Ponedeljak, 19.11.2018.

14:38

Ko je zapravo vladao Rusijom i da li je ovo prava istina o Romanovima?

Izvor: B92

Ko je zapravo vladao Rusijom i da li je ovo prava istina o Romanovima? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Dule

pre 2 godine

Ne slusajte ateiste i komunjare koje o svetitelju govore da je bio los vladar, nikakav pogrom protiv jevreja on nije organizovao, da ne pricam da je zbog nas usao u rat iako ekonomska situacija u Rusiji nije bila najbolja.

Poštar

pre 5 godina

Распутин = Raspućin. 
Zašto 
Путин = Putin? 
Hoće li neko da objasni?
(sensei, 19. novembar 2018
Ras je broj jedan, znači RasPutin = prvi Putin

finger in the bum

pre 5 godina

Sve loze su isprepletane i sezu korene preko Habsburga pa sve do Merovinga. Procitajte knjigu Sveta krv, sveti gral...

T

pre 5 godina

Porodica Romanov je nastradala na uzasan nacin. Problem je sto zbog toga ljudi zaboravljaju drugu stvar a to je da je Nikolaj II bio ocajan vladar. To su nepovezane stvari i jedna ne opravdava drugu. Ali kada se prica o Nikolaju, treba ga opisati onakvim kakvim jeste bio - a bio je los vladar. Sto, naravno, ni najmanje ne opravdava ono sto se na kraju desilo njegovoj porodici. Glupo je njega proglasavati za sveca, a covek je kriv sto su u Rusiji u njegovo doba organizovani pogromi protiv Jevreja, sto je vojska pucala na radnike i slicno.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Da Ga nije bilo i nije stao na stranu Srbije u Prvom svetskom ratu, kampovali bismo još uvek na Krfu.
Hvala ti Sveti Care Mučeniče!
(Duško, 19. novembar 2018 17:36) # Link komentara

Da ga nije bilo Skadar bi bio prestonica Crne gore.

malo istorije

pre 5 godina

Pa ni nasi Obrenovici i Karadjordjevici nisu bas bili cisti Srbi, ako tako posmatramo stvari. Kneginja Julija - Madjarica. Kraljica Natalija - Rumunka. Kraljica Marija - takodje Rumunka. To nije nista cudno, jer je vencavanje princevima i princezama iz drugih kraljevskih kuca bila sasvim uobicajena stvar u Evropi. To se radilo iz dva razloga. Prvi je bio taj sto je sve do sredine proslog veka brak izmedju kraljevica i obicnog gradjanina bio nezamisliv, a u mnogim slucajevima i zakonima zabranjen. Drugi je bio taj sto su ti brakovi sklapani iz racuna, kako bi se zastitili nacionalni i drzavni interesi. U pojedinim periodima istorije (narocito tokom ratova) kraljevski brakovi su se sklapali cak i unutar porodice, ponekad cak i medju vrlo bliskim srodnicima, sto se za danasnje standarde smatra incestom. Da se osvrnem i na ubistvo Romanovih. Uzasan zlocin, da! Ali Lenjin je to uradio jer je hteo da sa sigurnoscu ugasi carski presto. Da je makar jedan clan porodice Romanov preziveo, ruski carski presto bi nastavio da zivi i postojala bi sansa (doduse mala) da direktan potomak loze Romanovih zatrazi pravo da vlada Rusijom u nekom istorijskom trenutku. Boljsevici su to zatrli na jeziv nacin. Ali nisu bas sasvim uspeli. Cerka cara Pavla, Ana Pavlovna udala za holandskog kralja Viljema II, pa danasnji holandski kralj ima i delic porekla od Romanovih. Loza Romanovih samim tim jos uvek na neki nacin zivi.

CJC

pre 5 godina

Uh, sunce ti žarko, svakakvih gluposti sam se naslušao o velikoj dinastiji Romanov ali da bi Rusija 1916 postala najmocnija sila na svetu, kako neko napisa, me je potpuno presekla.
To što je ušao u rat, bolelo je njega uvo za Srbiju nego nije hteo da dozvoli Nemcima da se šepure na Balkanu. Uostalom, na čijoj strani su ti isti Romanovi, konkretno Aleksandar III, Nikolajev otac, bili u Srpsko-Bugarskom ratu?
Srbi, čuvajte braću Rumune, sa ostalima samo diplomatski.

rudnik zlata je bankrotirao

pre 5 godina

rus?covek ruse kose ,znaci crvene kose!helenski tračan. tr =r.znaci rašan.nemanjici su bili crvene kose.nikolaj drugi je bio crvene kose.dosta turaka su crvene kose.kazu da su kelti nosioci crvene kose.
dal smo svi onda kelti?definitivno nismo

Хајде објавите коментар!

pre 5 godina

@Никола87

Русија је 1914. ушла у рат да спречи Аустроугарску да заузме моравско-вардарску железницу и тако под контролу Централних сила стави железницу Хамбург-Багдад и луку Солун.
Наш народ има погрешно романтичарско мишљење о цару Николају да је био добротвор, па тако и у то да је претио да ће иступити из рата ако Антанта не избави Србе из Албаније, што није истина. Штавише, упркос поразима на фронтовима, беди и двема револуцијама током 1917. капиталистичка струја у Русији била је и даље за рат, а Лењин је једва успео да извуче земљу из рата. Исто тако је и Троцки писао како се Срби у Босни надају да их ослободе руски бајонети од Аустрије, а исте те бајонете руски цар је послао на народ кад су 1905. дигли буну због беде и то носећи иконе и цареве слике. Исто тако је и мит да је Лењин имао немачко злато код себе кад је ишао возом из Швајцарске за Русију. А ако вам је аргумент за то да је Лењин био немачки агент то што је воз био немачки, људи, па знате ли ви историју и географију? Па како доћи 1917. из Швајцарске у Русију ако не преко Немачке?

John

pre 5 godina

Oni su sve samo Rusi nisu.Ukapirajte to vec jednom.
(ana, 19. novembar 2018 15:22)

To, samo po sebi, ne znači ama baš ništa.
Nije ni Katarina II bila Ruskinja, ali je za Ruse i Rusiju od nje više učinio samo Petar Veliki.

Što se Nikolaja tiče, svakako da nije prvi koga je sopstvena žena koštala i vlasti i glave.

Komša

pre 5 godina

@Ilija
I narodi kao i nacije su nadetničkog karaktera (pojednostavljena razlika - nacija je narod ,ili narodi + država).
Romanovi su se doselili u Rusiju sa baltoslovenskog prostora ,bežeći pred Tevtoncima u 12. veku.
Istraživanja Y hromozoma su pokazala sa su nosioci R1b haplogrupe koja nije tipična za Slovene ,što samo po sebi ništa ne znači jer su deo slivenskig korpusa mogli da postanu u periodu 7-12 veka.Od 9. počinje prelazak Germana preko prirodne granice (Laba) koja je bila linija razgraničenja (limes sorabicus) u vreme Karla.
Bilo kako bilo,sigurno su postali deo ruskog nacionalnog korpusa od 12. veka do Smutnih vremena ,posle kojih su zavladali.
Etničko poreklo ne znači mnogo.Najznačajniji osnivači ruskog saveza su bili Varjazi ,Vikinzi pa Svjatoslavu to nije smetalo da bude najveći zaštitnik slivenske vere i identiteta od Romeja,i da praktično pistane idejni tvorac imperijalne Rusije (uništavanjem Bugara sa Volge i razaranjem Hazarije zauvek Rusiju pretvara u silu sa imperijalnim težnjama.Inače veoma bitan ruski vladar,u istoriji nepravedno zapostavljen zbog "slave" sina Vladimira i svoje majke Olge).
Da pojasnim - najsiminantniji rodovi kod Slovena su R1a (Tesla npr.) i I2a( Karadjordjevići,Obrenovići npr) - te sve haplogrupe su prisutne kod svih slivenskih naroda ,samo u različitim procentima.
Što naravno ne znači da su naši Drobnjaci Srbi ,iako nose "vikinšku" japligrupu.Narodi su nešto živo,ne možemo ih ukalupiti.

Ilija

pre 5 godina

@ana
Zar nije Katarina Velika tvrdila da je otac njenog sina ruski oficir Sergej Saltikov, a njen muz Petar III je umro pod cudnim spletom okolonsti vrlo mlad? Znam i ja da su Katarina Velika i Petar III poreklom Nemci, ali ako je otac Pavla I bio Rus, onda su i Aleksandar I, Nikolaj I, Aleksandar II i III i na kraju Nikolaj II delimicno Rusi

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је управо верзија историје Романова од стране оних који су их убили, као и комунистичка историја у Србији, своје злочине или приписују другима или их једноставно прећуткују

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ne volim ruske komuniste ali sto se tice carske porodice u pravu su 100%!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 19. novembar 2018 16:35)

Побити седмочлану породицу са петоро деце!!!!??? 100% у праву???? Срам те било!

pazarac

pre 5 godina

Vozovima prebacivali zlato u švajcarske banke. Kad su sve prebacili švajcarci izfinansirali revoluciju s ciljem da se pobije komplet porodica Romanov. Sa svim naslednicima. Da se ne bi javio neko za 50 godina da traži pare nazad. I revolucionari ispunili zadatak.

(proglasili bi me antisemitom ako bi rekao da su i vlasnici banaka a i sam Lenjin bili jevreji)

А. Петров

pre 5 godina

Какав јадан текст. Врви од неистина - Например “Керенски је убијен”, а Керенски је емигрирао у Париз и тамо умро тек 1970. Или “убијени по налогу Лењина”, а убили су га на личнуљ иницијативу руководиоци Јекатеринбурга. Када је примио ту вест, Лењин је био заузет састављањем закона о радничким платама. Подигао је главу и курира упитао “Зашто?” Не добивши одговор, наставио је дискусију о закону.

baba Vanga

pre 5 godina

Nikolaj nije bio diktator i tiranin. Da nije doslo da Velikog rata Rusija bi vec 1916 godine bila najrazvijenija zemlja sveta. Sta mislite otkuda taj prokleti rat bas tada, otkuda Lenjin , Trocki i ostala ekipa?

Kebab

pre 5 godina

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 19. novembar 2018 15:49) # Link komentara

Samo treba neko da mu kaže; Car je go!
Nažalost, nema tko!

Srbo

pre 5 godina

Englezi I americki bankari salju Lenjina u Rusiju da odradi posao. Isto se dogadja I 1941. kada u Srbiju salju agente da potplate 27. mart I kasnije nam salju Tita satre Srpstvo.

артиљерац

pre 5 godina

@ pprvi dan skole...
А иначе је шведска краљевска породица оличење поштења и демократије. Само је шведски краљ Карл Густав власник неколико блокова зграда за издавање, у КАРДИФУ, Велс, А његов рођак Принц од Велса, власник такође пар блокова у Стокхолму. Род роду чини згоду. А обојица чланови Bohemian Club-a, San Francisco, CA. Kojи окупља НАЈМОЋНИЈЕ људе света. Не,и најбогатије. Мада, моћни никако нису сиромашни. Ти би стварно морао да кренеш од ПРВОГ дана школе, али српске. Можда би нешто и научио.

znači...

pre 5 godina

...vladao je Raspućin koji je j... caricu i davao joj savete koje je ona slepo primenjivala. Živela Velika Oktobarska Revolucija koja je tom smradu stala za vrat.

Dragan

pre 5 godina

Romanovi su imali dva dobra (velika) vladara i ostalo budale koje su veliku naciju odvele u propast. Izmadju plemstva i burzoazije nije se znalo ko je gori prema narodu koji je prisao boljesvicim aiz prostog ocaja. Njihova nesposobnost i oholost je dovela do sirenja najveceg zla - komunizma. I ja sam patio pod tom cizmom i nije mi nimalo zao sto ih je snaslo to sto ih je snaslo.

Stevan

pre 5 godina

Naslednici faraona koji su porobili ceo svet i koji su nastavili da se zene medjusobno, braca sa sestrama, sa rodjacima, da bi sve njihove pare i zlato ostalo njima. Mozemo da volimo Nikolaja zato sto je bio na srpskoj strani, ali svi ti kraljevi i princevi i princeze su iz istog plemena, onog koji je pobegao iz Egipta kad ih je narod oterao.

Bob

pre 5 godina

Time je počela brutalna faza rata Jevreja i Nemaca oko vlasti nad Rusijom. Ruse i ostale Slovene su i jedni i drugi smatrali za genetski nižu rasu, genetske sluge.

Никола87

pre 5 godina

Тешко је "бити паметан". Романови јесу пуно коштали руски народ, почевши од (онај ко је, за разлику од мене, професионални историчар навешће и више примера) Кримског рата у који је Николај Први улетео неспреман против војно и технолошки супериорније Британије и Француске, преко крвавог гушења Сељачке буне из 1906. од стране Николаја Другог, рата против Јапанаца који су потукли Русе до ногу, те Великог рата из 1914. који је тек десетковао руску демографију, економију и монархију... Али није их требало ликвидирати на дну подрума, као пацове. Јадна та деца, али и сам Николај, који се негде у себи, док је са ужасом предосећао све ближу смрт, сигурно морао кајати за оно што је чинио током своје раније владавине. Он је био и велики пријатељ српског народа, само у циљу заштите Србије је Русија, наводно, и улетела неспремна у рат из 1914. И да, Романови су били Руси по националности и осећају, иако им је етничко порекло било немачко. Били су још једни у низу нарочито дивних историјских личности германског рода које су пострадале у име заштите малих и потлачених народа од своје зле сабраће. Нека им је лака црна земља!

артиљерац

pre 5 godina

@ ana Царска породица Романов ЈЕСУ били Руси.Њих је крунисао руски Патријарх,
а то што су,како се то каже крвно,били Немци,нема никакве везе.Па и династија
Виндзор је до 1917 била Sachsen-Koburg und Gotha.Па су били,и јесу енглески
монарси.Батали ту причу.

артиљерац

pre 5 godina

@ ana Царска породица Романов ЈЕСУ били Руси.Њих је крунисао руски Патријарх,
а то што су,како се то каже крвно,били Немци,нема никакве везе.Па и династија
Виндзор је до 1917 била Sachsen-Koburg und Gotha.Па су били,и јесу енглески
монарси.Батали ту причу.

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ne volim ruske komuniste ali sto se tice carske porodice u pravu su 100%!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 19. novembar 2018 16:35)

Побити седмочлану породицу са петоро деце!!!!??? 100% у праву???? Срам те било!

Никола87

pre 5 godina

Тешко је "бити паметан". Романови јесу пуно коштали руски народ, почевши од (онај ко је, за разлику од мене, професионални историчар навешће и више примера) Кримског рата у који је Николај Први улетео неспреман против војно и технолошки супериорније Британије и Француске, преко крвавог гушења Сељачке буне из 1906. од стране Николаја Другог, рата против Јапанаца који су потукли Русе до ногу, те Великог рата из 1914. који је тек десетковао руску демографију, економију и монархију... Али није их требало ликвидирати на дну подрума, као пацове. Јадна та деца, али и сам Николај, који се негде у себи, док је са ужасом предосећао све ближу смрт, сигурно морао кајати за оно што је чинио током своје раније владавине. Он је био и велики пријатељ српског народа, само у циљу заштите Србије је Русија, наводно, и улетела неспремна у рат из 1914. И да, Романови су били Руси по националности и осећају, иако им је етничко порекло било немачко. Били су још једни у низу нарочито дивних историјских личности германског рода које су пострадале у име заштите малих и потлачених народа од своје зле сабраће. Нека им је лака црна земља!

pazarac

pre 5 godina

Vozovima prebacivali zlato u švajcarske banke. Kad su sve prebacili švajcarci izfinansirali revoluciju s ciljem da se pobije komplet porodica Romanov. Sa svim naslednicima. Da se ne bi javio neko za 50 godina da traži pare nazad. I revolucionari ispunili zadatak.

(proglasili bi me antisemitom ako bi rekao da su i vlasnici banaka a i sam Lenjin bili jevreji)

Srbo

pre 5 godina

Englezi I americki bankari salju Lenjina u Rusiju da odradi posao. Isto se dogadja I 1941. kada u Srbiju salju agente da potplate 27. mart I kasnije nam salju Tita satre Srpstvo.

baba Vanga

pre 5 godina

Nikolaj nije bio diktator i tiranin. Da nije doslo da Velikog rata Rusija bi vec 1916 godine bila najrazvijenija zemlja sveta. Sta mislite otkuda taj prokleti rat bas tada, otkuda Lenjin , Trocki i ostala ekipa?

артиљерац

pre 5 godina

@ pprvi dan skole...
А иначе је шведска краљевска породица оличење поштења и демократије. Само је шведски краљ Карл Густав власник неколико блокова зграда за издавање, у КАРДИФУ, Велс, А његов рођак Принц од Велса, власник такође пар блокова у Стокхолму. Род роду чини згоду. А обојица чланови Bohemian Club-a, San Francisco, CA. Kojи окупља НАЈМОЋНИЈЕ људе света. Не,и најбогатије. Мада, моћни никако нису сиромашни. Ти би стварно морао да кренеш од ПРВОГ дана школе, али српске. Можда би нешто и научио.

CJC

pre 5 godina

Uh, sunce ti žarko, svakakvih gluposti sam se naslušao o velikoj dinastiji Romanov ali da bi Rusija 1916 postala najmocnija sila na svetu, kako neko napisa, me je potpuno presekla.
To što je ušao u rat, bolelo je njega uvo za Srbiju nego nije hteo da dozvoli Nemcima da se šepure na Balkanu. Uostalom, na čijoj strani su ti isti Romanovi, konkretno Aleksandar III, Nikolajev otac, bili u Srpsko-Bugarskom ratu?
Srbi, čuvajte braću Rumune, sa ostalima samo diplomatski.

Bob

pre 5 godina

Time je počela brutalna faza rata Jevreja i Nemaca oko vlasti nad Rusijom. Ruse i ostale Slovene su i jedni i drugi smatrali za genetski nižu rasu, genetske sluge.

А. Петров

pre 5 godina

Какав јадан текст. Врви од неистина - Например “Керенски је убијен”, а Керенски је емигрирао у Париз и тамо умро тек 1970. Или “убијени по налогу Лењина”, а убили су га на личнуљ иницијативу руководиоци Јекатеринбурга. Када је примио ту вест, Лењин је био заузет састављањем закона о радничким платама. Подигао је главу и курира упитао “Зашто?” Не добивши одговор, наставио је дискусију о закону.

Ilija

pre 5 godina

@ana
Zar nije Katarina Velika tvrdila da je otac njenog sina ruski oficir Sergej Saltikov, a njen muz Petar III je umro pod cudnim spletom okolonsti vrlo mlad? Znam i ja da su Katarina Velika i Petar III poreklom Nemci, ali ako je otac Pavla I bio Rus, onda su i Aleksandar I, Nikolaj I, Aleksandar II i III i na kraju Nikolaj II delimicno Rusi

malo istorije

pre 5 godina

Pa ni nasi Obrenovici i Karadjordjevici nisu bas bili cisti Srbi, ako tako posmatramo stvari. Kneginja Julija - Madjarica. Kraljica Natalija - Rumunka. Kraljica Marija - takodje Rumunka. To nije nista cudno, jer je vencavanje princevima i princezama iz drugih kraljevskih kuca bila sasvim uobicajena stvar u Evropi. To se radilo iz dva razloga. Prvi je bio taj sto je sve do sredine proslog veka brak izmedju kraljevica i obicnog gradjanina bio nezamisliv, a u mnogim slucajevima i zakonima zabranjen. Drugi je bio taj sto su ti brakovi sklapani iz racuna, kako bi se zastitili nacionalni i drzavni interesi. U pojedinim periodima istorije (narocito tokom ratova) kraljevski brakovi su se sklapali cak i unutar porodice, ponekad cak i medju vrlo bliskim srodnicima, sto se za danasnje standarde smatra incestom. Da se osvrnem i na ubistvo Romanovih. Uzasan zlocin, da! Ali Lenjin je to uradio jer je hteo da sa sigurnoscu ugasi carski presto. Da je makar jedan clan porodice Romanov preziveo, ruski carski presto bi nastavio da zivi i postojala bi sansa (doduse mala) da direktan potomak loze Romanovih zatrazi pravo da vlada Rusijom u nekom istorijskom trenutku. Boljsevici su to zatrli na jeziv nacin. Ali nisu bas sasvim uspeli. Cerka cara Pavla, Ana Pavlovna udala za holandskog kralja Viljema II, pa danasnji holandski kralj ima i delic porekla od Romanovih. Loza Romanovih samim tim jos uvek na neki nacin zivi.

Dragan

pre 5 godina

Romanovi su imali dva dobra (velika) vladara i ostalo budale koje su veliku naciju odvele u propast. Izmadju plemstva i burzoazije nije se znalo ko je gori prema narodu koji je prisao boljesvicim aiz prostog ocaja. Njihova nesposobnost i oholost je dovela do sirenja najveceg zla - komunizma. I ja sam patio pod tom cizmom i nije mi nimalo zao sto ih je snaslo to sto ih je snaslo.

znači...

pre 5 godina

...vladao je Raspućin koji je j... caricu i davao joj savete koje je ona slepo primenjivala. Živela Velika Oktobarska Revolucija koja je tom smradu stala za vrat.

John

pre 5 godina

Oni su sve samo Rusi nisu.Ukapirajte to vec jednom.
(ana, 19. novembar 2018 15:22)

To, samo po sebi, ne znači ama baš ništa.
Nije ni Katarina II bila Ruskinja, ali je za Ruse i Rusiju od nje više učinio samo Petar Veliki.

Što se Nikolaja tiče, svakako da nije prvi koga je sopstvena žena koštala i vlasti i glave.

Хајде објавите коментар!

pre 5 godina

@Никола87

Русија је 1914. ушла у рат да спречи Аустроугарску да заузме моравско-вардарску железницу и тако под контролу Централних сила стави железницу Хамбург-Багдад и луку Солун.
Наш народ има погрешно романтичарско мишљење о цару Николају да је био добротвор, па тако и у то да је претио да ће иступити из рата ако Антанта не избави Србе из Албаније, што није истина. Штавише, упркос поразима на фронтовима, беди и двема револуцијама током 1917. капиталистичка струја у Русији била је и даље за рат, а Лењин је једва успео да извуче земљу из рата. Исто тако је и Троцки писао како се Срби у Босни надају да их ослободе руски бајонети од Аустрије, а исте те бајонете руски цар је послао на народ кад су 1905. дигли буну због беде и то носећи иконе и цареве слике. Исто тако је и мит да је Лењин имао немачко злато код себе кад је ишао возом из Швајцарске за Русију. А ако вам је аргумент за то да је Лењин био немачки агент то што је воз био немачки, људи, па знате ли ви историју и географију? Па како доћи 1917. из Швајцарске у Русију ако не преко Немачке?

Stevan

pre 5 godina

Naslednici faraona koji su porobili ceo svet i koji su nastavili da se zene medjusobno, braca sa sestrama, sa rodjacima, da bi sve njihove pare i zlato ostalo njima. Mozemo da volimo Nikolaja zato sto je bio na srpskoj strani, ali svi ti kraljevi i princevi i princeze su iz istog plemena, onog koji je pobegao iz Egipta kad ih je narod oterao.

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је управо верзија историје Романова од стране оних који су их убили, као и комунистичка историја у Србији, своје злочине или приписују другима или их једноставно прећуткују

Kebab

pre 5 godina

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 19. novembar 2018 15:49) # Link komentara

Samo treba neko da mu kaže; Car je go!
Nažalost, nema tko!

Komša

pre 5 godina

@Ilija
I narodi kao i nacije su nadetničkog karaktera (pojednostavljena razlika - nacija je narod ,ili narodi + država).
Romanovi su se doselili u Rusiju sa baltoslovenskog prostora ,bežeći pred Tevtoncima u 12. veku.
Istraživanja Y hromozoma su pokazala sa su nosioci R1b haplogrupe koja nije tipična za Slovene ,što samo po sebi ništa ne znači jer su deo slivenskig korpusa mogli da postanu u periodu 7-12 veka.Od 9. počinje prelazak Germana preko prirodne granice (Laba) koja je bila linija razgraničenja (limes sorabicus) u vreme Karla.
Bilo kako bilo,sigurno su postali deo ruskog nacionalnog korpusa od 12. veka do Smutnih vremena ,posle kojih su zavladali.
Etničko poreklo ne znači mnogo.Najznačajniji osnivači ruskog saveza su bili Varjazi ,Vikinzi pa Svjatoslavu to nije smetalo da bude najveći zaštitnik slivenske vere i identiteta od Romeja,i da praktično pistane idejni tvorac imperijalne Rusije (uništavanjem Bugara sa Volge i razaranjem Hazarije zauvek Rusiju pretvara u silu sa imperijalnim težnjama.Inače veoma bitan ruski vladar,u istoriji nepravedno zapostavljen zbog "slave" sina Vladimira i svoje majke Olge).
Da pojasnim - najsiminantniji rodovi kod Slovena su R1a (Tesla npr.) i I2a( Karadjordjevići,Obrenovići npr) - te sve haplogrupe su prisutne kod svih slivenskih naroda ,samo u različitim procentima.
Što naravno ne znači da su naši Drobnjaci Srbi ,iako nose "vikinšku" japligrupu.Narodi su nešto živo,ne možemo ih ukalupiti.

T

pre 5 godina

Porodica Romanov je nastradala na uzasan nacin. Problem je sto zbog toga ljudi zaboravljaju drugu stvar a to je da je Nikolaj II bio ocajan vladar. To su nepovezane stvari i jedna ne opravdava drugu. Ali kada se prica o Nikolaju, treba ga opisati onakvim kakvim jeste bio - a bio je los vladar. Sto, naravno, ni najmanje ne opravdava ono sto se na kraju desilo njegovoj porodici. Glupo je njega proglasavati za sveca, a covek je kriv sto su u Rusiji u njegovo doba organizovani pogromi protiv Jevreja, sto je vojska pucala na radnike i slicno.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Da Ga nije bilo i nije stao na stranu Srbije u Prvom svetskom ratu, kampovali bismo još uvek na Krfu.
Hvala ti Sveti Care Mučeniče!
(Duško, 19. novembar 2018 17:36) # Link komentara

Da ga nije bilo Skadar bi bio prestonica Crne gore.

rudnik zlata je bankrotirao

pre 5 godina

rus?covek ruse kose ,znaci crvene kose!helenski tračan. tr =r.znaci rašan.nemanjici su bili crvene kose.nikolaj drugi je bio crvene kose.dosta turaka su crvene kose.kazu da su kelti nosioci crvene kose.
dal smo svi onda kelti?definitivno nismo

finger in the bum

pre 5 godina

Sve loze su isprepletane i sezu korene preko Habsburga pa sve do Merovinga. Procitajte knjigu Sveta krv, sveti gral...

Poštar

pre 5 godina

Распутин = Raspućin. 
Zašto 
Путин = Putin? 
Hoće li neko da objasni?
(sensei, 19. novembar 2018
Ras je broj jedan, znači RasPutin = prvi Putin

Dule

pre 2 godine

Ne slusajte ateiste i komunjare koje o svetitelju govore da je bio los vladar, nikakav pogrom protiv jevreja on nije organizovao, da ne pricam da je zbog nas usao u rat iako ekonomska situacija u Rusiji nije bila najbolja.

znači...

pre 5 godina

...vladao je Raspućin koji je j... caricu i davao joj savete koje je ona slepo primenjivala. Živela Velika Oktobarska Revolucija koja je tom smradu stala za vrat.

артиљерац

pre 5 godina

@ ana Царска породица Романов ЈЕСУ били Руси.Њих је крунисао руски Патријарх,
а то што су,како се то каже крвно,били Немци,нема никакве везе.Па и династија
Виндзор је до 1917 била Sachsen-Koburg und Gotha.Па су били,и јесу енглески
монарси.Батали ту причу.

Stevan

pre 5 godina

Naslednici faraona koji su porobili ceo svet i koji su nastavili da se zene medjusobno, braca sa sestrama, sa rodjacima, da bi sve njihove pare i zlato ostalo njima. Mozemo da volimo Nikolaja zato sto je bio na srpskoj strani, ali svi ti kraljevi i princevi i princeze su iz istog plemena, onog koji je pobegao iz Egipta kad ih je narod oterao.

baba Vanga

pre 5 godina

Nikolaj nije bio diktator i tiranin. Da nije doslo da Velikog rata Rusija bi vec 1916 godine bila najrazvijenija zemlja sveta. Sta mislite otkuda taj prokleti rat bas tada, otkuda Lenjin , Trocki i ostala ekipa?

Srbo

pre 5 godina

Englezi I americki bankari salju Lenjina u Rusiju da odradi posao. Isto se dogadja I 1941. kada u Srbiju salju agente da potplate 27. mart I kasnije nam salju Tita satre Srpstvo.

Dragan

pre 5 godina

Romanovi su imali dva dobra (velika) vladara i ostalo budale koje su veliku naciju odvele u propast. Izmadju plemstva i burzoazije nije se znalo ko je gori prema narodu koji je prisao boljesvicim aiz prostog ocaja. Njihova nesposobnost i oholost je dovela do sirenja najveceg zla - komunizma. I ja sam patio pod tom cizmom i nije mi nimalo zao sto ih je snaslo to sto ih je snaslo.

Хајде објавите коментар!

pre 5 godina

@Никола87

Русија је 1914. ушла у рат да спречи Аустроугарску да заузме моравско-вардарску железницу и тако под контролу Централних сила стави железницу Хамбург-Багдад и луку Солун.
Наш народ има погрешно романтичарско мишљење о цару Николају да је био добротвор, па тако и у то да је претио да ће иступити из рата ако Антанта не избави Србе из Албаније, што није истина. Штавише, упркос поразима на фронтовима, беди и двема револуцијама током 1917. капиталистичка струја у Русији била је и даље за рат, а Лењин је једва успео да извуче земљу из рата. Исто тако је и Троцки писао како се Срби у Босни надају да их ослободе руски бајонети од Аустрије, а исте те бајонете руски цар је послао на народ кад су 1905. дигли буну због беде и то носећи иконе и цареве слике. Исто тако је и мит да је Лењин имао немачко злато код себе кад је ишао возом из Швајцарске за Русију. А ако вам је аргумент за то да је Лењин био немачки агент то што је воз био немачки, људи, па знате ли ви историју и географију? Па како доћи 1917. из Швајцарске у Русију ако не преко Немачке?

Bob

pre 5 godina

Time je počela brutalna faza rata Jevreja i Nemaca oko vlasti nad Rusijom. Ruse i ostale Slovene su i jedni i drugi smatrali za genetski nižu rasu, genetske sluge.

pazarac

pre 5 godina

Vozovima prebacivali zlato u švajcarske banke. Kad su sve prebacili švajcarci izfinansirali revoluciju s ciljem da se pobije komplet porodica Romanov. Sa svim naslednicima. Da se ne bi javio neko za 50 godina da traži pare nazad. I revolucionari ispunili zadatak.

(proglasili bi me antisemitom ako bi rekao da su i vlasnici banaka a i sam Lenjin bili jevreji)

Тата спалио Ђенку

pre 5 godina

Ne volim ruske komuniste ali sto se tice carske porodice u pravu su 100%!
(pprvi dan skole u Svedskoj, 19. novembar 2018 16:35)

Побити седмочлану породицу са петоро деце!!!!??? 100% у праву???? Срам те било!

А. Петров

pre 5 godina

Какав јадан текст. Врви од неистина - Например “Керенски је убијен”, а Керенски је емигрирао у Париз и тамо умро тек 1970. Или “убијени по налогу Лењина”, а убили су га на личнуљ иницијативу руководиоци Јекатеринбурга. Када је примио ту вест, Лењин је био заузет састављањем закона о радничким платама. Подигао је главу и курира упитао “Зашто?” Не добивши одговор, наставио је дискусију о закону.

артиљерац

pre 5 godina

@ pprvi dan skole...
А иначе је шведска краљевска породица оличење поштења и демократије. Само је шведски краљ Карл Густав власник неколико блокова зграда за издавање, у КАРДИФУ, Велс, А његов рођак Принц од Велса, власник такође пар блокова у Стокхолму. Род роду чини згоду. А обојица чланови Bohemian Club-a, San Francisco, CA. Kojи окупља НАЈМОЋНИЈЕ људе света. Не,и најбогатије. Мада, моћни никако нису сиромашни. Ти би стварно морао да кренеш од ПРВОГ дана школе, али српске. Можда би нешто и научио.

Никола87

pre 5 godina

Тешко је "бити паметан". Романови јесу пуно коштали руски народ, почевши од (онај ко је, за разлику од мене, професионални историчар навешће и више примера) Кримског рата у који је Николај Први улетео неспреман против војно и технолошки супериорније Британије и Француске, преко крвавог гушења Сељачке буне из 1906. од стране Николаја Другог, рата против Јапанаца који су потукли Русе до ногу, те Великог рата из 1914. који је тек десетковао руску демографију, економију и монархију... Али није их требало ликвидирати на дну подрума, као пацове. Јадна та деца, али и сам Николај, који се негде у себи, док је са ужасом предосећао све ближу смрт, сигурно морао кајати за оно што је чинио током своје раније владавине. Он је био и велики пријатељ српског народа, само у циљу заштите Србије је Русија, наводно, и улетела неспремна у рат из 1914. И да, Романови су били Руси по националности и осећају, иако им је етничко порекло било немачко. Били су још једни у низу нарочито дивних историјских личности германског рода које су пострадале у име заштите малих и потлачених народа од своје зле сабраће. Нека им је лака црна земља!

rudnik zlata je bankrotirao

pre 5 godina

rus?covek ruse kose ,znaci crvene kose!helenski tračan. tr =r.znaci rašan.nemanjici su bili crvene kose.nikolaj drugi je bio crvene kose.dosta turaka su crvene kose.kazu da su kelti nosioci crvene kose.
dal smo svi onda kelti?definitivno nismo

CJC

pre 5 godina

Uh, sunce ti žarko, svakakvih gluposti sam se naslušao o velikoj dinastiji Romanov ali da bi Rusija 1916 postala najmocnija sila na svetu, kako neko napisa, me je potpuno presekla.
To što je ušao u rat, bolelo je njega uvo za Srbiju nego nije hteo da dozvoli Nemcima da se šepure na Balkanu. Uostalom, na čijoj strani su ti isti Romanovi, konkretno Aleksandar III, Nikolajev otac, bili u Srpsko-Bugarskom ratu?
Srbi, čuvajte braću Rumune, sa ostalima samo diplomatski.

Mitros Petrovas

pre 5 godina

Da Ga nije bilo i nije stao na stranu Srbije u Prvom svetskom ratu, kampovali bismo još uvek na Krfu.
Hvala ti Sveti Care Mučeniče!
(Duško, 19. novembar 2018 17:36) # Link komentara

Da ga nije bilo Skadar bi bio prestonica Crne gore.

Ilija

pre 5 godina

@ana
Zar nije Katarina Velika tvrdila da je otac njenog sina ruski oficir Sergej Saltikov, a njen muz Petar III je umro pod cudnim spletom okolonsti vrlo mlad? Znam i ja da su Katarina Velika i Petar III poreklom Nemci, ali ako je otac Pavla I bio Rus, onda su i Aleksandar I, Nikolaj I, Aleksandar II i III i na kraju Nikolaj II delimicno Rusi

ФонтанаНевиђенаУЕвропи

pre 5 godina

Ово је управо верзија историје Романова од стране оних који су их убили, као и комунистичка историја у Србији, своје злочине или приписују другима или их једноставно прећуткују

T

pre 5 godina

Porodica Romanov je nastradala na uzasan nacin. Problem je sto zbog toga ljudi zaboravljaju drugu stvar a to je da je Nikolaj II bio ocajan vladar. To su nepovezane stvari i jedna ne opravdava drugu. Ali kada se prica o Nikolaju, treba ga opisati onakvim kakvim jeste bio - a bio je los vladar. Sto, naravno, ni najmanje ne opravdava ono sto se na kraju desilo njegovoj porodici. Glupo je njega proglasavati za sveca, a covek je kriv sto su u Rusiji u njegovo doba organizovani pogromi protiv Jevreja, sto je vojska pucala na radnike i slicno.

Komša

pre 5 godina

@Ilija
I narodi kao i nacije su nadetničkog karaktera (pojednostavljena razlika - nacija je narod ,ili narodi + država).
Romanovi su se doselili u Rusiju sa baltoslovenskog prostora ,bežeći pred Tevtoncima u 12. veku.
Istraživanja Y hromozoma su pokazala sa su nosioci R1b haplogrupe koja nije tipična za Slovene ,što samo po sebi ništa ne znači jer su deo slivenskig korpusa mogli da postanu u periodu 7-12 veka.Od 9. počinje prelazak Germana preko prirodne granice (Laba) koja je bila linija razgraničenja (limes sorabicus) u vreme Karla.
Bilo kako bilo,sigurno su postali deo ruskog nacionalnog korpusa od 12. veka do Smutnih vremena ,posle kojih su zavladali.
Etničko poreklo ne znači mnogo.Najznačajniji osnivači ruskog saveza su bili Varjazi ,Vikinzi pa Svjatoslavu to nije smetalo da bude najveći zaštitnik slivenske vere i identiteta od Romeja,i da praktično pistane idejni tvorac imperijalne Rusije (uništavanjem Bugara sa Volge i razaranjem Hazarije zauvek Rusiju pretvara u silu sa imperijalnim težnjama.Inače veoma bitan ruski vladar,u istoriji nepravedno zapostavljen zbog "slave" sina Vladimira i svoje majke Olge).
Da pojasnim - najsiminantniji rodovi kod Slovena su R1a (Tesla npr.) i I2a( Karadjordjevići,Obrenovići npr) - te sve haplogrupe su prisutne kod svih slivenskih naroda ,samo u različitim procentima.
Što naravno ne znači da su naši Drobnjaci Srbi ,iako nose "vikinšku" japligrupu.Narodi su nešto živo,ne možemo ih ukalupiti.

Kebab

pre 5 godina

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 19. novembar 2018 15:49) # Link komentara

Samo treba neko da mu kaže; Car je go!
Nažalost, nema tko!

malo istorije

pre 5 godina

Pa ni nasi Obrenovici i Karadjordjevici nisu bas bili cisti Srbi, ako tako posmatramo stvari. Kneginja Julija - Madjarica. Kraljica Natalija - Rumunka. Kraljica Marija - takodje Rumunka. To nije nista cudno, jer je vencavanje princevima i princezama iz drugih kraljevskih kuca bila sasvim uobicajena stvar u Evropi. To se radilo iz dva razloga. Prvi je bio taj sto je sve do sredine proslog veka brak izmedju kraljevica i obicnog gradjanina bio nezamisliv, a u mnogim slucajevima i zakonima zabranjen. Drugi je bio taj sto su ti brakovi sklapani iz racuna, kako bi se zastitili nacionalni i drzavni interesi. U pojedinim periodima istorije (narocito tokom ratova) kraljevski brakovi su se sklapali cak i unutar porodice, ponekad cak i medju vrlo bliskim srodnicima, sto se za danasnje standarde smatra incestom. Da se osvrnem i na ubistvo Romanovih. Uzasan zlocin, da! Ali Lenjin je to uradio jer je hteo da sa sigurnoscu ugasi carski presto. Da je makar jedan clan porodice Romanov preziveo, ruski carski presto bi nastavio da zivi i postojala bi sansa (doduse mala) da direktan potomak loze Romanovih zatrazi pravo da vlada Rusijom u nekom istorijskom trenutku. Boljsevici su to zatrli na jeziv nacin. Ali nisu bas sasvim uspeli. Cerka cara Pavla, Ana Pavlovna udala za holandskog kralja Viljema II, pa danasnji holandski kralj ima i delic porekla od Romanovih. Loza Romanovih samim tim jos uvek na neki nacin zivi.

finger in the bum

pre 5 godina

Sve loze su isprepletane i sezu korene preko Habsburga pa sve do Merovinga. Procitajte knjigu Sveta krv, sveti gral...

John

pre 5 godina

Oni su sve samo Rusi nisu.Ukapirajte to vec jednom.
(ana, 19. novembar 2018 15:22)

To, samo po sebi, ne znači ama baš ništa.
Nije ni Katarina II bila Ruskinja, ali je za Ruse i Rusiju od nje više učinio samo Petar Veliki.

Što se Nikolaja tiče, svakako da nije prvi koga je sopstvena žena koštala i vlasti i glave.

Poštar

pre 5 godina

Распутин = Raspućin. 
Zašto 
Путин = Putin? 
Hoće li neko da objasni?
(sensei, 19. novembar 2018
Ras je broj jedan, znači RasPutin = prvi Putin

Dule

pre 2 godine

Ne slusajte ateiste i komunjare koje o svetitelju govore da je bio los vladar, nikakav pogrom protiv jevreja on nije organizovao, da ne pricam da je zbog nas usao u rat iako ekonomska situacija u Rusiji nije bila najbolja.