- Komentari -

Svetska fondacija za prirodu za zabranu lova na kečige u Srbiji

Svetska fondacija za prirodu (WWF) zatražila je zabranu lova kečige u Srbiji na najmanje pet godina, da bi se omogućila obnova populacija te veoma ugrožene ribe, koja ima status ranjive vrste poslednjih godina zbog prekomernog i nedozvoljenog ribolova.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Pre ce biti da je zbog hidroelektrana koje isusuju korita a grtade se po celoj Srbiji redno po celom toku reka izmesta se sva voda kroz cevovode.
  (Goran, 30. jun 2018 17:06)

  # Link komentara

 2. Ja jednom umalo izgiboh. Puce bomba, skoci voda u vis, na par metara od mene, na par stotina metara od naselja. U Pirotu. Vlast i policiju uopste ovo ne zanima. Cak stavise, granicna policija uporno radi na istrebljenju pastrmke iz Jerme, strujom.
  (ninepi, 30. jun 2018 14:34)

  # Link komentara

 3. @Ribolovac...Slazem se kolega. Jos mogu naci neku logiku u ponasanju krivolovaca, jer su to najobicniji lopovi bez savesti, ali ne mogu shvatiti pecarose koji odnose ribu ispod mere. Nisu svesni da pilaju granu na kojoj sede.
  (Trovach, 30. jun 2018 12:22)

  # Link komentara

 4. Evo jednog pametnog zahteva samo da vidimo da li ce biti dovoljno pameti u zemlji srbiji!
  (Alcale, 30. jun 2018 09:58)

  # Link komentara

 5. Zabraniti svaki vid privrednog ribolova na svim vodama osim komercijalnih.Za krivolov strujom,dinamitom(bacaju ga na par km od BG,Grockoj....) zatvor minimum 5 godina teškog fizičkog rada a ne da se izležavaju.Kafane,tezge na pijacama koje prodaju ribu u zabrani odmah ključ u bravu a vlasnika na robiju a i onog ko mu je dao papir kojim opravdava da su kečiga,smuđ,som...iz veštačkog uzgoja.
  Sve se to lako rešava u normalnim državama ali mi nismo normalna nego napredna država.
   (heavy, 30. jun 2018 09:29)

  # Link komentara

 6. Pa ja najmanje dve decenije nisam na našim pijacama video kecigu koja odgovara propisanim merama. Sve neke od po 50-100 grama. Ali ako pitate političare mi smo pravna država.
  (Ribolovac, 30. jun 2018 09:08)

  # Link komentara