Četvrtak, 10.05.2018.

08:30

Kakve šanse ima Srbija za ulazak u finale pesme Evrovizije?

Izvor: B92

Kakve šanse ima Srbija za ulazak u finale pesme Evrovizije? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Mealy

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji udju na ovu vest, a onda napisu koga to jos interesuje. Da nikoga ne interesuje ne bi se odrzavala. Ako mene nesto ne interesuje, ja tu vest ni ne otvaram, a kamoli komentarisem.

remax

pre 5 godina

Šta je to "evrovizija"?
(Pedu, 10. maj 2018 12:37)

Evropska antimuzička gej parada.
Nastala je kao evropski festival pop muzike a danas se pretvorila u ovo.

Alex75

pre 5 godina

Srbija će ući u finale jer ima sreće da je u drugom polufinalu gde je konkurencija znatno slabija nego u prvom. U prvom je bilo više favorita (Izrael, Bugarska, Estonija i Kipar) i bilo je još dobrih pesama (Albanija, Austrija itd.), a u drugom je onako, tako da mislim da zbog toga imamo šanse za ulazak u finale.

belgrado

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?
(Nathan, 10. maj 2018 16:07)

a sta je po tebi 'moderna' pesma?
kopija danasnjih hitova?
svaka druga je kopija.
nikada nisam pratio ovo smesno takmicenje gde nemci i bugari pevaju na fals engleskom.

neka promene ima od eurosong na englandsong i idemo "moderno"

Nathan

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?

Mojne

pre 5 godina

"Nije Grkinja Elena Fureira , nego Albanka! Rodjen u Fier u Albaniu!"
(Evrosong, 10. maj 2018 13:20)

Po toj logici je Tesla Hrvat, a Josip Jelačić Srbin? Znači ja ne mogu biti Madjar ako se rodim u Srbiji?

David

pre 5 godina

Umesto Albanije, Estonije i Irske, iz prve polufinalne večeri u finale su po meni trebali proći Azerbejdžan, Grčka i Hrvatska.
Žao mi je Franke iz Hrvatske, velika je greška što je odlučeno da nastupa sama na bini... Pesma ima umetničku crtu i kreativni tim je mogao osmisliti moćan scenski nastup (poput onog iz spota) koji bi upotpunio celu priču. To ih je i koštalo finala. Sama pesma je dobra ali i malo monotona, nema onaj neki ''boom'' tj. vrhunac, da pukne u refrenu... Zato su se trebali potruditi da scenski nastup bude upečatljiv!
Srbija će od televotinga iz Crne Gore i Slovenije dobiti 20-ak bodova, a i od Australije (zbog glasova tamošnjih Srba) dobićemo solidan broj poena. Možda se provučemo, no jako teško!
Srećno večeras!

zekan

pre 5 godina

Jedna od najlosijih pesama koju smo poslali... Uzas, kukumavka... Bolje Maju Nikolic da smo poslali, barem bi bila zapazena ako nista. A za "gejoviziju", pa mozda bi ti to hteo/la/lo? Ne stidi se da kazes, to je sve ok :)

Tribilsav

pre 5 godina

Ja ne kontam poentu ovog Eurosonga kao takmičenja. Znači, Francuska, Engleska, Španija, Nemačka mogu uvek idu direkntno u, finale bez obzira na kvalitet pesme. To je isto kao kad bi recimo u fudbalu Italija, Brazil i Nemačka uvek išli direktno na SP, jer su najveći fudbalski giganti.

Where is Andorra?

pre 5 godina

@ja
Zašto se ljudi uopšte obaziru na rezultate kladionica?!
Pa Grkinja je ove godine po mnogim kladionicama trebala biti u top 5, a nije se ni u finale plasirala. I npr. grupa Feminnem iz Hrvatske 2010. godine se visoko kotirala na kladionicama, devojke su bile ubeđene da su u top 10, kad ono - nisu se ni ušle u finale...
Baš iz tog razloga što je naša pesma ove godine totalno drugačija od svih drugih, i što se izdvaja iz mora generic british pop pesama(imali smo i mi takvu prošle godine pa se nismo proslavili, dok je Mađar sa etno pesmom bio u top 10) postoje šanse da se plasiramo!

sasa

pre 5 godina

Kod nas nikad nije bila problem pesma pa cak ni ova. Nas ubise nastupi. Od Laneta dalje makli nismo sve po istom principu. Sanja bila odlicna ali nastup kopija Marije. Nimalo maste nemamo... izgubljeni u prostoru i vremenu

Srrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Nikako da se ratosiljamo tog: nu-na-nu-na-lej-nu-na-ne...
Pa to ni u Srbiji niko ne slusa.
A svi tamo su u nekom fazonu: najvaznije je dobro zezanje...pa tako i ovi nasi, na svim zurkama oni su najludji.
A evrovizija je jedna takva kič-šund revija muzickih antitalenata...stvarno se divim ljudima koji to prate.

samo da kazem...

pre 5 godina

Evrovizija odavno nije više za normalne i strejt populaciju. Posle Željka mi nismo imali ozbiljan nastup. Mislim da bi trebalo prekinuti učešće u njoj.

Antibiotik

pre 5 godina

Više šanse ima LDP da pređe cenzus na izborima nego da se ova pesma plasira u finale Evrovizije. Đak prvak bi napisao smisleniji tekst od ovog na-na-na narikanja. Ne znam uopšte, ko bi i u kojoj prilici slušao ovu pesmu. Totalni promašaj, autoru nula.

Zoran

pre 5 godina

Sanse su nam na zalost vrlo slabe cak i u relativno slabijem polufinalu.
U vremenu kada se ESC standard pesama izuzetno povecao i gde ima mnogo zasluzenih favorita moji favoriti za celokupnu pobedu su Madjari i Francuzi mada se vise nadam Budimpesti sledece godine :))

Dimitrije Pantic

pre 5 godina

Na anketi "Da li Srbija ima sanse da se plasira u finale",data su samo dva ponudjena odgovora,a izostavljen treci i najvazniji "Koga boli ....za Evroviziju" !

Mali Tas

pre 5 godina

Nasa pesma je dovoljno zanimljiva da se ne osramotimo, ali nedovoljno dobra da prodjemo u finale. Bilo da pobedi ili ne, pesma sa Kipra ce se sigurno vrteti celo leto i sigurno ce biti letnji hit.

ja

pre 5 godina

Mi se na kladionicama kotiramo izuzetno loše.
U poslednje tri zemlje od svih učesnika.
Jednostavno loš je tajming za ovakvu pesmu. Taj etno zvuk je svima dosadio. A i šaljemo lošu poruku. Dok su svi ove godine tragali za univerzalnim modernim zvukom, mi se izdvajamo porukom da ne pripadamo svetu.
S druge strane, moguće da bas mi iznenadimo kao i Irska u prvom polufinalu. Zavisiće od nastupa.

Srećno.

Amila_

pre 5 godina

Pjesma vam je predobra, komsije!
Koliko god je proslogodisnja bila neupadljivi pjesmuljak, jedna od bezbroj slicnih tralala, toliko je ova zestoka i osebujna, ma fenomenalna.
Ali ovo moze osjetiti samo neko naseg, balkanskog, sentimenta, i odgovarajuce bodovati.
Tako da, nazalost, nece pobijediti.

GagiD.

pre 5 godina

Švajcarci imali najbolju pesmu i nastup, nisu prošli. Česi najgori. Irska ukrala od Beyonce pesmu If I were a boy. Većina pesama podvriskivanje, cika i dugo zavijanje po šemi a - F - C - G.
Srbija ne prolazi. Možda komšije iz CG prođu.

metuzalem

pre 5 godina

Sanja jeste izvrstan kompozitor i to mu niko ne spori ,ali ovom pesmom je potonuo u jednoličnost,prosto nervira narikanje u njoj i menjanje intonacije i stila pevanja bez obzira na to što pevačica ima dobar glas a i lepo izgleda,sve je totalni promašaj,muzika i tekst,totalno demode i bezveze.....

chombe

pre 5 godina

Po meni, najbolje dve pesme prve veceri su bile iz Hrvatske i Belgije, ali one nisu prosle. Sto gluplje - to bolje, izgleda da je logika glasanja, tako da imamo sansu da prodjemo. Nije nasa pesma takva da bi imali transfer blama zbog nje, ali je beznadezno dosadna i naporna. Takvih etno zvukova smo se poprilicno naslusali u proteklom periodu i postalo je vrlo dosadno slusati iste teme lelekane od razlicitih izvodjaca. Lepo je postovati tradiciju i arhaicne zvuke rodnog kraja, ali ne treba preterivati.

NoName

pre 5 godina

Ucicemo u finale, ali necemo pobediti. Pesma je mogla biti bolja. Ne govorim o kvalitetu pevanja, jer stvarno su glasovi bruka, nego pesma je nekako flat. Iako samo deo ulazi u glavu, moglo je ovo i bolje. Mogli su bar onaj "dance" deo da srede u novije ruho.
Steta.

A ovo sve ostalo od izvodjaca ili su neki njanjavci ili dzastin timberlejk ili tipican dance. Retko sta je tu dobro bilo.

I vidi se koliko je Evrovizija namestaljka. Hrvaticu su izbacili samo zato sto su dobili primedbu oko plagijata. Da li je ili ne, sve je na vremenu ko je prvi izbacio melodiju. A cujem da je isti producent radio i za jednog i druge.

E i tu isto nasraje problem. Jedan producent radi za vise ucesnika na Evroviziji. Sto pokazuje da vise nema kreativnosti, nego na brzaka sklopi, smuljaj i serviraj.

nebitno

pre 5 godina

Pesma Izraela mi se ne sviđa. Po čemu se ona razlikuje od naše Cipele? Isto glupiranje, sličan ritam i bezveze reči. Osim što ovu razumeju pošto peva na engleskom.
Kad smo već kod toga, sad svi pevaju na engleskom tako da su sve pesme manje više iste. Drugo, kako predstavljaš svoju zemlju a pevaš na stranom jeziku? U tome i jeste poenta - da se peva na jeziku svoje zemlje, da se vidi tada koja pesma je lepša. I ruski, i srpski i makedonski, i grčki, i italijanski su lepi jezici, čak lepši od engleskog i pesme na tim jezicima mogu jako lepo da zvuče. Isto važi i za francuski i španski. I za ove koji će da kažu da onda Srbija nikad ne bi pobedila pošto niko ne zna srpski, greše. Setite se Molitve i Lane moje. Obe pesme su postigle veliki uspeh. I pesma iz stare SFRJ koja je isto pevana na srpsko-hrvatskom pa je pobedila. Zadnjih par godina uopšte mi nije interesantno, sve je manje više isto. Prijatno me je iznenadila Estonija, peva na italijanskom, zaista čudno i drugačije. U svakom slučaju našim SREĆNO!

Psy

pre 5 godina

Voleo bih da se ne udjemo jer je sanja ilic pun sebe kao da je ovo najbolja pesma svih vremena, a pogotovo na evroviziji tesko da ce da uspe ovaj etno kukala ti majka fazon

Бранислав

pre 5 godina

..само учешће Србије у овој промоцији ЛГБТ популације је проблематично и непотребно...Балканика то себи није смела да дозволи...

Happy

pre 5 godina

Predstavnica Estonije za razliku od ostalih ume da peva! Fenomenalna je. Malo joj velika haljina.
Sramota me nasih cobanica koje zapevaju. Tekst- joj.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Po meni Norveska i Estonija imaju dobre pesme, ove ostale su obicne tralala pop hitici koji se brzo zaboravljaju, nema nista specijalno u vezi s njima, pa cak i nasa pesma.

LP

pre 5 godina

To bi trebao biti festival pop a ne etno muzike. Izgleda da se mi etno muzike setimo samo kad dodje Evrovizija sto je totalno pogresno. Etno muzika je nesto sto se svidja nama ( ne svima) a nije blisko drugim narodima. Kao kad bi Austrijanci dosli po jodlovali ili Rusi igrali na kozacku muziku. Oni to ne rade jer je bez veze na takvim takmicenjima a mi duvamo u frulu vec 20 godina i to samo na Evroviziji dok se kod nas na radiju slusa normalna pop muzika. frula vise ni cobane ne zanima, oni slusaju muziku sa smartfona.

Grunf

pre 5 godina

Evrovizija je gej parada a mi šaljemo neku kvazi etno žalopojku. Promašili smo temu a i žali Bože para bačenih na to. Bolje da je uplaćeno u fond za nečije lečenje.

miro

pre 5 godina

ako nije problem, napišite i ko nas predstavlja, beovizija je bila odavno, nikakvih aktivnosti u međuvremenu nije bilo, verujem da su mnogi zaboravili.

Goran

pre 5 godina

Eleni Foureira nije Grkinja nego Albanka (Entela Fureraj) odrasla u Grčkoj...mnogo Grkinja je mrzi a mnogo njih je smatra za boginju. Generalno postoji opšti konsenzus oko nje da nema blage veze sa pevanjem ali da rastura kako đuska.
Tokom detinjstva pričala je ljudima da je rodom iz Portugalije ili Meksika jer je bilo blam da kaže da je iz AL pošto Grci gledaju na njih 10 puta gore nego mi. Sada to pravda diskriminacjom u GR. Inače ona kao ni mnogi Albanci u Grčkoj ne zna albanski, možda nešto natuca pa nema 1 snimak kako ona priča/peva albanski iako je Albanci obožavaju.
Cela njena karijera se svela manje-više na obradu starih hitova (npr "to kati") uz prilično uspeha.
bez obzira na sve Eleni je najjača riba ove godine!

Dimitrije Pantic

pre 5 godina

Na anketi "Da li Srbija ima sanse da se plasira u finale",data su samo dva ponudjena odgovora,a izostavljen treci i najvazniji "Koga boli ....za Evroviziju" !

Grunf

pre 5 godina

Evrovizija je gej parada a mi šaljemo neku kvazi etno žalopojku. Promašili smo temu a i žali Bože para bačenih na to. Bolje da je uplaćeno u fond za nečije lečenje.

chombe

pre 5 godina

Po meni, najbolje dve pesme prve veceri su bile iz Hrvatske i Belgije, ali one nisu prosle. Sto gluplje - to bolje, izgleda da je logika glasanja, tako da imamo sansu da prodjemo. Nije nasa pesma takva da bi imali transfer blama zbog nje, ali je beznadezno dosadna i naporna. Takvih etno zvukova smo se poprilicno naslusali u proteklom periodu i postalo je vrlo dosadno slusati iste teme lelekane od razlicitih izvodjaca. Lepo je postovati tradiciju i arhaicne zvuke rodnog kraja, ali ne treba preterivati.

ja

pre 5 godina

Mi se na kladionicama kotiramo izuzetno loše.
U poslednje tri zemlje od svih učesnika.
Jednostavno loš je tajming za ovakvu pesmu. Taj etno zvuk je svima dosadio. A i šaljemo lošu poruku. Dok su svi ove godine tragali za univerzalnim modernim zvukom, mi se izdvajamo porukom da ne pripadamo svetu.
S druge strane, moguće da bas mi iznenadimo kao i Irska u prvom polufinalu. Zavisiće od nastupa.

Srećno.

Mali Tas

pre 5 godina

Nasa pesma je dovoljno zanimljiva da se ne osramotimo, ali nedovoljno dobra da prodjemo u finale. Bilo da pobedi ili ne, pesma sa Kipra ce se sigurno vrteti celo leto i sigurno ce biti letnji hit.

Antibiotik

pre 5 godina

Više šanse ima LDP da pređe cenzus na izborima nego da se ova pesma plasira u finale Evrovizije. Đak prvak bi napisao smisleniji tekst od ovog na-na-na narikanja. Ne znam uopšte, ko bi i u kojoj prilici slušao ovu pesmu. Totalni promašaj, autoru nula.

Tribilsav

pre 5 godina

Ja ne kontam poentu ovog Eurosonga kao takmičenja. Znači, Francuska, Engleska, Španija, Nemačka mogu uvek idu direkntno u, finale bez obzira na kvalitet pesme. To je isto kao kad bi recimo u fudbalu Italija, Brazil i Nemačka uvek išli direktno na SP, jer su najveći fudbalski giganti.

Srrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Nikako da se ratosiljamo tog: nu-na-nu-na-lej-nu-na-ne...
Pa to ni u Srbiji niko ne slusa.
A svi tamo su u nekom fazonu: najvaznije je dobro zezanje...pa tako i ovi nasi, na svim zurkama oni su najludji.
A evrovizija je jedna takva kič-šund revija muzickih antitalenata...stvarno se divim ljudima koji to prate.

sasa

pre 5 godina

Kod nas nikad nije bila problem pesma pa cak ni ova. Nas ubise nastupi. Od Laneta dalje makli nismo sve po istom principu. Sanja bila odlicna ali nastup kopija Marije. Nimalo maste nemamo... izgubljeni u prostoru i vremenu

Mojne

pre 5 godina

"Nije Grkinja Elena Fureira , nego Albanka! Rodjen u Fier u Albaniu!"
(Evrosong, 10. maj 2018 13:20)

Po toj logici je Tesla Hrvat, a Josip Jelačić Srbin? Znači ja ne mogu biti Madjar ako se rodim u Srbiji?

nebitno

pre 5 godina

Pesma Izraela mi se ne sviđa. Po čemu se ona razlikuje od naše Cipele? Isto glupiranje, sličan ritam i bezveze reči. Osim što ovu razumeju pošto peva na engleskom.
Kad smo već kod toga, sad svi pevaju na engleskom tako da su sve pesme manje više iste. Drugo, kako predstavljaš svoju zemlju a pevaš na stranom jeziku? U tome i jeste poenta - da se peva na jeziku svoje zemlje, da se vidi tada koja pesma je lepša. I ruski, i srpski i makedonski, i grčki, i italijanski su lepi jezici, čak lepši od engleskog i pesme na tim jezicima mogu jako lepo da zvuče. Isto važi i za francuski i španski. I za ove koji će da kažu da onda Srbija nikad ne bi pobedila pošto niko ne zna srpski, greše. Setite se Molitve i Lane moje. Obe pesme su postigle veliki uspeh. I pesma iz stare SFRJ koja je isto pevana na srpsko-hrvatskom pa je pobedila. Zadnjih par godina uopšte mi nije interesantno, sve je manje više isto. Prijatno me je iznenadila Estonija, peva na italijanskom, zaista čudno i drugačije. U svakom slučaju našim SREĆNO!

zekan

pre 5 godina

Jedna od najlosijih pesama koju smo poslali... Uzas, kukumavka... Bolje Maju Nikolic da smo poslali, barem bi bila zapazena ako nista. A za "gejoviziju", pa mozda bi ti to hteo/la/lo? Ne stidi se da kazes, to je sve ok :)

samo da kazem...

pre 5 godina

Evrovizija odavno nije više za normalne i strejt populaciju. Posle Željka mi nismo imali ozbiljan nastup. Mislim da bi trebalo prekinuti učešće u njoj.

Psy

pre 5 godina

Voleo bih da se ne udjemo jer je sanja ilic pun sebe kao da je ovo najbolja pesma svih vremena, a pogotovo na evroviziji tesko da ce da uspe ovaj etno kukala ti majka fazon

LP

pre 5 godina

To bi trebao biti festival pop a ne etno muzike. Izgleda da se mi etno muzike setimo samo kad dodje Evrovizija sto je totalno pogresno. Etno muzika je nesto sto se svidja nama ( ne svima) a nije blisko drugim narodima. Kao kad bi Austrijanci dosli po jodlovali ili Rusi igrali na kozacku muziku. Oni to ne rade jer je bez veze na takvim takmicenjima a mi duvamo u frulu vec 20 godina i to samo na Evroviziji dok se kod nas na radiju slusa normalna pop muzika. frula vise ni cobane ne zanima, oni slusaju muziku sa smartfona.

Goran

pre 5 godina

Eleni Foureira nije Grkinja nego Albanka (Entela Fureraj) odrasla u Grčkoj...mnogo Grkinja je mrzi a mnogo njih je smatra za boginju. Generalno postoji opšti konsenzus oko nje da nema blage veze sa pevanjem ali da rastura kako đuska.
Tokom detinjstva pričala je ljudima da je rodom iz Portugalije ili Meksika jer je bilo blam da kaže da je iz AL pošto Grci gledaju na njih 10 puta gore nego mi. Sada to pravda diskriminacjom u GR. Inače ona kao ni mnogi Albanci u Grčkoj ne zna albanski, možda nešto natuca pa nema 1 snimak kako ona priča/peva albanski iako je Albanci obožavaju.
Cela njena karijera se svela manje-više na obradu starih hitova (npr "to kati") uz prilično uspeha.
bez obzira na sve Eleni je najjača riba ove godine!

Where is Andorra?

pre 5 godina

@ja
Zašto se ljudi uopšte obaziru na rezultate kladionica?!
Pa Grkinja je ove godine po mnogim kladionicama trebala biti u top 5, a nije se ni u finale plasirala. I npr. grupa Feminnem iz Hrvatske 2010. godine se visoko kotirala na kladionicama, devojke su bile ubeđene da su u top 10, kad ono - nisu se ni ušle u finale...
Baš iz tog razloga što je naša pesma ove godine totalno drugačija od svih drugih, i što se izdvaja iz mora generic british pop pesama(imali smo i mi takvu prošle godine pa se nismo proslavili, dok je Mađar sa etno pesmom bio u top 10) postoje šanse da se plasiramo!

metuzalem

pre 5 godina

Sanja jeste izvrstan kompozitor i to mu niko ne spori ,ali ovom pesmom je potonuo u jednoličnost,prosto nervira narikanje u njoj i menjanje intonacije i stila pevanja bez obzira na to što pevačica ima dobar glas a i lepo izgleda,sve je totalni promašaj,muzika i tekst,totalno demode i bezveze.....

Amila_

pre 5 godina

Pjesma vam je predobra, komsije!
Koliko god je proslogodisnja bila neupadljivi pjesmuljak, jedna od bezbroj slicnih tralala, toliko je ova zestoka i osebujna, ma fenomenalna.
Ali ovo moze osjetiti samo neko naseg, balkanskog, sentimenta, i odgovarajuce bodovati.
Tako da, nazalost, nece pobijediti.

NoName

pre 5 godina

Ucicemo u finale, ali necemo pobediti. Pesma je mogla biti bolja. Ne govorim o kvalitetu pevanja, jer stvarno su glasovi bruka, nego pesma je nekako flat. Iako samo deo ulazi u glavu, moglo je ovo i bolje. Mogli su bar onaj "dance" deo da srede u novije ruho.
Steta.

A ovo sve ostalo od izvodjaca ili su neki njanjavci ili dzastin timberlejk ili tipican dance. Retko sta je tu dobro bilo.

I vidi se koliko je Evrovizija namestaljka. Hrvaticu su izbacili samo zato sto su dobili primedbu oko plagijata. Da li je ili ne, sve je na vremenu ko je prvi izbacio melodiju. A cujem da je isti producent radio i za jednog i druge.

E i tu isto nasraje problem. Jedan producent radi za vise ucesnika na Evroviziji. Sto pokazuje da vise nema kreativnosti, nego na brzaka sklopi, smuljaj i serviraj.

Happy

pre 5 godina

Predstavnica Estonije za razliku od ostalih ume da peva! Fenomenalna je. Malo joj velika haljina.
Sramota me nasih cobanica koje zapevaju. Tekst- joj.

Nathan

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?

David

pre 5 godina

Umesto Albanije, Estonije i Irske, iz prve polufinalne večeri u finale su po meni trebali proći Azerbejdžan, Grčka i Hrvatska.
Žao mi je Franke iz Hrvatske, velika je greška što je odlučeno da nastupa sama na bini... Pesma ima umetničku crtu i kreativni tim je mogao osmisliti moćan scenski nastup (poput onog iz spota) koji bi upotpunio celu priču. To ih je i koštalo finala. Sama pesma je dobra ali i malo monotona, nema onaj neki ''boom'' tj. vrhunac, da pukne u refrenu... Zato su se trebali potruditi da scenski nastup bude upečatljiv!
Srbija će od televotinga iz Crne Gore i Slovenije dobiti 20-ak bodova, a i od Australije (zbog glasova tamošnjih Srba) dobićemo solidan broj poena. Možda se provučemo, no jako teško!
Srećno večeras!

GagiD.

pre 5 godina

Švajcarci imali najbolju pesmu i nastup, nisu prošli. Česi najgori. Irska ukrala od Beyonce pesmu If I were a boy. Većina pesama podvriskivanje, cika i dugo zavijanje po šemi a - F - C - G.
Srbija ne prolazi. Možda komšije iz CG prođu.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Po meni Norveska i Estonija imaju dobre pesme, ove ostale su obicne tralala pop hitici koji se brzo zaboravljaju, nema nista specijalno u vezi s njima, pa cak i nasa pesma.

miro

pre 5 godina

ako nije problem, napišite i ko nas predstavlja, beovizija je bila odavno, nikakvih aktivnosti u međuvremenu nije bilo, verujem da su mnogi zaboravili.

Zoran

pre 5 godina

Sanse su nam na zalost vrlo slabe cak i u relativno slabijem polufinalu.
U vremenu kada se ESC standard pesama izuzetno povecao i gde ima mnogo zasluzenih favorita moji favoriti za celokupnu pobedu su Madjari i Francuzi mada se vise nadam Budimpesti sledece godine :))

Mealy

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji udju na ovu vest, a onda napisu koga to jos interesuje. Da nikoga ne interesuje ne bi se odrzavala. Ako mene nesto ne interesuje, ja tu vest ni ne otvaram, a kamoli komentarisem.

Бранислав

pre 5 godina

..само учешће Србије у овој промоцији ЛГБТ популације је проблематично и непотребно...Балканика то себи није смела да дозволи...

belgrado

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?
(Nathan, 10. maj 2018 16:07)

a sta je po tebi 'moderna' pesma?
kopija danasnjih hitova?
svaka druga je kopija.
nikada nisam pratio ovo smesno takmicenje gde nemci i bugari pevaju na fals engleskom.

neka promene ima od eurosong na englandsong i idemo "moderno"

Alex75

pre 5 godina

Srbija će ući u finale jer ima sreće da je u drugom polufinalu gde je konkurencija znatno slabija nego u prvom. U prvom je bilo više favorita (Izrael, Bugarska, Estonija i Kipar) i bilo je još dobrih pesama (Albanija, Austrija itd.), a u drugom je onako, tako da mislim da zbog toga imamo šanse za ulazak u finale.

remax

pre 5 godina

Šta je to "evrovizija"?
(Pedu, 10. maj 2018 12:37)

Evropska antimuzička gej parada.
Nastala je kao evropski festival pop muzike a danas se pretvorila u ovo.

Nathan

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?

Dimitrije Pantic

pre 5 godina

Na anketi "Da li Srbija ima sanse da se plasira u finale",data su samo dva ponudjena odgovora,a izostavljen treci i najvazniji "Koga boli ....za Evroviziju" !

Grunf

pre 5 godina

Evrovizija je gej parada a mi šaljemo neku kvazi etno žalopojku. Promašili smo temu a i žali Bože para bačenih na to. Bolje da je uplaćeno u fond za nečije lečenje.

chombe

pre 5 godina

Po meni, najbolje dve pesme prve veceri su bile iz Hrvatske i Belgije, ali one nisu prosle. Sto gluplje - to bolje, izgleda da je logika glasanja, tako da imamo sansu da prodjemo. Nije nasa pesma takva da bi imali transfer blama zbog nje, ali je beznadezno dosadna i naporna. Takvih etno zvukova smo se poprilicno naslusali u proteklom periodu i postalo je vrlo dosadno slusati iste teme lelekane od razlicitih izvodjaca. Lepo je postovati tradiciju i arhaicne zvuke rodnog kraja, ali ne treba preterivati.

samo da kazem...

pre 5 godina

Evrovizija odavno nije više za normalne i strejt populaciju. Posle Željka mi nismo imali ozbiljan nastup. Mislim da bi trebalo prekinuti učešće u njoj.

Бранислав

pre 5 godina

..само учешће Србије у овој промоцији ЛГБТ популације је проблематично и непотребно...Балканика то себи није смела да дозволи...

ja

pre 5 godina

Mi se na kladionicama kotiramo izuzetno loše.
U poslednje tri zemlje od svih učesnika.
Jednostavno loš je tajming za ovakvu pesmu. Taj etno zvuk je svima dosadio. A i šaljemo lošu poruku. Dok su svi ove godine tragali za univerzalnim modernim zvukom, mi se izdvajamo porukom da ne pripadamo svetu.
S druge strane, moguće da bas mi iznenadimo kao i Irska u prvom polufinalu. Zavisiće od nastupa.

Srećno.

zekan

pre 5 godina

Jedna od najlosijih pesama koju smo poslali... Uzas, kukumavka... Bolje Maju Nikolic da smo poslali, barem bi bila zapazena ako nista. A za "gejoviziju", pa mozda bi ti to hteo/la/lo? Ne stidi se da kazes, to je sve ok :)

Mali Tas

pre 5 godina

Nasa pesma je dovoljno zanimljiva da se ne osramotimo, ali nedovoljno dobra da prodjemo u finale. Bilo da pobedi ili ne, pesma sa Kipra ce se sigurno vrteti celo leto i sigurno ce biti letnji hit.

Happy

pre 5 godina

Predstavnica Estonije za razliku od ostalih ume da peva! Fenomenalna je. Malo joj velika haljina.
Sramota me nasih cobanica koje zapevaju. Tekst- joj.

David

pre 5 godina

Umesto Albanije, Estonije i Irske, iz prve polufinalne večeri u finale su po meni trebali proći Azerbejdžan, Grčka i Hrvatska.
Žao mi je Franke iz Hrvatske, velika je greška što je odlučeno da nastupa sama na bini... Pesma ima umetničku crtu i kreativni tim je mogao osmisliti moćan scenski nastup (poput onog iz spota) koji bi upotpunio celu priču. To ih je i koštalo finala. Sama pesma je dobra ali i malo monotona, nema onaj neki ''boom'' tj. vrhunac, da pukne u refrenu... Zato su se trebali potruditi da scenski nastup bude upečatljiv!
Srbija će od televotinga iz Crne Gore i Slovenije dobiti 20-ak bodova, a i od Australije (zbog glasova tamošnjih Srba) dobićemo solidan broj poena. Možda se provučemo, no jako teško!
Srećno večeras!

LP

pre 5 godina

To bi trebao biti festival pop a ne etno muzike. Izgleda da se mi etno muzike setimo samo kad dodje Evrovizija sto je totalno pogresno. Etno muzika je nesto sto se svidja nama ( ne svima) a nije blisko drugim narodima. Kao kad bi Austrijanci dosli po jodlovali ili Rusi igrali na kozacku muziku. Oni to ne rade jer je bez veze na takvim takmicenjima a mi duvamo u frulu vec 20 godina i to samo na Evroviziji dok se kod nas na radiju slusa normalna pop muzika. frula vise ni cobane ne zanima, oni slusaju muziku sa smartfona.

Mojne

pre 5 godina

"Nije Grkinja Elena Fureira , nego Albanka! Rodjen u Fier u Albaniu!"
(Evrosong, 10. maj 2018 13:20)

Po toj logici je Tesla Hrvat, a Josip Jelačić Srbin? Znači ja ne mogu biti Madjar ako se rodim u Srbiji?

GagiD.

pre 5 godina

Švajcarci imali najbolju pesmu i nastup, nisu prošli. Česi najgori. Irska ukrala od Beyonce pesmu If I were a boy. Većina pesama podvriskivanje, cika i dugo zavijanje po šemi a - F - C - G.
Srbija ne prolazi. Možda komšije iz CG prođu.

Antibiotik

pre 5 godina

Više šanse ima LDP da pređe cenzus na izborima nego da se ova pesma plasira u finale Evrovizije. Đak prvak bi napisao smisleniji tekst od ovog na-na-na narikanja. Ne znam uopšte, ko bi i u kojoj prilici slušao ovu pesmu. Totalni promašaj, autoru nula.

Srrrrrrrrdjan

pre 5 godina

Nikako da se ratosiljamo tog: nu-na-nu-na-lej-nu-na-ne...
Pa to ni u Srbiji niko ne slusa.
A svi tamo su u nekom fazonu: najvaznije je dobro zezanje...pa tako i ovi nasi, na svim zurkama oni su najludji.
A evrovizija je jedna takva kič-šund revija muzickih antitalenata...stvarno se divim ljudima koji to prate.

Amila_

pre 5 godina

Pjesma vam je predobra, komsije!
Koliko god je proslogodisnja bila neupadljivi pjesmuljak, jedna od bezbroj slicnih tralala, toliko je ova zestoka i osebujna, ma fenomenalna.
Ali ovo moze osjetiti samo neko naseg, balkanskog, sentimenta, i odgovarajuce bodovati.
Tako da, nazalost, nece pobijediti.

Zoran

pre 5 godina

Sanse su nam na zalost vrlo slabe cak i u relativno slabijem polufinalu.
U vremenu kada se ESC standard pesama izuzetno povecao i gde ima mnogo zasluzenih favorita moji favoriti za celokupnu pobedu su Madjari i Francuzi mada se vise nadam Budimpesti sledece godine :))

Tribilsav

pre 5 godina

Ja ne kontam poentu ovog Eurosonga kao takmičenja. Znači, Francuska, Engleska, Španija, Nemačka mogu uvek idu direkntno u, finale bez obzira na kvalitet pesme. To je isto kao kad bi recimo u fudbalu Italija, Brazil i Nemačka uvek išli direktno na SP, jer su najveći fudbalski giganti.

miro

pre 5 godina

ako nije problem, napišite i ko nas predstavlja, beovizija je bila odavno, nikakvih aktivnosti u međuvremenu nije bilo, verujem da su mnogi zaboravili.

Where is Andorra?

pre 5 godina

@ja
Zašto se ljudi uopšte obaziru na rezultate kladionica?!
Pa Grkinja je ove godine po mnogim kladionicama trebala biti u top 5, a nije se ni u finale plasirala. I npr. grupa Feminnem iz Hrvatske 2010. godine se visoko kotirala na kladionicama, devojke su bile ubeđene da su u top 10, kad ono - nisu se ni ušle u finale...
Baš iz tog razloga što je naša pesma ove godine totalno drugačija od svih drugih, i što se izdvaja iz mora generic british pop pesama(imali smo i mi takvu prošle godine pa se nismo proslavili, dok je Mađar sa etno pesmom bio u top 10) postoje šanse da se plasiramo!

Goran

pre 5 godina

Eleni Foureira nije Grkinja nego Albanka (Entela Fureraj) odrasla u Grčkoj...mnogo Grkinja je mrzi a mnogo njih je smatra za boginju. Generalno postoji opšti konsenzus oko nje da nema blage veze sa pevanjem ali da rastura kako đuska.
Tokom detinjstva pričala je ljudima da je rodom iz Portugalije ili Meksika jer je bilo blam da kaže da je iz AL pošto Grci gledaju na njih 10 puta gore nego mi. Sada to pravda diskriminacjom u GR. Inače ona kao ni mnogi Albanci u Grčkoj ne zna albanski, možda nešto natuca pa nema 1 snimak kako ona priča/peva albanski iako je Albanci obožavaju.
Cela njena karijera se svela manje-više na obradu starih hitova (npr "to kati") uz prilično uspeha.
bez obzira na sve Eleni je najjača riba ove godine!

sasa

pre 5 godina

Kod nas nikad nije bila problem pesma pa cak ni ova. Nas ubise nastupi. Od Laneta dalje makli nismo sve po istom principu. Sanja bila odlicna ali nastup kopija Marije. Nimalo maste nemamo... izgubljeni u prostoru i vremenu

nebitno

pre 5 godina

Pesma Izraela mi se ne sviđa. Po čemu se ona razlikuje od naše Cipele? Isto glupiranje, sličan ritam i bezveze reči. Osim što ovu razumeju pošto peva na engleskom.
Kad smo već kod toga, sad svi pevaju na engleskom tako da su sve pesme manje više iste. Drugo, kako predstavljaš svoju zemlju a pevaš na stranom jeziku? U tome i jeste poenta - da se peva na jeziku svoje zemlje, da se vidi tada koja pesma je lepša. I ruski, i srpski i makedonski, i grčki, i italijanski su lepi jezici, čak lepši od engleskog i pesme na tim jezicima mogu jako lepo da zvuče. Isto važi i za francuski i španski. I za ove koji će da kažu da onda Srbija nikad ne bi pobedila pošto niko ne zna srpski, greše. Setite se Molitve i Lane moje. Obe pesme su postigle veliki uspeh. I pesma iz stare SFRJ koja je isto pevana na srpsko-hrvatskom pa je pobedila. Zadnjih par godina uopšte mi nije interesantno, sve je manje više isto. Prijatno me je iznenadila Estonija, peva na italijanskom, zaista čudno i drugačije. U svakom slučaju našim SREĆNO!

Psy

pre 5 godina

Voleo bih da se ne udjemo jer je sanja ilic pun sebe kao da je ovo najbolja pesma svih vremena, a pogotovo na evroviziji tesko da ce da uspe ovaj etno kukala ti majka fazon

metuzalem

pre 5 godina

Sanja jeste izvrstan kompozitor i to mu niko ne spori ,ali ovom pesmom je potonuo u jednoličnost,prosto nervira narikanje u njoj i menjanje intonacije i stila pevanja bez obzira na to što pevačica ima dobar glas a i lepo izgleda,sve je totalni promašaj,muzika i tekst,totalno demode i bezveze.....

remax

pre 5 godina

Šta je to "evrovizija"?
(Pedu, 10. maj 2018 12:37)

Evropska antimuzička gej parada.
Nastala je kao evropski festival pop muzike a danas se pretvorila u ovo.

NoName

pre 5 godina

Ucicemo u finale, ali necemo pobediti. Pesma je mogla biti bolja. Ne govorim o kvalitetu pevanja, jer stvarno su glasovi bruka, nego pesma je nekako flat. Iako samo deo ulazi u glavu, moglo je ovo i bolje. Mogli su bar onaj "dance" deo da srede u novije ruho.
Steta.

A ovo sve ostalo od izvodjaca ili su neki njanjavci ili dzastin timberlejk ili tipican dance. Retko sta je tu dobro bilo.

I vidi se koliko je Evrovizija namestaljka. Hrvaticu su izbacili samo zato sto su dobili primedbu oko plagijata. Da li je ili ne, sve je na vremenu ko je prvi izbacio melodiju. A cujem da je isti producent radio i za jednog i druge.

E i tu isto nasraje problem. Jedan producent radi za vise ucesnika na Evroviziji. Sto pokazuje da vise nema kreativnosti, nego na brzaka sklopi, smuljaj i serviraj.

Objavite mi komentar

pre 5 godina

Po meni Norveska i Estonija imaju dobre pesme, ove ostale su obicne tralala pop hitici koji se brzo zaboravljaju, nema nista specijalno u vezi s njima, pa cak i nasa pesma.

belgrado

pre 5 godina

Prvi put posle Marka Kona me sramota predstavnika. Necu ni da gledam. Gledacu samo finale jer nas nece biti. Nije mi jasno kako oni nemaju blam da snime ovakvu pesmu? Na eurosongu treba da pevas na engleskom i da bude moderna pesma. Sta je ovo?
(Nathan, 10. maj 2018 16:07)

a sta je po tebi 'moderna' pesma?
kopija danasnjih hitova?
svaka druga je kopija.
nikada nisam pratio ovo smesno takmicenje gde nemci i bugari pevaju na fals engleskom.

neka promene ima od eurosong na englandsong i idemo "moderno"

Alex75

pre 5 godina

Srbija će ući u finale jer ima sreće da je u drugom polufinalu gde je konkurencija znatno slabija nego u prvom. U prvom je bilo više favorita (Izrael, Bugarska, Estonija i Kipar) i bilo je još dobrih pesama (Albanija, Austrija itd.), a u drugom je onako, tako da mislim da zbog toga imamo šanse za ulazak u finale.

Mealy

pre 5 godina

Ne razumem ljude koji udju na ovu vest, a onda napisu koga to jos interesuje. Da nikoga ne interesuje ne bi se odrzavala. Ako mene nesto ne interesuje, ja tu vest ni ne otvaram, a kamoli komentarisem.