- Komentari -
 1. Ta ulica ima svoje ime i zove se Kumodraska jos od kad u njoj zivim, od pre 40 godina. Naziv su joj zamenili, ne pitajuci stanovnike Kumodraske ulice sta o tome misle, besposlicari u Gradskoj skupstini, koji, ocigledno, nemaju sta korisno da rade. Nadam se da ce, ako sadasnji odbornici ne uvide i isprave gresku, to uciniti neki buduci.
  (Stanovnik Kumodraske ulice, a ne Bulevara Peka Dapcevica, 21. oktobar 2018 13:01)
  Pa, evo dobre prilike, dajte joj ime Vojvode Seselja, ako je nedovoljno srpski, evo Vojvode Nikolica,,,,,,,,bar toga danas ne manjka. Da nije bilo ''zlocinaca'' poput Peka Dapcevica i slicnih, gde bi nam bio kraj. Al pravda jeste spora ipak stigne kad tad.......u liku Vucica, Stefanovica, Vulina.........napred Srbijo....LIDL je otvoren.
  (VASO VASIC, 23. oktobar 2018 08:04)

  # Link komentara

 2. Poštena inteligencija i rodoljubi koji su kraj rata dočekali u Beogradu - jer nisu uspeli da zbrisu sa Nemcima još su dobro i prošli jer je po neko i preživeo za razliku od istomišljenika iz Francuske koje je De Gol oslobodio i koji su sanjali da ih neko strelja a ne da umiru polako ali sigurno od gube , malarije i raznoraznih tropskih bolesti hiljadama kilometara daleko od Francuske.Verovarno je časnije kada te tamane u ime demokratije nego u ime komunizma i još jedan nebitni detalj kako su komunisti , tek izašli iz šume, tačno znali ko su bili izdajnici i kolaboracionisti za vreme okupacije - pa rekle im komšije. Ti divni ljudi su šišali dame nemaca i sprovodili masovna linčovanja kao i potkazivanja partizanskim štabovima. Nekako je među življem naglo porastao broj komunista po oslobođenju kao što je devedesetih taj broj naglo opao. Narod je sam sebi državni neprijatelj broj jedan zato danas i živimo u blagostanju gde je politika sporedna stvar što se i vidi po napisanim komentarima i načinu vođenja diskusije u društvu.
  (Diktat, 22. oktobar 2018 20:16)

  # Link komentara

 3. mozete samo da im pr*nete pod prozor...
  (plazoje, 22. oktobar 2018 19:32)

  # Link komentara

 4. Odrekao se rodjenog brata zarad vlasti kod broza tite, a tito se sprdao snjim kako ima vjernog poslusnika kod stranih politicara. Dzaba mu cinovi kada je prodao Boku Kotorsku da mu drugi nadgledaju ulaz. Dok se on borio za ideale kod tite, sada mu pokatolicuju Crnu Goru.
  (Vlado Dapcevic, 22. oktobar 2018 15:54)

  # Link komentara

 5. @(Paja, 21. oktobar 2018 09:47)
  druze/brate/prijatelju, gde ces vecu tamu od trenutne?

  @(Pit bul Fifi, 21. oktobar 2018 11:23)
  evo, moj deda je bio jedan od tih lickih oslobodilaca (bez navodnika, naravno). ne da nije nikome uzeo stan u beogradu, nego nije uzeo ni stan u novogradnji na koji je kao prvoborac imao pravo. posle kraja se vratio u svoje selo i ziveo i umro u njemu. i otac i stric su godinama bili podstanari i na kraju svojim novcem kupili stanove. i znam jos mnogo slicnih prica.

  @(egzaktni geometar iz Valjeva, 21. oktobar 2018 11:05)
  u tom jasenovcu su ubijani najvise ubijani srbi iz hrvatske.
  ne mogu da kazem da niko iz srbije nije odveden u jasenovac ali mogu da kazem da su cinili jako mali deo stradalih.
  da ne pominjemo sto su mnogi od tih heroja proveli ceo rat u borbama, i koju godinu nakon zavrsetka rata.
  (mrmlj, 22. oktobar 2018 12:05)

  # Link komentara

 6. @(South Park, 21. oktobar 2018 09:50)
  da, da... tako pricaju po litvaniji, letoniji i ostalim bivsim sovjetskim republikama.
  kao, njih su sovjeti okupirali, kgb terorisao i ubijao nepodobne bla bla bla. a onda odes u muzej kgb-a u rigi, pogledas spisak nacelnika kgb-a (ili kako je vec glasila tacna titula) za letoniju u periodu od kraja drugog svetskog rata do raspada sovjetskog saveza, i barem pola su letonci.
  ali zato su, kad treba da se kuka i place, za sve krivi "sovjeti", kao da letonaca nije bilo medju njima.
  tako su i kod nas "komunisti" krivi za sve, kao da medju njima nije bilo srba.
  (mrmlj, 22. oktobar 2018 11:55)

  # Link komentara

 7. Neopisiv zlotvor, ubica i monstrum, zajedno sa svojim crvenim pajtosima Pekoom, Čočoom i inim crvenim ubicama i secikesama. Da su bili pošteni oslobodioci, ostali bi dan-dva nakon oslobođenja, dopustili domaćima da ih počaste roštiljem i brljom i vratili se u svoja posna brda da ih izgrađuju, umesto da ovde izgrađuju "sarmoupravljanje", do kojeg domicilnoj publici i nije baš stalo. Bez tih crvenih pretorijanaca a, obzirom da se mnogi od njih deklarišu kao Srbi, i Trojanaca, komunizam bi u Srbiji i Beogradu opstao kratko tokom euforije nakon oslobođenja a onda pao kao zrela kruška. Dalje, kako da nazovemo nekog ko se oružano bori za sticanje tuđe imovine? Drumskim razbojnikom jedino.

  Beograd je retko kog zlotvora i zločinca video kao ovog. Ajde, što su smaknuli kolaboratere, to je opravdano, ali su iskoristili priliku pa pobili i pohapsili sve živo, što spada u pristojan svet, apotekare, lekare, advokate, pekare,... Nešto baš mnogo kolaboratera bilo, i to, gle slučajnosti, baš onih malo bolje stojećih.

  Da ne pominjemo genocid nad 20.000 maloletnih beogradskih dečaraca, koji su namerno poslati u smrt na Sremskom frontu. Bez ikakve vojne obuke, oskudno opremljeni, uz komandante, kojima je deklarisani cilj bio da ih decimiraju i partizansko "medicinsko" osoblje, koje čak ni o ranjenima nije htelo da se brine, jer nisu "njihovi". Taman da se smanji potencijalni broj budućih nezadovoljnika crvenim rajem i teraformira Srbija za prizetkovce-pretorijance.
  (Jel ste se umorili od cenzure, 22. oktobar 2018 11:46)

  # Link komentara

 8. Vidim da komisija potomaka Šeste ličke ozbiljno shvata svoj zadatak da cenzuriše tekstove. Slaću dok prođe. Kad-tad će i neko naš biti u moderaciji.

  Ma, baš hvala, ali ne hvala Rujkanima i Šestoj ličkoj, Sedmoj banijskoj, Osmoj kordunaškoj, Devetoj krajiškoj, Desetoj romanijskoj, Jedanaestoj hercegovačkoj, Dvanaestoj nikšićkoj i trinaestoj bijelopoljskoj.

  Nisu baš morali da nas "oslobađaju". Dve nedelje kasnije došli bi Ameri i bili bismo oslobođeni uz znatno manje žrtava (bez genocida nad 20.000 dečaka) i živeli bismo u zajednici sa civilizovanim svetom u demokratiji (skidanje nosonjine monarhije se podrazumeva, jedino tu se slažemo) i u normalnoj državi.

  Znali su crveni Faraon i njegova zločinačka klika veoma dobro da uz domicilnu publiku u Srbiji (a i Hrvatskoj) njihova diktatura ne bi dugo opstala nakon prestanka euforije oslobođenja. Ovako su u dve najosetljivije republike strateški rasporedili svoje naoružane i drčne brđanske pretorijance da obezbeđuju "stabilnost“. Nagradili su ih tuđom imovinom i time potkupili. Isto tako je i SMrad dobro znao da ne može da se za svoje specijalce osloni na lokalce, već je doveo dobro poznate pouzdane "kadrove“ sa strane. Sve već viđeno.

  Pekoa, Tempoa, Čočoa i ini ne da nisu heroji već su zločinci najgore vrste. Pekoa najgori od svih jer on je autor genocida nad 20.000 beogradskih mladića. Isfrustrirana i iskompleksirana mustra, secikesa i monstrum.
  (Dosta cenzure, 22. oktobar 2018 11:43)

  # Link komentara

 9. Zasto dozvoljavate komunjarskim sinovima da govore u medijima? Zar je malo zla doslo od njihovih oceva?
  (Stinger, 22. oktobar 2018 11:24)

  # Link komentara

 10. raspadom SFRJ ostalo je milion Hrvata van Hrvatske znaci ni njima nisu skroz odgovarale granice republika . Sto se tice komunizma i osvete, De Gaulle je ubio 100.000 kolaboracionista oduzeo hiljade privatnih firmi koje su radile za Nemce jedna od firmi je Renault .
  Komunizam 50tih ne mesajte sa time, takodje 80te i 50te se ne mogu porediti, to vam je kao da spominjete Ameriku gradjanskog rata i istrebljenja indijanaca i ovu danas.
  (seljadin, 22. oktobar 2018 10:32)

  # Link komentara

 11. General nije hteo da leži u aleji zaslužnih, i tako je sada pored njega sahranjen "vodja navijača", jedan od onih koji su živeli od nedostatka dokaza i umrli od trovanja olovom. Junak ovog našeg sadašnjeg doba...
  (Miki, 22. oktobar 2018 09:43)

  # Link komentara

 12. Znao je tata zašto bira takvo mesto za sahranu i tišinu oprpštaja,bio je dalekovid i svestan.
  (Dragan, 22. oktobar 2018 07:20)

  # Link komentara

 13. S nama danas ne bi oslobodio ni lazarevac
  (Mille, 22. oktobar 2018 01:25)

  # Link komentara

 14. A posebno je voleo tuđe vile na Dedinju u Beogradu. Voleo je i da uz pomoć Sremskog fronta teraformira Beograd za kasniji dolazak podobnih prizetkovaca.
  (Kratko i jasno, 22. oktobar 2018 01:10)

  # Link komentara

 15. jadni cvijeće srpsko. Vi ni mrava nebi gazili
  (ZgHrEu, 21. oktobar 2018 12:31)

  Ima narodna poslovica"covek ode iz sela, ali selo uz njega nikad",tako i ti ode u EU, ali Balkan iz tvog mentaliteta nikad.
   (Iva, 22. oktobar 2018 00:47)

  # Link komentara

 16. @hihi, 21. oktobar 2018 15:58
  "Normalno, izmasakrirali neprijatelja drzave, tako se to radi sa nacistickim slugama. A devojcicu su ubili cetnici, da bi to pripisali komunistima, odavno je to poznato."
  Poznato? Vi stvarno niste normalni. I što se false flag operations tiče, nisu li iste vazda bile domain effing komunista?
  Na temu nacističkih sluga - podsetite me, ko je beše imao pakt s Nacistima? Ili što ne pomenete kako su kojekakvi drugovi komesari aprila i maja 1941. godine išli po selima i gradovima, naročito Srbije, urgirajući na plebs da ne započinje bilo kakve akcije protiv okupatora, jer to nije bila kako su oni govorili "naša borba". Koliko god su commies post-WWII pokušavali zataškati to, desilo se.

  @falkoon, 21. oktobar 2018 15:47
  Rukovodeći se onim što ste napisali, Peko Dapčević i ini svakako nisu bili nekakvi divovi junaci - nisu poginuli za slobodu... A dolazak effing komunista na vlast, je predstavljao porobljavanje - antitezu slobode. Nije obnovljena effing monarhija - što je jedino dobro u celoj priči - ali smo dobili zločinačku commie diktaturu, sa Brozom na čelu.

  @Ненад, 21. oktobar 2018 15:59
  Slažem se. U normalnim zemljama se svi spomenici diktature uništavaju, samo kod nas i u Rusiji... Španija planira uklanjanje Frankovih ostataka iz Valle de los Caídos, a kod nas ne samo da se ne razmišlja o uklanjanju Brozovih ostataka i rušenju Kuće cveća, već se ista i dalje održava o trošku poreskih obveznika.

  *Nadam se da će biti objavljeno.
  (Low Key Lyesmith, 21. oktobar 2018 23:07)

  # Link komentara

 17. E da je sada ovakvih ljudskih velicina i pravih heroja, druga bi nam pesma pevala
   (Pravi ljudi, 21. oktobar 2018 22:56)

  # Link komentara

 18. To su bili pravi ratni komadanti i heroji a ne kao ovi skorojevici !
   (Narodni heroj, 21. oktobar 2018 22:51)

  # Link komentara

 19. Комуњаре су отишле на сметлиште историје.
   (Ненад, 21. oktobar 2018 22:50)

  # Link komentara

 20. Neopisiv zlotvor, ubica i monstrum, zajedno sa svojim crvenim pajtosima Pekoom, Čočoom i inim crvenim ubicama i secikesama. Da su bili pošteni oslobodioci, ostali bi dan-dva nakon oslobođenja, dopustili domaćima da ih počaste roštiljem i brljom i vratili se u svoja posna brda da ih izgrađuju, umesto da ovde izgrađuju "sarmoupravljanje", do kojeg domicilnoj publici i nije baš stalo. Bez tih crvenih pretorijanaca a, obzirom da se mnogi od njih deklarišu kao Srbi, i Trojanaca, komunizam bi u Srbiji i Beogradu opstao kratko tokom euforije nakon oslobođenja a onda pao kao zrela kruška. Dalje, kako da nazovemo nekog ko se oružano bori za sticanje tuđe imovine? Drumskim razbojnikom jedino. Sa Cetinje na Dedinje.

  Beograd je retko kog zlotvora i zločinca video kao ovog. Ajde, što su smaknuli kolaboratere, to je opravdano, ali su iskoristili priliku pa pobili i pohapsili sve živo, što spada u pristojan svet, apotekare, lekare, advokate, pekare,... Nešto baš mnogo kolaboratera bilo, i to, gle slučajnosti, baš onih malo bolje stojećih.

  Da ne pominjemo genocid nad 20.000 maloletnih beogradskih dečaraca, koji su namerno poslati u smrt na Sremskom frontu. Bez ikakve vojne obuke, oskudno opremljeni, uz komandante, kojima je deklarisani cilj bio da ih decimiraju i partizansko "medicinsko" osoblje, koje čak ni o ranjenima nije htelo da se brine, jer nisu "njihovi". Taman da se smanji potencijalni broj budućih nezadovoljnika crvenim rajem i teraformira Srbija za prizetkovce-pretorijance.
  (Sloboda govora umesto cenzure od strane brdjanskih unuka, 21. oktobar 2018 22:02)

  # Link komentara

 21. "Vi ste nesposobni i preci su vam bili nesposobni, zato smo vas i oslobadjali mi iz Bosne i ovi iz Crne Gore i Hrvatske! Zato sto ste stavili vjecnu ljagu na srpsko ime,sluzili ste ubice i okupatore i da je srece bilo i pameti, i vi biste prosli kao i oni.Vasa je sramota sto su drugi morali da vas oslobadjaju, posle su vam drugi gradili Srbiju, a vama sve malo.Srbijanac si jer si Srbin iz Srbije, a mi koji smo Srbi, ali ne iz Srbije izuzetno vodimo racuna o tome da nas neko sa vama ne pomijesa, zato i jeste Srbijanci.
  (zasluzilisteslobicuklintonaioveaktuelne, 21. oktobar 2018 15:10)"
  Do juce Pero Bosanac, Zdero Bosanac, sve Bosanci, a onda odjednom sve prekaljeni Srbi. Zasluzili ste i vi Dodike i neka vam ih! Ni mi iz Srbije nismo ludi za mIJesanjem sa onima koji su zauzeli Dedinje sa sve kozama i lozili parket cudeci se sta ce drvo na betonu, skidajuci luster sa plafona i vesajuci kotao da se krcka grah i pece kruV!
  (Miskec, 21. oktobar 2018 21:18)

  # Link komentara

 22. (Partizan 1917, 21. oktobar 2018 13:59)

  a) NIKADA

  Srbi su bili mozda jedini narod u bivsoj Jugoslaviji koji su obozavali i dosledno sprovodili komunisticku ideologiju, verujuci u bajke o bratstvu, jedinstvu, nesvrstanima itd. Srbija je jedina zemlja istocne Evrope u kojoj dosijei tajnih sluzbi nisu otvoreni. Cak i kada bi neko objavio da se sutra otvaraju ti dosijei armija ljudi bi dosla ispred arhive i branila bi gradjanima ulazak unutra. Tragicno je sto mi evo u 2018 raspravljamo jos uvek na temu cetnika i partizana, umesto da raspravljamo o buducnosti, investicijama, nekretninama, kreditima, platama, penzijama, putovanjima ... sto rade normalni ljudi. Ne, mi se drzimo proslosti, verovatno zato sto kao nacija nemamo snage da se uhvatimo u kostac sa sadasnjoscu. U tome je nas problem kao nacije!
  (trule kobile, 21. oktobar 2018 20:41)

  # Link komentara

 23. @tja
  Ti si izgleda jos u 41-oj.Vremena su se promenila pametni mladi ljudi odlaze za boljim zivotom tamo gde nema komunista.
  (Ana Marija, 21. oktobar 2018 20:22)

  # Link komentara

 24. KONJ SE ZVAO " ZELENKO " A BIO JE VRANAC TO NIT JE BILO NITI ĆE DA BUDE JER JE ZELEKO , SIVAC JE OZNAKA ZA KONJA BELE BOJE .

  Mada je jednom neko rekao da je Koča ujahao u Niš na BELOM VRANCU . . .
  (jugoton, 21. oktobar 2018 19:59)

  # Link komentara

 25. @mr no
  Molim vas nemojte siriti neistine.

  Heroina Milunka Savic je za vreme Kraljevine Jugoslavije bila cistacica u banci i to zaposlena na intervenciju nekih oficira.

  U FNRJ je imala boracku penziju. Kao sto su imali i svi Solunci.
  (Posmatrac, 21. oktobar 2018 19:52)

  # Link komentara

 26. hteo je da se sahrani medju narodom, kakva koicidencija sahranjen je pored Saleta mutavog, a mozda i nije!
   (miki, 21. oktobar 2018 19:50)

  # Link komentara

 27. @zasluzilisteslobicuklintonaioveaktuelne

  Ako ste nas oslobodili, zasto se niste vratili kucama? A, sta, dobre su svapske kuce; zanela vas svetla Beograda; Sunce tudjeg neba ipak lepse sija? Na tvome mestu pokrio bih se preko glave, sto bi se kod nas reklo. Naselili ste se u tudju zemlju, zauzeli pozicije, i dan danas Beograd drzi licko-krajisko-crnogorska bratija. P.S. Ni mi ne volimo da nas neko pomesa sa vama, za nas niste Srbi, vec dodjosi.
  (Lala na kvadrat, 21. oktobar 2018 18:13)

  # Link komentara

 28. (1. "Srećan rođendan Karle Marksu" [link] - 2. Engels o koraku napred u vidu brisanja sa lica zemlje reakcionarnih klasa, dinastija i naroda [link] - 3. Marks o jevrejskom pitanju [link]/ - 4. O "Jevrejima i buvama" i generalno antijevrejstvu Marksa [link] - 5. Lenjin i "Lekcije Moskovske pobune [link] - 6. Trocki [link] )
  (Jr, 21. oktobar 2018 18:00)

  # Link komentara

 29. "Mi nikada nismo brinuli oko kantovsko-svešteničko-vegetarijansko (!?ako sam dobro razumeo)-kvejkerskog brbljanja oko svetosti ljudskog života." Lenjin je rekao: "Mi ne promovišemo bilo kakvu slobodu ili demokratiju" To je teorija i to je bila praksa. Ali, ljudi kažu kada marksizam ispadne nasilan - to nije pravi marksizam. Ne, jeste. Ne, jeste. Kada je teorija krvavi teror i istrebljenje svakoga ko se protivi komunizmu, ili identifikovan kao klasni neprijatelj ili reakcionar ili neoreakcionar ili dvonožac koji vam se ne sviđa - to je pravi marksizam! To je teorija i to je praksa! Kada ljudi kažu da nam treba krvavi i nasilni terorizam praćen masovnim istrebljenjem, ako je to teorija - kako to radite ispravno!? Kako to radite drugačije?
  Nasilje je babica komunizma."
  (moj prevod nekih izjava iz prezentacije pod nazivom "Karl Marx: Past, Present and Future" Stefana Molinua (Stefan Molyneux) , kanadskog filozofa, mislioca i pisca, vlasnika Freedomain Radio i Jutjubera. Prezentacija je objavljena na njegovom Jutjub kanalu 05.05.2018)
  (Jr, 21. oktobar 2018 17:59)

  # Link komentara

 30. "Ako želite da nađete (primere) kršenja principa negresije/započinjanja upotrebe sile, prvo mesto na kojem treba da tražite nisu obični kriminalci nego Vlade. Vlade su, samo u 20. veku, pobile preko 250 miliona svojih građana. Van rata - samo ubijanje sopstvenih građana. To je četvrt milijarde ljudi za samo 100 godina. Komunizam je pobio oko 100 miliona ljudi, ne mogu (protivnici tih tvrdnji) da smanje taj broj previše... to je mnogo leševa da bude stavljeno u grešku pri zaokruživanju... ali je otprilike toliko ubio komunizam u 20. veku. To je užasno. I kada vidim da "Njujork Tajms" objavljuje članak pod naslovom: "Srećan rođendan Karle Marksu - bio si u pravu", to je zapanjujuće. Politički terorizam je uglavnom način kako nastaje komunizam. Fridrih Engels je, a teško je zamisliti da nije to pisao sa žudnjom, 1849. pisao: "Sledeći svetski rat će imati za ishod ne samo nestanak sa lica zemlje reakcionarnih klasa i dinastija, nego i celih reakcionarnih naroda - i to je takođe korak napred!" Govori o genocidu. Reakcionari su oni koji se protive komunizmu uopšte. Pošto postoji neprijateljstvo komunista prema finansijama/finansijerima, kapitalistima teško je izbeći jevrejsko pitanje u smislu onoga što je Marks govorio. Tako da kada Engels, koji je bio Marksov bliski saradnik i finansijer govori o brisanju sa lica zemlje celih klasa i grupa ljudi kao koraku napred i kada govori da su glavni neprijatelji komunista oni koji se bave finansijama,
  (Jr, 21. oktobar 2018 17:56)

  # Link komentara

 31. Vuk je sa mnom isao u razred a i sestra je isla u 13. gimnaziju. Bio je skroman i ni pocemu se nije izdvajao.
  (Boža, 21. oktobar 2018 17:51)

  # Link komentara

 32. @Low key lyesmith
  Često se slažem s vašim komentarima (posebno kada je istorija u pitanju) a ovaj bih potpisao.
  Primetno je da naše društvo beži od istine o KPJ i aktivnostima konunista pre,za vreme i pisle rata.
  Zanemaruje se činjenica da je KPJ pre rata pripadala tzv. antiversajskom ,revizionističkom bloku i kao takva podržavala Lički ustanak,VMRO,Kosovski komitet i otvoreno pozibala na rasparčavanje zemlje uz komunističku revoluciju.Kao takva ,bila je veoma atraktivna svima kojima je K&K bila na srcu i ti kadrovi su se peobili do vrha i vodili antistrpsku politiku (bukvalno politiku Beča od kraja 19. vrka) čak i kada je Staljin promenio stranu i uspostavio savezništvo (diplomatske odnise) sa versajskim pobednicima.
  Antisrpstvo se može uočiti u svakoj reči zaključaka iz Drezdena 1928. a AVNOJ je samo pokušaj realizacije toga (kao iUstav iz 1974. i raspad SFRJ po šumsim granicama).
  O dogovoru iz Rogatice,saradnji sa Francetićem (oružje,municija i zajednički napad na istočnu Bosnu - nemački arhivi ) ,Martovskim pregovorima (mesec dana saradnje i spremnost za zajednička dejstva peotiv Engleza) kao i zločinima nad civilnim stanovništvom od Milanovca do Užica 1941. da ne givorimo - zid ćutanja
  O činjenici da su 2/3 ligoraša u DM logoru Dedinje bili pripadnici DM pokreta se ćuti ,da je Majsner na sudjenju izjavio da su 9/10 streljanih bili "pomagači rebela Mihajlovića" ni reči.
  Krije se da su "oslobodioci" ubili Vojvodu Bojovića
  (Komša, 21. oktobar 2018 17:37)

  # Link komentara

 33. @Zvezdan
  Oslobodio Beograd od Vojvode Bojovića?
  Pidanik austrokomunističke klike koja nam 1918. nikada nije oprostila.
  (Komša, 21. oktobar 2018 17:19)

  # Link komentara

 34. (hihi, 21. oktobar 2018 15:58)

  Ma ti si samo jedan obican mali *mrad, manji od makovog zrna uzivo. Nema smisla sa takvima se raspravljati. Evo ga pitanje za sve komuniste (ne i za tebe, jer si ometen u razvoju, ocigledno); da li su Petar Bojovic, Zanka Stokic i mnogi mnogi drugi nekolaboracionisti zasluzili onakav tretman na kraju? Da li je srpska omladina, tinejdzeri, zasluzila masakr na sremskom frontu? Zasto su Beograd i mnogi drugi gradovi sirom srbije 1945-e zasluzili bombardovanje a recimo Zagreb nije? Zasto ustav iz 1974-e, a ocigledno na stetu srbije? Zasto menjanje granica juga srbije a u korist kosova, pa danas i ono sto je ranije prirodno bilo u sastavu srbije sada pripada kosovu? Itd...Mnogo ima tih "zasto", mene interesuje vase "zato". Ako ima neko normalan (ne ovaj ometeni "hihi") da odgovori, odlicno bi bilo.
  (pitanjaiodgovori, 21. oktobar 2018 16:58)

  # Link komentara

 35. @hihi, 21. oktobar 2018 15:58
  "Normalno, izmasakrirali neprijatelja drzave, tako se to radi sa nacistickim slugama. A devojcicu su ubili cetnici, da bi to pripisali komunistima, odavno je to poznato."
  Poznato? Vi stvarno niste normalni. I što se false flag operations tiče, nisu li iste vazda bile domain effing komunista?
  Na temu nacističkih sluga - podsetite me, ko je beše imao pakt s Nacistima? Ili što ne pomenete kako su kojekakvi drugovi komesari aprila i maja 1941. godine išli po selima i gradovima, naročito Srbije, urgirajući na plebs da ne započinje bilo kakve akcije protiv okupatora, jer to nije bila kako su oni govorili "naša borba". Koliko god su commies post-WWII pokušavali zataškati to, desilo se.

  @falkoon, 21. oktobar 2018 15:47
  Rukovodeći se onim što ste napisali, Peko Dapčević i ini svakako nisu bili nekakvi divovi junaci - nisu poginuli za slobodu... A dolazak effing komunista na vlast, je predstavljao porobljavanje - antitezu slobode. Barem nije obnovljena effing monarhija - jedino dobro u celoj priči - ali smo dobili zločinačku commie diktaturu, sa zlikovcem Brozom na čelu.

  @Ненад, 21. oktobar 2018 15:59
  Slažem se. U normalnim zemljama se svi spomenici diktature uništavaju, samo kod nas i u Rusiji... Španija planira uklanjanje Frankovih ostataka iz Valle de los Caídos, a kod nas ne samo da se ne razmišlja o uklanjanju Brozovih ostataka i rušenju Kuće cveća, već se ista i dalje održava o trošku poreskih obveznika.

  *Nadam se da će biti objavljeno.
  (Low Key Lyesmith, 21. oktobar 2018 16:40)

  # Link komentara

 36. Drugovi su uspesno zavrsili svoj zadatak koji su doneli na sednici svoje KPJ, 1928 god u Drezdenu. Svi ciljevi su ispunjeni.
  (Aleksandar, 21. oktobar 2018 16:39)

  # Link komentara

 37. "hihi". Јадниче, иди лечи се.
   (Ненад, 21. oktobar 2018 16:33)

  # Link komentara

 38. Pričajte vi šta hoćete, ali Bgd je bio pravi velegrad samo za vreme Jugoslavije. Grad prepoznat u svetu. Sa neverovatnim kulturnim dešavanjima. A sad... I neko kaže "promenio okupatora". Deco, nemate vi pojma kakva je to zemlja bila. Niti ćete imati. Na žalost.
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pierre de Kuberten, 21. oktobar 2018 11:21) kakva je to zemlja bila ? beograd bio velegrad. daj nemoj da se salimo. neka samo neko pogleda beograd iz nasih serija krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih. jad i cemer. otimanje stanova , streljanja, proterivanja ljudi, goli otok, uvodjenje pravila da moras u partiju ako hoces da napredujes, odlasci ljudi iz te lepote jos 60-tih. od 60-te do 90-te procene su da je otislo milion ljudi. nestanci struje, benzina, kafe, bedna garderoba. bio je neki zivot kao na zapadu nize srednje klase od 67,68 do 1990. da je valjala nikada ne bi bila urusena. da je tito znao da ce da ostane jugoslavija u najmanju ruku bi postavio naslednika. on je bio instrumet zapada i drzali su jugu dok im je trebala. projekat zapada. ovde se nikada nije niti ce se ziveti normalno. moze da bude na vlasti kralj, komunisti,demokrati, radikali uvek ce biti isto. jad i cemer.
  (kosmajac, 21. oktobar 2018 16:24)

  # Link komentara

 39. Sad možete da lajete kukavice.Beogradska deca na front,logori,strijeljanja,srpski korpus i srpska elita...ko god je sarađivao sa okupatorom to je morao platiti glavom ili robijom.Svi su morali da podnesu jednak teret oslobođenja pa i beograđani koji su čekali da drugi ginu za njihovu slobodu.Koliko je beograđana i srbijanaca nas sutjesci ostalo...vrlo mali broj,mizerno mali.Zato ste morali da potegnete na sremskom frontu.Na kraju pogledajte šta su od imovine Peko, Koča,tito i drugi ostavili iza sebe a pogledajte sadašnju elitu.
  (Ivan, 21. oktobar 2018 10:55) # Link komentara

  Da te podsetim da su na Sremskom fronzu masovno ginuli i iskusni partizani jer je to bilo iskustvo borbe po šumama i gorama, a ne frontovska borba u ravnici. Pa ti onda šalji nekog 16-godišnjaka sa 2 dana obuke, bez opreme, obuće i pravog oružja.

  Proboj na Sutjesci su izveli borci II proleterske brigade (većinom Šumadinci - Srbi iz Srbije).

  Oslobođenje (za neke i okupaciju) Srbije 1944 su izveli Sovjeti podržani partizanskim divizijama koje su naoružane posle pada Italije 1943 oružjem koje su im brodovima dopremali Britanci. Čerčil je tek sredinom 1944 shvatio da je bio obmanut propagandom Radio Moskve i rado Slobodbe Jugoslavije i da ga je Tito lagao kad je rekao da želi pravu demolkratiju i istinsko oslobođenje. Želeo je samo svoju ličnu vlast, kao i većina njegovih vođa. obični borci su se borili iz plemenitih pobuda, ali oni nisu odlučivali kakva će ta zemlja biti.
  (ZNBg, 21. oktobar 2018 16:09)

  # Link komentara

 40. @Stanislav
  Sinak, nisu to neistomisljenici nego zlocinci, nacisticki saradnici i krvolocne ubice svog naroda. Zato su ih komunisti i pobili, nazalost ne sve, neki su kukavicki pobegli. Decu izdajnika su komunisti hranili, nisu ih pobili, za razliku od cetnika i ustasa koji su decu slali u Jasenovac, Banjicu, Sajmiste itd. da ih tamo kolju i masakriraju.
  (hihi, 21. oktobar 2018 16:06)

  # Link komentara

 41. @sss, 21. oktobar 2018 15:06
  "Nisu ni te porodice brinule od deci u Jasenovcu koju su tamo poslali njihovi ocevi cetnici i ustase, dok su se ovi baskarili i uzivali u nemackim cokoladicama."
  Gospodine - pardon - druže TRIPLE ES, pitam se, da li ste svesni gluposti koju ste napisali? Četnici slali nekoga u Jasenovac? Tja, ne treba da me čudi - tipično commie laganje, izmišljanje i zamena teza. Četnici - izdajice zločinci, saradnici okupatora... Istina, jesu bili budale - Kako iko pri čistoj svesti i zdravoj pameti može biti za kralja? Mogu razumeti ono za otadžbinu... - ali nisu bili ono što su crveni teroristi i njihovom režimu bliski "istoričari" post-WWII tvrdili. Bilo bi zanimljivo uraditi analizu svih četničkih zločina, i videti koliko je istih bilo ništa drugo do reakcija na zločine nekih drugih. Ne opravdavam, naravno, ali bi to svakako pružilo nekakav istorijski kontekst. A na temu saradnje s okupatorom i kvislinškog delovanja, nisu li, beše, vrli partizani dobijali naoružanje od stanovitog (Jorge) Jure Francetića? Te u više navrata zajedno s Ustašama dejstvovali protiv Četnika, koji su, svidelo se to vama ili ne, bili jedina legitimna vojska na prostorima okupirane Jugoslavije? Znate li i koliko su puta effing Broz i stanoviti drug Velebit tokom jeseni i zime 1941 i tokom 1942. posećivali Zagreb? Slobodno šetali gradom i čak prisustvovali operskim predstavama u HNK. Mislite i da fiškal nije znao za to?

  *Nadam se da će biti objavljeno, u celosti.
  (Low Key Lyesmith, 21. oktobar 2018 16:05)

  # Link komentara

 42. @Nenad
  Ali ne pitas se i nikada se neces pitati.
  Ostaje tamo gde jeste, da se ljudi dive coveku koji je oslobodio Beograd, pobio gomilu izdajnika i do kraja zivota uzivao kao neprikosnoveni vodja Jugoslavije.
  Legenda!
  (hihi, 21. oktobar 2018 16:04)

  # Link komentara

 43. Да се ја питам, оног бравара би из Београда пребацио у Кумровец, па нека тамо труне. Шта ће нам у Србији, кад је његов режим пола Србије побио?
   (Ненад, 21. oktobar 2018 15:59)

  # Link komentara

 44. Partizan sam tim se dicim, to ne moze biti svak jer umreti za slobodu moze samo DIV JUNAK!
  (falkoon, 21. oktobar 2018 15:47)

  # Link komentara

 45. Сине, да сам на твом месту иако могу да ти будем унук никада не бих јављао, архиве су делимично отворене и виде се злочини патризана по Србима уз сагласнот партизана србских и злочинца Тита. Зарад власти, отетих вила и лагодног живота одрекли су се србства и побили или поробили неистомишљенике. Сети се како сте Ви партизански синови. кћери и Ваша деце имали привилегије од хране и посебних кантина, док је народ морао да одваја од уста своје деце и амбара, све зарад револуције. СРАМОТА!!!
  (Stanislav, 21. oktobar 2018 15:43)

  # Link komentara

 46. @hihi - vidim ovde si se raspricao, pa uzivas kad pises kako nas je tvoj Broz i njegovi lizoduupci pomlatio. Ali nemoj da ti se desi da ti pridje neka baba Coka. Video si na snimku kako to izgleda.
   (Mirko, 21. oktobar 2018 15:25)

  # Link komentara

 47. Потражите на интернету како је УДБА убијала Србе у емиграцији, а поготово како је и на који начин убијен Драгиша Кашиковић у Чикагу, велики српски интелектуалац, један од вођа српске емиграције у Америци и велики противник комунистичког режима, и његова поћерка која је имала само 9 година. Измасакрирани су у просторијама Српске Народне Одбране у Чикагу, Драгиша са 64 убода ножем, ако се не варам, а девојчица (заборавио сам име), са скоро исто толико убода. Е, моји Срби, а плачете још за браварем и комуњарама.
   (Ненад, 21. oktobar 2018 15:14)

  # Link komentara

 48. @@Dragan
  Zivi u svojoj kuci, a ima i kucu koju mu je ostavio slavni general Peko Dapcevic, oslobodilac Beograda, narodni heroj Jugoslavije i vecni strah i trepet za sve izdajnike!
  (Zvezdan, 21. oktobar 2018 15:11)

  # Link komentara

 49. @zasluzujetedodik@co
  Vi ste nesposobni i preci su vam bili nesposobni, zato smo vas i oslobadjali mi iz Bosne i ovi iz Crne Gore i Hrvatske! Zato sto ste stavili vjecnu ljagu na srpsko ime,sluzili ste ubice i okupatore i da je srece bilo i pameti, i vi biste prosli kao i oni.Vasa je sramota sto su drugi morali da vas oslobadjaju, posle su vam drugi gradili Srbiju, a vama sve malo.Srbijanac si jer si Srbin iz Srbije, a mi koji smo Srbi, ali ne iz Srbije izuzetno vodimo racuna o tome da nas neko sa vama ne pomijesa, zato i jeste Srbijanci.
  (zasluzilisteslobicuklintonaioveaktuelne, 21. oktobar 2018 15:10)

  # Link komentara

 50. Шта се оно на Динари сјаји? Ђујићева кокарда на глави!
   (Ненад, 21. oktobar 2018 15:09)

  # Link komentara

 51. @klo
  Otac i sistem u kojima je on postao kamerman su mu stvorili bezbedan zivot? Da li si ozbiljan? Kamermani su po tebi neki tajkuni.
  Slazem se da generacije nisu stvorile onoliko koliko su komunisti stvorili za kratko vreme, stvorili su mocnu i bogatu drzavu, uglednu i postovanu u svetu, sto je smetalo porazenim izdajnicima pa su docekali svoj trenutak i unistili tu zemlju devedesetih.
  Idi kod lokalnog “biznismena”, vlasnika kafica koji je zapravo krimos kojeg podrzava politika pa ga pitaj sta vozi i sta ima od nekretnina. Vise od dece najmocnijih ljudi SFRJ. Jer ti ljudi nisu krali. Titov sin zivi u obicnoj kuci, dok “prestolonaslednik” kupuje vile sirom sveta a nikad nista nije radio, deca danasnjih politicara voze limuzine i zive u vilama, a deca cetnika, ustasa i ostalih izdajnika i dalje samo o komunistima laju.
  I zasto bi ovaj razmisljao o porodicama izdajnika koje su dobile ono sto su zasluzile!? Nisu ni te porodice brinule od deci u Jasenovcu koju su tamo poslali njihovi ocevi cetnici i ustase, dok su se ovi baskarili i uzivali u nemackim cokoladicama.
  (sss, 21. oktobar 2018 15:06)

  # Link komentara

 52. @hihi, 21. oktobar 2018 14:03
  "...dok razularena banda izdajnika panicno bezi iz ukradenih stanova..."
  Really?
  Kakva zamena teza... Nisu li upravo "oslobodioci" pokrali sve što se moglo pokrasti? Počev od nekretnina.
  A razularena banda i gamad su bili, i ostali, crveni - "oslobodioci", njihov nakot...
  S obzirom na sadržaj Vašeg komentara, i činjenicu da toliko slavite zločinca Broza, savetujem Vam da hitno posetite psihijatra. Mada je verovatno dockan, nema vama effing komunistima - naročito Titoistima - pomoći.
  Poštovani admini, kako je uopšte - s obzirom na govor mržnje i pretnje koje sadrži - komentar komentatora @hihi, 21. oktobar 2018 14:03 objavljen? Double standards, much?
  Anyway, jedna od stvari koje me ne prestaju čuditi, je to kako bilo kakva glorifikacija, say, Hitlera i inih nailazi na univerzalnu osudu i podložna je čak i krivičnoj odgovornosti - što se nipošto ne može smatrati pogrešnim - ali isto ne važi za bilo kakvu glorifikaciju verovatno najvećeg zločinca na ex-YU prostorima Josipa Broza (let's face, Pavelić je bio amater u poređenju s njim) i zlikovaca poput u članku pomenutog Peka Dapčevića, ili zemljaka mu Jova Kapičića, Milovana Đilasa i inih. Odnosno, na svetskom nivou bilo kakvu glorifikaciju Lenjina, Staljina, Che Guevarae...Hypocrisy, double standards - take your pick.

  *Pa, nadam se da će komentar biti u celosti objavljen. Ili ne, mada ćete na taj način potvrditi postojanje onih dvostrukih standarda koje sam pomenuo i pristrasnost. Cheers.
  (Low Key Lyesmith, 21. oktobar 2018 14:59)

  # Link komentara

 53. Sa vecim delom Vaseg komentara se slazem, ali mi je problematican deo u kojem govorite da je pad poceo 80-tih.
  Kada pogledate neku kucu, njenu spoljasnost i unutrasnjost njen izgled je rezultat celokupnog zivota domacina u njoj. Kada je drzava u pitanju stanje u njoj se oslikava sa onim sto je stolecima unazad radjeno. Postoji nit koja povezuje danasnjicu sa prosloscu.
  Revolucije kao takve prave rez, ne potpuni ali ipak rez. Komunisti su se potrudili da uniste predratnu elitu i uspeli su u tome.
  Predratni tajkuni su deo imovine ostavljali drzavi kroz zaduzbine.
  1094 objekta su ostavljena pokolenjima kroz zaduzbine.
  Takva je bila predratna elita koju su komunisti satrli.
  Danasnja elita su uglavnom bivsi komunisticki funkcioneri ili oni koji su lepo plivali u takvom naopakom sistemu. Rezultat njihove zaduzine nije nula vec hiljade i hiljade otetih objekata.
  (deda, 21. oktobar 2018 14:52)

  # Link komentara

 54. Тај мали Вук нигде не помиње колико је злочиначка била организација којој је њен отац припадао!
  (Марио, 21. oktobar 2018 14:36)

  # Link komentara

 55. Bilo je to neko drugo vreme, vreme ideala slobode, jednakosti, altruizma, lične skromnosti, požrtvovanosti, hrabrosti i poštenja. Danas je nažalost, vreme potpuno drugačije; ideali su lični komoditet, prestiž, moć i bogatsvo u smislu materijalnog posedovanja. Današnji "oslobodioci" Beograda oslobađaju nas od slobodarskog duha i tradicionalnih čovečnih vrednosti, kako svojim ličnim primerima, tako i kreiranjem i odžavanjem sistema koji nema cilj opše dobrobiti, a sam je sebi svrha.
  (Od oktobra do oktobra, 74 godine kasnije, 21. oktobar 2018 14:34)

  # Link komentara

 56. Vlado Dapcevic je bio karakter-ljudina! Nije bio "kako vjetar duva"!
  (sqw, 21. oktobar 2018 14:29)

  # Link komentara

 57. Hvali oca i sistem koji mu je obezbedio bezbrižan život. Da li je ikada razmišljao o onima koji su opljačkani, proterani i uništeni. Mnoge srpske porodice nisu stvorile za 70 godina, koliko oslobodioci i njihovi zemljaci za 5 godina života u našoj Srbiji.
   (klo, 21. oktobar 2018 14:19)

  # Link komentara

 58. A u čijoj kući je živeo i u čijoj kući danas živi njegovo potomstvo?
  (Dragan, 21. oktobar 2018 14:10)

  # Link komentara

 59. Kakva legenda na snimku, najveci Marsal Tito, u uniformi, oslobadja Jugoslaviju, dok razularena banda izdajnika panicno bezi iz ukradenih stanova, krije Hitlerove, Nediceve, Drazine i Paveliceve slike i misli da ce opet proci nekaznjeno. Ali, znao je Tito kako s gamadima, jos ga pamte potomci gamadi, jos ih bole batine i kazne. JEDINA Titova greska bila je sto je imao milosti prema potomcima izdajnika i sto to nije zatro za sva vremena. Ali, na greskama se uci, znamo kako ubuduce!
  (hihi, 21. oktobar 2018 14:03)

  # Link komentara

 60. Čitam komentare i nije mi jasno kada je u Srbiji pao komunizam?

  a) Nikada
  b) 1987 na 8.sednici CK SKS
  c) 5.10.2000

  Moje mišljenje je posle 8.sednice kada su komunisti Srbije izvršili masovan prelet međ serbske partijote i vernike jer je većina stavova iz rubrike "Odjeci i reagovanja" u dnevnim listu Politika.
   (Partizan 1917, 21. oktobar 2018 13:59)

  # Link komentara

 61. @3210
  Pobili 5000 izdajnika i nacistickih slugu, nema nista normalnije od toga, na tome im vecna slava i hvala!
  (hihi, 21. oktobar 2018 13:58)

  # Link komentara

 62. @geometar iz Valjeva
  Cekali su da ta intelektualna elita iz salonskih stanova u Beogradu, vodjena neustrasivim bradonjom Drazom makar krene ka Jasenovcu da ga oslobadja. Ali, ne docekase. Jedino kada su krenuli makar u tom pravcu, bilo je onda kada su zajedno sa ustasama bezali iz Jugoslavije, zlocinacka druzina zajedno do kraja.
  (hihi, 21. oktobar 2018 13:57)

  # Link komentara

 63. Što ne pomenu kako se ono Peko poneo prema rođenom bratu 48, a znamo i kako je Tempo prema svom bratu postupio.
  Izdajnički prema svojoj braći, prema svom narodu, zarad ljubavi prema tuđinu, e to je u samoj srži komunističke logike.
   (Kolubarac, 21. oktobar 2018 13:55)

  # Link komentara

 64. @ozna
  Jedno su svabe, drugo domaci izdajnici. Da posalju u radne logore one koji su do juce ubijali sopstveni narod, nabijali decu na bajonete? Za to se zna kazna i ista je bila u citavoj Evropi. Kada su Francuzi mogli da pobiju 150 000 izdajnika posle rata, mogli su i partizani nase izdajnike.
  (hihi, 21. oktobar 2018 13:55)

  # Link komentara

 65. Svaki sledeci urusio jos vise.

  To nama daje Republika i njeni velikani
  @
  Sa druge strane kraljevina je herojima iz I sv.rata u znak zahvalnosti dala dozvole da mogu da prose na ulicama Beograda a srpsku žrtvu je nerazumno i pohlepno pretopila i Jugoslaviju. Da se kraljevina ljudski odnosila prema svom narodu komunizma i republike nikada ne bi ni bilo.
  (tamnica kako god, 21. oktobar 2018 13:52)

  # Link komentara

 66. @...steta sto ti Veeliki heroji ne dotakose spolja ni zicu od Jasenovca, gde je ubijana Srbija fabrickim metodama

  Što Jasenovac ne napadoše četnici?

  Bi, ali su udruženi boljševici sa ustašama i nemcima bili jači, uspešniji u tkzv. ofanzivama na partizane (a u stvari na četnike) i naročito nakon veleizdaje i Čerčilove-Staljinove odluke da se uguši odbrambeni pokret i podrže boljševici
  (istina nije samo crvena, 21. oktobar 2018 13:50)

  # Link komentara

 67. @komnen barjaktar 21.10.2018.10:39

  Srbi su nacija, a Srbijanci su samo stanovnici Srbije..

  Valjda pravis razliku?!?
   (nina....011, 21. oktobar 2018 13:46)

  # Link komentara

 68. Interesantno je da svi komunisticki heroji, visoki oficiri KOS-a i JNA i slicni, u svojoj porodici ili bliskoj familiji imaju "biznismene", "zestoke momke" i slicne "odranije poznate"! Ukljucujuci i doticnog Peka...Izguglajte, pa posle pricajte o herojima i oslobodiocima! Iver, klada, zastita...ili je, eto, slucajnost??? Drugovi, radujete se: vas posao je pri kraju- Srbije uskoro nece biti!
  (Drezden, 21. oktobar 2018 13:44)

  # Link komentara

 69. Slava mu i hvala. A za ove cetnike koji su samo pljackali, ubijali, silovali i saradjivali sa okupatorima nemam reci. Jeste, nisu ni komunisti bili cvecke, nikako nisu, ali su samo cistili gamad koji je sve to radio deset puta gore. Drugacije verovatno ne bi ni moglo jer ne bi ostali normalni ljudi ziveli 50 godina u miru...
   (Nije sve u parama nesto je i u novcu, 21. oktobar 2018 13:39)

  # Link komentara

 70. Koliko je unuka saradnika okupatora danas postavi komentar pljuvajuci po jednom od rijetko poštenih ljudi u našoj istoriji.
  (Velja, 21. oktobar 2018 13:36)

  # Link komentara

 71. da ne mesamo babe i zabe. normalan i prosecan covek danas razmislja ovako: smrt fasizmu; hvala mom dedi partizanu sto se borio; da Bog da se nikad takvi naivni partizani ne vratili; pu pu daleko bilo komunizam ikad vise u ovoj zemlji; da nije bilo cetnika ja ne bih postojao jer su spasili cacinu porodicu.
  i to vam je to otprilike, mozete malo obrnuti neke reci, zameniti, al se svodi na isto. oslobodioci i spasioci nisu bas takvim kakvim ih je napisana istorija htela prikazati.
   (Tor, 21. oktobar 2018 13:34)

  # Link komentara

 72. @Ivan...a đe ti je ta Jugoslavija? I mrtvi Srbijanci su Vam došli glave. Živ je Draža umro nije dok je Srba i Srbije!
   (VUK, 21. oktobar 2018 13:32)

  # Link komentara

 73. Voleo je kad dodje 20.oktobar.Kao sto je voleo i sve privilegije koje su pripadale "pobednicima" iz sume!Imao zenu glumicu dobio cak i ulicu sa svojim imenom.Iskreno se nadam da ce se neko dosetiti i toj ulici dati neki drugi naziv kao i ulici Koce Popovica!
  (komnen barjaktar, 21. oktobar 2018 10:39)

  Ta ulica ima svoje ime i zove se Kumodraska jos od kad u njoj zivim, od pre 40 godina. Naziv su joj zamenili, ne pitajuci stanovnike Kumodraske ulice sta o tome misle, besposlicari u Gradskoj skupstini, koji, ocigledno, nemaju sta korisno da rade. Nadam se da ce, ako sadasnji odbornici ne uvide i isprave gresku, to uciniti neki buduci.
  (Stanovnik Kumodraske ulice, a ne Bulevara Peka Dapcevica, 21. oktobar 2018 13:01)

  Od ovih sto ce da mi nalupaju minuse, ocekujem da odbornicima Skupstine grada predloze da ime njihovih ulica zamene sa imenom partizana, muza glumice.
  (Stanovnik Kumodraske ulice, a ne Bulevara Peka Dapcevica, 21. oktobar 2018 13:23)

  # Link komentara

 74. Kratko

  Knez Danilova 1940, Rogozarski, fabrika aviona

  Knez Danilova, 1950, IKL fabrika kuglicnih lezajeva

  Knez Danlova, 2018, Apartmani o kojima mozemo citati na Trip advisor u

  Dapcevic, Popovic, Broz, Rankovic, Milosevic, Seselj, Dacic, Vucic

  ko god

  linija pada je jasna.

  Svaki sledeci urusio jos vise.

  To nama daje Republika i njeni velikani od Broza do Vucica
  (Dusan, 21. oktobar 2018 13:18)

  # Link komentara

 75. Sad možete da lajete kukavice.Beogradska deca na front,logori,strijeljanja,srpski korpus i srpska elita...ko god je sarađivao sa okupatorom to je morao platiti glavom ili robijom.Svi su morali da podnesu jednak teret oslobođenja pa i beograđani koji su čekali da drugi ginu za njihovu slobodu.Koliko je beograđana i srbijanaca nas sutjesci ostalo...vrlo mali broj,mizerno mali.Zato ste morali da potegnete na sremskom frontu.Na kraju pogledajte šta su od imovine Peko, Koča,tito i drugi ostavili iza sebe a pogledajte sadašnju elitu.
  (Ivan, 21. oktobar 2018 10:55)
  Iz danasnje perspektive sve uzalud. Otrcase svi kod tog okupatora da zive, rade i radjaju. Bolje da je okupator ostao ovde.
  (tja, 21. oktobar 2018 13:17)

  # Link komentara

 76. Voleo je kad dodje 20.oktobar.Kao sto je voleo i sve privilegije koje su pripadale "pobednicima" iz sume!Imao zenu glumicu dobio cak i ulicu sa svojim imenom.Iskreno se nadam da ce se neko dosetiti i toj ulici dati neki drugi naziv kao i ulici Koce Popovica!
  (komnen barjaktar, 21. oktobar 2018 10:39)

  Ta ulica ima svoje ime i zove se Kumodraska jos od kad u njoj zivim, od pre 40 godina. Naziv su joj zamenili, ne pitajuci stanovnike Kumodraske ulice sta o tome misle, besposlicari u Gradskoj skupstini, koji, ocigledno, nemaju sta korisno da rade. Nadam se da ce, ako sadasnji odbornici ne uvide i isprave gresku, to uciniti neki buduci.
  (Stanovnik Kumodraske ulice, a ne Bulevara Peka Dapcevica, 21. oktobar 2018 13:01)

  # Link komentara

 77. Što bi ga on oslobodio da nije Rusa !
  On je oslobađao stanove I ambare !
   (Srb, 21. oktobar 2018 12:57)

  # Link komentara

 78. Peki je bio heroj svoga vremena , da li je to dovoljno da bude večni junak , odlučiće..nepristrasna istorija !!
   (ex ljubomir, 21. oktobar 2018 12:44)

  # Link komentara

 79. Ovaj Ivan, sto Srbe naziva Srbijancima i objasnjava kako su svi morali da podnesu jednak teret u II svetskom ratu ili je provokator ili jedan od retkih preostalih a preteklih na Neretvi i Sutjesci. Srbija bila okupirana, imala svoju Vladu, tekao zivot u ratnim prilikama. Rezim progonio komunjare. Naravno da je malo Srba iz Srbije bilo na stratistima Neretve i Sutjeske gde su bili "razvaljeni" od strane Nemaca,Italijana,ustasa,cetnika. A posle te katastrofalne poraze kroz falsifikovanu istoriju koju su servirali i mojoj generaciji prikazivali kao epopeju i velicanstvene pobede. Nisu bas svi braon veverice!
  (komnen barjaktar, 21. oktobar 2018 12:43)

  # Link komentara

 80. Kakav smo mi narod, pljujemo po četnicima, pljujemo po partizanima, komunistima, nisu nam dobri ljekari,policajci, sveštenici, političari, kao da to nismo mi sami. Ne znam, mozda su komunisti Japanci, četnici Finci, partizani iz Brazila itd., samo smo mi fini i bezgrešni. Krajnje vrijeme je da pogledamo u ogledalo. Pozdrav
   (Batanga, 21. oktobar 2018 12:43)

  # Link komentara

 81. @geometar
  Polozaj Jasenovca je veoma tezak za napad. Nalazio se na brisanom prostoru, gde je bilo nemoguce neprimeceno prici sa vecom jedinicom. U blizini se nalazio i jedan poljski aerodrom, sa kojeg bi avijacija dejstvovala. Istocno je bio stacioniran jedan ustaski artiljerijski puk. Znaci partizanskim jedinicama, sa slabom mehanizacijom (tenkovi, vozila) bi bilo nemoguce da pridju brzo i neprimeceno. A cak i da zauzmu logor, sta bi radili za logorasima? Kako bi ih brzo prevezli van zone borbenih operacija (nema smisla da izginu, zar ne).

  Efikasan napad bi bio vazdusni desant, koji bi pratio proboj oklopno-mehanizovanih jedinica (recimo nalik neuspeloj operaciji "Povrtnjak" - "Market garden").

  Operacija tipa Jasenovac bi bila logisticki izazov i za vece sile tada, pa cak i za danasnje armije.
  (Posmatrac, 21. oktobar 2018 12:40)

  # Link komentara

 82. Svi pricaju o nekoj kulturi u Jugoslaviji...
  Pa odakle ovoliko onda ljudi (da ne vredjam postenog seljaka) na ulicama, Vi ste tad bili mladi, gde je ta kultura?
  Mi sad mladi kao treba da se borimo za nesto, protiv nekog, a Vi i vasi roditelji izgradili ovu atmosferu.
   (Johan, 21. oktobar 2018 12:39)

  # Link komentara

 83. @vlada
  Nije problem sto je oslobodio Beograd i za to mu hvala nego je problem sto su samo na Kosutnjaku streljali oko 2000 ljudi.Ako su i stvarno bili surovali sa svabama jer nisu mogli da budu u radnim jedinicama kao i svabe?
   (ozna, 21. oktobar 2018 12:36)

  # Link komentara

 84. Danas nije problem u Srbiji istorija iz vremena Kralja, Tita i slicno. Problem je istorija sa kraja 80' pa na ovamo. I sva ta nova tumacenja istorije iz tih davnijih proslih vremena, moraju da budu saglasna sa tim da su dogadjaji sa kraja 80' nama nametnuti, i da mi nismo imali kud, nego da vodimo politiku koju smo vodili. Sto je naravno apsolutna laz, koja se podupire sa tim novim lazima, tj. novim tumacenjem istorije bar 2 veka unazad do 90'. Nisu nikakvi cetnici srusili SFRJ, srusile su je komunisti koji su mahom svi, od velikih komunista postali veliki nacionalisti. Ti cetnici koji su se pojavili 90' su mahom udbini cetnici (svi Seseljevci, i deo SPO-a, kasnije Obrazovci, Dverjani i slicni), ciji je zadatak takodje bio da se na neki nacin podupre Miloseviceva politika, bar u kljucnim segmentima (ideja o Velikoj Srbiji, antizapadnjastvo i slicno). Nit je u toj SFRJ sve bilo lose, nit je sve bilo dobro, kao i za vreme Kralja. Al sa kraja 80' sve je bilo lose, ponarocito ideje i postupci koje je trasirala tadasnja elita, koju su predstavljali komunisti preobuceni u nacionaliste. Da ne kazem olos i prevaranti. I cije su ideje podjednako zive danas, bas kao sto su bile zive i pre 30 godina.
  (r2d2, 21. oktobar 2018 12:32)

  # Link komentara

 85. Pričajte vi šta hoćete, ali Bgd je bio pravi velegrad samo za vreme Jugoslavije. Grad prepoznat u svetu. Sa neverovatnim kulturnim dešavanjima. A sad... I neko kaže "promenio okupatora". Deco, nemate vi pojma kakva je to zemlja bila. Niti ćete imati. Na žalost.
  (Pierre de Kuberten, 21. oktobar 2018 
  jadni cvijeće srpsko. Vi ni mrava nebi gazili
   (ZgHrEu, 21. oktobar 2018 12:31)

  # Link komentara

 86. ...steta sto ti Veeliki heroji ne dotakose spolja ni zicu od Jasenovca, gde je ubijana Srbija fabrickim metodama, ali im nije predstavljao problem da hrabro upadaju u domove srpskih vojvoda I intelektualaca I lincuju ih do smrti..e,to je jeziva istina..
  (egzaktni geometar iz Valjeva, 21. oktobar 2018 11:05)

  Da, bas tako...i onda kazu zasto ne volimo komuniste.
   (Nenad, 21. oktobar 2018 12:30)

  # Link komentara

 87. Sta vise , vodio je mnogo vise brigu o srpskom narodu nego ti isti Karadjordjevici. Jedan od primera je i to sto su kod kralja ratni invalidi prosili po ulici, dok je sa druge strane Tito i te kako vodio racuna o njima.
  (Gru, 21. oktobar 2018 11:23)

  Drugi primer je davanje autonomije Vojvodini i Kosovu. Tako da, bas nas je voleo. Posebno neistomisljenike.
   (Nenad, 21. oktobar 2018 12:26)

  # Link komentara

 88. Zasto ga nebi pogodila i 95 -ta?!!
   (Nenad, 21. oktobar 2018 12:24)

  # Link komentara

 89. dukljanin okupirao beograd i srbiju a kaze kako smo mi njih okupirali 1918
  (zikas, 21. oktobar 2018 12:22)

  # Link komentara

 90. na Balkanu i šire nikad vlasti kako treba. Sve ološ i ciganija na vlasti. Pa posle te kriv Drug Maršal te kriv Cica Draža. Kad će jednom neko normalan na vlast ?
   (holivudski frizer, 21. oktobar 2018 12:22)

  # Link komentara

 91. Neki jos misle da je BG bio oslobodjeni pre partizana :(
   (cobo, 21. oktobar 2018 12:17)

  # Link komentara

 92. Tako se borilo za domovinu!
  (deni, 21. oktobar 2018 09:55)

  Tako se borilo za vlast i za vile na Dedinju!!!
   (Jaza, 21. oktobar 2018 12:07)

  # Link komentara

 93. @Srdjan

  I ostali8 koji mu dajete minuse...

  Prvo, bolje da smo ostali kolabricionisti i poštovali šta je pametni Pavle potpisao.

  Drugo, u tom tvom miru sreći veselju cveće ovca livada...računašđ i otimanja imovine,strelanja,nestajanja u pola noći,Goli otok...

  Partizani su nešto najgore što se desilo Srbiji! A na žalost, velika većina njih nisu ni bili iz Srbije, al eto kolonizovali su nas.

  Nemci su imali prost sistem 100 za 1...da se narod ne bi bunio...al Bosančerose i Ličane,zabole za Kragujevčane.

  Poenta da niko na Balkanu nije ratovao protiv Nemaca jer su okupatori...svako je ratovao za svoje interese...ustaše,četnici,partizani. I kao u Grčkoj...trudili su se da iskorene one druge...na nesreću Srbije, većina je bila il što ti kažeš za kolaboraciju, što je po meni najbolje i najlogičnije (ako su Francuska,Belgija,Švedska...mnogo bogatije i veće zemlje odlučile da se predaju, što se mi kurcobecamo).
  Partizani su Srbiji doneli samo štetu i zlo. Kraj priče. Nisu nas oslobodili, već osvojili!

  Kao što rekoh, najbolje je bilo da se ispoštovao pakt...na prvom mestu ne bi bilo NDH i Jasenovca,jer sumnjam da bi Nemci dozvolili Hrvatima da talasaju u tim okolnostima. A da onda ne pričam,da ne bi sravnili Beograd...

  Al ajd o pobednicima sve najbolje, iako je 90% njih do pre rata je*avalo koze i gladovalo a posle postali "heroji" koji su se baškarili u kućama "kolabricionista" koji su nestali preko noći il otišli na letovanje na g.otok
  (cojle, 21. oktobar 2018 12:06)

  # Link komentara

 94. Dinar kraljevine SHS je jedno vrijeme bio 3-ća valuta Evrope...današnjeg dinara nema, a i Titov dinar je bio smejurija
   (rešpekt, 21. oktobar 2018 12:05)

  # Link komentara

 95. @...steta sto ti Veeliki heroji ne dotakose spolja ni zicu od Jasenovca, gde je ubijana Srbija fabrickim metodama

  Što Jasenovac ne napadoše četnici?
  (Peki, 21. oktobar 2018 12:01)

  # Link komentara

 96. Ne mogu da verujem koliko smo losi ljudi. Borbu Partizana koji su uz pomoc Rusa isteralinaciste i fasiste pokusavamo da omalovazimo i relativizujemo. Ali smo zato tu gde jesmo, na margini svega. Istina je jedna, a to je da su Partizani uz pomoc Rusa oslobodili citavu Jugoslaviju. Cetnici i ostali kolaboracionisti su dobili ono sto su zasluzili. Mir je u zemlji bio skoro 50 godina, a kada su vlast preuzeli oni koji nisu krv dali za drzavu, onda je raspad i poceo. Sto se obrazovanja, kulture, bezbednosti, sporta, ekonomije i standarda zivota uopste tice, svi ce se sloziti da ovo sada nije ni blizu onoga sto je bilo za vreme SFRJ. Na zalost, mnogo je losije.
  (Srdjan, 21. oktobar 2018 11:11)

  Rvnogorci su bili borci protiv fašizm ai komunizma,kad to takvi kao ti priznate možemo da pričamo o pomirenju naroda i naravno kad iskopamo i propismo pokopamo sve nevine žrtve komunističke revoluvije koja je trajala od Oktobra 1944 pa do 1950.
   (Jaza, 21. oktobar 2018 11:58)

  # Link komentara

 97. Sta ima lose u oduzimanju imovine.Da je bilo pameti posle 5 oktobra sad bi zgrada Pinka bila skola.
   (Dejan, 21. oktobar 2018 11:51)

  # Link komentara

 98. Koliko je fašizam i dalje jak u Srbiji, vidi se kad se komentari sortiraju po preporučenima. Smrt fašizmu, slava palim borcima, slava herojima kao što je drug Peko!
   (Domaćin, 21. oktobar 2018 11:51)

  # Link komentara

 99. Za sve one sto pljuju po Titu i komunistima i kunu se u kralja, Tito je samo nastavio politiku koju su vodili Karadjordjevici, nije ni pedalj odstupio od njihovog pravca.
  Sta vise , vodio je mnogo vise brigu o srpskom narodu nego ti isti Karadjordjevici. Jedan od primera je i to sto su kod kralja ratni invalidi prosili po ulici, dok je sa druge strane Tito i te kako vodio racuna o njima.
  (Gru, 21. oktobar 2018 11:23)

  kad vec drzis lekcije ko je kako sta radio, da li znas kako su od Titovih kominusta zavrsili Milinka savic i vojvoda Petar Bojovic? da znas, ne bi ovako pisao.. no trk do biblioteke ili u krajnjem slucaju googla pa nauci nesto...
  (mr no, 21. oktobar 2018 11:49)

  # Link komentara

 100. Hmmmm da sam juče umro ne bi znao da je oslobođenje zemlje od Nemaca zapravo bio tkzv. "fake news" i da se okupacija nastavila samo pod drugim okupatorom, a da je zapravo sve ostalo isto. Mi smo dakle živeli drugi svetski rat i njegove strahote sve do 90-ih godina, kada smo tek tada bili oslobođeni (ili su to ipak 2000-te? ili smo slobodni ipak tek od 2012-te?). Bilo kako bilo bitno je da smo sad slobodni i da možemo da diskutujemo slobodno po komentarima i da naučimo pravu istoriju umesto one lažne, te tako molim moderatora da mi objavi ovaj slobodni komentar kao izraz te slobode koji svi ovde osećamo. Živeli!
  (Dzumandži, 21. oktobar 2018 11:47)

  # Link komentara

 101. Činjenica je da je Peko Dapčwević bio u grupi onih komunista koji su bili najmanje ostrašćeni, kada se ubijalo po Beogradu i Srbiji nakon Drugog sv. rata i zavodio novi komunistički poredak, ali..Njegova braća i sestra Danica su se izjasnili protiv Tita i KPJ. Njegov čuveni brat Vlado proglašen je za izdajnika i informbirovca, proruski staljinistički element koji je hteo da ruši Tita. Bio je u čuvenoj Petrovoj rupi na Golom otoku, na mestu odakle je retko ko izašao živ.Za to vreme Peko je ćutao, a Vlado svedoči da su se negde 1956 ili 58' sreli na nekoj izložbi u centru Beograda, Vlado ga je pogledao već izmučen i oronuo u golootočkim tamnicama, ali ovaj nije hteo ni da ga pozdravi.Kritikovan je od svojih komunista, naročito drugarica iz rata jer se oženio glumicom. Mnoge partizanke iz viših partijskih krugova su se odjednom pogospodile, Dedinje i Senjak, pa bunde, putovanja i ostalo. Generalno, u odnosu na ostale ostrašćene usijane komunističke glave, bio je korektan, uz sve negativnosti i zločine koje je donela nova vlast.
  (Vračar 101%, 21. oktobar 2018 11:16)... a jel imas primer neke nase vlasti a da nije bilo isto ovako? Peko je bar neki podvig napravio, i to kakav!
  (Metropola, 21. oktobar 2018 11:47)

  # Link komentara

 102. Komentatori koji pišu hvalopojke o titovoj jugoslaviji su uglavnom bivši poltroni. Dobar deo je i onih koji su u žalosti za svojom mladosti pa im je čak i Avala bila niža nego danas. Ja dobro pamtim ta vremena i samo bih promenio onu za ovu bezbednost običnih ljudi.
  (e, 21. oktobar 2018 11:44)

  # Link komentara

 103. Moj otac je zavrsio na Sremskom frontu, bez ikakakve obuke sa 17 godina. Odmah je ranjen i jedva je preziveo. Da ga nije stric pronasao i doveo u Beograd, umro bi. To je bila sudbina većine beogradskih djaka na Sremskom frontu. Svaka čast Peku ali sve što se dešavalo posle oslobadjanja je bilo užasno po gradjane Beograda. Otimačina stanova, stravičan odnos prema stanovnicima. To je istina koja je prikrivana tokom socijalizma i koju niko nikada nije istražio.
  (Dorćolac, 21. oktobar 2018 11:44)

  # Link komentara

 104. Stigla bosansko gercegovačka crnogorska seljanija...da oslobodi kuće i stanove po Beogradu
  (cojle, 21. oktobar 2018 11:44)

  # Link komentara

 105. (Ivan, 21. oktobar 2018 10:55)
  Ti ili mrziš svoj narod ili imaš psihičkih problema. Slati decu da ginu bespotrebno i to opravdavati zbog izjednačavanja brojki je bolesno!!! Još pominješ sutjesku,neretvu kao da tamo nije najviše srba poginulo. I još nešto srbijanci ne postoje već samo SRBI!!!
   (šimiken, 21. oktobar 2018 11:40)

  # Link komentara

 106. Svet okrenut naglavačke, na žalost sada za heroje važe one iz jorgan planine, Migajloviće, Nediće Ljoyiće i ostali ološ.
   (bobo mk, 21. oktobar 2018 11:33)

  # Link komentara

 107. Ajde da slavimo još jednog zločinca koji je sa Kočom Popovićem i pod Titivim patronatom sa zadovoljstvom tražio bombardovanje sopstvenih gradova. Nikšić, Podgorica, Niš, Leskovac, Beograd i još na desetine drugih gradova u Srbiji i Crnoj gori su na njihov zahtev i očiglednu sreću sravnjeni sa zemljom.
  A da je voleo Beograd, voleo je. Ponajviše Dedinje.
   (only fools and horses, 21. oktobar 2018 11:32)

  # Link komentara

 108. Neka mu je vjecna slava, kao i svim partizanima
  (pero, 21. oktobar 2018 11:27)

  # Link komentara

 109. @samo primecujem
  Da, opste je poznto da su dede i ocevi srBskih patriJota svi do poslednjeg bili cetnici... Ne, sve su to deca kvazi-komunisticke burzoazije (koja je zamenila predratnu kapitalisticku) uz po neku secikesu koja se popela drzeci se za skute prvopomenutih, te, zato, ne lupaj...
  (A37, 21. oktobar 2018 11:24)

  # Link komentara

 110. pravu istoriju i ne znate...
   (Realno, 21. oktobar 2018 11:24)

  # Link komentara

 111. Svi lički "oslobodioci" su mnogo voleli Beograd. Posebno stanove, kuce i vile "saradnika okupatora" i burzoazije
   (Pit bul Fifi, 21. oktobar 2018 11:23)

  # Link komentara

 112. Za sve one sto pljuju po Titu i komunistima i kunu se u kralja, Tito je samo nastavio politiku koju su vodili Karadjordjevici, nije ni pedalj odstupio od njihovog pravca.
  Sta vise , vodio je mnogo vise brigu o srpskom narodu nego ti isti Karadjordjevici. Jedan od primera je i to sto su kod kralja ratni invalidi prosili po ulici, dok je sa druge strane Tito i te kako vodio racuna o njima.
  (Gru, 21. oktobar 2018 11:23)

  # Link komentara

 113. Pričajte vi šta hoćete, ali Bgd je bio pravi velegrad samo za vreme Jugoslavije. Grad prepoznat u svetu. Sa neverovatnim kulturnim dešavanjima. A sad... I neko kaže "promenio okupatora". Deco, nemate vi pojma kakva je to zemlja bila. Niti ćete imati. Na žalost.
   (Pierre de Kuberten, 21. oktobar 2018 11:21)

  # Link komentara

 114. Oslobodio Beograd, sahranjen bez pocasti, sin mu radi kao kamerman... I onda ga kroz blato provlace oni koji su izbegavali vojne pozive, cija deca zivotinjare "preko", koji ne znaju koliko kuca I automobila imaju I koji jel obitavaju na drzavnoj sisi. To je nama nasa borba (90tih) dala, patriJota, LIDLa I rijalitija... u to ime ziveli!
   (Vlada, 21. oktobar 2018 11:20)

  # Link komentara

 115. Hahaha a on je neobičan svet,komunjara?
  Od Noja do Avnoja. Pogubna utopija...
   (intimna prepiska sa moderatorom, 21. oktobar 2018 11:17)

  # Link komentara

 116. Činjenica je da je Peko Dapčwević bio u grupi onih komunista koji su bili najmanje ostrašćeni, kada se ubijalo po Beogradu i Srbiji nakon Drugog sv. rata i zavodio novi komunistički poredak, ali..
  Njegova braća i sestra Danica su se izjasnili protiv Tita i KPJ. Njegov čuveni brat Vlado proglašen je za izdajnika i informbirovca, proruski staljinistički element koji je hteo da ruši Tita. Bio je u čuvenoj Petrovoj rupi na Golom otoku, na mestu odakle je retko ko izašao živ.
  Za to vreme Peko je ćutao, a Vlado svedoči da su se negde 1956 ili 58' sreli na nekoj izložbi u centru Beograda, Vlado ga je pogledao već izmučen i oronuo u golootočkim tamnicama, ali ovaj nije hteo ni da ga pozdravi.
  Kritikovan je od svojih komunista, naročito drugarica iz rata jer se oženio glumicom. Mnoge partizanke iz viših partijskih krugova su se odjednom pogospodile, Dedinje i Senjak, pa bunde, putovanja i ostalo.
  Generalno, u odnosu na ostale ostrašćene usijane komunističke glave, bio je korektan, uz sve negativnosti i zločine koje je donela nova vlast.
  (Vračar 101%, 21. oktobar 2018 11:16)

  # Link komentara

 117. Ne mogu da verujem koliko smo losi ljudi. Borbu Partizana koji su uz pomoc Rusa isteralinaciste i fasiste pokusavamo da omalovazimo i relativizujemo. Ali smo zato tu gde jesmo, na margini svega. Istina je jedna, a to je da su Partizani uz pomoc Rusa oslobodili citavu Jugoslaviju. Cetnici i ostali kolaboracionisti su dobili ono sto su zasluzili. Mir je u zemlji bio skoro 50 godina, a kada su vlast preuzeli oni koji nisu krv dali za drzavu, onda je raspad i poceo. Sto se obrazovanja, kulture, bezbednosti, sporta, ekonomije i standarda zivota uopste tice, svi ce se sloziti da ovo sada nije ni blizu onoga sto je bilo za vreme SFRJ. Na zalost, mnogo je losije.
  (Srdjan, 21. oktobar 2018 11:11)

  # Link komentara

 118. "Paja". Боље ти је да ћутиш, не бламирај се.
   (Ненад, 21. oktobar 2018 11:08)

  # Link komentara

 119. ...steta sto ti Veeliki heroji ne dotakose spolja ni zicu od Jasenovca, gde je ubijana Srbija fabrickim metodama, ali im nije predstavljao problem da hrabro upadaju u domove srpskih vojvoda I intelektualaca I lincuju ih do smrti..e,to je jeziva istina..
   (egzaktni geometar iz Valjeva, 21. oktobar 2018 11:05)

  # Link komentara

 120. Poslao neiskusne Beogradjane na Sremski front. Pa sta su junaci radili cetiri godine rata? Mogli su i sami da se oslobode.
  (hil, 21. oktobar 2018 10:58)

  # Link komentara

 121. Sad možete da lajete kukavice.Beogradska deca na front,logori,strijeljanja,srpski korpus i srpska elita...ko god je sarađivao sa okupatorom to je morao platiti glavom ili robijom.Svi su morali da podnesu jednak teret oslobođenja pa i beograđani koji su čekali da drugi ginu za njihovu slobodu.Koliko je beograđana i srbijanaca nas sutjesci ostalo...vrlo mali broj,mizerno mali.Zato ste morali da potegnete na sremskom frontu.Na kraju pogledajte šta su od imovine Peko, Koča,tito i drugi ostavili iza sebe a pogledajte sadašnju elitu.
  (Ivan, 21. oktobar 2018 10:55)

  # Link komentara

 122. komunjara koji je beogradsku decu slao na front znajuci da ce poginuti. to je on
  iz mrznje prema beogradjanima
   (toma, 21. oktobar 2018 10:49)

  # Link komentara

 123. Sto rece Paja Vujisic u Otpisanima na pitanje sta ce biti ako Beograd padne u ruke komunistima:
  "Idemo svi u vrazju mater"
  (Paja, 21. oktobar 2018 10:49)

  # Link komentara

 124. Daleko mu lepa kuća, kao i svim brđanima.
  (Nije tako davno bilo, 21. oktobar 2018 10:42)

  # Link komentara

 125. Voleo je kad dodje 20.oktobar.Kao sto je voleo i sve privilegije koje su pripadale "pobednicima" iz sume!Imao zenu glumicu dobio cak i ulicu sa svojim imenom.Iskreno se nadam da ce se neko dosetiti i toj ulici dati neki drugi naziv kao i ulici Koce Popovica!
  (komnen barjaktar, 21. oktobar 2018 10:39)

  # Link komentara

 126. Tako se borilo za domovinu!
  (deni, 21. oktobar 2018 09:55
  Tako je . A onda juris na prvu kucu koja ti se svidi na Dedinju i gotova revolucija.
   (malz, 21. oktobar 2018 10:34)

  # Link komentara

 127. Ovi danas kapitalisti su teska katastrofa ali za uništenje naše države najveći krivci su komunisti.Najgori Su bezbožnici jedni obicni,bratstvo i jedinstvo sto to nisu govorili od 41 do 45 kada su ustase klale obične seljake samo zato sto su Srbi pravoslavci
  (stevan, 21. oktobar 2018 10:31)

  # Link komentara

 128. Medju onima za cije je smrti zasluzan.
   (Ljubisa livac, 21. oktobar 2018 10:29)

  # Link komentara

 129. beli konj - crni konj,zvan zelenko?
  (neobican narod, 21. oktobar 2018 10:22)

  # Link komentara

 130. Svi ovi antikomunisti, pogledajte gde radi sin generala, kao kamerman, a gde su suinovi srBskih patriJota. Profesionalnih partiJota, naravno
   (samo primecujem, 21. oktobar 2018 10:17)

  # Link komentara

 131. Pa zasto bi bio razocaran, oni komunisti su unistili srpsku elitu, rascepkali srpski nacionalni korpus, dali drzave onima koji i u najmastovitijim snovima nisu mogli sanjati da ce imati, stvorili uslove za poraze koje su se desile 90ih. Optuzivali su srpsku burzoaziju za sve probleme, a sta oni napravise od onoga za sta su se nasi dedovi borili; sve prokockali u ime bratstva i jedinistva i komunizma od kojeg se necemo oporaviti narednih 150 godina.
   (Alex, 21. oktobar 2018 10:13)

  # Link komentara

 132. Slava mu i hvala
   (Cinco Duros, 21. oktobar 2018 10:12)

  # Link komentara

 133. ma bezi, mi smo nikakav narod. ne razumemo prave zivotne vrednosti,povodimo se samo za trenutkom.Peki Dapevicu hvala.
  (levicar, 21. oktobar 2018 10:08)

  # Link komentara

 134. mene interesuje da li je bio dobar prema srbima? samo to...
   (rayco, 21. oktobar 2018 10:06)

  # Link komentara

 135. Jer ko ne voli karanfile..
   (Buntovnik, 21. oktobar 2018 10:05)

  # Link komentara

 136. posebno bi ga pogodilo sta danas ljudi pricaju za njega i i njegove saborce. pogotovo koju popularnost ima onaj sto prica o dusanovom carstvu kod onog zutog
   (rex, 21. oktobar 2018 10:04)

  # Link komentara

 137. Veliki dan, veliki ljudi.
   (Desa, 21. oktobar 2018 10:04)

  # Link komentara

 138. Veliki Peko. Legenda u svakom smislu te reci.
   (Smile, 21. oktobar 2018 10:03)

  # Link komentara

 139. "Beogradska deca na prvu liniju fronta", naredio je Peko Dapcevic, a odnosilo se na Sremski front. Tako su stradali mnogi mladi Beogradjani koji su bili neiskusni kad su borbe u pitanju, a ovaj ih je svesno poslao u smrt.
   (bzvz, 21. oktobar 2018 10:03)

  # Link komentara

 140. Ovo su heroji, a ne Cetnici koji su se krili protiv Wehrmachta. Slava im !
   (Jugoslaven i po, 21. oktobar 2018 10:01)

  # Link komentara

 141. Tako se borilo za domovinu!
  (deni, 21. oktobar 2018 09:55)

  # Link komentara

 142. Jel to onaj Dapčević čiji su "oslobodioci" čim su "oslobodili" Beograd prvo što su uradili potražili ostarelog Vojvodu Petra Bojovića jedinog pravog oslobodioca Beograda i na smrt ga pretukli,ženu mu isterali iz kuće a sina mu strpali na 10 - togidišnju robiju.
  A zatim u par dana streljale još 5 000 nepodobnih beograđana.
   (3210, 21. oktobar 2018 09:52)

  # Link komentara

 143. Beograd nije bio oslobodjen nego je samo promenio okupatore.Logori su izmesteni iz grada na goli otok,umesto gestapa udba je mlatila ispitivala neistomisljenike,izbori nisu postojali.Jel nesto nije istina od pomenutoga?
   (South Park, 21. oktobar 2018 09:50)

  # Link komentara

 144. Crnogorac na belom konju oslobadja Beograd :)))

  i posle se cudite sto se cg osijecaju u bgd kao svoj na svome ;)
   (cane..., 21. oktobar 2018 09:48)

  # Link komentara

 145. Kakva je to ljudina bio. Vratice se dani i sa njima partizani, ima nas mnogo potomaka slavnih partizana, racunaj na nas zemljo kad zavladq tama, Smrt fasizmu!
   (Paja, 21. oktobar 2018 09:47)

  # Link komentara