- Komentari -

Kada počinjemo da pamtimo događaje iz života?

Naučnici su oduvek smatrali da sećanja o detinjstvu počinju sa tri i po godine života. Sada, međutim, kalifornijski naučnici sa Univerziteta Dejvis, tvrde da se sećamo i onoga što se desilo kada smo imali dve godine.

Izvor: B92, Telegram
Pošaljite komentar
 1. Prvi seks:)
   (Smuleco, 16. jun 2018 16:14)

  # Link komentara

 2. @BSN
  Svega se sećaš, boga ti, samo se ne sećaš gramatike srpskog jezika iz osnovne? KreveTCa???
   (Dre, 15. jun 2018 19:18)

  # Link komentara

 3. moguce da su neka secanja i iz prijasnjih zivota,,da,da?
  (zivot je cudo, 15. jun 2018 12:39)

  # Link komentara

 4. Ovo sam ja znao odavno. Imam sećanja na neke događaje ili situacije iz perioda života dosta pre 3. rođendana. Nema greške oko uzrasta jer sam se sa porodicom ubrzo posle 3. rođendana preselio u drugi državu. Čak toliko različitu da je klima drugačija a ja imam i neka sećanja koja su vezana za sneg koji u drugoj zemlji gde sam živeo ne pada skoro nikad.
   (zvezdarac, 15. jun 2018 08:44)

  # Link komentara

 5. Sasvim sigurno se secam onog sto se dogadjalo 3-4 meseca pre nego sto sam napunila 3 godine....I ne, niko mi to nije pricao, secam se kako sam sve to tada shvatala, sa nekim urodjenim osecajem sta i kako to vidim, mislim, osecam....
  Kako znam da sam imala nepune 3 godine? Pa tako sto smo se odmah posle tog mog rodjendana preselili, i sto su neki nasi bliski rodjaci koji su ziveli sa nama, tada otputovali u Australiju, i nikada ih vise nisam videla....
   (nilla...., 14. jun 2018 17:55)

  # Link komentara

 6. Moja najranija secanja poticu iz vremena kad sam imao godinu i po dana. Naravno, rec je o traumama. Uz pomoc moje majke uspeo sam da datiram prvo, a to je kako se jedna mamina rodjaka naginje nada mnom koji sedim u kolicima, i nesto bekelji i valjda pokusava da me nasmeje, a sto je mene zbunjenog veoma prestrasilo i sigurno bih se drao da nije bilo majke koja je stajala pored i smejala se. Ta rodjaka se ubrzo odselila u Francusku i nismo je vise videli, tako da je secanje sigurno iz tog doba, a ne neko naknadno pa greskom smesteno ranije.
  Druga trauma je bila sa nekih godinu i osam meseci, isli smo u posetu mojoj tetki koja je zivela kao podstanar u centru Beograda i secam se da je imala u zgradi otvoreni, crni, pletenom zicom omotani lift koji je jako zujao i nisam smeo u njega da udjem tako da smo morali stepenicama. Tetka se ubrzo nakon te posete udala i odselila odatle, tako da nije moglo biti naknadnih secanja.

  PS ne pokusavajte bebe da zasmejete raznim bekeljenjima i glupiranjima nad kolicima ili krevetcom, vrlo verovatno je rezultat sasvim suprotan...
  (BSN, 14. jun 2018 14:02)

  # Link komentara

 7. a,sta kad se nekad posle setis veoma neobicnih dogadjaja i pitas svoje najmilije o tome,oni te gledaju onako belo,ti im ponovo ispricas sve do najfinijih detalja,detalja za koje ne mozes nikako znati ako se stvarno nisu dogodili,a oni opet,ne,pa ne,to se nikad nije dogodilo,hm,znam da ne mogu svi biti ludi al' boga mi nisam ni ja,hm,?
  (neko lud, 14. jun 2018 13:00)

  # Link komentara

 8. Kad se covek ozeni, pamti sve ono sto je bilo pre toga!
   (Oliver Nedeljković, zapamtite to ime!, 14. jun 2018 12:33)

  # Link komentara