- Komentari -
 1. Vau, a ako prebije nastavnika i/ili siluje učiteljicu da napiše 50 puta na tabli: "Kajem se, neću više!"? Msm, ako osnovne postavke o higijeni i manuelnom, fizičkom radu treba da budu vezani za kažnjavanje, kakvu poruku šaljemo deci i roditeljima? Ah, da, zaboravih: sad smo u kapitalizmu i svi smo bogataši i plave krvi...
  (Srboljub, 15. septembar 2018 14:50)

  # Link komentara

 2. Какво чишћење лишћа и снега, на гиљотину бре!
  (Џаварис Џамар Џаварисон Ламар, 15. septembar 2018 13:24)

  # Link komentara

 3. Pazi komuniste sto su se sjatili da podrzavaju drustveni rad. Nedostaju vam radne akcije, je li? Ipak, najjaci su ovi koji prizeljkuju japanski obrazac ponasanja koji od tinejdzera pravi usamljenike zavisne od tehnologije. Pogledajte stopu samoubistava mladih u Japanu, pogledajte i to koliko su nesposobni za zivot i nezainteresovani za osobe koje ne poznaju... Da bi se napravile korenite i pozitivne promene mora se zrtvovati nekoliko generacija. Osakatis ih kaznama za sve sto ne valja, unistis im buducnost pa ce oni koji dolaze posle njih da se zapitaju vredi li. Kad sam ja upisivao srednju skolu pricalo se da se za tucu iz iste izbacuje. Treceg dana skole je izbila tuca nakon koje su izbacili petoricu bez ikakvog vecanja, premisljanja, drugih i trecih sansi. Mislite da je bilo jos tuca te godine?! Ali danas na fakultetu buduce nastavnike/profesore uce kako NE SMEJU DA DODELE LOSE OCENU UCENIKU KOJI KAZE DA NISTA NE ZNA I DA NE ZELI DA ZNA. O cemu dalje da pricamo?!
   (impeRAtor, 15. septembar 2018 12:30)

  # Link komentara

 4. ZABRANITI UPOTREBU MOBILNIH TELEFONA NA ČASOVIMA!
   (čvarkov đorđe, 15. septembar 2018 11:47)

  # Link komentara

 5. Prvo čistiti sneg ispred svoje zgrade,oko škole...., pa će biti manje incidenata!
  (Milica, 15. septembar 2018 10:21)

  # Link komentara

 6. Dok god zakone i pravila pišu diletanti koji ni sopstvenu decu ne umeju da vaspitaju, neće se stanje školama i glavama djaka ni malo promeniti. U stvari hoće, doći će do promena ali na još gore.
  (BoeserWolf, 15. septembar 2018 10:07)

  # Link komentara

 7. Vreme za privatne škole, ja ovakvo državno iživljavanje ne bih trpeo, niti bih dopustio da moje dete "uređuje školu i radi administrativne poslove" zato što se nekom paorinu koga je decenijska negativna selekcija smestila na toplo uhljebljenje u državnu školu ne dopada njegov styling, i to za vlastiti porez za koji me dere lopovska država. Ustvari, vreme za privatne škole je oduvek, i ne samo u Srbiji :))
   (EU Citizen, 15. septembar 2018 09:15)

  # Link komentara

 8. Gluposti - treba da rade na edukaciji i prevenciji a ne da se bave izmišljanjem kreativnih tipova kazni... Mislim po kazni držiš predavanje o bezbednosti u školi... Što ne bi uveli da svi učenici, svakodnevno, kao u Japanu, moraju da očiste školu? Ili da svako jutro pola sata rqde vežbe? Ili da imaju radionice o debati, nenasilnom rešavanju problema, drogama, seksu, zaštiti, bezbednosti, štagod - edukacija a ne kažnjavanje... Za početak da vratite autoritet nastavnicima...
   (infidel, 15. septembar 2018 07:07)

  # Link komentara

 9. ovo je potpuno pogresno da deci kao kaznu dajes ciscenje dvorista.... pa zar to ne bi trebala da bude normalna aktivnost koju bi mogli da rade i u okviru gradjanskog vaspitanja ili veronake npr.
  o ovome kao da se neko ko donosi odluku nije bavio ni 5 minuta...
   (Sandra, 15. septembar 2018 00:46)

  # Link komentara

 10. ta deca jesu takva zbog roditelja......
   (Neko iz mase...., 15. septembar 2018 00:29)

  # Link komentara

 11. ok ali ako deca nece da postuju kazne kako ih naterati?
   (ledenjak, 14. septembar 2018 23:30)

  # Link komentara

 12. Navući će barabe domara da diluje.
   (analiza, 14. septembar 2018 23:19)

  # Link komentara

 13. Lol, za drogu cistis sneg i lisce...
  Izbacivanje iz skole i prijava policiji bi bilo primernije
   (michovan, 14. septembar 2018 22:42)

  # Link komentara

 14. Dodjosmo do toga da su vec deca osnovnih skola problematicna! Katastrofa drustva. Perspektiva jos gora. I nikom nista...Pitanje politicke odluke!
   (Desa, 14. septembar 2018 22:17)

  # Link komentara

 15. Društvo u kome su čistoća, urednost i lepota samo kazna i blamaža. Super.
  (Ik, 14. septembar 2018 21:41)

  # Link komentara

 16. "Ako zlostavljaju vršnjake, u školu donose drogu ili alkohol – čistiće sneg i lišće, farbaće ogradu, pomagati domaru, piše u novom Pravilniku o društveno korisnom radu."

  Jedva ce docekati da se zezaju sa domarom umesto da budu na casu.
   (Toto-ko-tunjo-iz-iskustva, 14. septembar 2018 21:00)

  # Link komentara

 17. Au brate...zlostavljane vrsnjaka ili droga!?!?
  Ne vidim ni jedan razlog da to dete ostane u skoli!!!
  Posle dva izbacivanja u skoli, nece nikome pasti na pamet da izgovori "droga" a ne da diluje!

  U ostalom, kukolj se uvek uklanja iz zita jer unisti ceo tovar!
   (berliner, 14. septembar 2018 20:51)

  # Link komentara

 18. Iako sam apsolutno za drustveno-korisni rad i njegovo forsiranje kao kaznenu meru,ne vidim kako ce ovo uspeti da sprovedu,a posedno kako ce roditelji snositi kaznu ako dete odbije kanene mere?

  DA bi nesto od ovoga bilo uspesno,potrebno je da drzava jasno stane iza ovoga i svom snagom i bez pardona kaznjava svakoga ko se oglusi o pravila u skoli.

  Bojim se da ce biti problema ,kada uvredjeni roditelji pocnu da prave haos zato sto njihovo "cedo" mora da radi,po njima ,ponizavajuce poslove.
  (Pobesneo Maks, 14. septembar 2018 19:55)

  # Link komentara