- Komentari -
 1. Valjda ce astronauti ponijeti sa sobom videokameru pa da snime kako se ova raketa priblizava ISS,pa da i okrenu videokameru prema Zemlji da konacno vidimo kako izgleda nasa vrteca sibajuca lopta Zemlja.Ne mogu to uraditi zato sto ISS postoji samo na Zemlji u Holivudu.
  (Svedska, 03. decembar 2018 20:01)

  Ajde ne benavi, bolan, nego na'rani blago i ocisti stalu. Nije astronautika za svakog.
   (svako svome, 4. decembar 2018 06:56)

  # Link komentara

 2. Valjda ce astronauti ponijeti sa sobom videokameru pa da snime kako se ova raketa priblizava ISS,pa da i okrenu videokameru prema Zemlji da konacno vidimo kako izgleda nasa vrteca sibajuca lopta Zemlja.Ne mogu to uraditi zato sto ISS postoji samo na Zemlji u Holivudu.
  (Svedska, 3. decembar 2018 20:01)

  # Link komentara

 3. Nazalost samo veoma stari prevazidjeni ruski Sojuz moze sa vecim stepenom bezbednosti obaviti posao. Verovali ili ne, nekada starija tehnologija moze biti bezbednija od nove. Godinama se pokusava sa novijom tehnologijom koja jednostavno ne postize toliki stepen bezbednosti. Paradoks, ali jednostavno je tako, kao sto su ranije najobicniji procesori za kompjuter mogli da traju sto puta puta duze od danasnjih koji su sa druge strane sto puta brzi. Novije i brze ne mora i da znaci jace i bezbednije. Danasnji plasticni automobili ne mogu da se porede sa oldtajmerima.
   (max, 3. decembar 2018 19:58)

  # Link komentara

 4. Rus je bre nepogresiv! Kakva havarija? To su zli jezici!
  (Nenad, 3. decembar 2018 17:24)

  # Link komentara

 5. Mora,to bi bilo katastrofa za NASA,jer oni voze i americke astronaute a kao sto znamo oni nisu tako daleko napredovali da bi morgli letei u svemir,sve oci su uprte u Rusiju i dobro je da bar oni imaju taki moderne rakete :)
   (cobo, 3. decembar 2018 17:18)

  # Link komentara

 6. Naravno
   (Goce, 3. decembar 2018 17:12)

  # Link komentara

 7. Zasto ne bi stigao? Istorija i broj poletanja "Sojuza" i u teretnoj i u putnickoj varijanti je vise nego impresivna. "Konja koji pobedjuje ne menjaj" je deviza s jedne strane destimulisuca za razvoj novih tipova, ali s druge recept za komercijalni uspeh. Putovanje od samo 6 i po sati (umesto dan i po) govori da "Sojuz" leti po optimalnoj putanji i sa novim algoritmom navodjenja.
  (BSN, 3. decembar 2018 16:33)

  # Link komentara

 8. Naravno da hoce! za sve ove silne godine bilo samo 3 ozbiljna kvara, to je impresivno za svemirske letove. Nije ni cudo sto SpaceX i NASA kopiraju Sojuz. Bice sve ok!
   (Goran, 3. decembar 2018 16:18)

  # Link komentara

 9. Odlična vest, nadam se da će se uspešno spojiti sa svemirskom stanicom. Potencijalni problem koji je mogao da nastane zbog prošlog neuspelog lansiranja je ostanak međunarodne svemirske stanice bez posade.
  (monday, 3. decembar 2018 15:14)

  # Link komentara