Nedelja, 03.06.2018.

16:06

Tajna pisma potvrdila: Slavni kompozitor bio je homoseksualac

Izvor: B92

Tajna pisma potvrdila: Slavni kompozitor bio je homoseksualac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

radica

pre 5 godina

Imam 70 godina godinama znam za njegovo seksualno opredeljenje. I to mi nikada nije smetalo da mu se divim zbog božanske muzike koju je podario čovečanstvu. A za mene su Klavirski koncert u B molu i Labudovo jezero kruna njegove umetničke genijalnosti.

gray

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje. 

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.
(QuQu, 03. jun 2018 21:14)

gde je tebi ovde agresija? senzualnost da, iako pasivna.

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sta sve postane 'vest' u Srbiji je smesno. Prvo sto nije vest, zna se odavno, onda pitanje zasto je to vest u Srbiji - e to je vec za razmatranje.

nexus

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Druze, znaci, samo je dovoljno da ukucas u guglu primeri homoseksualizma kod zivotinja i olala, vidis sve. Ima preko 1000 vrsta koje praktikuju takav seks.

Generalizacija

pre 5 godina

OK, neka 10% naginje ka homo, X% su i iskusenju da prevare suprugu/supruga, X% su izuzetno promiskuitetni, X% privlaci alkohol, pa droge, kocka, zavist,... Svaki covek ima svoja "iskusenja" i moze ih prihvatiti kao normalna i prepustiti im se, ili se uhvatiti u kostac i boriti se protiv njih. Sam se boriti je jako tesko, ako ne i nemoguce, pogotovo u drustvu u kome se sve to smatra normalnim - i u kome je nenormalno boriti se protiv iskusenja iliti greha. Ali ako se iskreno obrati Bogu za pomoc, u najvecem broju slucajeva ce iskusenje nestati samo.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji (i kojima pravdaju svoje stavove), svi oni negativni stereotipi zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

@cobo, 3. jun 2018 22:34
WTF!? Ne, ozbiljno - kakve veze nečija seksualnost ima s kreativnošću? I da li bi uopšte trebalo to naglašavati i/ili isticati? Primera radi, dva verovatno najkreativnija čoveka ikad (u čitavoj istoriji čovečanstva)) - William Blake i John Keats - su bili heteroseksualci. Bilo bi apsolutno glupo i besmisleno tražiti i/ili tvrditi bilo kakvu uzročno-posledičnu vezu između njihovog talenta - njihove kreativnosti - i njihove seksualnosti.

Vlada

pre 5 godina

Hvala bogu što nisam gej. I sa ženama je komplikovano kojih ima koliko hoćeš, a zamisli još da tražiš ko je gej ko nije pa tek onda kakav je i šta hoće. Pa još da se kriješ... Bar jednom sam imao sreće.

šetač

pre 5 godina

Još u drugom srednje sam to znao a to je bilo u prošlom milenijumu. Ispričao nam je prof.muzičkog u to vreme to nije bio plus nego minus.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

Samo homoseksualac moze toliko biti kreativan :)
(cobo, 03. jun 2018 22:34)

garantujem da nisi nikada slušao, čuo jesi ali da si sam ispred zvučnika i zatvorenih očiju pokušao da uđeš u kompoziciju da ti srce prati a misli projektuju simfoniju nisi. to sa sigurnošću mogu da kažem jer inače ne bi imao tako površno shvatanje i koristio emotikon.

samo da kazem...

pre 5 godina

"...Zagrljaji, poljupci, odličan stan... Nežan razgovor, kakvo uživanje..." - Gadi mi se, nikad više neću slušati njegovu muziku na isti način. Neka svako kod svoje kuće radi šta hoće, ali da ne iznosti ovakve stvati javno.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... " 

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.
(Ajd proveri malo, 03. jun 2018 18:17)

I danas je u Rusiji zakonom zabranjen. Na malo drugačiji način. A sigurno da se situacija za gejeve nije promenila zbog "gay aktivista". To je priča za idiote ili lakoverne. Zna se dobro da je upravo zbog slavnih i uticajnih gejeva koji su i formirali svetski lobi, priča za gejeve promenjena. To je poenta. A to šta se sve kroz istoriju skrivalo zbog osude javnosti, je mnogo šira priča. Nametnuti i doneti zakoni su promenili polozaj gejeva a ne "gej prajdovi", Sex i grad i Jelena Karleuša.Smešno...

Manu Chao

pre 5 godina

Kakav dokaz? Vi verujete englezima u sred ovog ludila i manije gde ne mogu rusima da oproste svetsko prvenstvo i trenutnu geopoliticku situaciju. Blater je pao i uhapšen je zbog (ne)davanja svetskog prvenstva kome je trebalo da da. Uhapšeni su i predsednik brazilske fudbalske asocijacije i onaj iz Afrike, sve blaterovi ljudi. Još jedna patka sa ostrva ujedinjenoj kraljevstva, bacanje ljage na Čajkovskog u režiji velikih trgovaca ljudskim mesom - engleza.

tamo_daleko

pre 5 godina

Svaka vrsta ima 10% homoseksualaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Biki, 3. jun 2018 21:12)

3% kod ljudi.10% u svakoj vrsti je obicna glupost.

achitwn

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

E moj nikola. Pa pobogu mogao si malo google na tu temu pre nego sto komentarises. Itekako ima u prirodi takvih ponasanja.

Vik

pre 5 godina

Srce mi je puno od komentara. Nisam planirala da ih procitam, ali kada sam ih napokon procitala... Puno pozitive sam videla i stvarno mi je drago! Hvala vam ljudi!

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji i zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - pa, Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

Who cares?

pre 5 godina

@Divno

Dakle tako birate partnere? Za podizanje potomstva? O kakvim se kriterijumima radi? Dakle partner mora da bije, da pije, da psuje i ostalo? Zato toliko zena trpi nasilje od takvih primeraka muskog roda, takvi su valjda idealni za podizanje potomstva.

Ne generalizujte zenski rod, ne trazi svaka zena muskarca koji bi je oplodio, kada tako postavite stvari zaista deluje povrsno i da, glupo.
Sto se Cajkovskog tice, nikakva tajna nije da je bio homoseksualac i to ga ne cini manjim umetnikom.

QuQu

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje.

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.

DannyOnTheWorld

pre 5 godina

Meni nije problem što je bio homo...više mi je problematično što je tokom života imao nekoliko boy toy kombinacija...i to sa dečacima ne starijim od 10 godina.

Negativni

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?

Imala sam mačka homoseksualca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mina, 3. jun 2018 20:06)

Cela istorija zemaljske kugle upravo je to - svako naskače na svakoga, konj na konja, vuk na vuka, som na soma...

Marijana

pre 5 godina

Gomila poznatih i nepoznatih umetnika su homoseksualci. To sto se to tada krilo, a neki kriju i danas...to je vasa iluzija i zabluda da je svet sacinjen samo iskljucivo iz odnosa muskarac-zena. Sad meni nije jasno sto je to toliko bitno, njegov zivot-njegova intima.

Alex

pre 5 godina

Samo iskompleksiranim ljudima može da smeta neko ko je gej. Više je apsurdno dokazivati ljudima da li je to postojalo i ranije itd, ko je obrazovan zna, ko nije niti želi, široko mu polje pa neka živi u zabludi.

Igor von Moskau

pre 5 godina

Dakle projektovani smisao ovog teksta je da Englezi kompromituju rusku legendu svetske kulture pricom da je on bio isto sto i polovina njihovog parlamenta. Cekajte, bre, braco Englezi, jel to odjednom uvreda da je neko gej? Medvedev je isto povremeni gej, i jos dva ministra u ruskoj vladi (Putin je cak jednom prilikom rekao da ih je vecina "pederasa" u kabinetu). Ukratko, according to Guardian, gej potomak Cajkovskog je oborio civilni avion gasom novicok.

pitbull

pre 5 godina

@Saul Goldman
Код паса је то показивање доминације, као и стављање главе или шапе на леђа другог пса, нема везе са хомосексуалношћу.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

smešno je to što s tim žele da pridodaju sebi na važnosti a talenat nema nikakve direktne ili indirektne veze sa seksualnom orijentacijom.
dokaz 1 Modiljani u svoje vreme smatran za najvećeg stilistu u oblačenju iako je Pariz u to vreme obilovao gej stilistima.
dokaz 2 Niko gruzijski naivni slikar možda i najveći u istoriji umetnosti ikada prodao je kuću i svu imovinu da
bi kupio sve ruže u celom gradu i poklonio gostujućoj francuskoj plesačici i pjevačici u koju se zaljubio preko plakata, nikada nije otišao da je upozna a ostao je bez svega, kažu da je na njegovoj izložbi u Parizu 1950 i neke bila starija dama sa suznim očima i da je to ona.
nije bitno ko si i šta si bitno je šta iza tebe ostane!

Divno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Ovaj u tim pismima i ne pominje ljubav, trubi samo o seksu, strasti i mladom muskom mesu.
Muska posla, homo ili hetero nebitno seks pa seks.
Ali ne ocekujte isto od zena. Ne biramo tako biramo partnera za podizanje potomstva. Kako god da biramo nismo sebicnije ni povrsnije od vas.

Lars

pre 5 godina

@Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

Kako da ne, kod svih sisara je uobicajeno da par posto svake podvrste gaji sklonosti i ka istom polu. Nikada nisam razumeo animozitet ka homoseksualizmu.. vise zenki za nas ostale! Pustite bre ljude da zive slobodno, toliko nasilja ima u "normalnim" vezama, svaki dan maltene porodicno ubistvo.. vise me brinu realni problemi od zlih gejeva.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Nikola
Ima primera homoseksualnosti u prirodi i to vise slucajeva je zabelezeno. Izgluglajte homoseksualnost kod zivotinja i videcete. Ja sto se tice homosekualnosti imam isti pogled kao i Džordž Karlin : vise gejeva , vise zena za mene .. smanjuje se konkurencija kod trazenja zena ...

kalendar

pre 5 godina

Iz par pouzdanih izvora vidljivo je i da je sveti Sava bio gej, imao je i jednu dugu vezu u manastiru, to se sve zna. Mislim, nije ništa strašno, mnoge velike ličnosti i veliki talenti su bili gej.

Sve mi je jasno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Desava se vrlo retko kod nekih vrsta zivotinja takav vid aktivnosti. Kazem vrlo retko, otprilike kao i kod ljudi, pa I redje.

Bez obzira koliko se trude u poslednjih 20-tak godina razne interesne grupe da predstave homoseksualnost kao najobicniju i najnormalniju stvar, zdrav razum mi govori da je to ipak jedna vrsta devijacije. Ne bih rekao bolest ali definitivno jeste devijacija. I da se razumemo, nemam apsolutno nista protiv tih ljudi, svako ima pravo da se ponasa u skladu sa svojim potrebama, ako ne ugrozava nekog drugog.

Daniel

pre 5 godina

Schubert isto
Da je Chaikovski bio gej sam znao odavno, da su Rusi to pokusavali da sakriju nisam znao
Mora biti Putin naredio PR poruku “u Rusiji nema homoseksualaca”

Čajkovski je legenda

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Ne znam za vukove i međede ali kod pasa toga ima, čuo sam i za ovnove, a za majmune i da ne pričam. Pse i majmune sam video na delu, ljude nisam nikada što ne znači da ih nema oko 5-10% ili koliko već rekoše...
A Čajkovski je legenda, jedan od najvećih kompozitora koji su hodali ovom planetom, poslušajte samo srpsko-ruski marš, uvertiru 1812... Napisao je opere kao što su pikova dama i evgenije onjegin, muziku za balet labudovo jezereo i mnoge druge, a da li je voleo crnke ili plavuše, votku ili vino, muškarce ili žene slabo me interesuje.

KaleBrdo

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Nema primera zbog toga što oni to rade u četiri zida:)

Ajd proveri malo

pre 5 godina

"Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... "

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.

lalo

pre 5 godina

Sve ih više i više iskače iz ormara. Neki i nakon smrti. Neka je to i tako , mozda su takve umetnicke duse i sklonije ovoj pojavi nego "obicni" ljudi ali zasto je potrbno te duboke intimnosti iznositi pred javnost i na neki način čak i propagirati, zašto mediji to potenciraju i još hiljdu puta zašto ?

Powerslave

pre 5 godina

(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Ja znam za primer, svojim očima sam gledao kokošku (dakle, ženku) koja je na ostale kokoške naskakala kao što to čini petao. Ne jednom, ne dvaput već celog svog života (dok nije završila u supi). Homoseksualno ponašanje je zabeleženo kod mnogih životinjskih vrsta, samo treba malo potražiti (ali kad se nađe primer da se ne traže nekakvi izgovori kako je to nameštaljka itd)

Takve stvari jednostavno postoje u prirodi, postojale su i postojaće dok je sveta i veka. Nije to stvar izbora (kako danas vole da nameću mišljenje) već jednostavno, tako se osobe rode i ne treba nikoga osuđivati ili izolovati iz društva, a kamoli maltretirati.

Nisam znao za ovu privatnu stranu Čajkovskog, ali na kraju krajeva, nije ni bitno niti to menja bilo šta. Čovek je vrhunski umetnik za sva vremena.

Stefan

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Nikola, takvih primera je pregršt. Čak i primera silovanja, pa i retkih ali verno zabeleženih primera kopulacije između različitih vrsta. Pri tom, navodim to samo kako bi prestali da tražimo opravdanje, utemeljenje ili modele ponašanja u prirodi. Svako dobro.

Slava

pre 5 godina

Ovo je nevjest pokusaj propagande protiv Rusije, kao da su oni krili da je Cajkovski homo. Svi to znaju odavno, samo niki nema potrebu da trlja nekome nos. Autor pokusava da kaze da su Rusi ideoloski nazadni i da su zato oni u stvari losi ljudi i slicno. Jadno i bedno, i amaterski.

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

@Nikola,
Primera u prirodi je koliko hoćete.
Po temi, u svoje vreme je bila ruska emisija o Čajkovskog i njegovom homoseksualizmu. Njegov rodjeni brat je takodje bio homoseksualac.

Никола87

pre 5 godina

Извесни извори су писали и да је наш Његош у тајности "играо за оба тима", има ли неко овде ко зна више о томе?

Nikola

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.

SRB-in

pre 5 godina

Zar je važno? Zadirati u privatan život i kopati po čaršavima na krevetu jednog genija,koji je čovečanstvu ostavio u amanet toliko veličanstvenih muzičkih dela je u najmanju ruku degutantno. A on nije jedini primer,sitne duše se naslađuju i sa Princom,Fredijem Merkjurijem... Ok,ja sam hetero i nisam niko i ništa,ali sam važniji od Čajkovskog,jer je on,zamislite,voleo muškarce.

Miksi

pre 5 godina

U redu, bio je to sto je bio, pa sta? Ali zato nema coveka na ovoj planeti koji mu se ne klanja do zemlje za ono sto je iza sebe ostavio. Iz svake njegove note progovara ona istinska Rusija, na najlepsi moguci nacin.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa jedino za njega se i zna provereno.
On i Oskar Vajld su ikone homoseksualaca.
Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju...
Stara garda koja je znala da se nosi sa svojim izborima. Ovi današnji lobisti su samo jadni.

Miksi

pre 5 godina

U redu, bio je to sto je bio, pa sta? Ali zato nema coveka na ovoj planeti koji mu se ne klanja do zemlje za ono sto je iza sebe ostavio. Iz svake njegove note progovara ona istinska Rusija, na najlepsi moguci nacin.

SRB-in

pre 5 godina

Zar je važno? Zadirati u privatan život i kopati po čaršavima na krevetu jednog genija,koji je čovečanstvu ostavio u amanet toliko veličanstvenih muzičkih dela je u najmanju ruku degutantno. A on nije jedini primer,sitne duše se naslađuju i sa Princom,Fredijem Merkjurijem... Ok,ja sam hetero i nisam niko i ništa,ali sam važniji od Čajkovskog,jer je on,zamislite,voleo muškarce.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa jedino za njega se i zna provereno.
On i Oskar Vajld su ikone homoseksualaca.
Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju...
Stara garda koja je znala da se nosi sa svojim izborima. Ovi današnji lobisti su samo jadni.

Sve mi je jasno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Desava se vrlo retko kod nekih vrsta zivotinja takav vid aktivnosti. Kazem vrlo retko, otprilike kao i kod ljudi, pa I redje.

Bez obzira koliko se trude u poslednjih 20-tak godina razne interesne grupe da predstave homoseksualnost kao najobicniju i najnormalniju stvar, zdrav razum mi govori da je to ipak jedna vrsta devijacije. Ne bih rekao bolest ali definitivno jeste devijacija. I da se razumemo, nemam apsolutno nista protiv tih ljudi, svako ima pravo da se ponasa u skladu sa svojim potrebama, ako ne ugrozava nekog drugog.

KaleBrdo

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Nema primera zbog toga što oni to rade u četiri zida:)

Никола87

pre 5 godina

Извесни извори су писали и да је наш Његош у тајности "играо за оба тима", има ли неко овде ко зна више о томе?

Čajkovski je legenda

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Ne znam za vukove i međede ali kod pasa toga ima, čuo sam i za ovnove, a za majmune i da ne pričam. Pse i majmune sam video na delu, ljude nisam nikada što ne znači da ih nema oko 5-10% ili koliko već rekoše...
A Čajkovski je legenda, jedan od najvećih kompozitora koji su hodali ovom planetom, poslušajte samo srpsko-ruski marš, uvertiru 1812... Napisao je opere kao što su pikova dama i evgenije onjegin, muziku za balet labudovo jezereo i mnoge druge, a da li je voleo crnke ili plavuše, votku ili vino, muškarce ili žene slabo me interesuje.

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

@Nikola,
Primera u prirodi je koliko hoćete.
Po temi, u svoje vreme je bila ruska emisija o Čajkovskog i njegovom homoseksualizmu. Njegov rodjeni brat je takodje bio homoseksualac.

Marijana

pre 5 godina

Gomila poznatih i nepoznatih umetnika su homoseksualci. To sto se to tada krilo, a neki kriju i danas...to je vasa iluzija i zabluda da je svet sacinjen samo iskljucivo iz odnosa muskarac-zena. Sad meni nije jasno sto je to toliko bitno, njegov zivot-njegova intima.

Slava

pre 5 godina

Ovo je nevjest pokusaj propagande protiv Rusije, kao da su oni krili da je Cajkovski homo. Svi to znaju odavno, samo niki nema potrebu da trlja nekome nos. Autor pokusava da kaze da su Rusi ideoloski nazadni i da su zato oni u stvari losi ljudi i slicno. Jadno i bedno, i amaterski.

Ajd proveri malo

pre 5 godina

"Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... "

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.

Powerslave

pre 5 godina

(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Ja znam za primer, svojim očima sam gledao kokošku (dakle, ženku) koja je na ostale kokoške naskakala kao što to čini petao. Ne jednom, ne dvaput već celog svog života (dok nije završila u supi). Homoseksualno ponašanje je zabeleženo kod mnogih životinjskih vrsta, samo treba malo potražiti (ali kad se nađe primer da se ne traže nekakvi izgovori kako je to nameštaljka itd)

Takve stvari jednostavno postoje u prirodi, postojale su i postojaće dok je sveta i veka. Nije to stvar izbora (kako danas vole da nameću mišljenje) već jednostavno, tako se osobe rode i ne treba nikoga osuđivati ili izolovati iz društva, a kamoli maltretirati.

Nisam znao za ovu privatnu stranu Čajkovskog, ali na kraju krajeva, nije ni bitno niti to menja bilo šta. Čovek je vrhunski umetnik za sva vremena.

Alex

pre 5 godina

Samo iskompleksiranim ljudima može da smeta neko ko je gej. Više je apsurdno dokazivati ljudima da li je to postojalo i ranije itd, ko je obrazovan zna, ko nije niti želi, široko mu polje pa neka živi u zabludi.

QuQu

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje.

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.

Nikola

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.

Negativni

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?

Imala sam mačka homoseksualca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mina, 3. jun 2018 20:06)

Cela istorija zemaljske kugle upravo je to - svako naskače na svakoga, konj na konja, vuk na vuka, som na soma...

kalendar

pre 5 godina

Iz par pouzdanih izvora vidljivo je i da je sveti Sava bio gej, imao je i jednu dugu vezu u manastiru, to se sve zna. Mislim, nije ništa strašno, mnoge velike ličnosti i veliki talenti su bili gej.

Daniel

pre 5 godina

Schubert isto
Da je Chaikovski bio gej sam znao odavno, da su Rusi to pokusavali da sakriju nisam znao
Mora biti Putin naredio PR poruku “u Rusiji nema homoseksualaca”

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Nikola
Ima primera homoseksualnosti u prirodi i to vise slucajeva je zabelezeno. Izgluglajte homoseksualnost kod zivotinja i videcete. Ja sto se tice homosekualnosti imam isti pogled kao i Džordž Karlin : vise gejeva , vise zena za mene .. smanjuje se konkurencija kod trazenja zena ...

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

smešno je to što s tim žele da pridodaju sebi na važnosti a talenat nema nikakve direktne ili indirektne veze sa seksualnom orijentacijom.
dokaz 1 Modiljani u svoje vreme smatran za najvećeg stilistu u oblačenju iako je Pariz u to vreme obilovao gej stilistima.
dokaz 2 Niko gruzijski naivni slikar možda i najveći u istoriji umetnosti ikada prodao je kuću i svu imovinu da
bi kupio sve ruže u celom gradu i poklonio gostujućoj francuskoj plesačici i pjevačici u koju se zaljubio preko plakata, nikada nije otišao da je upozna a ostao je bez svega, kažu da je na njegovoj izložbi u Parizu 1950 i neke bila starija dama sa suznim očima i da je to ona.
nije bitno ko si i šta si bitno je šta iza tebe ostane!

DannyOnTheWorld

pre 5 godina

Meni nije problem što je bio homo...više mi je problematično što je tokom života imao nekoliko boy toy kombinacija...i to sa dečacima ne starijim od 10 godina.

pitbull

pre 5 godina

@Saul Goldman
Код паса је то показивање доминације, као и стављање главе или шапе на леђа другог пса, нема везе са хомосексуалношћу.

lalo

pre 5 godina

Sve ih više i više iskače iz ormara. Neki i nakon smrti. Neka je to i tako , mozda su takve umetnicke duse i sklonije ovoj pojavi nego "obicni" ljudi ali zasto je potrbno te duboke intimnosti iznositi pred javnost i na neki način čak i propagirati, zašto mediji to potenciraju i još hiljdu puta zašto ?

Divno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Ovaj u tim pismima i ne pominje ljubav, trubi samo o seksu, strasti i mladom muskom mesu.
Muska posla, homo ili hetero nebitno seks pa seks.
Ali ne ocekujte isto od zena. Ne biramo tako biramo partnera za podizanje potomstva. Kako god da biramo nismo sebicnije ni povrsnije od vas.

Stefan

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Nikola, takvih primera je pregršt. Čak i primera silovanja, pa i retkih ali verno zabeleženih primera kopulacije između različitih vrsta. Pri tom, navodim to samo kako bi prestali da tražimo opravdanje, utemeljenje ili modele ponašanja u prirodi. Svako dobro.

Who cares?

pre 5 godina

@Divno

Dakle tako birate partnere? Za podizanje potomstva? O kakvim se kriterijumima radi? Dakle partner mora da bije, da pije, da psuje i ostalo? Zato toliko zena trpi nasilje od takvih primeraka muskog roda, takvi su valjda idealni za podizanje potomstva.

Ne generalizujte zenski rod, ne trazi svaka zena muskarca koji bi je oplodio, kada tako postavite stvari zaista deluje povrsno i da, glupo.
Sto se Cajkovskog tice, nikakva tajna nije da je bio homoseksualac i to ga ne cini manjim umetnikom.

achitwn

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

E moj nikola. Pa pobogu mogao si malo google na tu temu pre nego sto komentarises. Itekako ima u prirodi takvih ponasanja.

Vlada

pre 5 godina

Hvala bogu što nisam gej. I sa ženama je komplikovano kojih ima koliko hoćeš, a zamisli još da tražiš ko je gej ko nije pa tek onda kakav je i šta hoće. Pa još da se kriješ... Bar jednom sam imao sreće.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji i zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - pa, Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

Lars

pre 5 godina

@Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

Kako da ne, kod svih sisara je uobicajeno da par posto svake podvrste gaji sklonosti i ka istom polu. Nikada nisam razumeo animozitet ka homoseksualizmu.. vise zenki za nas ostale! Pustite bre ljude da zive slobodno, toliko nasilja ima u "normalnim" vezama, svaki dan maltene porodicno ubistvo.. vise me brinu realni problemi od zlih gejeva.

radica

pre 5 godina

Imam 70 godina godinama znam za njegovo seksualno opredeljenje. I to mi nikada nije smetalo da mu se divim zbog božanske muzike koju je podario čovečanstvu. A za mene su Klavirski koncert u B molu i Labudovo jezero kruna njegove umetničke genijalnosti.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... " 

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.
(Ajd proveri malo, 03. jun 2018 18:17)

I danas je u Rusiji zakonom zabranjen. Na malo drugačiji način. A sigurno da se situacija za gejeve nije promenila zbog "gay aktivista". To je priča za idiote ili lakoverne. Zna se dobro da je upravo zbog slavnih i uticajnih gejeva koji su i formirali svetski lobi, priča za gejeve promenjena. To je poenta. A to šta se sve kroz istoriju skrivalo zbog osude javnosti, je mnogo šira priča. Nametnuti i doneti zakoni su promenili polozaj gejeva a ne "gej prajdovi", Sex i grad i Jelena Karleuša.Smešno...

Vik

pre 5 godina

Srce mi je puno od komentara. Nisam planirala da ih procitam, ali kada sam ih napokon procitala... Puno pozitive sam videla i stvarno mi je drago! Hvala vam ljudi!

nexus

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Druze, znaci, samo je dovoljno da ukucas u guglu primeri homoseksualizma kod zivotinja i olala, vidis sve. Ima preko 1000 vrsta koje praktikuju takav seks.

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sta sve postane 'vest' u Srbiji je smesno. Prvo sto nije vest, zna se odavno, onda pitanje zasto je to vest u Srbiji - e to je vec za razmatranje.

gray

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje. 

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.
(QuQu, 03. jun 2018 21:14)

gde je tebi ovde agresija? senzualnost da, iako pasivna.

tamo_daleko

pre 5 godina

Svaka vrsta ima 10% homoseksualaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Biki, 3. jun 2018 21:12)

3% kod ljudi.10% u svakoj vrsti je obicna glupost.

Manu Chao

pre 5 godina

Kakav dokaz? Vi verujete englezima u sred ovog ludila i manije gde ne mogu rusima da oproste svetsko prvenstvo i trenutnu geopoliticku situaciju. Blater je pao i uhapšen je zbog (ne)davanja svetskog prvenstva kome je trebalo da da. Uhapšeni su i predsednik brazilske fudbalske asocijacije i onaj iz Afrike, sve blaterovi ljudi. Još jedna patka sa ostrva ujedinjenoj kraljevstva, bacanje ljage na Čajkovskog u režiji velikih trgovaca ljudskim mesom - engleza.

samo da kazem...

pre 5 godina

"...Zagrljaji, poljupci, odličan stan... Nežan razgovor, kakvo uživanje..." - Gadi mi se, nikad više neću slušati njegovu muziku na isti način. Neka svako kod svoje kuće radi šta hoće, ali da ne iznosti ovakve stvati javno.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

Samo homoseksualac moze toliko biti kreativan :)
(cobo, 03. jun 2018 22:34)

garantujem da nisi nikada slušao, čuo jesi ali da si sam ispred zvučnika i zatvorenih očiju pokušao da uđeš u kompoziciju da ti srce prati a misli projektuju simfoniju nisi. to sa sigurnošću mogu da kažem jer inače ne bi imao tako površno shvatanje i koristio emotikon.

Igor von Moskau

pre 5 godina

Dakle projektovani smisao ovog teksta je da Englezi kompromituju rusku legendu svetske kulture pricom da je on bio isto sto i polovina njihovog parlamenta. Cekajte, bre, braco Englezi, jel to odjednom uvreda da je neko gej? Medvedev je isto povremeni gej, i jos dva ministra u ruskoj vladi (Putin je cak jednom prilikom rekao da ih je vecina "pederasa" u kabinetu). Ukratko, according to Guardian, gej potomak Cajkovskog je oborio civilni avion gasom novicok.

šetač

pre 5 godina

Još u drugom srednje sam to znao a to je bilo u prošlom milenijumu. Ispričao nam je prof.muzičkog u to vreme to nije bio plus nego minus.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji (i kojima pravdaju svoje stavove), svi oni negativni stereotipi zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

@cobo, 3. jun 2018 22:34
WTF!? Ne, ozbiljno - kakve veze nečija seksualnost ima s kreativnošću? I da li bi uopšte trebalo to naglašavati i/ili isticati? Primera radi, dva verovatno najkreativnija čoveka ikad (u čitavoj istoriji čovečanstva)) - William Blake i John Keats - su bili heteroseksualci. Bilo bi apsolutno glupo i besmisleno tražiti i/ili tvrditi bilo kakvu uzročno-posledičnu vezu između njihovog talenta - njihove kreativnosti - i njihove seksualnosti.

Generalizacija

pre 5 godina

OK, neka 10% naginje ka homo, X% su i iskusenju da prevare suprugu/supruga, X% su izuzetno promiskuitetni, X% privlaci alkohol, pa droge, kocka, zavist,... Svaki covek ima svoja "iskusenja" i moze ih prihvatiti kao normalna i prepustiti im se, ili se uhvatiti u kostac i boriti se protiv njih. Sam se boriti je jako tesko, ako ne i nemoguce, pogotovo u drustvu u kome se sve to smatra normalnim - i u kome je nenormalno boriti se protiv iskusenja iliti greha. Ali ako se iskreno obrati Bogu za pomoc, u najvecem broju slucajeva ce iskusenje nestati samo.

Nikola

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.

Slava

pre 5 godina

Ovo je nevjest pokusaj propagande protiv Rusije, kao da su oni krili da je Cajkovski homo. Svi to znaju odavno, samo niki nema potrebu da trlja nekome nos. Autor pokusava da kaze da su Rusi ideoloski nazadni i da su zato oni u stvari losi ljudi i slicno. Jadno i bedno, i amaterski.

Sve mi je jasno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Desava se vrlo retko kod nekih vrsta zivotinja takav vid aktivnosti. Kazem vrlo retko, otprilike kao i kod ljudi, pa I redje.

Bez obzira koliko se trude u poslednjih 20-tak godina razne interesne grupe da predstave homoseksualnost kao najobicniju i najnormalniju stvar, zdrav razum mi govori da je to ipak jedna vrsta devijacije. Ne bih rekao bolest ali definitivno jeste devijacija. I da se razumemo, nemam apsolutno nista protiv tih ljudi, svako ima pravo da se ponasa u skladu sa svojim potrebama, ako ne ugrozava nekog drugog.

Никола87

pre 5 godina

Извесни извори су писали и да је наш Његош у тајности "играо за оба тима", има ли неко овде ко зна више о томе?

kalendar

pre 5 godina

Iz par pouzdanih izvora vidljivo je i da je sveti Sava bio gej, imao je i jednu dugu vezu u manastiru, to se sve zna. Mislim, nije ništa strašno, mnoge velike ličnosti i veliki talenti su bili gej.

Divno

pre 5 godina

dokaz da je to postojalo oduvek i postojace zauvek.nije to nikakva novotarija naseg doba. ljubav je ljubav.
(kuki, 03. jun 2018 16:19)

Ovaj u tim pismima i ne pominje ljubav, trubi samo o seksu, strasti i mladom muskom mesu.
Muska posla, homo ili hetero nebitno seks pa seks.
Ali ne ocekujte isto od zena. Ne biramo tako biramo partnera za podizanje potomstva. Kako god da biramo nismo sebicnije ni povrsnije od vas.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Pa jedino za njega se i zna provereno.
On i Oskar Vajld su ikone homoseksualaca.
Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju...
Stara garda koja je znala da se nosi sa svojim izborima. Ovi današnji lobisti su samo jadni.

lalo

pre 5 godina

Sve ih više i više iskače iz ormara. Neki i nakon smrti. Neka je to i tako , mozda su takve umetnicke duse i sklonije ovoj pojavi nego "obicni" ljudi ali zasto je potrbno te duboke intimnosti iznositi pred javnost i na neki način čak i propagirati, zašto mediji to potenciraju i još hiljdu puta zašto ?

pitbull

pre 5 godina

@Saul Goldman
Код паса је то показивање доминације, као и стављање главе или шапе на леђа другог пса, нема везе са хомосексуалношћу.

KaleBrdo

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Nema primera zbog toga što oni to rade u četiri zida:)

Miksi

pre 5 godina

U redu, bio je to sto je bio, pa sta? Ali zato nema coveka na ovoj planeti koji mu se ne klanja do zemlje za ono sto je iza sebe ostavio. Iz svake njegove note progovara ona istinska Rusija, na najlepsi moguci nacin.

samo da kazem...

pre 5 godina

"...Zagrljaji, poljupci, odličan stan... Nežan razgovor, kakvo uživanje..." - Gadi mi se, nikad više neću slušati njegovu muziku na isti način. Neka svako kod svoje kuće radi šta hoće, ali da ne iznosti ovakve stvati javno.

SRB-in

pre 5 godina

Zar je važno? Zadirati u privatan život i kopati po čaršavima na krevetu jednog genija,koji je čovečanstvu ostavio u amanet toliko veličanstvenih muzičkih dela je u najmanju ruku degutantno. A on nije jedini primer,sitne duše se naslađuju i sa Princom,Fredijem Merkjurijem... Ok,ja sam hetero i nisam niko i ništa,ali sam važniji od Čajkovskog,jer je on,zamislite,voleo muškarce.

QuQu

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje.

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.

Alex

pre 5 godina

Samo iskompleksiranim ljudima može da smeta neko ko je gej. Više je apsurdno dokazivati ljudima da li je to postojalo i ranije itd, ko je obrazovan zna, ko nije niti želi, široko mu polje pa neka živi u zabludi.

Vladimir Rolovic

pre 5 godina

@Nikola,
Primera u prirodi je koliko hoćete.
Po temi, u svoje vreme je bila ruska emisija o Čajkovskog i njegovom homoseksualizmu. Njegov rodjeni brat je takodje bio homoseksualac.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

@Nikola
Ima primera homoseksualnosti u prirodi i to vise slucajeva je zabelezeno. Izgluglajte homoseksualnost kod zivotinja i videcete. Ja sto se tice homosekualnosti imam isti pogled kao i Džordž Karlin : vise gejeva , vise zena za mene .. smanjuje se konkurencija kod trazenja zena ...

DannyOnTheWorld

pre 5 godina

Meni nije problem što je bio homo...više mi je problematično što je tokom života imao nekoliko boy toy kombinacija...i to sa dečacima ne starijim od 10 godina.

Marijana

pre 5 godina

Gomila poznatih i nepoznatih umetnika su homoseksualci. To sto se to tada krilo, a neki kriju i danas...to je vasa iluzija i zabluda da je svet sacinjen samo iskljucivo iz odnosa muskarac-zena. Sad meni nije jasno sto je to toliko bitno, njegov zivot-njegova intima.

Manu Chao

pre 5 godina

Kakav dokaz? Vi verujete englezima u sred ovog ludila i manije gde ne mogu rusima da oproste svetsko prvenstvo i trenutnu geopoliticku situaciju. Blater je pao i uhapšen je zbog (ne)davanja svetskog prvenstva kome je trebalo da da. Uhapšeni su i predsednik brazilske fudbalske asocijacije i onaj iz Afrike, sve blaterovi ljudi. Još jedna patka sa ostrva ujedinjenoj kraljevstva, bacanje ljage na Čajkovskog u režiji velikih trgovaca ljudskim mesom - engleza.

Daniel

pre 5 godina

Schubert isto
Da je Chaikovski bio gej sam znao odavno, da su Rusi to pokusavali da sakriju nisam znao
Mora biti Putin naredio PR poruku “u Rusiji nema homoseksualaca”

Negativni

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?

Imala sam mačka homoseksualca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mina, 3. jun 2018 20:06)

Cela istorija zemaljske kugle upravo je to - svako naskače na svakoga, konj na konja, vuk na vuka, som na soma...

Ajd proveri malo

pre 5 godina

"Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... "

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.

Igor von Moskau

pre 5 godina

Dakle projektovani smisao ovog teksta je da Englezi kompromituju rusku legendu svetske kulture pricom da je on bio isto sto i polovina njihovog parlamenta. Cekajte, bre, braco Englezi, jel to odjednom uvreda da je neko gej? Medvedev je isto povremeni gej, i jos dva ministra u ruskoj vladi (Putin je cak jednom prilikom rekao da ih je vecina "pederasa" u kabinetu). Ukratko, according to Guardian, gej potomak Cajkovskog je oborio civilni avion gasom novicok.

Powerslave

pre 5 godina

(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Ja znam za primer, svojim očima sam gledao kokošku (dakle, ženku) koja je na ostale kokoške naskakala kao što to čini petao. Ne jednom, ne dvaput već celog svog života (dok nije završila u supi). Homoseksualno ponašanje je zabeleženo kod mnogih životinjskih vrsta, samo treba malo potražiti (ali kad se nađe primer da se ne traže nekakvi izgovori kako je to nameštaljka itd)

Takve stvari jednostavno postoje u prirodi, postojale su i postojaće dok je sveta i veka. Nije to stvar izbora (kako danas vole da nameću mišljenje) već jednostavno, tako se osobe rode i ne treba nikoga osuđivati ili izolovati iz društva, a kamoli maltretirati.

Nisam znao za ovu privatnu stranu Čajkovskog, ali na kraju krajeva, nije ni bitno niti to menja bilo šta. Čovek je vrhunski umetnik za sva vremena.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

smešno je to što s tim žele da pridodaju sebi na važnosti a talenat nema nikakve direktne ili indirektne veze sa seksualnom orijentacijom.
dokaz 1 Modiljani u svoje vreme smatran za najvećeg stilistu u oblačenju iako je Pariz u to vreme obilovao gej stilistima.
dokaz 2 Niko gruzijski naivni slikar možda i najveći u istoriji umetnosti ikada prodao je kuću i svu imovinu da
bi kupio sve ruže u celom gradu i poklonio gostujućoj francuskoj plesačici i pjevačici u koju se zaljubio preko plakata, nikada nije otišao da je upozna a ostao je bez svega, kažu da je na njegovoj izložbi u Parizu 1950 i neke bila starija dama sa suznim očima i da je to ona.
nije bitno ko si i šta si bitno je šta iza tebe ostane!

Generalizacija

pre 5 godina

OK, neka 10% naginje ka homo, X% su i iskusenju da prevare suprugu/supruga, X% su izuzetno promiskuitetni, X% privlaci alkohol, pa droge, kocka, zavist,... Svaki covek ima svoja "iskusenja" i moze ih prihvatiti kao normalna i prepustiti im se, ili se uhvatiti u kostac i boriti se protiv njih. Sam se boriti je jako tesko, ako ne i nemoguce, pogotovo u drustvu u kome se sve to smatra normalnim - i u kome je nenormalno boriti se protiv iskusenja iliti greha. Ali ako se iskreno obrati Bogu za pomoc, u najvecem broju slucajeva ce iskusenje nestati samo.

tamo_daleko

pre 5 godina

Svaka vrsta ima 10% homoseksualaca.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Biki, 3. jun 2018 21:12)

3% kod ljudi.10% u svakoj vrsti je obicna glupost.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji i zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - pa, Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

Čajkovski je legenda

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)
Ne znam za vukove i međede ali kod pasa toga ima, čuo sam i za ovnove, a za majmune i da ne pričam. Pse i majmune sam video na delu, ljude nisam nikada što ne znači da ih nema oko 5-10% ili koliko već rekoše...
A Čajkovski je legenda, jedan od najvećih kompozitora koji su hodali ovom planetom, poslušajte samo srpsko-ruski marš, uvertiru 1812... Napisao je opere kao što su pikova dama i evgenije onjegin, muziku za balet labudovo jezereo i mnoge druge, a da li je voleo crnke ili plavuše, votku ili vino, muškarce ili žene slabo me interesuje.

intimna prepiska sa moderatorom

pre 5 godina

Njima nije trebalo da se skrivaju ili paradiraju... " 

U vreme Oskara Vajlda i Cajkovskog homoseksualizam je bio zakonom zabranje. Cajkovski se skrivao citav zivot a Vajld je cak boravio u zatvoru zbog sodomije. I ti mi kazes da nisu morali da se skrivaju. Vidi se koliko ti znas. Da nije tih gej aktivista koje toliko pljujete ljude bi i danas kaznjavali kao Vajlda ili bi morali da traze partnere po parkovima kao Cajkovski i izlazu se opasnosti da budu pokradeni ili ubijeni.
(Ajd proveri malo, 03. jun 2018 18:17)

I danas je u Rusiji zakonom zabranjen. Na malo drugačiji način. A sigurno da se situacija za gejeve nije promenila zbog "gay aktivista". To je priča za idiote ili lakoverne. Zna se dobro da je upravo zbog slavnih i uticajnih gejeva koji su i formirali svetski lobi, priča za gejeve promenjena. To je poenta. A to šta se sve kroz istoriju skrivalo zbog osude javnosti, je mnogo šira priča. Nametnuti i doneti zakoni su promenili polozaj gejeva a ne "gej prajdovi", Sex i grad i Jelena Karleuša.Smešno...

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

Samo homoseksualac moze toliko biti kreativan :)
(cobo, 03. jun 2018 22:34)

garantujem da nisi nikada slušao, čuo jesi ali da si sam ispred zvučnika i zatvorenih očiju pokušao da uđeš u kompoziciju da ti srce prati a misli projektuju simfoniju nisi. to sa sigurnošću mogu da kažem jer inače ne bi imao tako površno shvatanje i koristio emotikon.

Stefan

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Nikola, takvih primera je pregršt. Čak i primera silovanja, pa i retkih ali verno zabeleženih primera kopulacije između različitih vrsta. Pri tom, navodim to samo kako bi prestali da tražimo opravdanje, utemeljenje ili modele ponašanja u prirodi. Svako dobro.

Vik

pre 5 godina

Srce mi je puno od komentara. Nisam planirala da ih procitam, ali kada sam ih napokon procitala... Puno pozitive sam videla i stvarno mi je drago! Hvala vam ljudi!

achitwn

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

E moj nikola. Pa pobogu mogao si malo google na tu temu pre nego sto komentarises. Itekako ima u prirodi takvih ponasanja.

Who cares?

pre 5 godina

@Divno

Dakle tako birate partnere? Za podizanje potomstva? O kakvim se kriterijumima radi? Dakle partner mora da bije, da pije, da psuje i ostalo? Zato toliko zena trpi nasilje od takvih primeraka muskog roda, takvi su valjda idealni za podizanje potomstva.

Ne generalizujte zenski rod, ne trazi svaka zena muskarca koji bi je oplodio, kada tako postavite stvari zaista deluje povrsno i da, glupo.
Sto se Cajkovskog tice, nikakva tajna nije da je bio homoseksualac i to ga ne cini manjim umetnikom.

Vlada

pre 5 godina

Hvala bogu što nisam gej. I sa ženama je komplikovano kojih ima koliko hoćeš, a zamisli još da tražiš ko je gej ko nije pa tek onda kakav je i šta hoće. Pa još da se kriješ... Bar jednom sam imao sreće.

nexus

pre 5 godina

Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 3. jun 2018 16:44)

Druze, znaci, samo je dovoljno da ukucas u guglu primeri homoseksualizma kod zivotinja i olala, vidis sve. Ima preko 1000 vrsta koje praktikuju takav seks.

Lars

pre 5 godina

@Da li znate za neki primer iz prirode,gde vuk"naskace" na vuka,medved na medveda,konj na konja?.
(Nikola, 03. jun 2018 16:44)

Kako da ne, kod svih sisara je uobicajeno da par posto svake podvrste gaji sklonosti i ka istom polu. Nikada nisam razumeo animozitet ka homoseksualizmu.. vise zenki za nas ostale! Pustite bre ljude da zive slobodno, toliko nasilja ima u "normalnim" vezama, svaki dan maltene porodicno ubistvo.. vise me brinu realni problemi od zlih gejeva.

Low Key Lyesmith

pre 5 godina

To da je Čajkovski bio homoseksualac, je nešto za šta se znalo i za njegova života. Najlošije čuvana tajna Rusije. Ili tako nekako. No, slučaj Čajkovskog sjajno ilustruje svo licemerje i kolektivnu šizofreniju savremenog ruskog društva. Naime, Čajkovski je bio tzv. chicken hawk, gotovo sigurno ephebophile, a nije nemoguće i da je bio borderline pedophile. Drugim rečima, svi oni negativni gay stereotipi kojih se tako fanatično hvataju u modernoj Rusiji (i kojima pravdaju svoje stavove), svi oni negativni stereotipi zbog kojih pučanstvo ZND koje, ah, toliko drži do morala, porodice, porodičnih vrednosti (šta god to zaista značilo) i slično, ima toliko negativan stav prema homoseksualcima - Čajkovski je bio over-the-top otelovljenje svih njih. Istodobno, Moskovska patrijaršija već neko vreme zagovara ideju da se Čajkovskog proglasi svetim. Bizarno, zar ne? I licemerno, šizofreno...

@cobo, 3. jun 2018 22:34
WTF!? Ne, ozbiljno - kakve veze nečija seksualnost ima s kreativnošću? I da li bi uopšte trebalo to naglašavati i/ili isticati? Primera radi, dva verovatno najkreativnija čoveka ikad (u čitavoj istoriji čovečanstva)) - William Blake i John Keats - su bili heteroseksualci. Bilo bi apsolutno glupo i besmisleno tražiti i/ili tvrditi bilo kakvu uzročno-posledičnu vezu između njihovog talenta - njihove kreativnosti - i njihove seksualnosti.

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sta sve postane 'vest' u Srbiji je smesno. Prvo sto nije vest, zna se odavno, onda pitanje zasto je to vest u Srbiji - e to je vec za razmatranje.

gray

pre 5 godina

"Bože, kakvo anđeosko stvorenje. Toliko čeznem za time da budem njegov rob, njegova igračka, njegovo vlasništvo!", dodaje. 

Izgleda da nije bio od onih emotivnih što se zaljubljuju, već od onih agresivnih što nasrću.
(QuQu, 03. jun 2018 21:14)

gde je tebi ovde agresija? senzualnost da, iako pasivna.

šetač

pre 5 godina

Još u drugom srednje sam to znao a to je bilo u prošlom milenijumu. Ispričao nam je prof.muzičkog u to vreme to nije bio plus nego minus.

radica

pre 5 godina

Imam 70 godina godinama znam za njegovo seksualno opredeljenje. I to mi nikada nije smetalo da mu se divim zbog božanske muzike koju je podario čovečanstvu. A za mene su Klavirski koncert u B molu i Labudovo jezero kruna njegove umetničke genijalnosti.