sl. sto pre zavrsimo bolje je i njemu i meni. Pozdrav

Isključi Pink, uključi mozak

pre 5 godina

Sve su samo ne ljubazni.
Jer su: Bogom dani. I i treba ih kažnjavati, ne opomenom ili smanjenjem plate od 5% nego OTKAZOM!

I, uvek se treba pobuniti kod NADREDJENOGu instituciji! I nad popom ima pop.

Žive od naših para a tretiraju nas kao stoku. Najgore je kad to rade u zdravstvenom sektoru, bolesnim i starim ljudima koji su čitav svoj radni vek odvajaliza njihove plate !

PIO fond takodje, leglo - neljubaznih. Imaju neku matoru pravnicu u Nemanjinoj, ne dao Vam Bog da je sretnete!

lemy bond

pre 5 godina

pa u bankama gde te džepare su ljubazni,smeje se i krade ti,a u socijalnom te ne vidi,doktor ce da te bije ponaša se kao čuvar konc logora.... znači na ovo pitanje ne moze da se odgovori sa da i ne.

Nista ni od svega

pre 5 godina

Meni bi bilo dovoljno da nas ne reketuju ,pa taman cak i sto lsju i ujedaju.
Cuj ljubazni ? Pa taj prvi korak loseg ka najgorem su prevazisli jos pre 35 godina

zabar

pre 5 godina

Kod nas je toliko sluzbenika doslo po vezi i nece biti ljubazni nikad,jer se osecaju zasticenim kao beli medvedi.Sto vise nasi predmeti stoje po fiokama mesecima.Kad im nesto prigovoris imaju spreman odgovor,nemam ja samo tvoj predmet.To ti je na svim nivoima kod nas,zalosno i tuzno i ne vidim da se popravlja.

ana

pre 5 godina

(Stole, 14. decembar 2018 08:26)
e moj stole, na drzavnog sluzbenika si osudjen, a na auto majstora nisi, ima ih koliko god zelih na slobodnom trzistu, samo promenis. kada bi katastar bio privatan i bilo ih koliko zelis sa licencom da upisuju pravo svojine u neku centralnu bazu, da vidis kako bi sve bilo drugacije, MOJ STOLE

knight

pre 5 godina

Da li taj isti službenik koji treba da bude ljubazan ima neka prava ili samo da bude ljubazan. Šta se dešava kad krenu uvrede i psovke na račun tog službenika? Šta onda?

ogledalo

pre 5 godina

Da li su klijenti ljubazni prema sluzbenicima?
Salteri su prikaz stanja nacije. Bahati, nervozni, uvek u zurbi, nevaspitani, agresivni, svako misli da je bas njegov predmet od najveceg znacaja za sudbinu sveta, znacajan procenat njih ima neki nedostatak u dokumentima koji bi da sakrije pa kad ih provale i odbiju sledi salva psovki, funkcionalno polupismeni, inadzije... to smo mi.
I onda se zalimo sto su salteruse neljubazne... Kao da se one regrutuju iz specijalne skole za karakondzule, a ne da su obicne devojke koje posle 10 godina svakodnevnog sretanja sa minimum 20 goreopisanih pocinju da piju lekove za smirenje, pritisak, stitnu zlezdu.
Salter je, kao i druga mesta masovnog prolaza ljudi, ogledalo nacije.

dragi

pre 5 godina

Kad sam pročitao, nasmejah se... Rekoh da nije mozda trik vic pitanje? Ili sam se mozda probudio u alternativnom univerzumu gde ljubazni znači nadrndani, lenji i nezainteresovani

Pera85

pre 5 godina

Pre tri nedelje sam vadio izvod iz maticne knjige rodjenih. Radnica u opstini Zemun je bila tako "ljubazna" da me je bilo strah da joj pridjem. Kada je izvukla lk iz citaca samo ju je bacila na sto

mikin

pre 5 godina

Obratite paznju na ponasanje sluzbenika na salterima MUP-u i sudova i bice vam muka od njihove osionosti, bezobrazluka i nevaspitanja.

Stole

pre 5 godina

Državni službenik mora da bude ljubazan, to piše u nacrtu zakona o javnoj upravi.


Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?

neprilagodjen

pre 5 godina

Imao sam kao i svako prilike da se susretnem i sa neljubaznim, ali i ljubaznim službenicima. Kada su ljubazni, onda je osmeh prirodna stvar u komunikaciji, a u suprotnom se sve svodi na granice izdržljivosti. Uvek se trudim da ih razumem, jer su često podložni neljubaznošću nas samih koji bismo sve da rešimo u momentu kada se pojavimo na nekom šalteru, a da se oni pritom ne pitaju ništa, jer je administracija u Srbiji dostigla stepen ključanja vulkanskog jezgra. Sa druge strane, oni bi trebali da prilično jednostavno rade svoj posao, jer su svakako izloženi javnosti i svaki problem koji i sami imaju, moraju da ostave kući kada krenu na posao. Nije to jednostavno, ali je nužno. Postoji mnogo neukog sveta i treba vremena objasniti ljudima kako nešto funkcioniše, a ne istresati se na njima. Tema je prilično opširna, ali svakako da nije teško biti fin, kako službeniku, tako i gradjaninu.

nor

pre 5 godina

Zavisi od osobe do osobe. Neka je na pauzi ceo dan, a neko radi savesno svoj posao. ova samo sa pauze još nikako da shvati da je tu na svom radnom mestu zbog mojih para i para svih gradjana.

cesna

pre 5 godina

@Stole
Fino ti je covek rekao da trazis drugog majstora. Nije on duzan tebi uopste da popravlja kola ako nece. Ovde je prica o drzavnim sluzbenicima koji se placaju nasim parama i koje ne mozes da biras a majstora za kola mozes.

Kosta

pre 5 godina

Neljubazni su i drzavni sluzbenici, i sluzbenici javnih preduzeca, neljubazni su i lekari i medicinske sestre, svi koji u svom poslu kontaktiraju sa gradjanima, ali u poslednje vreme sam primetio da su neljubazni i radnici u privatnim prodavnicama, privatnim firmama i bankama. Oni su postali neljubazni prosto zato sto su videli kako se ovi drzavni ponasaju pa to utice na ponasanje ljudi, to je ta indukcija. Zato je potrebno doneti zakon sa kaznenim odredbama i uvesti novcane kazne za neljubazno i drsko ponasanje prema gradjanima jer samo kada nekog udaris po dzepu on ce se dozvati pameti i pocece da se ponasa vaspitano i sa postovanjem prema gradjaninu koji im se obraca. Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.

Paja

pre 5 godina

Jesu ljubazniji su sluzbenici ovi novozaposljeni poslusnicui iz SNS to je cinjenica ali zato ne da neznaju nista nego je to strasno ali apsolutno nista neznaju ni da vas upute a da zavrse nesto mislim da ne ubodu olovku.

BOTinator

pre 5 godina

Zavisi od vise faktora. U principu, moze se reci da su zaposleni ljubazniji gde su guzve manje i gde traze manje dokumenata. Kod odnosa mladji/stariji zaposleni, nisam primetio pravilnost.

U svakom slucaju, i jedni i drugi nisu svesni da ih mi placamo i da su tu zbog nas. Cesto sam susretao stav "ja sam malo bog" i odnos prema stranci koji proizilazi iz toga.

Ovaj bi se problem lako dao resiti kad bi se uvela plata po ucinku i mogucnost biranja saltera. Sto ce se desiti nikad :)

Sve na biro

pre 5 godina

Kad uđem u njihovu kancelariju namršte se, kao da sam im oca ubio.
Otresito mi se obrate sa:"Kaži!"
Kako razgovor teče, trude se da ga što pre završe, sve više im nadire adrenalin, lice crveni, postaju nervozniji, samo da me se otarase.
Pored svega najviše me čudi što vidim mržnju, koju ničim ne mogu da objasnim, osim što ne znaju svoj posao, što su neradnici i što su došli po partijskoj liniji, pa sebi dozvoljavaju veliku dozu arogancije, pa i nasilja.Pa se pitam kako to smeju.
Pa i predsednik im je takav.Vlada se uz upotrebu velike količine nasilja, bez poznavanja svoga posla i sve uz dosta svađalačke retorike.

navijac

pre 5 godina

Pre jedno mesec dana supruga otisla da preda dokumenta za naknadu za vreme porodiljskog bolovanja. Zena koja je radila za tim salterom rekla joj 'nemamo struju, dodjite sutra'. Na to supruga kaze 'u redu, mozete onda samo da mi prekontrolisete dokumentaciju da li je sve u redu' da bi na to dobila jedan drzak odgovor 'jesam ja tebi rekla da dodjes sutra'!? Kada se tako obraca trudici u devetom mesecu, kako li je sa ostalima?! Inace u pitanju je plava gospodja, prijemni salter u Kragujevcu.

ogledalo

pre 5 godina

Da li su klijenti ljubazni prema sluzbenicima?
Salteri su prikaz stanja nacije. Bahati, nervozni, uvek u zurbi, nevaspitani, agresivni, svako misli da je bas njegov predmet od najveceg znacaja za sudbinu sveta, znacajan procenat njih ima neki nedostatak u dokumentima koji bi da sakrije pa kad ih provale i odbiju sledi salva psovki, funkcionalno polupismeni, inadzije... to smo mi.
I onda se zalimo sto su salteruse neljubazne... Kao da se one regrutuju iz specijalne skole za karakondzule, a ne da su obicne devojke koje posle 10 godina svakodnevnog sretanja sa minimum 20 goreopisanih pocinju da piju lekove za smirenje, pritisak, stitnu zlezdu.
Salter je, kao i druga mesta masovnog prolaza ljudi, ogledalo nacije.

G-dja

pre 5 godina

Opstina Novi Beograd. Uredno sacekala red, da bih postavila pitanje. Mogu li za sestrica izvaditi izvod iz maticne knjige rodjenih? Sa druge strane stola, sluzbenica povisenim glasom i vidno nervozna, krece da me napada, sta ja mislim da se izvodi izdaju tek tako, bla, bla...Skoro 5min. je trajalo. Kada je zavrsila, saopstila sam joj da je mogla odgovoriti samo sa da ili ne, i da ocekujem izvinjenje. Nikada necu zaboraviti taj pogled meni upucen.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

Vidim da ovde neki brane državne službenike. Lično sam prisustvovao razbešnjujućoj situaciji u socijalnom, kad radnik na šalteru urla na bakicu koja je došla zbog nečega u vezi socijalne pomoći. Žena nit vidi nit čuje kako treba, a ovaj zapenio na nju. Vi ih branite, kad ostarite i zanemoćate videćete ko je ko i ko je kakav. I da se razumemo, sa tzv. državnim službenicima sam uvek maksimalno ljubazan. Ne zato što ih poštujem, već da bih ih gledao što je kraće moguće. Prema državnim službenicima svih nivoa osećam samo prezir. I oni su ti koji drže državu jednom nogom u grobu zadnjih 30 godina. Njihova nestručnost i srebroljublje su bez premca.

zabar

pre 5 godina

Kod nas je toliko sluzbenika doslo po vezi i nece biti ljubazni nikad,jer se osecaju zasticenim kao beli medvedi.Sto vise nasi predmeti stoje po fiokama mesecima.Kad im nesto prigovoris imaju spreman odgovor,nemam ja samo tvoj predmet.To ti je na svim nivoima kod nas,zalosno i tuzno i ne vidim da se popravlja.

ana

pre 5 godina

(Stole, 14. decembar 2018 08:26)
e moj stole, na drzavnog sluzbenika si osudjen, a na auto majstora nisi, ima ih koliko god zelih na slobodnom trzistu, samo promenis. kada bi katastar bio privatan i bilo ih koliko zelis sa licencom da upisuju pravo svojine u neku centralnu bazu, da vidis kako bi sve bilo drugacije, MOJ STOLE

Stole

pre 5 godina

Državni službenik mora da bude ljubazan, to piše u nacrtu zakona o javnoj upravi.


Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?

Sve na biro

pre 5 godina

Kad uđem u njihovu kancelariju namršte se, kao da sam im oca ubio.
Otresito mi se obrate sa:"Kaži!"
Kako razgovor teče, trude se da ga što pre završe, sve više im nadire adrenalin, lice crveni, postaju nervozniji, samo da me se otarase.
Pored svega najviše me čudi što vidim mržnju, koju ničim ne mogu da objasnim, osim što ne znaju svoj posao, što su neradnici i što su došli po partijskoj liniji, pa sebi dozvoljavaju veliku dozu arogancije, pa i nasilja.Pa se pitam kako to smeju.
Pa i predsednik im je takav.Vlada se uz upotrebu velike količine nasilja, bez poznavanja svoga posla i sve uz dosta svađalačke retorike.

kraljica

pre 5 godina

Pristojnost i obzir prema drugima su kod nas deficitarni, na žalost. To je, što bi rekao Andrić, siguran znak da je društvo u raspadu. Otud potiču i neljubaznost i neprofesionalnost. Mislim da svako od nas treba prvo da pođe od sebe, da se trudimo da budemo pristojni i obzirni u ma kakvoj situaciji se našli. Onda to postaje sve više normalno i rašireno ponašanje. Sjetimo se samo Japanaca u situacijama katastrofe: smireni, staloženi, ne kukaju i ne ponašaju se neuračunljivo jer je nepristojno i ne treba drugi da se bave nečijim emotivnim stanjima, ne grabe samo sebi već vode računa i o drugima oko sebe. Dokle god smo mi u mentalnom sklopu u se, na se i poda se, ovo će nam biti problem.

Goran

pre 5 godina

Radnici Centra za Socijalni rad Novi Beograd su izuzetno neljubazni,sujetni, čak i agresivni ako im skrenete pažnju na ponašanje. A oni bi prvi trebali da budu primer kako treba. Sramota za državu, dodješ sa vapajem za pomoć zbog nasilja u porodici a oni te 'ladno otkače kao " ma dajte, srediće se to samo"...i još ti prete a kad ti trebaju ili su te žene na godišnjem ili na bolovanju. Posle se čudimo kad se tragedije dešavaju.

Isključi Pink, uključi mozak

pre 5 godina

Sve su samo ne ljubazni.
Jer su: Bogom dani. I i treba ih kažnjavati, ne opomenom ili smanjenjem plate od 5% nego OTKAZOM!

I, uvek se treba pobuniti kod NADREDJENOGu instituciji! I nad popom ima pop.

Žive od naših para a tretiraju nas kao stoku. Najgore je kad to rade u zdravstvenom sektoru, bolesnim i starim ljudima koji su čitav svoj radni vek odvajaliza njihove plate !

PIO fond takodje, leglo - neljubaznih. Imaju neku matoru pravnicu u Nemanjinoj, ne dao Vam Bog da je sretnete!

Aca

pre 5 godina

Ljubaznost nije stvar htenja vec karaktera,imate ljude koji su stalno ljubazni bez obzira na sve a s druge strane drugima je tesko i dobro jutro da kazu. Medjutim, mene ne zanima da li je on ljubazan vec da sto pre zavrsi svoj posao,naravno bez svadje,dranja i sl. sto pre zavrsimo bolje je i njemu i meni. Pozdrav

labud

pre 5 godina

Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?
(Stole, 14. decembar 2018 08:26)

Makar tog mehanicara ne placas nezavisno od toga da li ti trebaju njegove usluge, a ove usporene i neljubazne spodobe placas i nemas alternativu, lako se okrenes i odes kod drugog

cesna

pre 5 godina

@Stole
Fino ti je covek rekao da trazis drugog majstora. Nije on duzan tebi uopste da popravlja kola ako nece. Ovde je prica o drzavnim sluzbenicima koji se placaju nasim parama i koje ne mozes da biras a majstora za kola mozes.

mikin

pre 5 godina

Obratite paznju na ponasanje sluzbenika na salterima MUP-u i sudova i bice vam muka od njihove osionosti, bezobrazluka i nevaspitanja.

ziks

pre 5 godina

Negde sam procitao da ce se svi
sluzbenici u javnim i drzavnim ustanovama proci obuku da bi bili ljubazni kao sluzbenici u bankama.Ne daj boze da svi rade tako jel cemo se onda bas nacekati u redovima.U banku odlazim kad moram,ljubaznost jeste na nivou ali brzina im definitivno nije jaca strana,mislim da bi pre izabrala brzinu nego ljubaznost sa gomilom bespotrebnih pitanja i zalazenja toliko u intimu svake stranke.Slazem se da osmeh puno znaci ali za to ti i ne treba obuka a trebalo bi da se primenjuje svugde,i u privatnom i u javnom i drzavnom sektoru.

neprilagodjen

pre 5 godina

Imao sam kao i svako prilike da se susretnem i sa neljubaznim, ali i ljubaznim službenicima. Kada su ljubazni, onda je osmeh prirodna stvar u komunikaciji, a u suprotnom se sve svodi na granice izdržljivosti. Uvek se trudim da ih razumem, jer su često podložni neljubaznošću nas samih koji bismo sve da rešimo u momentu kada se pojavimo na nekom šalteru, a da se oni pritom ne pitaju ništa, jer je administracija u Srbiji dostigla stepen ključanja vulkanskog jezgra. Sa druge strane, oni bi trebali da prilično jednostavno rade svoj posao, jer su svakako izloženi javnosti i svaki problem koji i sami imaju, moraju da ostave kući kada krenu na posao. Nije to jednostavno, ali je nužno. Postoji mnogo neukog sveta i treba vremena objasniti ljudima kako nešto funkcioniše, a ne istresati se na njima. Tema je prilično opširna, ali svakako da nije teško biti fin, kako službeniku, tako i gradjaninu.

Pera85

pre 5 godina

Pre tri nedelje sam vadio izvod iz maticne knjige rodjenih. Radnica u opstini Zemun je bila tako "ljubazna" da me je bilo strah da joj pridjem. Kada je izvukla lk iz citaca samo ju je bacila na sto

dragi

pre 5 godina

Kad sam pročitao, nasmejah se... Rekoh da nije mozda trik vic pitanje? Ili sam se mozda probudio u alternativnom univerzumu gde ljubazni znači nadrndani, lenji i nezainteresovani

nor

pre 5 godina

Zavisi od osobe do osobe. Neka je na pauzi ceo dan, a neko radi savesno svoj posao. ova samo sa pauze još nikako da shvati da je tu na svom radnom mestu zbog mojih para i para svih gradjana.

knight

pre 5 godina

Da li taj isti službenik koji treba da bude ljubazan ima neka prava ili samo da bude ljubazan. Šta se dešava kad krenu uvrede i psovke na račun tog službenika? Šta onda?

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Sluzbenici dobiju sertifikate da su odslusali, predavaci dobiju pare, a niko ne makne ni malim prstom! Tako to izgleda u Srbiji...

Kosta

pre 5 godina

Neljubazni su i drzavni sluzbenici, i sluzbenici javnih preduzeca, neljubazni su i lekari i medicinske sestre, svi koji u svom poslu kontaktiraju sa gradjanima, ali u poslednje vreme sam primetio da su neljubazni i radnici u privatnim prodavnicama, privatnim firmama i bankama. Oni su postali neljubazni prosto zato sto su videli kako se ovi drzavni ponasaju pa to utice na ponasanje ljudi, to je ta indukcija. Zato je potrebno doneti zakon sa kaznenim odredbama i uvesti novcane kazne za neljubazno i drsko ponasanje prema gradjanima jer samo kada nekog udaris po dzepu on ce se dozvati pameti i pocece da se ponasa vaspitano i sa postovanjem prema gradjaninu koji im se obraca. Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.

Nista ni od svega

pre 5 godina

Meni bi bilo dovoljno da nas ne reketuju ,pa taman cak i sto lsju i ujedaju.
Cuj ljubazni ? Pa taj prvi korak loseg ka najgorem su prevazisli jos pre 35 godina

BOTinator

pre 5 godina

Zavisi od vise faktora. U principu, moze se reci da su zaposleni ljubazniji gde su guzve manje i gde traze manje dokumenata. Kod odnosa mladji/stariji zaposleni, nisam primetio pravilnost.

U svakom slucaju, i jedni i drugi nisu svesni da ih mi placamo i da su tu zbog nas. Cesto sam susretao stav "ja sam malo bog" i odnos prema stranci koji proizilazi iz toga.

Ovaj bi se problem lako dao resiti kad bi se uvela plata po ucinku i mogucnost biranja saltera. Sto ce se desiti nikad :)

Paja

pre 5 godina

Jesu ljubazniji su sluzbenici ovi novozaposljeni poslusnicui iz SNS to je cinjenica ali zato ne da neznaju nista nego je to strasno ali apsolutno nista neznaju ni da vas upute a da zavrse nesto mislim da ne ubodu olovku.

ogledalo

pre 5 godina

Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.
(Kosta, 14. decembar 2018 08:57)

Pa u tome jeste stvar, ljubaznost sluzbenika je zakonski regulisana, a ljubaznost klijentele?
Zna se koja su Tri Tradicionalna Srpska Neprijatelja: Svaba, Promaja i Drzava.
Stvar je u duboko usadjenom uverenju da je drzava sredstvo represije nad slobodnim preduzetnickim duhom Srba, onim grabezom po kome smo ozloglaseni. Samim tim drzavni sluzbenik nije zaposlena osoba, nego vojnik represivne masinerije po kome je dozvoljeno otvoriti vatru iz svih verbalnih oruzja, ako se vec ne sme iz drugih.

Provincijalac

pre 5 godina

Ja sam jednom hteo jednu šaltersku radnicu srednjih godina možda je i malo starija, da pitam zašto mi nikada ne odgovara na moje dobar dan, doviđenja i hvala? Inače ja sam po prirodi srdačan i zaista u Beogradu problema te vrste nisam imao, ali ova mi je baš zapala za oko svojom "pasivnošću" u komunikaciji i to uporno žena ćuti i sve gleda ispod oka, ali zato važno da oko vrata nosi ceo ikonostas. Ja shvatam da je ljudima svega preko glave i sam sam prisustvovao nekim scenama da me je živ blam pojeo, ali kad već u samom startu komunikacije vidite da nisam jedan on "onih" nema potrebe da spuštate gard i svoj odbrambeni mehanizam uperite ka meni, ja i onako nisam tu da bih bio vaš prijatelj već da obavimo posao.

marko

pre 5 godina

moja majka radi na šalteru u banci pošt. štedionice u bg, kaže narod je katastrofa, nepismen, bezobrazan, agresivan, i to u 99 posto slucajeva stariji i penzioneri, bukvalno kaže dolaze samo da bi izbacili sav bes i životne probleme na šalterušama, očekujući da će oni da reše što su im penzije male, što nemaju da plate račune i ostalo. kaže kakvi su nam stariji mladi su i odlični.

Lola

pre 5 godina

da ne zaboravite da kazete onom portiru iz konzulata u Dizeldorfu, da ne bi trebalo da spava usred posla, sa nogama podignutim na sto. bar to za noge, ako moze. hvala.

lemy bond

pre 5 godina

pa u bankama gde te džepare su ljubazni,smeje se i krade ti,a u socijalnom te ne vidi,doktor ce da te bije ponaša se kao čuvar konc logora.... znači na ovo pitanje ne moze da se odgovori sa da i ne.

Stole

pre 5 godina

Državni službenik mora da bude ljubazan, to piše u nacrtu zakona o javnoj upravi.


Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?

ogledalo

pre 5 godina

Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.
(Kosta, 14. decembar 2018 08:57)

Pa u tome jeste stvar, ljubaznost sluzbenika je zakonski regulisana, a ljubaznost klijentele?
Zna se koja su Tri Tradicionalna Srpska Neprijatelja: Svaba, Promaja i Drzava.
Stvar je u duboko usadjenom uverenju da je drzava sredstvo represije nad slobodnim preduzetnickim duhom Srba, onim grabezom po kome smo ozloglaseni. Samim tim drzavni sluzbenik nije zaposlena osoba, nego vojnik represivne masinerije po kome je dozvoljeno otvoriti vatru iz svih verbalnih oruzja, ako se vec ne sme iz drugih.

knight

pre 5 godina

Da li taj isti službenik koji treba da bude ljubazan ima neka prava ili samo da bude ljubazan. Šta se dešava kad krenu uvrede i psovke na račun tog službenika? Šta onda?

ogledalo

pre 5 godina

Da li su klijenti ljubazni prema sluzbenicima?
Salteri su prikaz stanja nacije. Bahati, nervozni, uvek u zurbi, nevaspitani, agresivni, svako misli da je bas njegov predmet od najveceg znacaja za sudbinu sveta, znacajan procenat njih ima neki nedostatak u dokumentima koji bi da sakrije pa kad ih provale i odbiju sledi salva psovki, funkcionalno polupismeni, inadzije... to smo mi.
I onda se zalimo sto su salteruse neljubazne... Kao da se one regrutuju iz specijalne skole za karakondzule, a ne da su obicne devojke koje posle 10 godina svakodnevnog sretanja sa minimum 20 goreopisanih pocinju da piju lekove za smirenje, pritisak, stitnu zlezdu.
Salter je, kao i druga mesta masovnog prolaza ljudi, ogledalo nacije.

Kosta

pre 5 godina

Neljubazni su i drzavni sluzbenici, i sluzbenici javnih preduzeca, neljubazni su i lekari i medicinske sestre, svi koji u svom poslu kontaktiraju sa gradjanima, ali u poslednje vreme sam primetio da su neljubazni i radnici u privatnim prodavnicama, privatnim firmama i bankama. Oni su postali neljubazni prosto zato sto su videli kako se ovi drzavni ponasaju pa to utice na ponasanje ljudi, to je ta indukcija. Zato je potrebno doneti zakon sa kaznenim odredbama i uvesti novcane kazne za neljubazno i drsko ponasanje prema gradjanima jer samo kada nekog udaris po dzepu on ce se dozvati pameti i pocece da se ponasa vaspitano i sa postovanjem prema gradjaninu koji im se obraca. Znaci novcane kazne i to ne male jer nase drustvo je doslo do stepena totalne nevaspitanosti.

bezuba zvečarka

pre 5 godina

Vidim da ovde neki brane državne službenike. Lično sam prisustvovao razbešnjujućoj situaciji u socijalnom, kad radnik na šalteru urla na bakicu koja je došla zbog nečega u vezi socijalne pomoći. Žena nit vidi nit čuje kako treba, a ovaj zapenio na nju. Vi ih branite, kad ostarite i zanemoćate videćete ko je ko i ko je kakav. I da se razumemo, sa tzv. državnim službenicima sam uvek maksimalno ljubazan. Ne zato što ih poštujem, već da bih ih gledao što je kraće moguće. Prema državnim službenicima svih nivoa osećam samo prezir. I oni su ti koji drže državu jednom nogom u grobu zadnjih 30 godina. Njihova nestručnost i srebroljublje su bez premca.

marko

pre 5 godina

moja majka radi na šalteru u banci pošt. štedionice u bg, kaže narod je katastrofa, nepismen, bezobrazan, agresivan, i to u 99 posto slucajeva stariji i penzioneri, bukvalno kaže dolaze samo da bi izbacili sav bes i životne probleme na šalterušama, očekujući da će oni da reše što su im penzije male, što nemaju da plate račune i ostalo. kaže kakvi su nam stariji mladi su i odlični.

cesna

pre 5 godina

@Stole
Fino ti je covek rekao da trazis drugog majstora. Nije on duzan tebi uopste da popravlja kola ako nece. Ovde je prica o drzavnim sluzbenicima koji se placaju nasim parama i koje ne mozes da biras a majstora za kola mozes.

Paja

pre 5 godina

Jesu ljubazniji su sluzbenici ovi novozaposljeni poslusnicui iz SNS to je cinjenica ali zato ne da neznaju nista nego je to strasno ali apsolutno nista neznaju ni da vas upute a da zavrse nesto mislim da ne ubodu olovku.

ziks

pre 5 godina

Negde sam procitao da ce se svi
sluzbenici u javnim i drzavnim ustanovama proci obuku da bi bili ljubazni kao sluzbenici u bankama.Ne daj boze da svi rade tako jel cemo se onda bas nacekati u redovima.U banku odlazim kad moram,ljubaznost jeste na nivou ali brzina im definitivno nije jaca strana,mislim da bi pre izabrala brzinu nego ljubaznost sa gomilom bespotrebnih pitanja i zalazenja toliko u intimu svake stranke.Slazem se da osmeh puno znaci ali za to ti i ne treba obuka a trebalo bi da se primenjuje svugde,i u privatnom i u javnom i drzavnom sektoru.

labud

pre 5 godina

Zbog čega se raspravlja stalno o državnim službenicima,državnim firmama,njihovim zaposlenim.Razmatrajte malo privatni sektor.Juče sam otišao kod automehaničara ...privatnik.Molite ga da vas primi a što je "molitva" duža cena je veća.Kada sam se požalio na dužinu čekanja odgovor je bio da potražim drugog.Treba li još?
(Stole, 14. decembar 2018 08:26)

Makar tog mehanicara ne placas nezavisno od toga da li ti trebaju njegove usluge, a ove usporene i neljubazne spodobe placas i nemas alternativu, lako se okrenes i odes kod drugog

zabar

pre 5 godina

Kod nas je toliko sluzbenika doslo po vezi i nece biti ljubazni nikad,jer se osecaju zasticenim kao beli medvedi.Sto vise nasi predmeti stoje po fiokama mesecima.Kad im nesto prigovoris imaju spreman odgovor,nemam ja samo tvoj predmet.To ti je na svim nivoima kod nas,zalosno i tuzno i ne vidim da se popravlja.

G-dja

pre 5 godina

Opstina Novi Beograd. Uredno sacekala red, da bih postavila pitanje. Mogu li za sestrica izvaditi izvod iz maticne knjige rodjenih? Sa druge strane stola, sluzbenica povisenim glasom i vidno nervozna, krece da me napada, sta ja mislim da se izvodi izdaju tek tako, bla, bla...Skoro 5min. je trajalo. Kada je zavrsila, saopstila sam joj da je mogla odgovoriti samo sa da ili ne, i da ocekujem izvinjenje. Nikada necu zaboraviti taj pogled meni upucen.

mikin

pre 5 godina

Obratite paznju na ponasanje sluzbenika na salterima MUP-u i sudova i bice vam muka od njihove osionosti, bezobrazluka i nevaspitanja.

Sve na biro

pre 5 godina

Kad uđem u njihovu kancelariju namršte se, kao da sam im oca ubio.
Otresito mi se obrate sa:"Kaži!"
Kako razgovor teče, trude se da ga što pre završe, sve više im nadire adrenalin, lice crveni, postaju nervozniji, samo da me se otarase.
Pored svega najviše me čudi što vidim mržnju, koju ničim ne mogu da objasnim, osim što ne znaju svoj posao, što su neradnici i što su došli po partijskoj liniji, pa sebi dozvoljavaju veliku dozu arogancije, pa i nasilja.Pa se pitam kako to smeju.
Pa i predsednik im je takav.Vlada se uz upotrebu velike količine nasilja, bez poznavanja svoga posla i sve uz dosta svađalačke retorike.

Isključi Pink, uključi mozak

pre 5 godina

Sve su samo ne ljubazni.
Jer su: Bogom dani. I i treba ih kažnjavati, ne opomenom ili smanjenjem plate od 5% nego OTKAZOM!

I, uvek se treba pobuniti kod NADREDJENOGu instituciji! I nad popom ima pop.

Žive od naših para a tretiraju nas kao stoku. Najgore je kad to rade u zdravstvenom sektoru, bolesnim i starim ljudima koji su čitav svoj radni vek odvajaliza njihove plate !

PIO fond takodje, leglo - neljubaznih. Imaju neku matoru pravnicu u Nemanjinoj, ne dao Vam Bog da je sretnete!

Nista ni od svega

pre 5 godina

Meni bi bilo dovoljno da nas ne reketuju ,pa taman cak i sto lsju i ujedaju.
Cuj ljubazni ? Pa taj prvi korak loseg ka najgorem su prevazisli jos pre 35 godina

navijac

pre 5 godina

Pre jedno mesec dana supruga otisla da preda dokumenta za naknadu za vreme porodiljskog bolovanja. Zena koja je radila za tim salterom rekla joj 'nemamo struju, dodjite sutra'. Na to supruga kaze 'u redu, mozete onda samo da mi prekontrolisete dokumentaciju da li je sve u redu' da bi na to dobila jedan drzak odgovor 'jesam ja tebi rekla da dodjes sutra'!? Kada se tako obraca trudici u devetom mesecu, kako li je sa ostalima?! Inace u pitanju je plava gospodja, prijemni salter u Kragujevcu.

Pera85

pre 5 godina

Pre tri nedelje sam vadio izvod iz maticne knjige rodjenih. Radnica u opstini Zemun je bila tako "ljubazna" da me je bilo strah da joj pridjem. Kada je izvukla lk iz citaca samo ju je bacila na sto

nor

pre 5 godina

Zavisi od osobe do osobe. Neka je na pauzi ceo dan, a neko radi savesno svoj posao. ova samo sa pauze još nikako da shvati da je tu na svom radnom mestu zbog mojih para i para svih gradjana.

ana

pre 5 godina

(Stole, 14. decembar 2018 08:26)
e moj stole, na drzavnog sluzbenika si osudjen, a na auto majstora nisi, ima ih koliko god zelih na slobodnom trzistu, samo promenis. kada bi katastar bio privatan i bilo ih koliko zelis sa licencom da upisuju pravo svojine u neku centralnu bazu, da vidis kako bi sve bilo drugacije, MOJ STOLE

dragi

pre 5 godina

Kad sam pročitao, nasmejah se... Rekoh da nije mozda trik vic pitanje? Ili sam se mozda probudio u alternativnom univerzumu gde ljubazni znači nadrndani, lenji i nezainteresovani

Aca

pre 5 godina

Ljubaznost nije stvar htenja vec karaktera,imate ljude koji su stalno ljubazni bez obzira na sve a s druge strane drugima je tesko i dobro jutro da kazu. Medjutim, mene ne zanima da li je on ljubazan vec da sto pre zavrsi svoj posao,naravno bez svadje,dranja i sl. sto pre zavrsimo bolje je i njemu i meni. Pozdrav

Provincijalac

pre 5 godina

Ja sam jednom hteo jednu šaltersku radnicu srednjih godina možda je i malo starija, da pitam zašto mi nikada ne odgovara na moje dobar dan, doviđenja i hvala? Inače ja sam po prirodi srdačan i zaista u Beogradu problema te vrste nisam imao, ali ova mi je baš zapala za oko svojom "pasivnošću" u komunikaciji i to uporno žena ćuti i sve gleda ispod oka, ali zato važno da oko vrata nosi ceo ikonostas. Ja shvatam da je ljudima svega preko glave i sam sam prisustvovao nekim scenama da me je živ blam pojeo, ali kad već u samom startu komunikacije vidite da nisam jedan on "onih" nema potrebe da spuštate gard i svoj odbrambeni mehanizam uperite ka meni, ja i onako nisam tu da bih bio vaš prijatelj već da obavimo posao.

BOTinator

pre 5 godina

Zavisi od vise faktora. U principu, moze se reci da su zaposleni ljubazniji gde su guzve manje i gde traze manje dokumenata. Kod odnosa mladji/stariji zaposleni, nisam primetio pravilnost.

U svakom slucaju, i jedni i drugi nisu svesni da ih mi placamo i da su tu zbog nas. Cesto sam susretao stav "ja sam malo bog" i odnos prema stranci koji proizilazi iz toga.

Ovaj bi se problem lako dao resiti kad bi se uvela plata po ucinku i mogucnost biranja saltera. Sto ce se desiti nikad :)

neprilagodjen

pre 5 godina

Imao sam kao i svako prilike da se susretnem i sa neljubaznim, ali i ljubaznim službenicima. Kada su ljubazni, onda je osmeh prirodna stvar u komunikaciji, a u suprotnom se sve svodi na granice izdržljivosti. Uvek se trudim da ih razumem, jer su često podložni neljubaznošću nas samih koji bismo sve da rešimo u momentu kada se pojavimo na nekom šalteru, a da se oni pritom ne pitaju ništa, jer je administracija u Srbiji dostigla stepen ključanja vulkanskog jezgra. Sa druge strane, oni bi trebali da prilično jednostavno rade svoj posao, jer su svakako izloženi javnosti i svaki problem koji i sami imaju, moraju da ostave kući kada krenu na posao. Nije to jednostavno, ali je nužno. Postoji mnogo neukog sveta i treba vremena objasniti ljudima kako nešto funkcioniše, a ne istresati se na njima. Tema je prilično opširna, ali svakako da nije teško biti fin, kako službeniku, tako i gradjaninu.

lemy bond

pre 5 godina

pa u bankama gde te džepare su ljubazni,smeje se i krade ti,a u socijalnom te ne vidi,doktor ce da te bije ponaša se kao čuvar konc logora.... znači na ovo pitanje ne moze da se odgovori sa da i ne.

kraljica

pre 5 godina

Pristojnost i obzir prema drugima su kod nas deficitarni, na žalost. To je, što bi rekao Andrić, siguran znak da je društvo u raspadu. Otud potiču i neljubaznost i neprofesionalnost. Mislim da svako od nas treba prvo da pođe od sebe, da se trudimo da budemo pristojni i obzirni u ma kakvoj situaciji se našli. Onda to postaje sve više normalno i rašireno ponašanje. Sjetimo se samo Japanaca u situacijama katastrofe: smireni, staloženi, ne kukaju i ne ponašaju se neuračunljivo jer je nepristojno i ne treba drugi da se bave nečijim emotivnim stanjima, ne grabe samo sebi već vode računa i o drugima oko sebe. Dokle god smo mi u mentalnom sklopu u se, na se i poda se, ovo će nam biti problem.

Goran

pre 5 godina

Radnici Centra za Socijalni rad Novi Beograd su izuzetno neljubazni,sujetni, čak i agresivni ako im skrenete pažnju na ponašanje. A oni bi prvi trebali da budu primer kako treba. Sramota za državu, dodješ sa vapajem za pomoć zbog nasilja u porodici a oni te 'ladno otkače kao " ma dajte, srediće se to samo"...i još ti prete a kad ti trebaju ili su te žene na godišnjem ili na bolovanju. Posle se čudimo kad se tragedije dešavaju.

vrh drzave nam je tezak 1000 god robije

pre 5 godina

Sluzbenici dobiju sertifikate da su odslusali, predavaci dobiju pare, a niko ne makne ni malim prstom! Tako to izgleda u Srbiji...

Lola

pre 5 godina

da ne zaboravite da kazete onom portiru iz konzulata u Dizeldorfu, da ne bi trebalo da spava usred posla, sa nogama podignutim na sto. bar to za noge, ako moze. hvala.