Sreda, 07.02.2018.

10:05

Procurio snimak u kom Tarantino pravda silovanje 13-godišnjakinje

Izvor: news.com.au

Procurio snimak u kom Tarantino pravda silovanje 13-godišnjakinje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

John

pre 6 godina

(samo da kazem..., 7. februar 2018 21:46)

Davno sam čitao, ali nešto se ne sećam da je Romeo napio Juliju i onda...
Osim toga, Romeo svakkao nije imao 44 godine, koliko je Polanski imao kada se sve to zbilo.
A što se tiče vremena za prve ljubavi... Tačno, ali si pomešao babe i žabe. Dete nije bilo zaljubljeno u Polanskog (koji, da je bio par godina stariji, bi mogao i deda da joj bude), niti se deca u tom uzrastu zaljubljuju u toliko starije od sebe.

Joc@

pre 6 godina

@Nebojša
Ta devojcica je izjavila da je silovana, tj. da nije pristala na seks. Zasto onda kazes da nije silovanje u pitanju? Da nisi i ti potencijalni?

Joc@

pre 6 godina

@miki
Da te pita puritanac nesto, da li bi smatrao da je u redu da ti cerku od 13 godina trpa neki lik koji ima 40 godina, ako tvoja cerka kaze da je sve na dobrovoljnoj bazi i da se ona slaze da nastave?

samo da kazem...

pre 6 godina

Koliko se sećam Julija je imala nepunih 14 godina. Ne branim pefofile, daleko bilo... Samo dodajem da je to normalno vreme za prve ljubavi. Najlepše je ako je ta ljubav čista, i sa nekim približnih godina.

John

pre 6 godina

(YIFY, 7. februar 2018 16:36)

Donekle jeste to rekao, ali odnekle baš i ne.
Ovde se radi o pravnim finesama čijim tumačenjem i analizom Tarantino niti treba da se bavi, niti mu je to posao. A pošto se u pravnu problematiku ne razume, ovim pokušajem je samo naneo štetu kako sebi, tako i Polanskom.

(Dragan, 7. februar 2018 18:02)

Neće biti. U svakom pravnom sistemu i svakoj zemlji se smatra i zakonom je utvrđeno da osobe (deca) ispod određenog uzrasta nisu sposobne ni za šta (ni da rade, ni da glasaju, ni da stupe u brak, ni da isu u vojsku, ni da napišu testament, ni da daju pristanak za stupanje u intimne odnose, niti da budu krivično odgovorni) - kod nas je to 14 (kao i u većini država Evrope). Od tog uzrasta pa do punoletstva (kada se može sve) se smatra da u tom uzrastu za nešto jesu sposobni, a za nešto nisu.
Tako kod nas dete od 15 godina može da radi (ne svaki posao), sa 16 može da se venča, sa 14 može da stupa u intimne odnose...
A to kad se šta može, svaka država rešava i odlučuje po svom. Tako je u Americi seks sa osobom mlađom od 16 no-no, osim ako su oboje mlađi od 16 (ali onda može doći do paradoksalne situacije da oboje krivično odgovaraju za silovanje onog drugog jer zakon smatra da su dovoljno stari da im se sudi, ali ne i da pristanu na seks...

Balistik

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...
(Mita, 7. februar 2018 13:21)

Mozda nije kriv po zakonu, ali ispada da je u redu javno braniti osudjenog pedofila?

Druga stvar, vecina zrtava uopste NE TRAZI odstetu, samo su javno istupile i ukazale na rasprostranjeno ponasanje u industriji.

Lars

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса.
(мики, 7. februar 2018 11:25)

Polanski (koliko ga god cenio kao reditelja) je toj devojcici dao alkohol i tablete (nesporno utvrdjeno u istrazi). Tako da se tesko moze govoriti o pristanku.

Dakle, imamo coveka od 40 i kusur koji ima odnos sa intoksiniranim detetom.

I sada Tarantino pokusava nekog da ubedi kako je to ok?? Bolesnici i jedan i drugi.

Dragan

pre 6 godina

E sad , ovako stoje stvari. Ako zakon jedne zemlje ( ne kazem da je samo jedna) sankcionise sex sa maloletnom osobom a istovremeno spusti granicu godina sa kojim maloletnik dobrovoljno stupa u sexualni odnos sa starijom osobom bez zakonskih konsekvenci, jel to obljuba, silovanje ili samo hipokrizija pedofila koji donose zakone. Hocu da kazem na Novom Zealandu je ta granica 16 godina, ist tako u Engleskoj, Australiji ..., au isto vreme je protiv zakona da petnaestogodisnjak ne moze da cuva brata/sestru ili da ostane sam sa bratom/sestrom dok roditelji rade. A i ne moze da glasa do 18-te.

nenad

pre 6 godina

Ja se secam drugarica koje su sa 13 godina imale seksualne odnose, medjutim bile su sa 16 ogodisnjacima...Silovanje I zavidjenje maloletnica nije isto ali je I jedno I drugo kaznjuvo zakonom

YIFY

pre 6 godina

Koliko sam ja razumio on je rekao "Zakonski je silovana, ali ne i fizicki" tj pristala je na odnos protivzakonito. Takodje to vazi i za njega. - Zbog ovakbih stvari zakoni i postoje jer djecu mozes nagovoriti na dosta stvari tj da ih izmanipulises.
Dakle msm da je on to htio da kaze, a ne da opravda Polanskog.

Cica

pre 6 godina

Za ove što ne razumeju zašto je to silovanje - silovanje je zato što dete od 13 godina nije psihički zrelo da razume i prihvati seksualni odnos. I seksualni odnos sa maloletnom osobom (bilo da je dečak ili devojčica) jeste nasilje. A da ne pričamo koje su metode ubedjivanja odraslih da dete stupi u odnos: novac, životno iskustvo, stariji partner imponuje... Tako da, verujte mi, to jeste silovanje!

Tarantino je IDIOT

pre 6 godina

Tarantino ovo nije smeo da kaže. Ne postavlja se uopšte pitanje da li je devojčica to htela ili ne, već niko punoletan i pri zdravoj pameti NE SME da dovede maloletnu osobu u situaciju da bira hoće li sex ili ne. Polanski nije smeo da joj predlaže sex, ona sa 13 godina nije zrela da proceni da li je u redu ili ne prihvatiti takvu ponudu. Polanski je zloupotrebio njenu nezrelost i naivnost i imao je sa njom na kraju i analni sex koliko sam čitao o tome. On je za to morao debelo da odgovara jer je to težak zločin.

Dvolicna Srbadija

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 7. februar 2018 13:09)

Hvala bogu da neko ukaže na dvostruke aršine većine komentatora! Samo nemojte sada sa onim "nije to isto", pa i nije - devojčice su nešto zrelije u tom uzrastu od dečaka.

nazad u 20vek

pre 6 godina

@Mici
To mozda neki hibridi. Vecina devojcica dobija menstruaciju sa 13, neke i sa vise godina. Pomenuta devojcica nije bila polno zrela i tacka. Narocito ne za cicu od 40 godina. To sto rade hormoni u 13 ne znaci da svaki cica moze da se ponudi da pomogne. A da je silovanje jeste, jer je u pitanju dete. I jos nesto ako su zatucane zene iz proslog veka smatrale da je razlika u godinama izmedju muskaraca i zena pozeljna, malo samosvesnije devojke danas ne misle tako.

Nebojša

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.

Mita

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...

Mici

pre 6 godina

Nije problem sto je ona zelela, i ja sam zelela u tim godinama jednog decka koji je bio malo stariji od mene u osnovnoj skoli. Zene dobijaju menstruaciju u 12 -toj god. i to nisu vise deca nego mlade devojke. A ranim stupanjem u odnose treba da se bave psiholozi. Problem je sto je on toliko stariji od nje uopste na to pristao !

Divos

pre 6 godina

Ова дешавања у свету филма, и хајка којој су изложени неки изгледа непожељни (сада и Тарантино) неодољиво подсећа на МекКартијеву еру и "црну листу" из 1947-е, када су били изложени прогону сви сумњиве идеолошке оријентације.

Наравно, не постоји речи оправдања за силоватеље или педофиле, и силеџије и педофили само осуду заслужују.

Но, нису ту ствари такве како изгледају. Има у Холивуду једна глумица, Трејси Лордс се зове. Заправо то јој је уметничко име. Ради Трејси предано, за 3 деценије је снимила 90ак флломав или серија.
Углавном Б продукције или епизодне улоге у блокбастерима, није неки траг оставила, многи филмофили нису ни чули за ову глумицу.

Но ова Трејси тамо 1980их беше и порно звезда, једна од познатијих, старији читаоци су је гледали "у акцији".
Ништа необична, почела са порнићима, прешла на озбљније филмове.
АЛИ. Ова Трејси је рођена 1968., порниће је снимала у перипу 1983-86 (по ИМДБ 150+, што ће рећи барем 3 пута више), тј у доби од 15-18 година, као малољетна цурица (како је постала пунољезтна, престала је са порнићима).
И шта сада рећи? Да ли и ту неког прозвати, оптужити?
И где је ту та морална димензија?
Како и написах, педофилија јесте за осуду, али када је Холивуд у питању, ништа није као што изгледа.

John

pre 6 godina

"Polanski nije silovao 13-godišnju devojčicu. Po zakonu, to jeste bilo silovanje. Ali, to nije ista stvar. Da, imao je seks sa maloletnicom, ali to nije silovanje"

Moram da kažem da je s pravne strane u pravu. Pre nego što mi se napominjete svega po spisku, da objasnim:
- Silovanje podrazumeva primenu sile ili odsustvo pristanka
- U gotovo svim pravnim sistemima smatra se da osobe (deca) ispod određenog uzrasta ne mogu nikako dati pristanak (tj. - nije validan ako ga ima, smatra se da ga nema) - te je i to delo kriminalizovano. U Americi se to zove "Statutory rape" - najpribližniji prevod bi bio "zakonsko silovanje", otprilike, silovanje ne zato što ima sile, već zato što zakon kaže da je to silovanje. Kod nas se tozove "obljuba sa detetom".
- U čemu je razlika? U visini zaprećene kazne. Kod nas se za silovanje deteta može dobiti od 10 do 20 godina. A za obljubu nad detetom od 2 do 12 godina. U Americi za silovanje deteta skoro po pravilu sleduje doživotna robija, a za "statutory rape" su blaži (ali ne baš mnogo)

E, sad, to što ovo pravno stoji ovako, ne znači da su i Polanski i Tarantino išta manje odvratni... Čak ovaj drugi i više. Polanski može sam da se brani i ovako i onako , al' da ga ovaj ovako opravdava (a pritom mu nije advokat) je jezivo.

Ahtung

pre 6 godina

Ima trinaestogodišnjakinja i trinaestogodišnjakinja... tako da je to teško proceniti. Dok sam ja još igrao klikere sa školskim drugovima neke su već bile višestruko iskusne, dok su druge preskakale lastiš. Jbg, valjda je priroda takva. Znam samo da se nisu preterano bavile pitanjem javnog morala, jer su to radile tajno.

coki

pre 6 godina

Ne kapiram i dalje kakve veze ima Tarantino ili bilo ko drugi sa automobilskom nesrecom Ume Turman koja je sama bila u kolima,sama vozila,sama bila na cesti?

Nikola

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .

Ninamandarina

pre 6 godina

Ja sam mislila da je moral univerzalna kategorija, a ono postoji Američki, a postoji i Evropski, baš se nalupetao u ovoj izjavi Tarantino, što se tiče Polanskog ne treba da ima beneficije jer je poznat, svako ko ima seks sa decom je pedofil.

мики

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса. чињеница је да полна зрелост наступа знатно раније и да још увек постоје друштва и заједнице у којима се венчавају практично деца. не одобравам, само примећујем..

Maslačak

pre 6 godina

Kolika gnjida i pedofil treba da neko bude pa da lupeta kako je 13-godišnja devojčica "sama želela seks", pa još sa čovekom koji može da joj bude otac?!!

Zašto ovaj oseća potrebu da pravda kolegu? Jer je radio isto, samo još nije uhvaćen?!!

Nebojša

pre 6 godina

Tarantino će sad da bude uništen, ali realno je dobro rekao. Nije to bilo silovanje, ali jeste pedofilija i manipulacija detetom (pod uslovom da je znao koliko ima godina, možda ga je i lagala, mada ne verujem u to). Nije bio nasilni čin u smislu da je primenio silu. Dakle jeste pedofil ali nije silovatelj.

Mediocritical

pre 6 godina

Sećam se jedne klinke davno, slatkica, volela je bajkere, motožurke i stalno je sedela na mom motoru. Bila je veoma sexy izazovno oskudno obučena, bezobrazno, zavodila nas starije, pucala žvake... Po svaku cenu je želela da bude deo naše ekipe. Osećala je moj animozitet prema takvom ponašanju. Uvek sam se pitao kako roditelji dopuštaju deci ovakvo ponašanje. Vraćao sam je sa žurki, jer je ona to tempirala, da se vucara unaokolo, dok ne bi izazvala u meni bes, da je dovezem kući. Da se pozadi smrzne, da joj dam jaknu. Ili pozajmim pantalone. Upadala je u nevolje. Mnogo godina kasnije me je uvukla u svoj studenski dom u KG. Bila je slađa od najslađe voćke. Dok mi pogled nije prešao preko svih plišanih igračaka, koje su me pojele kao raspalo matoro ****, seo sam na motor u 3 ujutru i kao najveći ološ se izvukao iz grada. Kiša je lila, a ja sam se raspadao od savesti. Vozio sporo i razmišljao... Ubedio sebe da je to valjda prirodno. Ona tada nije bila maloletna. Ne znam, mrzim i sebe zbog te razlike i danas dani, a pedofile matore drtine bih štrojio.

Maslačak

pre 6 godina

Kolika gnjida i pedofil treba da neko bude pa da lupeta kako je 13-godišnja devojčica "sama želela seks", pa još sa čovekom koji može da joj bude otac?!!

Zašto ovaj oseća potrebu da pravda kolegu? Jer je radio isto, samo još nije uhvaćen?!!

Nikola

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .

Ninamandarina

pre 6 godina

Ja sam mislila da je moral univerzalna kategorija, a ono postoji Američki, a postoji i Evropski, baš se nalupetao u ovoj izjavi Tarantino, što se tiče Polanskog ne treba da ima beneficije jer je poznat, svako ko ima seks sa decom je pedofil.

Mici

pre 6 godina

Nije problem sto je ona zelela, i ja sam zelela u tim godinama jednog decka koji je bio malo stariji od mene u osnovnoj skoli. Zene dobijaju menstruaciju u 12 -toj god. i to nisu vise deca nego mlade devojke. A ranim stupanjem u odnose treba da se bave psiholozi. Problem je sto je on toliko stariji od nje uopste na to pristao !

Ahtung

pre 6 godina

Ima trinaestogodišnjakinja i trinaestogodišnjakinja... tako da je to teško proceniti. Dok sam ja još igrao klikere sa školskim drugovima neke su već bile višestruko iskusne, dok su druge preskakale lastiš. Jbg, valjda je priroda takva. Znam samo da se nisu preterano bavile pitanjem javnog morala, jer su to radile tajno.

Nebojša

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.

Nebojša

pre 6 godina

Tarantino će sad da bude uništen, ali realno je dobro rekao. Nije to bilo silovanje, ali jeste pedofilija i manipulacija detetom (pod uslovom da je znao koliko ima godina, možda ga je i lagala, mada ne verujem u to). Nije bio nasilni čin u smislu da je primenio silu. Dakle jeste pedofil ali nije silovatelj.

John

pre 6 godina

"Polanski nije silovao 13-godišnju devojčicu. Po zakonu, to jeste bilo silovanje. Ali, to nije ista stvar. Da, imao je seks sa maloletnicom, ali to nije silovanje"

Moram da kažem da je s pravne strane u pravu. Pre nego što mi se napominjete svega po spisku, da objasnim:
- Silovanje podrazumeva primenu sile ili odsustvo pristanka
- U gotovo svim pravnim sistemima smatra se da osobe (deca) ispod određenog uzrasta ne mogu nikako dati pristanak (tj. - nije validan ako ga ima, smatra se da ga nema) - te je i to delo kriminalizovano. U Americi se to zove "Statutory rape" - najpribližniji prevod bi bio "zakonsko silovanje", otprilike, silovanje ne zato što ima sile, već zato što zakon kaže da je to silovanje. Kod nas se tozove "obljuba sa detetom".
- U čemu je razlika? U visini zaprećene kazne. Kod nas se za silovanje deteta može dobiti od 10 do 20 godina. A za obljubu nad detetom od 2 do 12 godina. U Americi za silovanje deteta skoro po pravilu sleduje doživotna robija, a za "statutory rape" su blaži (ali ne baš mnogo)

E, sad, to što ovo pravno stoji ovako, ne znači da su i Polanski i Tarantino išta manje odvratni... Čak ovaj drugi i više. Polanski može sam da se brani i ovako i onako , al' da ga ovaj ovako opravdava (a pritom mu nije advokat) je jezivo.

Mediocritical

pre 6 godina

Sećam se jedne klinke davno, slatkica, volela je bajkere, motožurke i stalno je sedela na mom motoru. Bila je veoma sexy izazovno oskudno obučena, bezobrazno, zavodila nas starije, pucala žvake... Po svaku cenu je želela da bude deo naše ekipe. Osećala je moj animozitet prema takvom ponašanju. Uvek sam se pitao kako roditelji dopuštaju deci ovakvo ponašanje. Vraćao sam je sa žurki, jer je ona to tempirala, da se vucara unaokolo, dok ne bi izazvala u meni bes, da je dovezem kući. Da se pozadi smrzne, da joj dam jaknu. Ili pozajmim pantalone. Upadala je u nevolje. Mnogo godina kasnije me je uvukla u svoj studenski dom u KG. Bila je slađa od najslađe voćke. Dok mi pogled nije prešao preko svih plišanih igračaka, koje su me pojele kao raspalo matoro ****, seo sam na motor u 3 ujutru i kao najveći ološ se izvukao iz grada. Kiša je lila, a ja sam se raspadao od savesti. Vozio sporo i razmišljao... Ubedio sebe da je to valjda prirodno. Ona tada nije bila maloletna. Ne znam, mrzim i sebe zbog te razlike i danas dani, a pedofile matore drtine bih štrojio.

Mita

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...

Divos

pre 6 godina

Ова дешавања у свету филма, и хајка којој су изложени неки изгледа непожељни (сада и Тарантино) неодољиво подсећа на МекКартијеву еру и "црну листу" из 1947-е, када су били изложени прогону сви сумњиве идеолошке оријентације.

Наравно, не постоји речи оправдања за силоватеље или педофиле, и силеџије и педофили само осуду заслужују.

Но, нису ту ствари такве како изгледају. Има у Холивуду једна глумица, Трејси Лордс се зове. Заправо то јој је уметничко име. Ради Трејси предано, за 3 деценије је снимила 90ак флломав или серија.
Углавном Б продукције или епизодне улоге у блокбастерима, није неки траг оставила, многи филмофили нису ни чули за ову глумицу.

Но ова Трејси тамо 1980их беше и порно звезда, једна од познатијих, старији читаоци су је гледали "у акцији".
Ништа необична, почела са порнићима, прешла на озбљније филмове.
АЛИ. Ова Трејси је рођена 1968., порниће је снимала у перипу 1983-86 (по ИМДБ 150+, што ће рећи барем 3 пута више), тј у доби од 15-18 година, као малољетна цурица (како је постала пунољезтна, престала је са порнићима).
И шта сада рећи? Да ли и ту неког прозвати, оптужити?
И где је ту та морална димензија?
Како и написах, педофилија јесте за осуду, али када је Холивуд у питању, ништа није као што изгледа.

мики

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса. чињеница је да полна зрелост наступа знатно раније и да још увек постоје друштва и заједнице у којима се венчавају практично деца. не одобравам, само примећујем..

coki

pre 6 godina

Ne kapiram i dalje kakve veze ima Tarantino ili bilo ko drugi sa automobilskom nesrecom Ume Turman koja je sama bila u kolima,sama vozila,sama bila na cesti?

Tarantino je IDIOT

pre 6 godina

Tarantino ovo nije smeo da kaže. Ne postavlja se uopšte pitanje da li je devojčica to htela ili ne, već niko punoletan i pri zdravoj pameti NE SME da dovede maloletnu osobu u situaciju da bira hoće li sex ili ne. Polanski nije smeo da joj predlaže sex, ona sa 13 godina nije zrela da proceni da li je u redu ili ne prihvatiti takvu ponudu. Polanski je zloupotrebio njenu nezrelost i naivnost i imao je sa njom na kraju i analni sex koliko sam čitao o tome. On je za to morao debelo da odgovara jer je to težak zločin.

Lars

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса.
(мики, 7. februar 2018 11:25)

Polanski (koliko ga god cenio kao reditelja) je toj devojcici dao alkohol i tablete (nesporno utvrdjeno u istrazi). Tako da se tesko moze govoriti o pristanku.

Dakle, imamo coveka od 40 i kusur koji ima odnos sa intoksiniranim detetom.

I sada Tarantino pokusava nekog da ubedi kako je to ok?? Bolesnici i jedan i drugi.

Cica

pre 6 godina

Za ove što ne razumeju zašto je to silovanje - silovanje je zato što dete od 13 godina nije psihički zrelo da razume i prihvati seksualni odnos. I seksualni odnos sa maloletnom osobom (bilo da je dečak ili devojčica) jeste nasilje. A da ne pričamo koje su metode ubedjivanja odraslih da dete stupi u odnos: novac, životno iskustvo, stariji partner imponuje... Tako da, verujte mi, to jeste silovanje!

Balistik

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...
(Mita, 7. februar 2018 13:21)

Mozda nije kriv po zakonu, ali ispada da je u redu javno braniti osudjenog pedofila?

Druga stvar, vecina zrtava uopste NE TRAZI odstetu, samo su javno istupile i ukazale na rasprostranjeno ponasanje u industriji.

Dvolicna Srbadija

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 7. februar 2018 13:09)

Hvala bogu da neko ukaže na dvostruke aršine većine komentatora! Samo nemojte sada sa onim "nije to isto", pa i nije - devojčice su nešto zrelije u tom uzrastu od dečaka.

nazad u 20vek

pre 6 godina

@Mici
To mozda neki hibridi. Vecina devojcica dobija menstruaciju sa 13, neke i sa vise godina. Pomenuta devojcica nije bila polno zrela i tacka. Narocito ne za cicu od 40 godina. To sto rade hormoni u 13 ne znaci da svaki cica moze da se ponudi da pomogne. A da je silovanje jeste, jer je u pitanju dete. I jos nesto ako su zatucane zene iz proslog veka smatrale da je razlika u godinama izmedju muskaraca i zena pozeljna, malo samosvesnije devojke danas ne misle tako.

nenad

pre 6 godina

Ja se secam drugarica koje su sa 13 godina imale seksualne odnose, medjutim bile su sa 16 ogodisnjacima...Silovanje I zavidjenje maloletnica nije isto ali je I jedno I drugo kaznjuvo zakonom

YIFY

pre 6 godina

Koliko sam ja razumio on je rekao "Zakonski je silovana, ali ne i fizicki" tj pristala je na odnos protivzakonito. Takodje to vazi i za njega. - Zbog ovakbih stvari zakoni i postoje jer djecu mozes nagovoriti na dosta stvari tj da ih izmanipulises.
Dakle msm da je on to htio da kaze, a ne da opravda Polanskog.

Dragan

pre 6 godina

E sad , ovako stoje stvari. Ako zakon jedne zemlje ( ne kazem da je samo jedna) sankcionise sex sa maloletnom osobom a istovremeno spusti granicu godina sa kojim maloletnik dobrovoljno stupa u sexualni odnos sa starijom osobom bez zakonskih konsekvenci, jel to obljuba, silovanje ili samo hipokrizija pedofila koji donose zakone. Hocu da kazem na Novom Zealandu je ta granica 16 godina, ist tako u Engleskoj, Australiji ..., au isto vreme je protiv zakona da petnaestogodisnjak ne moze da cuva brata/sestru ili da ostane sam sa bratom/sestrom dok roditelji rade. A i ne moze da glasa do 18-te.

John

pre 6 godina

(samo da kazem..., 7. februar 2018 21:46)

Davno sam čitao, ali nešto se ne sećam da je Romeo napio Juliju i onda...
Osim toga, Romeo svakkao nije imao 44 godine, koliko je Polanski imao kada se sve to zbilo.
A što se tiče vremena za prve ljubavi... Tačno, ali si pomešao babe i žabe. Dete nije bilo zaljubljeno u Polanskog (koji, da je bio par godina stariji, bi mogao i deda da joj bude), niti se deca u tom uzrastu zaljubljuju u toliko starije od sebe.

Joc@

pre 6 godina

@Nebojša
Ta devojcica je izjavila da je silovana, tj. da nije pristala na seks. Zasto onda kazes da nije silovanje u pitanju? Da nisi i ti potencijalni?

John

pre 6 godina

(YIFY, 7. februar 2018 16:36)

Donekle jeste to rekao, ali odnekle baš i ne.
Ovde se radi o pravnim finesama čijim tumačenjem i analizom Tarantino niti treba da se bavi, niti mu je to posao. A pošto se u pravnu problematiku ne razume, ovim pokušajem je samo naneo štetu kako sebi, tako i Polanskom.

(Dragan, 7. februar 2018 18:02)

Neće biti. U svakom pravnom sistemu i svakoj zemlji se smatra i zakonom je utvrđeno da osobe (deca) ispod određenog uzrasta nisu sposobne ni za šta (ni da rade, ni da glasaju, ni da stupe u brak, ni da isu u vojsku, ni da napišu testament, ni da daju pristanak za stupanje u intimne odnose, niti da budu krivično odgovorni) - kod nas je to 14 (kao i u većini država Evrope). Od tog uzrasta pa do punoletstva (kada se može sve) se smatra da u tom uzrastu za nešto jesu sposobni, a za nešto nisu.
Tako kod nas dete od 15 godina može da radi (ne svaki posao), sa 16 može da se venča, sa 14 može da stupa u intimne odnose...
A to kad se šta može, svaka država rešava i odlučuje po svom. Tako je u Americi seks sa osobom mlađom od 16 no-no, osim ako su oboje mlađi od 16 (ali onda može doći do paradoksalne situacije da oboje krivično odgovaraju za silovanje onog drugog jer zakon smatra da su dovoljno stari da im se sudi, ali ne i da pristanu na seks...

Joc@

pre 6 godina

@miki
Da te pita puritanac nesto, da li bi smatrao da je u redu da ti cerku od 13 godina trpa neki lik koji ima 40 godina, ako tvoja cerka kaze da je sve na dobrovoljnoj bazi i da se ona slaze da nastave?

samo da kazem...

pre 6 godina

Koliko se sećam Julija je imala nepunih 14 godina. Ne branim pefofile, daleko bilo... Samo dodajem da je to normalno vreme za prve ljubavi. Najlepše je ako je ta ljubav čista, i sa nekim približnih godina.

мики

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса. чињеница је да полна зрелост наступа знатно раније и да још увек постоје друштва и заједнице у којима се венчавају практично деца. не одобравам, само примећујем..

Maslačak

pre 6 godina

Kolika gnjida i pedofil treba da neko bude pa da lupeta kako je 13-godišnja devojčica "sama želela seks", pa još sa čovekom koji može da joj bude otac?!!

Zašto ovaj oseća potrebu da pravda kolegu? Jer je radio isto, samo još nije uhvaćen?!!

Mita

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...

coki

pre 6 godina

Ne kapiram i dalje kakve veze ima Tarantino ili bilo ko drugi sa automobilskom nesrecom Ume Turman koja je sama bila u kolima,sama vozila,sama bila na cesti?

Nebojša

pre 6 godina

Tarantino će sad da bude uništen, ali realno je dobro rekao. Nije to bilo silovanje, ali jeste pedofilija i manipulacija detetom (pod uslovom da je znao koliko ima godina, možda ga je i lagala, mada ne verujem u to). Nije bio nasilni čin u smislu da je primenio silu. Dakle jeste pedofil ali nije silovatelj.

Nikola

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .

Ahtung

pre 6 godina

Ima trinaestogodišnjakinja i trinaestogodišnjakinja... tako da je to teško proceniti. Dok sam ja još igrao klikere sa školskim drugovima neke su već bile višestruko iskusne, dok su druge preskakale lastiš. Jbg, valjda je priroda takva. Znam samo da se nisu preterano bavile pitanjem javnog morala, jer su to radile tajno.

Divos

pre 6 godina

Ова дешавања у свету филма, и хајка којој су изложени неки изгледа непожељни (сада и Тарантино) неодољиво подсећа на МекКартијеву еру и "црну листу" из 1947-е, када су били изложени прогону сви сумњиве идеолошке оријентације.

Наравно, не постоји речи оправдања за силоватеље или педофиле, и силеџије и педофили само осуду заслужују.

Но, нису ту ствари такве како изгледају. Има у Холивуду једна глумица, Трејси Лордс се зове. Заправо то јој је уметничко име. Ради Трејси предано, за 3 деценије је снимила 90ак флломав или серија.
Углавном Б продукције или епизодне улоге у блокбастерима, није неки траг оставила, многи филмофили нису ни чули за ову глумицу.

Но ова Трејси тамо 1980их беше и порно звезда, једна од познатијих, старији читаоци су је гледали "у акцији".
Ништа необична, почела са порнићима, прешла на озбљније филмове.
АЛИ. Ова Трејси је рођена 1968., порниће је снимала у перипу 1983-86 (по ИМДБ 150+, што ће рећи барем 3 пута више), тј у доби од 15-18 година, као малољетна цурица (како је постала пунољезтна, престала је са порнићима).
И шта сада рећи? Да ли и ту неког прозвати, оптужити?
И где је ту та морална димензија?
Како и написах, педофилија јесте за осуду, али када је Холивуд у питању, ништа није као што изгледа.

Ninamandarina

pre 6 godina

Ja sam mislila da je moral univerzalna kategorija, a ono postoji Američki, a postoji i Evropski, baš se nalupetao u ovoj izjavi Tarantino, što se tiče Polanskog ne treba da ima beneficije jer je poznat, svako ko ima seks sa decom je pedofil.

Nebojša

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.

Mici

pre 6 godina

Nije problem sto je ona zelela, i ja sam zelela u tim godinama jednog decka koji je bio malo stariji od mene u osnovnoj skoli. Zene dobijaju menstruaciju u 12 -toj god. i to nisu vise deca nego mlade devojke. A ranim stupanjem u odnose treba da se bave psiholozi. Problem je sto je on toliko stariji od nje uopste na to pristao !

John

pre 6 godina

"Polanski nije silovao 13-godišnju devojčicu. Po zakonu, to jeste bilo silovanje. Ali, to nije ista stvar. Da, imao je seks sa maloletnicom, ali to nije silovanje"

Moram da kažem da je s pravne strane u pravu. Pre nego što mi se napominjete svega po spisku, da objasnim:
- Silovanje podrazumeva primenu sile ili odsustvo pristanka
- U gotovo svim pravnim sistemima smatra se da osobe (deca) ispod određenog uzrasta ne mogu nikako dati pristanak (tj. - nije validan ako ga ima, smatra se da ga nema) - te je i to delo kriminalizovano. U Americi se to zove "Statutory rape" - najpribližniji prevod bi bio "zakonsko silovanje", otprilike, silovanje ne zato što ima sile, već zato što zakon kaže da je to silovanje. Kod nas se tozove "obljuba sa detetom".
- U čemu je razlika? U visini zaprećene kazne. Kod nas se za silovanje deteta može dobiti od 10 do 20 godina. A za obljubu nad detetom od 2 do 12 godina. U Americi za silovanje deteta skoro po pravilu sleduje doživotna robija, a za "statutory rape" su blaži (ali ne baš mnogo)

E, sad, to što ovo pravno stoji ovako, ne znači da su i Polanski i Tarantino išta manje odvratni... Čak ovaj drugi i više. Polanski može sam da se brani i ovako i onako , al' da ga ovaj ovako opravdava (a pritom mu nije advokat) je jezivo.

samo da kazem...

pre 6 godina

Koliko se sećam Julija je imala nepunih 14 godina. Ne branim pefofile, daleko bilo... Samo dodajem da je to normalno vreme za prve ljubavi. Najlepše je ako je ta ljubav čista, i sa nekim približnih godina.

Mediocritical

pre 6 godina

Sećam se jedne klinke davno, slatkica, volela je bajkere, motožurke i stalno je sedela na mom motoru. Bila je veoma sexy izazovno oskudno obučena, bezobrazno, zavodila nas starije, pucala žvake... Po svaku cenu je želela da bude deo naše ekipe. Osećala je moj animozitet prema takvom ponašanju. Uvek sam se pitao kako roditelji dopuštaju deci ovakvo ponašanje. Vraćao sam je sa žurki, jer je ona to tempirala, da se vucara unaokolo, dok ne bi izazvala u meni bes, da je dovezem kući. Da se pozadi smrzne, da joj dam jaknu. Ili pozajmim pantalone. Upadala je u nevolje. Mnogo godina kasnije me je uvukla u svoj studenski dom u KG. Bila je slađa od najslađe voćke. Dok mi pogled nije prešao preko svih plišanih igračaka, koje su me pojele kao raspalo matoro ****, seo sam na motor u 3 ujutru i kao najveći ološ se izvukao iz grada. Kiša je lila, a ja sam se raspadao od savesti. Vozio sporo i razmišljao... Ubedio sebe da je to valjda prirodno. Ona tada nije bila maloletna. Ne znam, mrzim i sebe zbog te razlike i danas dani, a pedofile matore drtine bih štrojio.

nazad u 20vek

pre 6 godina

@Mici
To mozda neki hibridi. Vecina devojcica dobija menstruaciju sa 13, neke i sa vise godina. Pomenuta devojcica nije bila polno zrela i tacka. Narocito ne za cicu od 40 godina. To sto rade hormoni u 13 ne znaci da svaki cica moze da se ponudi da pomogne. A da je silovanje jeste, jer je u pitanju dete. I jos nesto ako su zatucane zene iz proslog veka smatrale da je razlika u godinama izmedju muskaraca i zena pozeljna, malo samosvesnije devojke danas ne misle tako.

Balistik

pre 6 godina

Kako god okrenete Tarantino nije kriv ni za sta....Danas je najisplativije naci nekog i optuziti ga silovanje od pre 30 godina, i traziti odstetu...
(Mita, 7. februar 2018 13:21)

Mozda nije kriv po zakonu, ali ispada da je u redu javno braniti osudjenog pedofila?

Druga stvar, vecina zrtava uopste NE TRAZI odstetu, samo su javno istupile i ukazale na rasprostranjeno ponasanje u industriji.

Tarantino je IDIOT

pre 6 godina

Tarantino ovo nije smeo da kaže. Ne postavlja se uopšte pitanje da li je devojčica to htela ili ne, već niko punoletan i pri zdravoj pameti NE SME da dovede maloletnu osobu u situaciju da bira hoće li sex ili ne. Polanski nije smeo da joj predlaže sex, ona sa 13 godina nije zrela da proceni da li je u redu ili ne prihvatiti takvu ponudu. Polanski je zloupotrebio njenu nezrelost i naivnost i imao je sa njom na kraju i analni sex koliko sam čitao o tome. On je za to morao debelo da odgovara jer je to težak zločin.

Lars

pre 6 godina

видим пурутанци и лажни моралисти се јављају. ја се слажем са законима који третирају млађе од 18 година другачије, то јест као малолетнике, али то је ипак у категорији договора, консензуса.
(мики, 7. februar 2018 11:25)

Polanski (koliko ga god cenio kao reditelja) je toj devojcici dao alkohol i tablete (nesporno utvrdjeno u istrazi). Tako da se tesko moze govoriti o pristanku.

Dakle, imamo coveka od 40 i kusur koji ima odnos sa intoksiniranim detetom.

I sada Tarantino pokusava nekog da ubedi kako je to ok?? Bolesnici i jedan i drugi.

Dvolicna Srbadija

pre 6 godina

Počeli i pedofile da pravdaju..da li će i oni da imaju parade ..13 godina je dete..kad sam imao 13 godina ja sam bio DETE..kako može čovek u godinama da izlazi i ima seksualne odnose sa detetom .
(Nikola, 07. februar 2018 11:12)

Ja se apsolutno slažem odrasli nemaju šta da traže sa decom ali mnogi a možda i ti bi da je u pitanju žena koja je spavala se trinaestogodišnjakom pisali mali srećnik i ja bi to voleo u njegovim godinama i slični komentari što je isto pogrešno ma koliko svi mi kao klinci možda ne bi imali ništa protiv mora da se zna granica.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 7. februar 2018 13:09)

Hvala bogu da neko ukaže na dvostruke aršine većine komentatora! Samo nemojte sada sa onim "nije to isto", pa i nije - devojčice su nešto zrelije u tom uzrastu od dečaka.

Cica

pre 6 godina

Za ove što ne razumeju zašto je to silovanje - silovanje je zato što dete od 13 godina nije psihički zrelo da razume i prihvati seksualni odnos. I seksualni odnos sa maloletnom osobom (bilo da je dečak ili devojčica) jeste nasilje. A da ne pričamo koje su metode ubedjivanja odraslih da dete stupi u odnos: novac, životno iskustvo, stariji partner imponuje... Tako da, verujte mi, to jeste silovanje!

YIFY

pre 6 godina

Koliko sam ja razumio on je rekao "Zakonski je silovana, ali ne i fizicki" tj pristala je na odnos protivzakonito. Takodje to vazi i za njega. - Zbog ovakbih stvari zakoni i postoje jer djecu mozes nagovoriti na dosta stvari tj da ih izmanipulises.
Dakle msm da je on to htio da kaze, a ne da opravda Polanskog.

Joc@

pre 6 godina

@miki
Da te pita puritanac nesto, da li bi smatrao da je u redu da ti cerku od 13 godina trpa neki lik koji ima 40 godina, ako tvoja cerka kaze da je sve na dobrovoljnoj bazi i da se ona slaze da nastave?

nenad

pre 6 godina

Ja se secam drugarica koje su sa 13 godina imale seksualne odnose, medjutim bile su sa 16 ogodisnjacima...Silovanje I zavidjenje maloletnica nije isto ali je I jedno I drugo kaznjuvo zakonom

John

pre 6 godina

(samo da kazem..., 7. februar 2018 21:46)

Davno sam čitao, ali nešto se ne sećam da je Romeo napio Juliju i onda...
Osim toga, Romeo svakkao nije imao 44 godine, koliko je Polanski imao kada se sve to zbilo.
A što se tiče vremena za prve ljubavi... Tačno, ali si pomešao babe i žabe. Dete nije bilo zaljubljeno u Polanskog (koji, da je bio par godina stariji, bi mogao i deda da joj bude), niti se deca u tom uzrastu zaljubljuju u toliko starije od sebe.

Joc@

pre 6 godina

@Nebojša
Ta devojcica je izjavila da je silovana, tj. da nije pristala na seks. Zasto onda kazes da nije silovanje u pitanju? Da nisi i ti potencijalni?

Dragan

pre 6 godina

E sad , ovako stoje stvari. Ako zakon jedne zemlje ( ne kazem da je samo jedna) sankcionise sex sa maloletnom osobom a istovremeno spusti granicu godina sa kojim maloletnik dobrovoljno stupa u sexualni odnos sa starijom osobom bez zakonskih konsekvenci, jel to obljuba, silovanje ili samo hipokrizija pedofila koji donose zakone. Hocu da kazem na Novom Zealandu je ta granica 16 godina, ist tako u Engleskoj, Australiji ..., au isto vreme je protiv zakona da petnaestogodisnjak ne moze da cuva brata/sestru ili da ostane sam sa bratom/sestrom dok roditelji rade. A i ne moze da glasa do 18-te.

John

pre 6 godina

(YIFY, 7. februar 2018 16:36)

Donekle jeste to rekao, ali odnekle baš i ne.
Ovde se radi o pravnim finesama čijim tumačenjem i analizom Tarantino niti treba da se bavi, niti mu je to posao. A pošto se u pravnu problematiku ne razume, ovim pokušajem je samo naneo štetu kako sebi, tako i Polanskom.

(Dragan, 7. februar 2018 18:02)

Neće biti. U svakom pravnom sistemu i svakoj zemlji se smatra i zakonom je utvrđeno da osobe (deca) ispod određenog uzrasta nisu sposobne ni za šta (ni da rade, ni da glasaju, ni da stupe u brak, ni da isu u vojsku, ni da napišu testament, ni da daju pristanak za stupanje u intimne odnose, niti da budu krivično odgovorni) - kod nas je to 14 (kao i u većini država Evrope). Od tog uzrasta pa do punoletstva (kada se može sve) se smatra da u tom uzrastu za nešto jesu sposobni, a za nešto nisu.
Tako kod nas dete od 15 godina može da radi (ne svaki posao), sa 16 može da se venča, sa 14 može da stupa u intimne odnose...
A to kad se šta može, svaka država rešava i odlučuje po svom. Tako je u Americi seks sa osobom mlađom od 16 no-no, osim ako su oboje mlađi od 16 (ali onda može doći do paradoksalne situacije da oboje krivično odgovaraju za silovanje onog drugog jer zakon smatra da su dovoljno stari da im se sudi, ali ne i da pristanu na seks...