- Komentari -

Dečja igrališta uskoro samo po evropskim standardima

Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta stupio je na snagu 25. avgusta, a njime se uvode standardi za izgled i bezbednost svakog dečjeg igrališta kako bi se povećala bezbednost dece.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Čitajući komentare današnjih roditelja pitam se kako li je moja generacija uopšte preživela.
  Najbolja "njakavost" naše dece se vidi na plažama.
  Ove godine u Grčkoj smo posmatrali grupu dece koja se igrala na plaži i baš smo uživali, setili se vremena kadasmo i mi tako. Deca su bila uzrasta oko 6-7 godina, različitih nacionalonosti, pošto je u blizini bio kamp.
  Trčali su, skakali, uletali u vodu, prskali se i sporazumevali nekim svojim, samo deci svojstvenim jezikom. Bilo je i naših par ali su se brzo povukli u nekoj ljutnji, jedan se čak drao i zvao mamu sa komentarom da ga žulja kamenje.
  Ostala deca nisu razumela šta mu je ali su se okupili i pokušali da mu pomognu .Nije vredelo, drao se kao magarac. Mama prilazi i podržava takvo njegovo ponašanje. Tačno se vidi razlika u vaspitanju.
  Ne znam šta se desilo sa tim generacijama koje danas odgajaju decu ali nije normalno a najmanje dobro za vašu decu.
  Znam da ću dobiti gomilu minusa, to je vaše mišljenje ali posledice vašeg odgoja dece vidimo svaki dan. Deca su užasno nevaspitana i razmažena.
  (nina, 31. avgust 2018 09:47)

  # Link komentara

 2. Mislim da imamo veci problem sa cistocom decijih igralista. Ponekad pomislim da se deca igraju na smetljistu kada vidim koliko ima odpadaka, opusaka, konzervi, plasticnih flasa, organskg otpada...
  (Iva, 31. avgust 2018 06:56)

  # Link komentara

 3. Ovo su notorne gluposti! Ukoliko niste u stanju da cuvate decu a da druge ne krivite za svoju nepaznju, nemojte ni da ih pravite.
   (Ivan, 30. avgust 2018 23:15)

  # Link komentara

 4. U Novom Sadu...parkić kod srednje medicinske škole -ispod tobogana, ljuljaški i klackalica je kamenje! Strašno.
  (Hana, 30. avgust 2018 22:51)

  # Link komentara

 5. Sljunak nije mekana podloga.
   (svasta, 30. avgust 2018 19:19)

  # Link komentara

 6. Nemo' da vam šaljem slike Plavog parka na Karaburmi...
   (sladoledsmesom, 30. avgust 2018 17:31)

  # Link komentara

 7. Tri godine??????pa do kraja tog roka ce biti ko da se nije ni donela direktiva da se igralista srede.Mi i u vrticu cekamo ovu uredbu da mozemo mi roditelji kupiti neke rekvizite,po standardu i sad jos ako budemo morali cekati godine da se smisle ko sme prodavati i ko ce biti nadzorni organ,mozemo se slikati.Najbolje da ih ni nema,pa svi mirni.Kako u ovoj zemlji za sve treba par godina da bi se desilo.Katastrofa u najavi.Dobro ce se neko opariti na ovome
  (Vilana, 30. avgust 2018 17:22)

  # Link komentara

 8. Jednom..2059..
   (Smuleco, 30. avgust 2018 12:58)

  # Link komentara