- Komentari -

Teodora (10) pobedila leukemiju, a kaže, postaće doktorka

Desetogodišnja Teodora Vranješević koja se nedavno vratila iz Nemačke u rodni Kragujevac, posle uspešnog lečenja od akutne leukemije, kaže da želi da postane doktorka kad poraste, ali i da u međuvremenu pomogne deci koja su na lečenju.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Toliko ispisah, a zaboravih ono najbitnije.

  Teodori želim da sve ovo bude samo ružna uspomena i da se bolest nikada ne vrati. Posle svega što je prošla, verujem da će biti uspešna u bilo čemu čime se bude bavila.
  (Drakče, 17. jul 2018 21:47)

  # Link komentara

 2. @pobesneo Maks

  Ne košta operacija toliko mnogo, ali košta bolnički dan, a ovakva deca provode par meseci u izolaciji (koja više košta od običnog bolničkog dana). Dodaj na to skupu terapiju i nakupi se par stotina hiljada.

  Inače, koleginica iz SAD-a mi je pričala da su jezivo visoke cene lečenja tamo direktna posledica toga što tamo pacijenti tuže bolnice za sve i svašta. Da se razumemo, treba ih tužiti za propuste, ali tamo je sve otišlo u drugu krajnjost. Ogroman broj advokata se specijalizovao za ovakve tužbe jer bolnice uglavnom pristaju na poravnanje i kada su krive i kada nisu. Njima je bitna reputacija, a sve i onako plaća osiguranje. Ali to se opet na kraju prelije na pacijenta, jer osiguranje od greške stalno raste (a sa njim i troškovi lečenja), a plaćaju ga indirektno sami pacijenti.
  (Drakče, 17. jul 2018 21:43)

  # Link komentara

 3. Bravo i srećno!!
   (Kit Karson, 17. jul 2018 20:36)

  # Link komentara

 4. Ne razumem minus na Ellin komentar, ko su ti ljudi?
   (Mimi, 17. jul 2018 19:00)

  # Link komentara

 5. Hvala dragom Bogu, i svim divnim ljudima koji su pomogli ovoj malenoj devojčici da pobedi! Nek' je sreća prati zauvek!
   (Mimi, 17. jul 2018 18:58)

  # Link komentara

 6. 350 000 dolara ili evra za jedno lecenje je sramotno !

  Industrija koja se bavi lecenjem ne postoji zbog ljudi ,vec zbog profita.
  Niko ne moze da me ubedi da jedan hirurg ,koji za operaciju biva placen 10 ili 20 000 evra,to isto ne moze da radi i za 1000,pogotovo ako imamo u vidu da oni mesecno obave desetine operacija.

  Uvek kada citam o spasenoj deci ili ljudima za koje je skupljen ogroman novac,kako bi ih spasili,bude mi toplo oko srca,ali ne mogu da se ne zapitam kolika je cena ljudskog zivota?

  Zdravstvena zastita u svetu,pa i kod nas daleko je od savrsene i otprilike je kao i sve drugo u zivotu,sto znaci "koliko para ,toliko i muzike".
  Drugim recima,tvoj zivot vredi samo onoliko koliko mozes da ga priustis.
  Zato nikada ne bih voleo da budem u komisijama koje odlucuju o zivotu ili smrti,jer kada imas ogranicen budzet,pravila na osnovu kojih se formiraju kriterijumi su veoma surova. Nista nije bolji slucaj ni u Zapadnim zemljama,jer je tek tamo surovo i niko nece ni da te pogleda ,ako nemas novca.

  Nadam se da je ovo dete trajno pobedilo uzasnu leukemiju,te da nece doci do remisije,kao i da ce moci da vodi normalan zivot!
  (Pobesneo Maks, 17. jul 2018 15:13)

  # Link komentara

 7. Bravo curice ! Sve najbolje.
  (ella, 17. jul 2018 13:13)

  # Link komentara

 8. ZIVA BILA, DETE. MALO LEPIH VESTI DA NAS DOCEKA. POZZZ I ZA KRAGUJEVAC
   (RUNNING WILD, 17. jul 2018 13:05)

  # Link komentara

 9. SMS zdravstvo... ali Beograd na Vodi napreduje... banana republika
  (Milan, 17. jul 2018 12:50)

  # Link komentara