- Komentari -

Divlji vuk u Flandriji posle više od veka

Jedan divlji vuk nalazi se od početka januara u Flandriji na severu Belgije, prvi put u više od sto godina, saopštilo je danas specijalizovano udruženje Landšap.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. a da li postoji još neki vuk osim divljeg?
   (goxu, 14. januar 2018 01:00)

  # Link komentara

 2. "Više organizacija za zaštitu... pozvalo je vladu da ... usvoji "...plan" koji bi ... predvideo kompenzacije stočarima čije bi životinje mogle biti napadnute.

  Da pogodim. Te organizacije imaju sedišta u gradovima, tj. daleko od šuma gde stočar može da nabasa na ovu pošast?
  (Triput, 13. januar 2018 23:34)

  # Link komentara

 3. Da, lepo, bas sam srecan zbog njih, Zapadne Evrope i civilizacije.
  Porobili su pola sveta, desetkovali mnoge narode, poharali sve sto se moglo, unistili kod sebe zivotnu sredunu, a onda se setili, kada su se obogatili, zivotne okoline, demokratije, ... Za mene su jadni, a svako ima pravo na svoje mmisljenje i nacin na koji ce svoj zivot da provede. Ja znam kako cu. Srecna svim ljudima Srpska Nova Godina.
  (Dragan Nis, 13. januar 2018 21:33)

  # Link komentara

 4. Divlji vuk? Pistoji li domaci vuk? Hahhaah.
   (aco, 13. januar 2018 20:17)

  # Link komentara

 5. Interesantno je da je skoro cela Evropa u prirodnom obliku jedna velika suma. U vreme velike epidemije kuge u srednjem veku ljudi su se toliko proredili da su se sume ponovo vratile, kao i njihovi stanovnici, ali nazalost, nakratko.
  Jedan primer je gugutka, koju danas srecemo svakodnevno, a nje ne bi bilo da je Sumadija ostala ono po cemu je dobila ime. Gugutka ne voli sumska stanista, ali je prosirila svoj areal (iz Male Azije) kada je Sumadija raskrcena, pa je nesmetano prodrla u panonsku niziju. Uzgred, to je i Turcima (takodje iz Male Azije) pogodovalo da prosire svoj areal.
  (Trovach, 13. januar 2018 20:07)

  # Link komentara

 6. €U vuk?
  (vucji plan, 13. januar 2018 20:06)

  # Link komentara