Četvrtak, 11.10.2018.

15:00

Kada udvaranje prelazi u uznemiravanje? VIDEO

Izvor: B92

Kada udvaranje prelazi u uznemiravanje? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

: poslovođa šestorice patuljaka

pre 5 godina

Napravis pristup, a žena bude ravnodušna, ti i dalje nastavljaš da cijepas drva - to je uznemiravanje. Prilazi se sa humorom i izvlačenjem osmijeha, a ne kao drvosjeca drvetu.

S

pre 5 godina

@50 nijansi, slažem se, sav ovaj haos i halabuku targetirajmo na film(verovatno te neka cura naterala da gledaš čim knjige me spominješ:))
Znači UAA Universal Pictures, Živeo Fifty shades of Black ! XD

Mladen

pre 5 godina

@jasdf
Aj ponovo, niti sam se žalio niti mi je to bio cilj. Naravno da biram društvo ali činjenica je takva da nam je ogromna većina tog društva posrnula. Ne razumem čemu napad na mene? Ogromna većina današnjih devojaka su teški foliranti. To ne potvrđujem samo ja. Već i u razgovoru sa drugim devojkama i ženama slušam kako su i one svesne problema u kojem se svi danas nalazimo. Naravno, i muškarci su tu itekako krivi. Svi smo mi nekad u životu glumili klovnove pred njima da bi ih zadovoljili. Na kraju ni hvala. Razmisli pre nego što nešto napišeš.

g

pre 5 godina

Sve je ovo prenaduvano. Zivim u Torontu, znaci ultra feministicki, liberalni, politicki korektni grad, jedna od perjanica #meetoo... Kad izadjem uvece, silno se izvatam sa potpuno nepoznatim devojkama, a bogami izvataju i one mene.
E sad.... problem je u kucnom vaspitanju, tj kako su ocevi i majke naucili sinove da "citaju" signale. Ako se zaletis na ribu koja je ocigledno nezainteresovana, ili (nedaj boze) trestena pijana i ne zna sta radi, onda si budala I treba da ispastas.
Samo, sta bi sa onim "tasnu u glavu" za napasnika? Sto u sve mora drzava da se umesa?

k

pre 5 godina

@kalkulant
Alimentaciju plaćaš kao UČEŠĆE u odgajanju sopstvenog deteta, ako ono živi kod majke. Šta bi, da majke same izdržavaju decu, pored tebe živog?

jasdf

pre 5 godina

@mladen
Mene je u skoro 70 godina samo baba pitala kolika mi je plata, niko drugi. Ni devojke kada sam bio mladji, ni prijatelji, rodbina, zene kada sam dosao u zrelije doba... Cak me ni supruga nikada nije pitala (nisam ni ja nju).
Moj savet ti je da biras drustvo, a ne da trazis takve pa da se zalis.

Kokki

pre 5 godina

Ima istine da dobar deo devojaka je nestabilno i ne zna sta hoce i nezadovoljna je kako god ga okrenes.

Mene je devojka koja je bila sa mnom ostavila/prevarila kada je čula da stan u kome zivim nije moj vec rentiran, bez obzira sto je stan luksuzan i skupo placen i sto je plan da kupim svoj stan cim definitivno odlucim gde cu da zivim i sto zaradjujem skoro duplo vise od proseka. Sada je sa nekim menadzerom sa telecom glavom koji ima svoj stan. Takve samo iskuliras i majka priroda neka se postara za njih, kada im prodju decenije u zivljenju u iluziji svog poremecenog ega. A mene Bog pogledao pa me spasao te bede.

Ali sustinski kada pricamo o zdravoj osobi, devojci mozes i najvece bezobrazluke da pricas na uvo ako te ona zeli! A ako joj se ne svidjas i ako ona ne zeli da joj pricas ista sto vuce izvan drugarskog je seksualno uznemiravanje i tačka!

Vladan

pre 5 godina

Zašto mora muškarac da priđe? Imaju li žene moć govora? Izvolite priđite same kome želite. Dosta ste stajale kao drvo i čekale. Kako vas nije sramota u 21. veku jednakosti da mulite i čekate?

Оперисан од жена

pre 5 godina

Ја сам се оженио и углавном радим са женама као њихов надређени. Највећи проблем ми је да жене заштитим - од жена. У мом радном колективу није проблем плата, није проблем посао, проблем су међуженски односи. Не међуљудски, него међуженски. Та количина мржње, љубоморе, сујете и сплеткарења могу да се мере у кубним метрима. Има је за извоз.
Друго, што ме не тангира, али је присутно, јесте женско кокетирање и набацивање надређенима. Деколтеи, голе ноге, гола рамена, пипкање, гуркање, примицање, упадање у лични простор, пренемагање, ласкање... Жено, иди ради свој посао, мани ме, ожењен сам, не занимаш ме. Е, ту долази сујета... како је могуће да ми се не свиђа? Па онда се дуре као мала деца, па сплеткаре, па оговарају... ужас живи.
Има мушкараца идиота, има силоватеља, манијака, психопата, па и убица, али оваква истраживања су у најмању руку глупа и бесмислена. Довољно је да се поштује закон и да се деца лепо васпитају и ето решења. Никада нисам напао жену, не знам мушкарца који је то уради, али са друге стране, ни не крећем се у таквом кругу. Можда је и то један од пресудних фактора - клоните се лошег друштва. Жене поготову.

stanoje

pre 5 godina

Znate kad? Odmah. Pa jednoj devojci koju sam vidjao u kraju sam prisao na ulici, i dan danas bezi od mene i zazire kad me vidi. Ozbiljno, neke devojke su toliko istripovane. Posle kazu da smo mi muskarci kukavice i da ne smemo da napravimo prvi korak. A bice jos gore, obzirom kako im ispiraju mozak o nasilnim muskarcima.

Vladimir

pre 5 godina

Zna da sam ozenjen. Zna da mi se jako dopada i da sam se zaljubio i da glavu gubim. Zna da može sta hoće!
Ona bira da mi upropasti život iako u tom trenutku muska luda glava ne misli tako...
I kad sve uništi pokupi se i ode dalje...
A neeee, to nije problem. To normalno.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima. 
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...
(antisjw, 11. oktobar 2018 18:07)

Oh, ne, nestaće Srbi - kakva šteta!
To nikad niko nije rekao.

Vladimir

pre 5 godina

Muska pozuda za zenama je iznedrila svo zlo ovoga sveta. Obavezna hemijska kastracija je nesto sto bi preporodilo covecanstvo. Muskarci, zamislite da vase odluke ne prolaze kroz filter "da li ce mi ovo pomoci da lakse dodjem do seksa" koliko biste pametnije odluke donosili. Ne bi bilo sportista, ne bi bilo pevaca, glumaca, bodibildera, DJeva i ostalih vucibatina. Na ulicama bi bilo bar 75% manje automobila i nikoga ne bi bilo briga sto gubi kosu. Raj na zemlji.

ma

pre 5 godina

Pogledajte na koju knjigu su masovno devojke pale ,,50 nijansi - siva''.
Radnja filma gde neka devojka pada na nekog manijaka bogataša Kristijana Greja.
Sve vam je jasno, lep i bogat nikad neće biti otpužen za silovanje.
Toliko o ženama danas...
Poz

S

pre 5 godina

@Mozda filuju da bude manje-Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju.

Tačno tako. Mene je jedan Đorđe Blagojevski u 6-7om razredu zvao da mu (kao) pomognem oko domaćeg iz engleskog, nisam ni knjigu pošteno otvorila on me je zaskočio. Prijavila sam ga razrednoj isti dan, ceo razred je saznao, ali sve je ostalo na "šalio sam se hihi-hehe".
Takođe sam doživela sa nekih 16god traumu od strane dva brata iz familije u vidu 'zagrlio sam te toliko da mogu da te dodirnem za dojku'.
Povraća mi se od muke i sramote.. A ima toga još.

Granica

pre 5 godina

Granica je vrlo jednostavna. Problem je u tome sto neki muskarci vide ocigledan znak da devojka nije zainteresovana, ali i dalje insistiraju...
Ako na primer namignete devojci a ona okrene glavu - stanite!
Ako joj dobacujete na ulici, a ona se namrsti - stanite!
O hvatanju za pozadinu u autobusima i sl da ne govorim.

Neki muskarci se plase sto je 2% prijava lazno; e sada razmislite kako se zene osecaju kada pomisle da je 98% istinito.

sumadinac

pre 5 godina

Tako je bilo i sa gej muškarcima, prvo je ženama bilo simpatično, a onda su usledili komentari... Ili je oženjen ili u trendu! Ne podržavam nikakvo uznemiravanja ali poneka lepa reč (tepanje) ženskom polu, ili neki gest, to je prosto tradicija ovde. I ne vidim ništa loše u tome, a ako baš nekoj ženi-devojci to smeta, ima pravo to da kaže i niko je neće maltretira što to ne želi.

Štirlic

pre 5 godina

Znate li kako žene nazivaju gojaznog muškarca koji ima mnogo para, vozi skup auto, ima veliku kuću? - Slatki meda. A kako nazivaju sličnog tipa koji nema para? - Debela svinja! E pa sami zaključite čije prilaženje će se tretirati kao udvaranje, a čije uznemiravanje.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...sponzoruše u pokušaju iz 90-ih i baba devojke izmislile nauku, pa imam transfer blama da čitam ovo, kakve gluposti, strašno !!!

-_-

pre 5 godina

Ako si 2m alfa ili bogatas a nebitno kako izgledas to je udvaranje. Ako si nizak to je uznemiravanje... A tek kao si siromasan.. E to je tek za zatvor. I ovo je istrazeno inace

Madjo

pre 5 godina

Koliko je mene devojaka nazvalo zlato ili sunce, pa nisam to nikad doživeo kao neprimereno, čak ni od onih cura koje mi se nisu naročito dopadale. Ej bre, sad ste i vi otišli u drugu krajnost.

live n let live

pre 5 godina

A kad mi se matora ili starmlada neizivljena zenka osloni grudima o rame kad na poslu treba da pogleda nesto na mom kompu ili ih pitas za neki savet pa kazu "al me posle vodis na veceru al me posle izmasiras haha" onda sve pet?! Ima mnogo usamljenih ljudi koji zude za dodirom i paznjom a imam i zlih sociopata i mislim da je razlika ocigledna kako kod likova tako i kod zena. U zivotu cete doziveti neprijatne situacije ^^.

Kalkulant

pre 5 godina

Срећа моја што сам са тим удварањем завршио, па не могу ни да "попијем" тужбу за сексуално узнемиравање. 43 године, четрдесетак жена иза мене и сасвим довољно успомена да се наслађујем мислима у старости. Двоје деце (из два брака по једно) и сад је боље да наредних четврт века трошим паре на њихово образовање него на нешто што би ми донело још један развод и нову алиментацију.

Mladen

pre 5 godina

Današnje devojke prvo žele da saznaju imovinsko stanje pa tek onda razmatraju vredi li ili ne vredi. Ja prvo pozovem devojku da izadjemo pa ako hoće hoće ako ne okrenem se i odem. Prva tri pitanja koje danas većina ženskih foliranata (naravno da nisu sve takve) postavlja je:

1. Gde radiš? (Ovo pitanje je u redu, ali dalje sledi totalno razočarenje)
2. Kolika ti je plata?
3. I šta voziš?

Obično odgovorim na prvo a kad vidim da glupača postavlja i ovo drugo, na fin i kulturan način je pošaljem mami i tati da se tako kući ponaša.

Dosta devojaka iz inostranstva koje sam upoznao ni u ludilu me ne bi pitale na početku tako nešto. Obično su me pitale čime se bavim i da li to čime se bavim me ispunjava? Al ove naše dobre brate samo za izbegavanje.

Sreten

pre 5 godina

Najbolje da jedni druge uopšte ne primećujemo, da postanemo idiotizovani, robotizovani kao u nekim zapadnim zemljama. Avaj, onda će nam žene zavapiti da su usamljene i da im nino ne prilazi; belu kugu da ne pominjem. De cice i mace, dogovorite se šta hoćete.

Ко зна зна

pre 5 godina

Никада нисам звиждао за девојкама, добацивао нити говорио цицо, мацо, куцо. Суптилно сам стављао до знања да ми се свиђа. Некада сам био одбијен (суптилно), некада не. Никада и ниједна девојка није била непријатна према мени.

Boris Banović

pre 5 godina

Legalizujmo prostituciju, zabranimo heteroseksualne brakove, oporezujmo rađanje dece i uništimo porodicu kao osnovnu ćeliju ljudskog društva ! Kada ispunimo sve uslove za prijem u EU , neće biti ni EU ni Srbije !

S

pre 5 godina

Pa zato što je stavljeno sve u isti koš, pravi se problem za oba pola.
Kod mene je jasno definisano šta spada pod seksualno uznemiravanje( dobacivanje, zviždanje itd, ne)
-Svaki vid neželjenog, neadekvatnog, neprihvatljivog dodirivanja počev od hvatanja za neki deo tela u prolazu (pa nadalje, širok dijapazon situacija), do najgoreg- silovanja (koje već spada u zlostavljanje).

statistika ne laze

pre 5 godina

A svaki 3 muškarac u Srbiji je lažno optužen za isto uznemiravanje,..
(it’s my life, 11. oktobar 2018 17:46)

jest vala muskarci u Srbiji su zlato. Samo sto u proseku ubiju po tridesetak zena godisnje, siluju po jednu svake nedelje, a ovo pipkanje i stipkanje im dodje kao dobar dan. Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

po zakonu eto tako

pre 5 godina

"Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje?"

Zvizdanje je seksualno uznemiravanje par exelance s obzirom da sluzi samo i iskljucivo kao "poziv na seks". Mislis da je zenama svejedno kad se skupe muskarci da zavijaju ko da zensko u zivotu nisu videli? Nije, jezivo je to jest uznemirujuce. Pri tom obicno to traje neko vreme i maltretiraju svaku zenu koja prodje. Zasto bi takve grupe muskaraca bile postedjene ovog zakona a neki lik koji kaze ej mala, slatka si,dodji ovamo bio kaznjen? Meni bi iskreno vise smetalo ovo prvo. A da i zakon kaze da zvizdanje jeste uznemiravanje, tako da nemojte dovoditi ljude u zabludu spamovanjem po komentarima.
Inace ja ne znam ni jednu devojku koja bi rekla da zvizdanje nije uznemiravanje. Raspitaj se kod svojih drugarica da vidis sta ce one reci.

Ne treba uopštavati po svaku cenu

pre 5 godina

Udvaranje ne može da pređe u uznemiravanje, zato što su to dva različita pojma. Problem je što je udvaranje teško uopštiti i definisati sve vrste i podvrste, a još je veći problem što su ljudi različiti, ponekad prilično, tako da različito i shvataju šta je udvaranje, a šta ne. Isto se odnosi i na uznemiravanje - nekim ženama određeni postupak jeste uznemiravanje, a nekima, naprotiv, nije.

antisjw

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima.
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...

X

pre 5 godina

... ко утврди границу, нека јави, или озакони ( као код озакоњења нелегално изграђених зграда ), да не буде сексуалног узнемиравања ...

marko

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...

he ronaldo

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 11. oktobar 2018 18:00)

Ti bas nisi ispratio ovo sa Ronaldom. Ili ti on nije dovoljno atraktivan.

antisjw

pre 5 godina

AŽC je pro-feministički, i njima odgovora da filuju podatke tako su tvrdili da je svaka treća žena u Srbiji bila žrtva nasilja. Njima to odgovora, tako finasiraju svoj posao...izmisle probleme pa od toga profitiraju.
Muškarci su i pre 100 godina bili kavaljeri skidali šešir kad vide žene a muškarac koji bi bio nekulturan prema ženama bi bio skrajnut.
Uvek su muškarci čuvali žene i ratovali za njihovu slobodu kroz svetske ratove, radili najgore opasne poslove.

Mozda filuju da bude manje

pre 5 godina

@antisjw

Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju ukljucujuci i tebe. Jedino sto je ovde cudno je visok stepen muskaraca koji su rekli da dozivljavaju isto.

Giovanni

pre 5 godina

Zadnje vreme je doslo kada je feminizam u svom zenitu! Neka nam je bog u pomoci sa ostvarivanjem funkcionalnih veza i brakova u buducnosti. U odnosu sa zenama muskarci treba da znaju zlatno pravilo: „Ako se nekoj devojci svidjas ona ce ti to pokazati tako sto ti nece dati apsolutno nikakav znak i povod da joj prodjes. A mozda joj se jednostavno i ne svidjas, jednostavno je!“. Citanje skrivenih signala i „poruka“ mi je bilo jako zamorno i dok sam bio mlad, a sada sam hvala bogu ozenjen pa mogu prosto sve to da ignorisem. Vama mladima ne bih bio u kozi...

Mik

pre 5 godina

E pa lutko, ti si pravo zlato, ali meni treba cica...
Evo trostrukog seksualnog uznemirenja!!!
... nije važno šta se kaže nego kako se kaže i sa kakvom namerom. Ove rasprave vode ka ukidanju svakog slobodnog opštenja (verbalnog) sa suprotnim polom. Šta je sledeće?

kohorn

pre 5 godina

И мене је данас једна жена погледала кад сам се враћао са посла. У очи, ни мање ни више. Ужас.

гљива лудара

pre 5 godina

уместо да се подстиче на љубав,брак,наталитет,они јок.. само праве већи јаз између мушкарца и жене,није ни чудо што нас је све мање..ал ако,можда је то и боље

Liga Šampiona

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)
A mi smo vidoviti pa znamo unapred da li ti se neko sviđa ili ne sviđa. Klasičan ženski komentar. Kako se zove kada te smara neka debela i ružna a ženskog je roda?

Grej

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)

Bila je i ona dobra fora:
Kad te šiba bogataš, onda je to sado-mazo 50 nijansi, a kad ti Radoje lupi ćušku, to je nasilje u porodici.

Mare

pre 5 godina

Ovo je sad uvertira da se sve pretvori u zlostavljanje, da se puste feministicki clanci i da ispadne kao da su muskarci divljaci koji zaskacu zene, a one ne zele i one su jadne i nezasticene.

Aron

pre 5 godina

Teško je tu da se uoči razlika. Ja nikada nisam niku devojku ili ženu na bilo koji način nazovao ovim epitetima što su navedeni u članku. To je zato što ja imam intelektualni odnos u razgovoru sa njima i teme su mi bili opšta kultura. I moram da priznam da nažalost to nikada nikom ne bi prepuoručio jer iako su žene korektne, prema meni su uglavnom nezainteresovane, ravnodušne,gledaju me čudno i nerazumeju me. Zato mislim da bolje prolaze oni koji imaju mačo odnos bez obzira što se ovde to kritikuje.

abraksas

pre 5 godina

Onda kada lepoj i zgodnoj devojci koju poznajes i koja ti se iskreno svidja svakodnevno pise 157 mamlaza kako na fejsu tako i na insta, jer znate ona ima 2754 pratilaca, pa te tako sva puna ega mesec dana vrti oko malog prsta da se vidite, jer opet znate moze joj se, jer zna da ako neces ti hoce Slave_Srbija i/ili TomaPhotography, i/ili SexxxyNexy i/ili neki tamo 47. sa njene liste top 50 top-muskaraca.

goran

pre 5 godina

Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje? Da je krajnji vrhunac primitivizma i nekulture, jeste, ali ajmo malo ozbiljnosti, seksualno uznemiravanje?
Druga strana priče je da devojke kada im prođe tih 8/10 budala, one nastavljaju po defaultu da odbijaju sve od sebe. Pružite svakom priliku, možda smo baš mi taj 9. i 10. po redu.

Mediocritical

pre 5 godina

Napišite uputsvo i pravilnik poput olimpijskih igara, koji mora da razgraniči i objedini erotske, pravne, pornografske, mobing, profesionalne, amaterske, starosne, polne i istopolne, etičke, tradicionalne, i moderne relacije, kao i religijske discipine.

recimo

pre 5 godina

Ovi su vise zakomplikovali nego sto su objasnili a stvar je vrlo jednostavna. nemoj da radis drugim zenama ono sto ne bi voleo da buduci zet radi tvojoj cerci. Sigurna sam da niko od vas ne bi bio odusevljen da vidi kako neko za njegovom devojcicom zvizdi, dovikuje vulgarnosti ili da je prati kolima i trubi za njom.

dragan

pre 5 godina

Naravno da sve zavisi od slucaja do slucaja i zato to i ne moze biti regulisano zakonom.

Neka prosecna devojka nece isto odreagovati ako joj "cico" dobaci cistac ulice i Bred Pit.

Dakle cela ta glupost se moze svesti na tu definiciju "nezeljeno" udvaranje, dakle moze biti i zeljeno, sve zavisi od udvaraca.

Na kraju krajeva zenama ne mozes udovoljiti. Da im se niko ne obraca , rekle bi da ih niko ne primecuje i ne ceni njihov trud, ako ih neko primeti onda je "zasto me gledas, nisam obula stiklu od 15 cm da bi izgledala atraktivno vec mi je doktor preporucio."

kohorn

pre 5 godina

И мене је данас једна жена погледала кад сам се враћао са посла. У очи, ни мање ни више. Ужас.

antisjw

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima.
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...

abraksas

pre 5 godina

Onda kada lepoj i zgodnoj devojci koju poznajes i koja ti se iskreno svidja svakodnevno pise 157 mamlaza kako na fejsu tako i na insta, jer znate ona ima 2754 pratilaca, pa te tako sva puna ega mesec dana vrti oko malog prsta da se vidite, jer opet znate moze joj se, jer zna da ako neces ti hoce Slave_Srbija i/ili TomaPhotography, i/ili SexxxyNexy i/ili neki tamo 47. sa njene liste top 50 top-muskaraca.

Sreten

pre 5 godina

Najbolje da jedni druge uopšte ne primećujemo, da postanemo idiotizovani, robotizovani kao u nekim zapadnim zemljama. Avaj, onda će nam žene zavapiti da su usamljene i da im nino ne prilazi; belu kugu da ne pominjem. De cice i mace, dogovorite se šta hoćete.

Aron

pre 5 godina

Teško je tu da se uoči razlika. Ja nikada nisam niku devojku ili ženu na bilo koji način nazovao ovim epitetima što su navedeni u članku. To je zato što ja imam intelektualni odnos u razgovoru sa njima i teme su mi bili opšta kultura. I moram da priznam da nažalost to nikada nikom ne bi prepuoručio jer iako su žene korektne, prema meni su uglavnom nezainteresovane, ravnodušne,gledaju me čudno i nerazumeju me. Zato mislim da bolje prolaze oni koji imaju mačo odnos bez obzira što se ovde to kritikuje.

antisjw

pre 5 godina

AŽC je pro-feministički, i njima odgovora da filuju podatke tako su tvrdili da je svaka treća žena u Srbiji bila žrtva nasilja. Njima to odgovora, tako finasiraju svoj posao...izmisle probleme pa od toga profitiraju.
Muškarci su i pre 100 godina bili kavaljeri skidali šešir kad vide žene a muškarac koji bi bio nekulturan prema ženama bi bio skrajnut.
Uvek su muškarci čuvali žene i ratovali za njihovu slobodu kroz svetske ratove, radili najgore opasne poslove.

dragan

pre 5 godina

Naravno da sve zavisi od slucaja do slucaja i zato to i ne moze biti regulisano zakonom.

Neka prosecna devojka nece isto odreagovati ako joj "cico" dobaci cistac ulice i Bred Pit.

Dakle cela ta glupost se moze svesti na tu definiciju "nezeljeno" udvaranje, dakle moze biti i zeljeno, sve zavisi od udvaraca.

Na kraju krajeva zenama ne mozes udovoljiti. Da im se niko ne obraca , rekle bi da ih niko ne primecuje i ne ceni njihov trud, ako ih neko primeti onda je "zasto me gledas, nisam obula stiklu od 15 cm da bi izgledala atraktivno vec mi je doktor preporucio."

-_-

pre 5 godina

Ako si 2m alfa ili bogatas a nebitno kako izgledas to je udvaranje. Ako si nizak to je uznemiravanje... A tek kao si siromasan.. E to je tek za zatvor. I ovo je istrazeno inace

Mare

pre 5 godina

Ovo je sad uvertira da se sve pretvori u zlostavljanje, da se puste feministicki clanci i da ispadne kao da su muskarci divljaci koji zaskacu zene, a one ne zele i one su jadne i nezasticene.

Mladen

pre 5 godina

Današnje devojke prvo žele da saznaju imovinsko stanje pa tek onda razmatraju vredi li ili ne vredi. Ja prvo pozovem devojku da izadjemo pa ako hoće hoće ako ne okrenem se i odem. Prva tri pitanja koje danas većina ženskih foliranata (naravno da nisu sve takve) postavlja je:

1. Gde radiš? (Ovo pitanje je u redu, ali dalje sledi totalno razočarenje)
2. Kolika ti je plata?
3. I šta voziš?

Obično odgovorim na prvo a kad vidim da glupača postavlja i ovo drugo, na fin i kulturan način je pošaljem mami i tati da se tako kući ponaša.

Dosta devojaka iz inostranstva koje sam upoznao ni u ludilu me ne bi pitale na početku tako nešto. Obično su me pitale čime se bavim i da li to čime se bavim me ispunjava? Al ove naše dobre brate samo za izbegavanje.

goran

pre 5 godina

Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje? Da je krajnji vrhunac primitivizma i nekulture, jeste, ali ajmo malo ozbiljnosti, seksualno uznemiravanje?
Druga strana priče je da devojke kada im prođe tih 8/10 budala, one nastavljaju po defaultu da odbijaju sve od sebe. Pružite svakom priliku, možda smo baš mi taj 9. i 10. po redu.

recimo

pre 5 godina

Ovi su vise zakomplikovali nego sto su objasnili a stvar je vrlo jednostavna. nemoj da radis drugim zenama ono sto ne bi voleo da buduci zet radi tvojoj cerci. Sigurna sam da niko od vas ne bi bio odusevljen da vidi kako neko za njegovom devojcicom zvizdi, dovikuje vulgarnosti ili da je prati kolima i trubi za njom.

marko

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...

Grej

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)

Bila je i ona dobra fora:
Kad te šiba bogataš, onda je to sado-mazo 50 nijansi, a kad ti Radoje lupi ćušku, to je nasilje u porodici.

Mediocritical

pre 5 godina

Napišite uputsvo i pravilnik poput olimpijskih igara, koji mora da razgraniči i objedini erotske, pravne, pornografske, mobing, profesionalne, amaterske, starosne, polne i istopolne, etičke, tradicionalne, i moderne relacije, kao i religijske discipine.

Оперисан од жена

pre 5 godina

Ја сам се оженио и углавном радим са женама као њихов надређени. Највећи проблем ми је да жене заштитим - од жена. У мом радном колективу није проблем плата, није проблем посао, проблем су међуженски односи. Не међуљудски, него међуженски. Та количина мржње, љубоморе, сујете и сплеткарења могу да се мере у кубним метрима. Има је за извоз.
Друго, што ме не тангира, али је присутно, јесте женско кокетирање и набацивање надређенима. Деколтеи, голе ноге, гола рамена, пипкање, гуркање, примицање, упадање у лични простор, пренемагање, ласкање... Жено, иди ради свој посао, мани ме, ожењен сам, не занимаш ме. Е, ту долази сујета... како је могуће да ми се не свиђа? Па онда се дуре као мала деца, па сплеткаре, па оговарају... ужас живи.
Има мушкараца идиота, има силоватеља, манијака, психопата, па и убица, али оваква истраживања су у најмању руку глупа и бесмислена. Довољно је да се поштује закон и да се деца лепо васпитају и ето решења. Никада нисам напао жену, не знам мушкарца који је то уради, али са друге стране, ни не крећем се у таквом кругу. Можда је и то један од пресудних фактора - клоните се лошег друштва. Жене поготову.

Giovanni

pre 5 godina

Zadnje vreme je doslo kada je feminizam u svom zenitu! Neka nam je bog u pomoci sa ostvarivanjem funkcionalnih veza i brakova u buducnosti. U odnosu sa zenama muskarci treba da znaju zlatno pravilo: „Ako se nekoj devojci svidjas ona ce ti to pokazati tako sto ti nece dati apsolutno nikakav znak i povod da joj prodjes. A mozda joj se jednostavno i ne svidjas, jednostavno je!“. Citanje skrivenih signala i „poruka“ mi je bilo jako zamorno i dok sam bio mlad, a sada sam hvala bogu ozenjen pa mogu prosto sve to da ignorisem. Vama mladima ne bih bio u kozi...

Liga Šampiona

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)
A mi smo vidoviti pa znamo unapred da li ti se neko sviđa ili ne sviđa. Klasičan ženski komentar. Kako se zove kada te smara neka debela i ružna a ženskog je roda?

Madjo

pre 5 godina

Koliko je mene devojaka nazvalo zlato ili sunce, pa nisam to nikad doživeo kao neprimereno, čak ni od onih cura koje mi se nisu naročito dopadale. Ej bre, sad ste i vi otišli u drugu krajnost.

Ко зна зна

pre 5 godina

Никада нисам звиждао за девојкама, добацивао нити говорио цицо, мацо, куцо. Суптилно сам стављао до знања да ми се свиђа. Некада сам био одбијен (суптилно), некада не. Никада и ниједна девојка није била непријатна према мени.

Mik

pre 5 godina

E pa lutko, ti si pravo zlato, ali meni treba cica...
Evo trostrukog seksualnog uznemirenja!!!
... nije važno šta se kaže nego kako se kaže i sa kakvom namerom. Ove rasprave vode ka ukidanju svakog slobodnog opštenja (verbalnog) sa suprotnim polom. Šta je sledeće?

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...sponzoruše u pokušaju iz 90-ih i baba devojke izmislile nauku, pa imam transfer blama da čitam ovo, kakve gluposti, strašno !!!

гљива лудара

pre 5 godina

уместо да се подстиче на љубав,брак,наталитет,они јок.. само праве већи јаз између мушкарца и жене,није ни чудо што нас је све мање..ал ако,можда је то и боље

ma

pre 5 godina

Pogledajte na koju knjigu su masovno devojke pale ,,50 nijansi - siva''.
Radnja filma gde neka devojka pada na nekog manijaka bogataša Kristijana Greja.
Sve vam je jasno, lep i bogat nikad neće biti otpužen za silovanje.
Toliko o ženama danas...
Poz

Kokki

pre 5 godina

Ima istine da dobar deo devojaka je nestabilno i ne zna sta hoce i nezadovoljna je kako god ga okrenes.

Mene je devojka koja je bila sa mnom ostavila/prevarila kada je čula da stan u kome zivim nije moj vec rentiran, bez obzira sto je stan luksuzan i skupo placen i sto je plan da kupim svoj stan cim definitivno odlucim gde cu da zivim i sto zaradjujem skoro duplo vise od proseka. Sada je sa nekim menadzerom sa telecom glavom koji ima svoj stan. Takve samo iskuliras i majka priroda neka se postara za njih, kada im prodju decenije u zivljenju u iluziji svog poremecenog ega. A mene Bog pogledao pa me spasao te bede.

Ali sustinski kada pricamo o zdravoj osobi, devojci mozes i najvece bezobrazluke da pricas na uvo ako te ona zeli! A ako joj se ne svidjas i ako ona ne zeli da joj pricas ista sto vuce izvan drugarskog je seksualno uznemiravanje i tačka!

Granica

pre 5 godina

Granica je vrlo jednostavna. Problem je u tome sto neki muskarci vide ocigledan znak da devojka nije zainteresovana, ali i dalje insistiraju...
Ako na primer namignete devojci a ona okrene glavu - stanite!
Ako joj dobacujete na ulici, a ona se namrsti - stanite!
O hvatanju za pozadinu u autobusima i sl da ne govorim.

Neki muskarci se plase sto je 2% prijava lazno; e sada razmislite kako se zene osecaju kada pomisle da je 98% istinito.

Vladan

pre 5 godina

Zašto mora muškarac da priđe? Imaju li žene moć govora? Izvolite priđite same kome želite. Dosta ste stajale kao drvo i čekale. Kako vas nije sramota u 21. veku jednakosti da mulite i čekate?

S

pre 5 godina

@Mozda filuju da bude manje-Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju.

Tačno tako. Mene je jedan Đorđe Blagojevski u 6-7om razredu zvao da mu (kao) pomognem oko domaćeg iz engleskog, nisam ni knjigu pošteno otvorila on me je zaskočio. Prijavila sam ga razrednoj isti dan, ceo razred je saznao, ali sve je ostalo na "šalio sam se hihi-hehe".
Takođe sam doživela sa nekih 16god traumu od strane dva brata iz familije u vidu 'zagrlio sam te toliko da mogu da te dodirnem za dojku'.
Povraća mi se od muke i sramote.. A ima toga još.

Mozda filuju da bude manje

pre 5 godina

@antisjw

Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju ukljucujuci i tebe. Jedino sto je ovde cudno je visok stepen muskaraca koji su rekli da dozivljavaju isto.

stanoje

pre 5 godina

Znate kad? Odmah. Pa jednoj devojci koju sam vidjao u kraju sam prisao na ulici, i dan danas bezi od mene i zazire kad me vidi. Ozbiljno, neke devojke su toliko istripovane. Posle kazu da smo mi muskarci kukavice i da ne smemo da napravimo prvi korak. A bice jos gore, obzirom kako im ispiraju mozak o nasilnim muskarcima.

statistika ne laze

pre 5 godina

A svaki 3 muškarac u Srbiji je lažno optužen za isto uznemiravanje,..
(it’s my life, 11. oktobar 2018 17:46)

jest vala muskarci u Srbiji su zlato. Samo sto u proseku ubiju po tridesetak zena godisnje, siluju po jednu svake nedelje, a ovo pipkanje i stipkanje im dodje kao dobar dan. Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

Štirlic

pre 5 godina

Znate li kako žene nazivaju gojaznog muškarca koji ima mnogo para, vozi skup auto, ima veliku kuću? - Slatki meda. A kako nazivaju sličnog tipa koji nema para? - Debela svinja! E pa sami zaključite čije prilaženje će se tretirati kao udvaranje, a čije uznemiravanje.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima. 
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...
(antisjw, 11. oktobar 2018 18:07)

Oh, ne, nestaće Srbi - kakva šteta!
To nikad niko nije rekao.

po zakonu eto tako

pre 5 godina

"Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje?"

Zvizdanje je seksualno uznemiravanje par exelance s obzirom da sluzi samo i iskljucivo kao "poziv na seks". Mislis da je zenama svejedno kad se skupe muskarci da zavijaju ko da zensko u zivotu nisu videli? Nije, jezivo je to jest uznemirujuce. Pri tom obicno to traje neko vreme i maltretiraju svaku zenu koja prodje. Zasto bi takve grupe muskaraca bile postedjene ovog zakona a neki lik koji kaze ej mala, slatka si,dodji ovamo bio kaznjen? Meni bi iskreno vise smetalo ovo prvo. A da i zakon kaze da zvizdanje jeste uznemiravanje, tako da nemojte dovoditi ljude u zabludu spamovanjem po komentarima.
Inace ja ne znam ni jednu devojku koja bi rekla da zvizdanje nije uznemiravanje. Raspitaj se kod svojih drugarica da vidis sta ce one reci.

Ne treba uopštavati po svaku cenu

pre 5 godina

Udvaranje ne može da pređe u uznemiravanje, zato što su to dva različita pojma. Problem je što je udvaranje teško uopštiti i definisati sve vrste i podvrste, a još je veći problem što su ljudi različiti, ponekad prilično, tako da različito i shvataju šta je udvaranje, a šta ne. Isto se odnosi i na uznemiravanje - nekim ženama određeni postupak jeste uznemiravanje, a nekima, naprotiv, nije.

Vladimir

pre 5 godina

Muska pozuda za zenama je iznedrila svo zlo ovoga sveta. Obavezna hemijska kastracija je nesto sto bi preporodilo covecanstvo. Muskarci, zamislite da vase odluke ne prolaze kroz filter "da li ce mi ovo pomoci da lakse dodjem do seksa" koliko biste pametnije odluke donosili. Ne bi bilo sportista, ne bi bilo pevaca, glumaca, bodibildera, DJeva i ostalih vucibatina. Na ulicama bi bilo bar 75% manje automobila i nikoga ne bi bilo briga sto gubi kosu. Raj na zemlji.

jasdf

pre 5 godina

@mladen
Mene je u skoro 70 godina samo baba pitala kolika mi je plata, niko drugi. Ni devojke kada sam bio mladji, ni prijatelji, rodbina, zene kada sam dosao u zrelije doba... Cak me ni supruga nikada nije pitala (nisam ni ja nju).
Moj savet ti je da biras drustvo, a ne da trazis takve pa da se zalis.

Boris Banović

pre 5 godina

Legalizujmo prostituciju, zabranimo heteroseksualne brakove, oporezujmo rađanje dece i uništimo porodicu kao osnovnu ćeliju ljudskog društva ! Kada ispunimo sve uslove za prijem u EU , neće biti ni EU ni Srbije !

S

pre 5 godina

Pa zato što je stavljeno sve u isti koš, pravi se problem za oba pola.
Kod mene je jasno definisano šta spada pod seksualno uznemiravanje( dobacivanje, zviždanje itd, ne)
-Svaki vid neželjenog, neadekvatnog, neprihvatljivog dodirivanja počev od hvatanja za neki deo tela u prolazu (pa nadalje, širok dijapazon situacija), do najgoreg- silovanja (koje već spada u zlostavljanje).

X

pre 5 godina

... ко утврди границу, нека јави, или озакони ( као код озакоњења нелегално изграђених зграда ), да не буде сексуалног узнемиравања ...

he ronaldo

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 11. oktobar 2018 18:00)

Ti bas nisi ispratio ovo sa Ronaldom. Ili ti on nije dovoljno atraktivan.

live n let live

pre 5 godina

A kad mi se matora ili starmlada neizivljena zenka osloni grudima o rame kad na poslu treba da pogleda nesto na mom kompu ili ih pitas za neki savet pa kazu "al me posle vodis na veceru al me posle izmasiras haha" onda sve pet?! Ima mnogo usamljenih ljudi koji zude za dodirom i paznjom a imam i zlih sociopata i mislim da je razlika ocigledna kako kod likova tako i kod zena. U zivotu cete doziveti neprijatne situacije ^^.

Kalkulant

pre 5 godina

Срећа моја што сам са тим удварањем завршио, па не могу ни да "попијем" тужбу за сексуално узнемиравање. 43 године, четрдесетак жена иза мене и сасвим довољно успомена да се наслађујем мислима у старости. Двоје деце (из два брака по једно) и сад је боље да наредних четврт века трошим паре на њихово образовање него на нешто што би ми донело још један развод и нову алиментацију.

Vladimir

pre 5 godina

Zna da sam ozenjen. Zna da mi se jako dopada i da sam se zaljubio i da glavu gubim. Zna da može sta hoće!
Ona bira da mi upropasti život iako u tom trenutku muska luda glava ne misli tako...
I kad sve uništi pokupi se i ode dalje...
A neeee, to nije problem. To normalno.

sumadinac

pre 5 godina

Tako je bilo i sa gej muškarcima, prvo je ženama bilo simpatično, a onda su usledili komentari... Ili je oženjen ili u trendu! Ne podržavam nikakvo uznemiravanja ali poneka lepa reč (tepanje) ženskom polu, ili neki gest, to je prosto tradicija ovde. I ne vidim ništa loše u tome, a ako baš nekoj ženi-devojci to smeta, ima pravo to da kaže i niko je neće maltretira što to ne želi.

k

pre 5 godina

@kalkulant
Alimentaciju plaćaš kao UČEŠĆE u odgajanju sopstvenog deteta, ako ono živi kod majke. Šta bi, da majke same izdržavaju decu, pored tebe živog?

: poslovođa šestorice patuljaka

pre 5 godina

Napravis pristup, a žena bude ravnodušna, ti i dalje nastavljaš da cijepas drva - to je uznemiravanje. Prilazi se sa humorom i izvlačenjem osmijeha, a ne kao drvosjeca drvetu.

g

pre 5 godina

Sve je ovo prenaduvano. Zivim u Torontu, znaci ultra feministicki, liberalni, politicki korektni grad, jedna od perjanica #meetoo... Kad izadjem uvece, silno se izvatam sa potpuno nepoznatim devojkama, a bogami izvataju i one mene.
E sad.... problem je u kucnom vaspitanju, tj kako su ocevi i majke naucili sinove da "citaju" signale. Ako se zaletis na ribu koja je ocigledno nezainteresovana, ili (nedaj boze) trestena pijana i ne zna sta radi, onda si budala I treba da ispastas.
Samo, sta bi sa onim "tasnu u glavu" za napasnika? Sto u sve mora drzava da se umesa?

Mladen

pre 5 godina

@jasdf
Aj ponovo, niti sam se žalio niti mi je to bio cilj. Naravno da biram društvo ali činjenica je takva da nam je ogromna većina tog društva posrnula. Ne razumem čemu napad na mene? Ogromna većina današnjih devojaka su teški foliranti. To ne potvrđujem samo ja. Već i u razgovoru sa drugim devojkama i ženama slušam kako su i one svesne problema u kojem se svi danas nalazimo. Naravno, i muškarci su tu itekako krivi. Svi smo mi nekad u životu glumili klovnove pred njima da bi ih zadovoljili. Na kraju ni hvala. Razmisli pre nego što nešto napišeš.

S

pre 5 godina

@50 nijansi, slažem se, sav ovaj haos i halabuku targetirajmo na film(verovatno te neka cura naterala da gledaš čim knjige me spominješ:))
Znači UAA Universal Pictures, Živeo Fifty shades of Black ! XD

marko

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...

statistika ne laze

pre 5 godina

A svaki 3 muškarac u Srbiji je lažno optužen za isto uznemiravanje,..
(it’s my life, 11. oktobar 2018 17:46)

jest vala muskarci u Srbiji su zlato. Samo sto u proseku ubiju po tridesetak zena godisnje, siluju po jednu svake nedelje, a ovo pipkanje i stipkanje im dodje kao dobar dan. Ko ih ne zna skupo bi ih platio.

Vladimir

pre 5 godina

Zna da sam ozenjen. Zna da mi se jako dopada i da sam se zaljubio i da glavu gubim. Zna da može sta hoće!
Ona bira da mi upropasti život iako u tom trenutku muska luda glava ne misli tako...
I kad sve uništi pokupi se i ode dalje...
A neeee, to nije problem. To normalno.

antisjw

pre 5 godina

AŽC je pro-feministički, i njima odgovora da filuju podatke tako su tvrdili da je svaka treća žena u Srbiji bila žrtva nasilja. Njima to odgovora, tako finasiraju svoj posao...izmisle probleme pa od toga profitiraju.
Muškarci su i pre 100 godina bili kavaljeri skidali šešir kad vide žene a muškarac koji bi bio nekulturan prema ženama bi bio skrajnut.
Uvek su muškarci čuvali žene i ratovali za njihovu slobodu kroz svetske ratove, radili najgore opasne poslove.

Sreten

pre 5 godina

Najbolje da jedni druge uopšte ne primećujemo, da postanemo idiotizovani, robotizovani kao u nekim zapadnim zemljama. Avaj, onda će nam žene zavapiti da su usamljene i da im nino ne prilazi; belu kugu da ne pominjem. De cice i mace, dogovorite se šta hoćete.

Mladen

pre 5 godina

Današnje devojke prvo žele da saznaju imovinsko stanje pa tek onda razmatraju vredi li ili ne vredi. Ja prvo pozovem devojku da izadjemo pa ako hoće hoće ako ne okrenem se i odem. Prva tri pitanja koje danas većina ženskih foliranata (naravno da nisu sve takve) postavlja je:

1. Gde radiš? (Ovo pitanje je u redu, ali dalje sledi totalno razočarenje)
2. Kolika ti je plata?
3. I šta voziš?

Obično odgovorim na prvo a kad vidim da glupača postavlja i ovo drugo, na fin i kulturan način je pošaljem mami i tati da se tako kući ponaša.

Dosta devojaka iz inostranstva koje sam upoznao ni u ludilu me ne bi pitale na početku tako nešto. Obično su me pitale čime se bavim i da li to čime se bavim me ispunjava? Al ove naše dobre brate samo za izbegavanje.

antisjw

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima.
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...

ma

pre 5 godina

Pogledajte na koju knjigu su masovno devojke pale ,,50 nijansi - siva''.
Radnja filma gde neka devojka pada na nekog manijaka bogataša Kristijana Greja.
Sve vam je jasno, lep i bogat nikad neće biti otpužen za silovanje.
Toliko o ženama danas...
Poz

Boris Banović

pre 5 godina

Legalizujmo prostituciju, zabranimo heteroseksualne brakove, oporezujmo rađanje dece i uništimo porodicu kao osnovnu ćeliju ljudskog društva ! Kada ispunimo sve uslove za prijem u EU , neće biti ni EU ni Srbije !

goran

pre 5 godina

Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje? Da je krajnji vrhunac primitivizma i nekulture, jeste, ali ajmo malo ozbiljnosti, seksualno uznemiravanje?
Druga strana priče je da devojke kada im prođe tih 8/10 budala, one nastavljaju po defaultu da odbijaju sve od sebe. Pružite svakom priliku, možda smo baš mi taj 9. i 10. po redu.

abraksas

pre 5 godina

Onda kada lepoj i zgodnoj devojci koju poznajes i koja ti se iskreno svidja svakodnevno pise 157 mamlaza kako na fejsu tako i na insta, jer znate ona ima 2754 pratilaca, pa te tako sva puna ega mesec dana vrti oko malog prsta da se vidite, jer opet znate moze joj se, jer zna da ako neces ti hoce Slave_Srbija i/ili TomaPhotography, i/ili SexxxyNexy i/ili neki tamo 47. sa njene liste top 50 top-muskaraca.

po zakonu eto tako

pre 5 godina

"Kako je zviždanje seksualno uznemiravanje?"

Zvizdanje je seksualno uznemiravanje par exelance s obzirom da sluzi samo i iskljucivo kao "poziv na seks". Mislis da je zenama svejedno kad se skupe muskarci da zavijaju ko da zensko u zivotu nisu videli? Nije, jezivo je to jest uznemirujuce. Pri tom obicno to traje neko vreme i maltretiraju svaku zenu koja prodje. Zasto bi takve grupe muskaraca bile postedjene ovog zakona a neki lik koji kaze ej mala, slatka si,dodji ovamo bio kaznjen? Meni bi iskreno vise smetalo ovo prvo. A da i zakon kaze da zvizdanje jeste uznemiravanje, tako da nemojte dovoditi ljude u zabludu spamovanjem po komentarima.
Inace ja ne znam ni jednu devojku koja bi rekla da zvizdanje nije uznemiravanje. Raspitaj se kod svojih drugarica da vidis sta ce one reci.

Mare

pre 5 godina

Ovo je sad uvertira da se sve pretvori u zlostavljanje, da se puste feministicki clanci i da ispadne kao da su muskarci divljaci koji zaskacu zene, a one ne zele i one su jadne i nezasticene.

Liga Šampiona

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)
A mi smo vidoviti pa znamo unapred da li ti se neko sviđa ili ne sviđa. Klasičan ženski komentar. Kako se zove kada te smara neka debela i ružna a ženskog je roda?

Aron

pre 5 godina

Teško je tu da se uoči razlika. Ja nikada nisam niku devojku ili ženu na bilo koji način nazovao ovim epitetima što su navedeni u članku. To je zato što ja imam intelektualni odnos u razgovoru sa njima i teme su mi bili opšta kultura. I moram da priznam da nažalost to nikada nikom ne bi prepuoručio jer iako su žene korektne, prema meni su uglavnom nezainteresovane, ravnodušne,gledaju me čudno i nerazumeju me. Zato mislim da bolje prolaze oni koji imaju mačo odnos bez obzira što se ovde to kritikuje.

-_-

pre 5 godina

Ako si 2m alfa ili bogatas a nebitno kako izgledas to je udvaranje. Ako si nizak to je uznemiravanje... A tek kao si siromasan.. E to je tek za zatvor. I ovo je istrazeno inace

Štirlic

pre 5 godina

Znate li kako žene nazivaju gojaznog muškarca koji ima mnogo para, vozi skup auto, ima veliku kuću? - Slatki meda. A kako nazivaju sličnog tipa koji nema para? - Debela svinja! E pa sami zaključite čije prilaženje će se tretirati kao udvaranje, a čije uznemiravanje.

he ronaldo

pre 5 godina

Jeste videli nekad da je optužen za silovanja neki izrazito atrakrivan muškarac? E taj atraktivni može da radi šta hoće i devojka će da se smeje njemu a zato neko ko je ružan pa on da je slučajno pipne na ulici optužiće ga za silovanje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marko, 11. oktobar 2018 18:00)

Ti bas nisi ispratio ovo sa Ronaldom. Ili ti on nije dovoljno atraktivan.

Kalkulant

pre 5 godina

Срећа моја што сам са тим удварањем завршио, па не могу ни да "попијем" тужбу за сексуално узнемиравање. 43 године, четрдесетак жена иза мене и сасвим довољно успомена да се наслађујем мислима у старости. Двоје деце (из два брака по једно) и сад је боље да наредних четврт века трошим паре на њихово образовање него на нешто што би ми донело још један развод и нову алиментацију.

dragan

pre 5 godina

Naravno da sve zavisi od slucaja do slucaja i zato to i ne moze biti regulisano zakonom.

Neka prosecna devojka nece isto odreagovati ako joj "cico" dobaci cistac ulice i Bred Pit.

Dakle cela ta glupost se moze svesti na tu definiciju "nezeljeno" udvaranje, dakle moze biti i zeljeno, sve zavisi od udvaraca.

Na kraju krajeva zenama ne mozes udovoljiti. Da im se niko ne obraca , rekle bi da ih niko ne primecuje i ne ceni njihov trud, ako ih neko primeti onda je "zasto me gledas, nisam obula stiklu od 15 cm da bi izgledala atraktivno vec mi je doktor preporucio."

kohorn

pre 5 godina

И мене је данас једна жена погледала кад сам се враћао са посла. У очи, ни мање ни више. Ужас.

Mozda filuju da bude manje

pre 5 godina

@antisjw

Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju ukljucujuci i tebe. Jedino sto je ovde cudno je visok stepen muskaraca koji su rekli da dozivljavaju isto.

народни херој друг Пера Катаи-Писар

pre 5 godina

...sponzoruše u pokušaju iz 90-ih i baba devojke izmislile nauku, pa imam transfer blama da čitam ovo, kakve gluposti, strašno !!!

гљива лудара

pre 5 godina

уместо да се подстиче на љубав,брак,наталитет,они јок.. само праве већи јаз између мушкарца и жене,није ни чудо што нас је све мање..ал ако,можда је то и боље

Vladimir

pre 5 godina

Muska pozuda za zenama je iznedrila svo zlo ovoga sveta. Obavezna hemijska kastracija je nesto sto bi preporodilo covecanstvo. Muskarci, zamislite da vase odluke ne prolaze kroz filter "da li ce mi ovo pomoci da lakse dodjem do seksa" koliko biste pametnije odluke donosili. Ne bi bilo sportista, ne bi bilo pevaca, glumaca, bodibildera, DJeva i ostalih vucibatina. Na ulicama bi bilo bar 75% manje automobila i nikoga ne bi bilo briga sto gubi kosu. Raj na zemlji.

Giovanni

pre 5 godina

Zadnje vreme je doslo kada je feminizam u svom zenitu! Neka nam je bog u pomoci sa ostvarivanjem funkcionalnih veza i brakova u buducnosti. U odnosu sa zenama muskarci treba da znaju zlatno pravilo: „Ako se nekoj devojci svidjas ona ce ti to pokazati tako sto ti nece dati apsolutno nikakav znak i povod da joj prodjes. A mozda joj se jednostavno i ne svidjas, jednostavno je!“. Citanje skrivenih signala i „poruka“ mi je bilo jako zamorno i dok sam bio mlad, a sada sam hvala bogu ozenjen pa mogu prosto sve to da ignorisem. Vama mladima ne bih bio u kozi...

Grej

pre 5 godina

Udvaranje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se svidja, a uznemiravanje je kada flertuje sa tobom muskarac koji ti se ne svidja!
(Palona, 11. oktobar 2018 17:46)

Bila je i ona dobra fora:
Kad te šiba bogataš, onda je to sado-mazo 50 nijansi, a kad ti Radoje lupi ćušku, to je nasilje u porodici.

Mediocritical

pre 5 godina

Napišite uputsvo i pravilnik poput olimpijskih igara, koji mora da razgraniči i objedini erotske, pravne, pornografske, mobing, profesionalne, amaterske, starosne, polne i istopolne, etičke, tradicionalne, i moderne relacije, kao i religijske discipine.

Madjo

pre 5 godina

Koliko je mene devojaka nazvalo zlato ili sunce, pa nisam to nikad doživeo kao neprimereno, čak ni od onih cura koje mi se nisu naročito dopadale. Ej bre, sad ste i vi otišli u drugu krajnost.

recimo

pre 5 godina

Ovi su vise zakomplikovali nego sto su objasnili a stvar je vrlo jednostavna. nemoj da radis drugim zenama ono sto ne bi voleo da buduci zet radi tvojoj cerci. Sigurna sam da niko od vas ne bi bio odusevljen da vidi kako neko za njegovom devojcicom zvizdi, dovikuje vulgarnosti ili da je prati kolima i trubi za njom.

sumadinac

pre 5 godina

Tako je bilo i sa gej muškarcima, prvo je ženama bilo simpatično, a onda su usledili komentari... Ili je oženjen ili u trendu! Ne podržavam nikakvo uznemiravanja ali poneka lepa reč (tepanje) ženskom polu, ili neki gest, to je prosto tradicija ovde. I ne vidim ništa loše u tome, a ako baš nekoj ženi-devojci to smeta, ima pravo to da kaže i niko je neće maltretira što to ne želi.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Na kraju niko neće ni da prilazi devojka iz straha da ne budu proglašeni silovateljima. 
Već otudjeni polovi biće još otuđeniji, što vodi ka manjem natalitetu...
(antisjw, 11. oktobar 2018 18:07)

Oh, ne, nestaće Srbi - kakva šteta!
To nikad niko nije rekao.

S

pre 5 godina

@Mozda filuju da bude manje-Kao zena koja ceo zivot zivi u Srbiji mogu da ti kazem da su ove brojke ako nista drugo i pre blage. 90% devojcica dozivi seksualno uznemiravanje vec u osnovnoj i srednjoj skoli. I tu ne mislim na nadimke. Svi koji su isli u osnovnu to znaju.

Tačno tako. Mene je jedan Đorđe Blagojevski u 6-7om razredu zvao da mu (kao) pomognem oko domaćeg iz engleskog, nisam ni knjigu pošteno otvorila on me je zaskočio. Prijavila sam ga razrednoj isti dan, ceo razred je saznao, ali sve je ostalo na "šalio sam se hihi-hehe".
Takođe sam doživela sa nekih 16god traumu od strane dva brata iz familije u vidu 'zagrlio sam te toliko da mogu da te dodirnem za dojku'.
Povraća mi se od muke i sramote.. A ima toga još.

live n let live

pre 5 godina

A kad mi se matora ili starmlada neizivljena zenka osloni grudima o rame kad na poslu treba da pogleda nesto na mom kompu ili ih pitas za neki savet pa kazu "al me posle vodis na veceru al me posle izmasiras haha" onda sve pet?! Ima mnogo usamljenih ljudi koji zude za dodirom i paznjom a imam i zlih sociopata i mislim da je razlika ocigledna kako kod likova tako i kod zena. U zivotu cete doziveti neprijatne situacije ^^.

stanoje

pre 5 godina

Znate kad? Odmah. Pa jednoj devojci koju sam vidjao u kraju sam prisao na ulici, i dan danas bezi od mene i zazire kad me vidi. Ozbiljno, neke devojke su toliko istripovane. Posle kazu da smo mi muskarci kukavice i da ne smemo da napravimo prvi korak. A bice jos gore, obzirom kako im ispiraju mozak o nasilnim muskarcima.

Mik

pre 5 godina

E pa lutko, ti si pravo zlato, ali meni treba cica...
Evo trostrukog seksualnog uznemirenja!!!
... nije važno šta se kaže nego kako se kaže i sa kakvom namerom. Ove rasprave vode ka ukidanju svakog slobodnog opštenja (verbalnog) sa suprotnim polom. Šta je sledeće?

Vladan

pre 5 godina

Zašto mora muškarac da priđe? Imaju li žene moć govora? Izvolite priđite same kome želite. Dosta ste stajale kao drvo i čekale. Kako vas nije sramota u 21. veku jednakosti da mulite i čekate?

Mladen

pre 5 godina

@jasdf
Aj ponovo, niti sam se žalio niti mi je to bio cilj. Naravno da biram društvo ali činjenica je takva da nam je ogromna većina tog društva posrnula. Ne razumem čemu napad na mene? Ogromna većina današnjih devojaka su teški foliranti. To ne potvrđujem samo ja. Već i u razgovoru sa drugim devojkama i ženama slušam kako su i one svesne problema u kojem se svi danas nalazimo. Naravno, i muškarci su tu itekako krivi. Svi smo mi nekad u životu glumili klovnove pred njima da bi ih zadovoljili. Na kraju ni hvala. Razmisli pre nego što nešto napišeš.

X

pre 5 godina

... ко утврди границу, нека јави, или озакони ( као код озакоњења нелегално изграђених зграда ), да не буде сексуалног узнемиравања ...

Ко зна зна

pre 5 godina

Никада нисам звиждао за девојкама, добацивао нити говорио цицо, мацо, куцо. Суптилно сам стављао до знања да ми се свиђа. Некада сам био одбијен (суптилно), некада не. Никада и ниједна девојка није била непријатна према мени.

jasdf

pre 5 godina

@mladen
Mene je u skoro 70 godina samo baba pitala kolika mi je plata, niko drugi. Ni devojke kada sam bio mladji, ni prijatelji, rodbina, zene kada sam dosao u zrelije doba... Cak me ni supruga nikada nije pitala (nisam ni ja nju).
Moj savet ti je da biras drustvo, a ne da trazis takve pa da se zalis.

Kokki

pre 5 godina

Ima istine da dobar deo devojaka je nestabilno i ne zna sta hoce i nezadovoljna je kako god ga okrenes.

Mene je devojka koja je bila sa mnom ostavila/prevarila kada je čula da stan u kome zivim nije moj vec rentiran, bez obzira sto je stan luksuzan i skupo placen i sto je plan da kupim svoj stan cim definitivno odlucim gde cu da zivim i sto zaradjujem skoro duplo vise od proseka. Sada je sa nekim menadzerom sa telecom glavom koji ima svoj stan. Takve samo iskuliras i majka priroda neka se postara za njih, kada im prodju decenije u zivljenju u iluziji svog poremecenog ega. A mene Bog pogledao pa me spasao te bede.

Ali sustinski kada pricamo o zdravoj osobi, devojci mozes i najvece bezobrazluke da pricas na uvo ako te ona zeli! A ako joj se ne svidjas i ako ona ne zeli da joj pricas ista sto vuce izvan drugarskog je seksualno uznemiravanje i tačka!

Granica

pre 5 godina

Granica je vrlo jednostavna. Problem je u tome sto neki muskarci vide ocigledan znak da devojka nije zainteresovana, ali i dalje insistiraju...
Ako na primer namignete devojci a ona okrene glavu - stanite!
Ako joj dobacujete na ulici, a ona se namrsti - stanite!
O hvatanju za pozadinu u autobusima i sl da ne govorim.

Neki muskarci se plase sto je 2% prijava lazno; e sada razmislite kako se zene osecaju kada pomisle da je 98% istinito.

S

pre 5 godina

@50 nijansi, slažem se, sav ovaj haos i halabuku targetirajmo na film(verovatno te neka cura naterala da gledaš čim knjige me spominješ:))
Znači UAA Universal Pictures, Živeo Fifty shades of Black ! XD

: poslovođa šestorice patuljaka

pre 5 godina

Napravis pristup, a žena bude ravnodušna, ti i dalje nastavljaš da cijepas drva - to je uznemiravanje. Prilazi se sa humorom i izvlačenjem osmijeha, a ne kao drvosjeca drvetu.

S

pre 5 godina

Pa zato što je stavljeno sve u isti koš, pravi se problem za oba pola.
Kod mene je jasno definisano šta spada pod seksualno uznemiravanje( dobacivanje, zviždanje itd, ne)
-Svaki vid neželjenog, neadekvatnog, neprihvatljivog dodirivanja počev od hvatanja za neki deo tela u prolazu (pa nadalje, širok dijapazon situacija), do najgoreg- silovanja (koje već spada u zlostavljanje).

Оперисан од жена

pre 5 godina

Ја сам се оженио и углавном радим са женама као њихов надређени. Највећи проблем ми је да жене заштитим - од жена. У мом радном колективу није проблем плата, није проблем посао, проблем су међуженски односи. Не међуљудски, него међуженски. Та количина мржње, љубоморе, сујете и сплеткарења могу да се мере у кубним метрима. Има је за извоз.
Друго, што ме не тангира, али је присутно, јесте женско кокетирање и набацивање надређенима. Деколтеи, голе ноге, гола рамена, пипкање, гуркање, примицање, упадање у лични простор, пренемагање, ласкање... Жено, иди ради свој посао, мани ме, ожењен сам, не занимаш ме. Е, ту долази сујета... како је могуће да ми се не свиђа? Па онда се дуре као мала деца, па сплеткаре, па оговарају... ужас живи.
Има мушкараца идиота, има силоватеља, манијака, психопата, па и убица, али оваква истраживања су у најмању руку глупа и бесмислена. Довољно је да се поштује закон и да се деца лепо васпитају и ето решења. Никада нисам напао жену, не знам мушкарца који је то уради, али са друге стране, ни не крећем се у таквом кругу. Можда је и то један од пресудних фактора - клоните се лошег друштва. Жене поготову.

k

pre 5 godina

@kalkulant
Alimentaciju plaćaš kao UČEŠĆE u odgajanju sopstvenog deteta, ako ono živi kod majke. Šta bi, da majke same izdržavaju decu, pored tebe živog?

Ne treba uopštavati po svaku cenu

pre 5 godina

Udvaranje ne može da pređe u uznemiravanje, zato što su to dva različita pojma. Problem je što je udvaranje teško uopštiti i definisati sve vrste i podvrste, a još je veći problem što su ljudi različiti, ponekad prilično, tako da različito i shvataju šta je udvaranje, a šta ne. Isto se odnosi i na uznemiravanje - nekim ženama određeni postupak jeste uznemiravanje, a nekima, naprotiv, nije.

g

pre 5 godina

Sve je ovo prenaduvano. Zivim u Torontu, znaci ultra feministicki, liberalni, politicki korektni grad, jedna od perjanica #meetoo... Kad izadjem uvece, silno se izvatam sa potpuno nepoznatim devojkama, a bogami izvataju i one mene.
E sad.... problem je u kucnom vaspitanju, tj kako su ocevi i majke naucili sinove da "citaju" signale. Ako se zaletis na ribu koja je ocigledno nezainteresovana, ili (nedaj boze) trestena pijana i ne zna sta radi, onda si budala I treba da ispastas.
Samo, sta bi sa onim "tasnu u glavu" za napasnika? Sto u sve mora drzava da se umesa?