Sreda, 13.12.2017.

21:22

Selma Hajek: "Vajnstin je godinama bio moj monstrum"

Izvor: Beta

Selma Hajek: "Vajnstin je godinama bio moj monstrum" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Slavica

pre 6 godina

@(Sanja, 13. decembar 2017 22:39) dozvoli mi da ponovim tvoj komentar jer je sve tako dobro receno (nazalost istinito)!

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.
(Sanja, 13. decembar 2017 22:39)

M

pre 6 godina

@Vlada
Razumem ja donekle tvoje stanoviste. Samo me zanima po kojoj osnovi smatras da bi bilo ko pre 20 godina verovao nekoj nasumicnoj devojci za koju niko nikad nije cuo naspram najmocnijeg coveka u holivudu? Reci mi sada iskreno, sta mislis da li bi misljenje bilo ''boze koji manijak'' ili ''ko je ova klinka? a jeste bas nju, hoce da se obogati, hoce da postane slavna, sveti se sto je nije uzeo za ulogu'', itd, itd? Ako ti ista pomaze kod tvog podvojenog misljenja, mozes slobodno i sam naci, da je ga je vise zena prijavilo jos od 1990 godine i nikom nista. Cak i one koje su pristajale, da li zaista tvrdimo da je na devojci od 20 godina da se suprotstavlja najmocnijem coveku u LA-u? Da ne ulazimo u 3 bazicna mehanizma odbrane flight fight or freeze, jel su i one krive sto im telo na opasnost reaguje sa freeze pa nisu odreagovale kako zamisljamo? Pasivna panika je takodje u prici. i na kraju, cak i one koje su ''dobrovoljno'' pristale u zamenu za ulogu, iako nam moralno nije dopadljivo to sto su one uradile, to je i dalje zloupotreba polozaja Vajnstina i ucena sa njegove strane.

M

pre 6 godina

@sanja
Meni je taj argument ''kako ja ne poznajem nikoga kome se slicno desilo'' uvek najjeziviji. Kao neko ko je bio napadnut dobro sam naucila da pazim pred kim i sta pricam, jer mi dodatno propitivanje i maltretiranje nije potrebno. Policija mi je rekla da ne tracim vreme jer nemam svedoke a modrice nisu dovoljan dokaz, i da cu da''obelezim sebe''.

Razni ispadi, nepristojne ponude, odvratne opaske i pokusaji pipanja na poslu su bili skoro svakodnevna pojava, kada sam se pozalila kolegi koji je video da sam besna bilo mi je receno ''eh on tako sa svim mladjim koleginicama, nisi ti nista posebno.'', kao da je onda ok, ako nisam jedina. Roditeljima nikad nisam rekla kakve sam gluposti dozivljavala na poslu, jer mi je bilo krivo jer znam da ne mogu nista da urade. HR na poslu je ''zabelezio primedbu'', a za uzvrat je doticni odlucio da sam nesaradljiva, nadobudna i drcna. Ali se zato dobro secam onih nekoliko kolega koji su kad su mogli obavljali neke stvari umesto mene da ne bih morala da dolazim u kontakt sa tim likovima, ili kada su videli da me neko maltretira dolazili sa nekim izgovorom da sklone ludaka od mene, a da im nikad nisam nista trazila.

Slavuj

pre 6 godina

@Sanja, a ti si po svojim stavovima blize generalizaciji nego prici o pojedincu ili grupi istih ljudi. :) I ne samo to, bliza si feministickim izjavama, nego objektivnim. Kod tebe umisljaj postaje jedina istina. A umisljaj je da je svaka od njih koja se nadovezuje na optuzbe prethodnice bila zrtva. Holivud je darivatelj novca jedino ako si u centru paznje, makar i one u kojoj si lazna zrtva. Jedino se slazem da ih ima svugde. Samo si ti to iznela na pogresan nacin.

Uros

pre 6 godina

@Prolaznik Ime joj je Salma a ne Selma.

E nesrecni prolaznice, ovo je srpski sajt. To sto ti znas neku manjinsku verziju BHS-a, ne znaci da treba istices previse jer to nije tema ove vesti. Tema ove vesti su losi muskarci i zgrazavanje nad njihovim ponasanjem.

Vlada

pre 6 godina

Evo, ovako. Meni su od samog starta mišljenja podeljena po ovom pitanju. Sa jedne strane imamo seksualnog manijaka koji je jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu. Njegovo ponašanje je za zatvor, pa da mu lepo tamo svakodnevno nude masaže crni sa 20cm i plus... Sa druge strane imamo veliki broj žena koje su zahvaljujući tom manijaku postale ono što su, koje su pristale na masaže, seks, itd... i koje su godinama ćutale. Neki kažu zbog straha. Da, zbog straha da ne budu više ono što su zahvaljujući njemu postale - poznate, bogate i moćne. Ne bih da žrtve proglasim dželatima, a tek ne bih da ovog dželata proglasim žrtvom, međutim, sve je ovo moglo da se reši još onda, da se svaka dama drznula da prijavi ovog manijaka. Sada, godinama i decenijama posle, njihov kredibilitet da pričaju o ovome jednostavno pada u vodu. Čast izuzetku kao što je Salma, jer nije pristala na ucene, nije bila žrtva, a opet se, da bi se solidarisala sa žrtvama, drznula da označi ovog idiota i rekla istinu. Da zaključim: stop manijacima, kastracija za iste, i žrtve da odmah, ko god da je u pitanju, prijave ovo psihičko i fizičko maltretiranje!

Djenka

pre 6 godina

Ucite decu da stoje uspravno i da kazu "ne" kad god ne zele nesto da urade. Ucite ih da imaju i brane svoje misljenje i ucite ih da se dusa i telo ne prodaju za slavu i novac. Ucite ih da glasno i jasno kazu sta im je na dusi makar ih niko ne slusao. I ako sve ostalo omane ucite ih da zauzmu stav i "sakom u glavu" svaki put kad neko predje granicu. I uvek im cuvajte ledja. Sve zene koje se nisu javljalje ranije posle zlostavljanja vuku nesigurnost iz detinjstva. Pogotovo kod nas, na Balkanu, zene i devojke su i dalje gradjani drugog reda za mnoge, pa i za sebe same. Koliko puta sam samo cuo "neka pusti ga, vratice se kad se izludi" ili "istrpi, ipak ti je muz, otac tvoje dece". Isto vazi i za zene ali se to, zbog okoline u kojoj zivimo, desava daleko redje. Neko se nece sloziti ali od vaseg odobravanja nema leba. Sakom u glavu cim se predje granica, ne zaboravite (saka moze biti i postupak pred sudom, izjava novinama ako se radi o poznatoj osobi itd, ne treba biti bukvalista, ali i suzavac i motka pomazu ponekad).

ni marinci ne pomazu protiv vajnstina?

pre 6 godina

Pa sto se nije obratila onim americkim vojnicima koje je obilazila na
Kosovu da je zastite, pa svi znamo da jedina svrha postojanja americke vojske zastita slabijih svuda po svetu.

Dr

pre 6 godina

Mnogima nije jasno da (lepše) žene doživljavaju ovo u svim profesijama, ako nisu "nečije", pa ih bednici ne smeju dirati. Ako nisu ničije, bednici se osile i napadaju, na načine koji su nezamislivi. Na fakultetima, na poslovima, svuda. Kod mene na fakultetu je bio (ugledni, porodični) profesor, koji je napadao studentkinje. Još uvek to radi, iako je bio suspendovan - ima čovek dobre veze. To nije kao neka ga odbije a on lepo pita, nego je maltletiranje na najperfidnije načine.
Tu nije do seksa, kako mnogi misle, nego do demonstriranja moći nad slabijim. Neka kažu i posle 15-20 godina, da se to već jednom obelodani, da svaki nasilnik zna da ne sme da se iživljava.

realista

pre 6 godina

Pre 15 godina Selma, pre 15 godina...to se odmah prijavljuje
(pejafan)

A kome i s kojim svedocima? Da, i s kojim parama? Svet je malo kompleksniji (nazovimo to tako) nego sto izgleda na prvi pogled.

Muskarac, ali se stidim sto sam istog roda kao neki

pre 6 godina

Kad procita covek komentare shvati da srbende nista bolje nisu od ovog Weinstina.
Brateeee "pa sto ga nisi prijavila odmah..." rece neko i osta ziv. Sram te bre bilo.

Treba bezati sa ovog varvarskog balkana sto pre

mina

pre 6 godina

uzas a takvih je svuda i koliko hoces. ucenjuju te, zlostavljaju i tade sta im se prohte. muka mi je od tih " nije morala to da radi sto se ne bavi drugim poslom". pa hajde svi se sad zamislite da se vama to desava..svi ali zaista se zamislite!!! sta sve zene tre pa to je neverovatno.

naselje

pre 6 godina

@ pejafan
sta se odmah prijavljuje? da je neko imao nepristojne predloge? pa to nije krivicno delo.
za razliku od vecine ostalih ucesnica ove afere, salma nije podlegla nagovaranjima niti je bila (navodno) silovana. ali to ne znaci da joj nije bilo odvratno. ima zena svako pravo da se izjada i niko ne treba zbog toga da joj zameri

Markinjos

pre 6 godina

Mene više interesuje kako to da Dženifer Lorens jedina brani Vajnstina i tvrdi kako je on bogzna kakav gospodin i kavaljer, a baš ona je pobrala sve i jednu glavnu žensku ulogu u njegovim filmovima :D Inače pre nekog meseca je raskinula sa izvesnim režiserom, starijim od nje 40 godina...

Sanja

pre 6 godina

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.

M

pre 6 godina

@dragan
zato sto je plesanje u kupacem kostimu pred kamerom i brdom ljudi na setu, nesto potpuno drugacije od toga da gola stoji pred kamerom i brdom ljudi na setu. Ako ti to nije jasno, onda nemam sta drugo da ti kazem.

Marko

pre 6 godina

Koliko se žena do sada javilo da ih je ovaj zlostavljao, meni deluje da je on svake noći kucao drugoj na vrata i samo se time bavio. Kako je stizao da misli o bilo čemu drugom?

Aleksandar

pre 6 godina

@Bojan
Ja sam digao ruke. Ispravljao sam ih godinama, posle cega bi oni, uglavnom, korigovali ovakve, a narocito gramaticke greske. U pocetku sam mislio da su greske slucajne, ali vremenom sam shvatio da je problem dublje i sire prirode.

Dragan Socanin

pre 6 godina

Kako nije dobila nervni slom u snimanju scene sa pitonom oko vrata u filmu "Od sumraka do svitanja"? Svaka pristaje na sve da uspe a onda kada uspe svaka je zrtva nekog svog monstruma koji je opmogucio karijeru i udaju za milionera koji ce na vencanju dati milione samo za cvece (proverljivo)! Posle treba napisati deeebelu knjigu o postenju da se to opravda mladozenji, tako nastaju knjige o monstrumima holivuda...

Dragan Socanin

pre 6 godina

Kako nije dobila nervni slom u snimanju scene sa pitonom oko vrata u filmu "Od sumraka do svitanja"? Svaka pristaje na sve da uspe a onda kada uspe svaka je zrtva nekog svog monstruma koji je opmogucio karijeru i udaju za milionera koji ce na vencanju dati milione samo za cvece (proverljivo)! Posle treba napisati deeebelu knjigu o postenju da se to opravda mladozenji, tako nastaju knjige o monstrumima holivuda...

Marko

pre 6 godina

Koliko se žena do sada javilo da ih je ovaj zlostavljao, meni deluje da je on svake noći kucao drugoj na vrata i samo se time bavio. Kako je stizao da misli o bilo čemu drugom?

Sanja

pre 6 godina

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.

Dr

pre 6 godina

Mnogima nije jasno da (lepše) žene doživljavaju ovo u svim profesijama, ako nisu "nečije", pa ih bednici ne smeju dirati. Ako nisu ničije, bednici se osile i napadaju, na načine koji su nezamislivi. Na fakultetima, na poslovima, svuda. Kod mene na fakultetu je bio (ugledni, porodični) profesor, koji je napadao studentkinje. Još uvek to radi, iako je bio suspendovan - ima čovek dobre veze. To nije kao neka ga odbije a on lepo pita, nego je maltletiranje na najperfidnije načine.
Tu nije do seksa, kako mnogi misle, nego do demonstriranja moći nad slabijim. Neka kažu i posle 15-20 godina, da se to već jednom obelodani, da svaki nasilnik zna da ne sme da se iživljava.

Muskarac, ali se stidim sto sam istog roda kao neki

pre 6 godina

Kad procita covek komentare shvati da srbende nista bolje nisu od ovog Weinstina.
Brateeee "pa sto ga nisi prijavila odmah..." rece neko i osta ziv. Sram te bre bilo.

Treba bezati sa ovog varvarskog balkana sto pre

realista

pre 6 godina

Pre 15 godina Selma, pre 15 godina...to se odmah prijavljuje
(pejafan)

A kome i s kojim svedocima? Da, i s kojim parama? Svet je malo kompleksniji (nazovimo to tako) nego sto izgleda na prvi pogled.

naselje

pre 6 godina

@ pejafan
sta se odmah prijavljuje? da je neko imao nepristojne predloge? pa to nije krivicno delo.
za razliku od vecine ostalih ucesnica ove afere, salma nije podlegla nagovaranjima niti je bila (navodno) silovana. ali to ne znaci da joj nije bilo odvratno. ima zena svako pravo da se izjada i niko ne treba zbog toga da joj zameri

mina

pre 6 godina

uzas a takvih je svuda i koliko hoces. ucenjuju te, zlostavljaju i tade sta im se prohte. muka mi je od tih " nije morala to da radi sto se ne bavi drugim poslom". pa hajde svi se sad zamislite da se vama to desava..svi ali zaista se zamislite!!! sta sve zene tre pa to je neverovatno.

M

pre 6 godina

@dragan
zato sto je plesanje u kupacem kostimu pred kamerom i brdom ljudi na setu, nesto potpuno drugacije od toga da gola stoji pred kamerom i brdom ljudi na setu. Ako ti to nije jasno, onda nemam sta drugo da ti kazem.

Markinjos

pre 6 godina

Mene više interesuje kako to da Dženifer Lorens jedina brani Vajnstina i tvrdi kako je on bogzna kakav gospodin i kavaljer, a baš ona je pobrala sve i jednu glavnu žensku ulogu u njegovim filmovima :D Inače pre nekog meseca je raskinula sa izvesnim režiserom, starijim od nje 40 godina...

Aleksandar

pre 6 godina

@Bojan
Ja sam digao ruke. Ispravljao sam ih godinama, posle cega bi oni, uglavnom, korigovali ovakve, a narocito gramaticke greske. U pocetku sam mislio da su greske slucajne, ali vremenom sam shvatio da je problem dublje i sire prirode.

Djenka

pre 6 godina

Ucite decu da stoje uspravno i da kazu "ne" kad god ne zele nesto da urade. Ucite ih da imaju i brane svoje misljenje i ucite ih da se dusa i telo ne prodaju za slavu i novac. Ucite ih da glasno i jasno kazu sta im je na dusi makar ih niko ne slusao. I ako sve ostalo omane ucite ih da zauzmu stav i "sakom u glavu" svaki put kad neko predje granicu. I uvek im cuvajte ledja. Sve zene koje se nisu javljalje ranije posle zlostavljanja vuku nesigurnost iz detinjstva. Pogotovo kod nas, na Balkanu, zene i devojke su i dalje gradjani drugog reda za mnoge, pa i za sebe same. Koliko puta sam samo cuo "neka pusti ga, vratice se kad se izludi" ili "istrpi, ipak ti je muz, otac tvoje dece". Isto vazi i za zene ali se to, zbog okoline u kojoj zivimo, desava daleko redje. Neko se nece sloziti ali od vaseg odobravanja nema leba. Sakom u glavu cim se predje granica, ne zaboravite (saka moze biti i postupak pred sudom, izjava novinama ako se radi o poznatoj osobi itd, ne treba biti bukvalista, ali i suzavac i motka pomazu ponekad).

Vlada

pre 6 godina

Evo, ovako. Meni su od samog starta mišljenja podeljena po ovom pitanju. Sa jedne strane imamo seksualnog manijaka koji je jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu. Njegovo ponašanje je za zatvor, pa da mu lepo tamo svakodnevno nude masaže crni sa 20cm i plus... Sa druge strane imamo veliki broj žena koje su zahvaljujući tom manijaku postale ono što su, koje su pristale na masaže, seks, itd... i koje su godinama ćutale. Neki kažu zbog straha. Da, zbog straha da ne budu više ono što su zahvaljujući njemu postale - poznate, bogate i moćne. Ne bih da žrtve proglasim dželatima, a tek ne bih da ovog dželata proglasim žrtvom, međutim, sve je ovo moglo da se reši još onda, da se svaka dama drznula da prijavi ovog manijaka. Sada, godinama i decenijama posle, njihov kredibilitet da pričaju o ovome jednostavno pada u vodu. Čast izuzetku kao što je Salma, jer nije pristala na ucene, nije bila žrtva, a opet se, da bi se solidarisala sa žrtvama, drznula da označi ovog idiota i rekla istinu. Da zaključim: stop manijacima, kastracija za iste, i žrtve da odmah, ko god da je u pitanju, prijave ovo psihičko i fizičko maltretiranje!

ni marinci ne pomazu protiv vajnstina?

pre 6 godina

Pa sto se nije obratila onim americkim vojnicima koje je obilazila na
Kosovu da je zastite, pa svi znamo da jedina svrha postojanja americke vojske zastita slabijih svuda po svetu.

M

pre 6 godina

@Vlada
Razumem ja donekle tvoje stanoviste. Samo me zanima po kojoj osnovi smatras da bi bilo ko pre 20 godina verovao nekoj nasumicnoj devojci za koju niko nikad nije cuo naspram najmocnijeg coveka u holivudu? Reci mi sada iskreno, sta mislis da li bi misljenje bilo ''boze koji manijak'' ili ''ko je ova klinka? a jeste bas nju, hoce da se obogati, hoce da postane slavna, sveti se sto je nije uzeo za ulogu'', itd, itd? Ako ti ista pomaze kod tvog podvojenog misljenja, mozes slobodno i sam naci, da je ga je vise zena prijavilo jos od 1990 godine i nikom nista. Cak i one koje su pristajale, da li zaista tvrdimo da je na devojci od 20 godina da se suprotstavlja najmocnijem coveku u LA-u? Da ne ulazimo u 3 bazicna mehanizma odbrane flight fight or freeze, jel su i one krive sto im telo na opasnost reaguje sa freeze pa nisu odreagovale kako zamisljamo? Pasivna panika je takodje u prici. i na kraju, cak i one koje su ''dobrovoljno'' pristale u zamenu za ulogu, iako nam moralno nije dopadljivo to sto su one uradile, to je i dalje zloupotreba polozaja Vajnstina i ucena sa njegove strane.

Uros

pre 6 godina

@Prolaznik Ime joj je Salma a ne Selma.

E nesrecni prolaznice, ovo je srpski sajt. To sto ti znas neku manjinsku verziju BHS-a, ne znaci da treba istices previse jer to nije tema ove vesti. Tema ove vesti su losi muskarci i zgrazavanje nad njihovim ponasanjem.

M

pre 6 godina

@sanja
Meni je taj argument ''kako ja ne poznajem nikoga kome se slicno desilo'' uvek najjeziviji. Kao neko ko je bio napadnut dobro sam naucila da pazim pred kim i sta pricam, jer mi dodatno propitivanje i maltretiranje nije potrebno. Policija mi je rekla da ne tracim vreme jer nemam svedoke a modrice nisu dovoljan dokaz, i da cu da''obelezim sebe''.

Razni ispadi, nepristojne ponude, odvratne opaske i pokusaji pipanja na poslu su bili skoro svakodnevna pojava, kada sam se pozalila kolegi koji je video da sam besna bilo mi je receno ''eh on tako sa svim mladjim koleginicama, nisi ti nista posebno.'', kao da je onda ok, ako nisam jedina. Roditeljima nikad nisam rekla kakve sam gluposti dozivljavala na poslu, jer mi je bilo krivo jer znam da ne mogu nista da urade. HR na poslu je ''zabelezio primedbu'', a za uzvrat je doticni odlucio da sam nesaradljiva, nadobudna i drcna. Ali se zato dobro secam onih nekoliko kolega koji su kad su mogli obavljali neke stvari umesto mene da ne bih morala da dolazim u kontakt sa tim likovima, ili kada su videli da me neko maltretira dolazili sa nekim izgovorom da sklone ludaka od mene, a da im nikad nisam nista trazila.

Slavica

pre 6 godina

@(Sanja, 13. decembar 2017 22:39) dozvoli mi da ponovim tvoj komentar jer je sve tako dobro receno (nazalost istinito)!

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.
(Sanja, 13. decembar 2017 22:39)

Slavuj

pre 6 godina

@Sanja, a ti si po svojim stavovima blize generalizaciji nego prici o pojedincu ili grupi istih ljudi. :) I ne samo to, bliza si feministickim izjavama, nego objektivnim. Kod tebe umisljaj postaje jedina istina. A umisljaj je da je svaka od njih koja se nadovezuje na optuzbe prethodnice bila zrtva. Holivud je darivatelj novca jedino ako si u centru paznje, makar i one u kojoj si lazna zrtva. Jedino se slazem da ih ima svugde. Samo si ti to iznela na pogresan nacin.

Dragan Socanin

pre 6 godina

Kako nije dobila nervni slom u snimanju scene sa pitonom oko vrata u filmu "Od sumraka do svitanja"? Svaka pristaje na sve da uspe a onda kada uspe svaka je zrtva nekog svog monstruma koji je opmogucio karijeru i udaju za milionera koji ce na vencanju dati milione samo za cvece (proverljivo)! Posle treba napisati deeebelu knjigu o postenju da se to opravda mladozenji, tako nastaju knjige o monstrumima holivuda...

Marko

pre 6 godina

Koliko se žena do sada javilo da ih je ovaj zlostavljao, meni deluje da je on svake noći kucao drugoj na vrata i samo se time bavio. Kako je stizao da misli o bilo čemu drugom?

ni marinci ne pomazu protiv vajnstina?

pre 6 godina

Pa sto se nije obratila onim americkim vojnicima koje je obilazila na
Kosovu da je zastite, pa svi znamo da jedina svrha postojanja americke vojske zastita slabijih svuda po svetu.

Muskarac, ali se stidim sto sam istog roda kao neki

pre 6 godina

Kad procita covek komentare shvati da srbende nista bolje nisu od ovog Weinstina.
Brateeee "pa sto ga nisi prijavila odmah..." rece neko i osta ziv. Sram te bre bilo.

Treba bezati sa ovog varvarskog balkana sto pre

Markinjos

pre 6 godina

Mene više interesuje kako to da Dženifer Lorens jedina brani Vajnstina i tvrdi kako je on bogzna kakav gospodin i kavaljer, a baš ona je pobrala sve i jednu glavnu žensku ulogu u njegovim filmovima :D Inače pre nekog meseca je raskinula sa izvesnim režiserom, starijim od nje 40 godina...

Sanja

pre 6 godina

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.

Slavuj

pre 6 godina

@Sanja, a ti si po svojim stavovima blize generalizaciji nego prici o pojedincu ili grupi istih ljudi. :) I ne samo to, bliza si feministickim izjavama, nego objektivnim. Kod tebe umisljaj postaje jedina istina. A umisljaj je da je svaka od njih koja se nadovezuje na optuzbe prethodnice bila zrtva. Holivud je darivatelj novca jedino ako si u centru paznje, makar i one u kojoj si lazna zrtva. Jedino se slazem da ih ima svugde. Samo si ti to iznela na pogresan nacin.

Uros

pre 6 godina

@Prolaznik Ime joj je Salma a ne Selma.

E nesrecni prolaznice, ovo je srpski sajt. To sto ti znas neku manjinsku verziju BHS-a, ne znaci da treba istices previse jer to nije tema ove vesti. Tema ove vesti su losi muskarci i zgrazavanje nad njihovim ponasanjem.

Vlada

pre 6 godina

Evo, ovako. Meni su od samog starta mišljenja podeljena po ovom pitanju. Sa jedne strane imamo seksualnog manijaka koji je jedan od najmoćnijih ljudi u Holivudu. Njegovo ponašanje je za zatvor, pa da mu lepo tamo svakodnevno nude masaže crni sa 20cm i plus... Sa druge strane imamo veliki broj žena koje su zahvaljujući tom manijaku postale ono što su, koje su pristale na masaže, seks, itd... i koje su godinama ćutale. Neki kažu zbog straha. Da, zbog straha da ne budu više ono što su zahvaljujući njemu postale - poznate, bogate i moćne. Ne bih da žrtve proglasim dželatima, a tek ne bih da ovog dželata proglasim žrtvom, međutim, sve je ovo moglo da se reši još onda, da se svaka dama drznula da prijavi ovog manijaka. Sada, godinama i decenijama posle, njihov kredibilitet da pričaju o ovome jednostavno pada u vodu. Čast izuzetku kao što je Salma, jer nije pristala na ucene, nije bila žrtva, a opet se, da bi se solidarisala sa žrtvama, drznula da označi ovog idiota i rekla istinu. Da zaključim: stop manijacima, kastracija za iste, i žrtve da odmah, ko god da je u pitanju, prijave ovo psihičko i fizičko maltretiranje!

realista

pre 6 godina

Pre 15 godina Selma, pre 15 godina...to se odmah prijavljuje
(pejafan)

A kome i s kojim svedocima? Da, i s kojim parama? Svet je malo kompleksniji (nazovimo to tako) nego sto izgleda na prvi pogled.

M

pre 6 godina

@dragan
zato sto je plesanje u kupacem kostimu pred kamerom i brdom ljudi na setu, nesto potpuno drugacije od toga da gola stoji pred kamerom i brdom ljudi na setu. Ako ti to nije jasno, onda nemam sta drugo da ti kazem.

naselje

pre 6 godina

@ pejafan
sta se odmah prijavljuje? da je neko imao nepristojne predloge? pa to nije krivicno delo.
za razliku od vecine ostalih ucesnica ove afere, salma nije podlegla nagovaranjima niti je bila (navodno) silovana. ali to ne znaci da joj nije bilo odvratno. ima zena svako pravo da se izjada i niko ne treba zbog toga da joj zameri

Dr

pre 6 godina

Mnogima nije jasno da (lepše) žene doživljavaju ovo u svim profesijama, ako nisu "nečije", pa ih bednici ne smeju dirati. Ako nisu ničije, bednici se osile i napadaju, na načine koji su nezamislivi. Na fakultetima, na poslovima, svuda. Kod mene na fakultetu je bio (ugledni, porodični) profesor, koji je napadao studentkinje. Još uvek to radi, iako je bio suspendovan - ima čovek dobre veze. To nije kao neka ga odbije a on lepo pita, nego je maltletiranje na najperfidnije načine.
Tu nije do seksa, kako mnogi misle, nego do demonstriranja moći nad slabijim. Neka kažu i posle 15-20 godina, da se to već jednom obelodani, da svaki nasilnik zna da ne sme da se iživljava.

mina

pre 6 godina

uzas a takvih je svuda i koliko hoces. ucenjuju te, zlostavljaju i tade sta im se prohte. muka mi je od tih " nije morala to da radi sto se ne bavi drugim poslom". pa hajde svi se sad zamislite da se vama to desava..svi ali zaista se zamislite!!! sta sve zene tre pa to je neverovatno.

Djenka

pre 6 godina

Ucite decu da stoje uspravno i da kazu "ne" kad god ne zele nesto da urade. Ucite ih da imaju i brane svoje misljenje i ucite ih da se dusa i telo ne prodaju za slavu i novac. Ucite ih da glasno i jasno kazu sta im je na dusi makar ih niko ne slusao. I ako sve ostalo omane ucite ih da zauzmu stav i "sakom u glavu" svaki put kad neko predje granicu. I uvek im cuvajte ledja. Sve zene koje se nisu javljalje ranije posle zlostavljanja vuku nesigurnost iz detinjstva. Pogotovo kod nas, na Balkanu, zene i devojke su i dalje gradjani drugog reda za mnoge, pa i za sebe same. Koliko puta sam samo cuo "neka pusti ga, vratice se kad se izludi" ili "istrpi, ipak ti je muz, otac tvoje dece". Isto vazi i za zene ali se to, zbog okoline u kojoj zivimo, desava daleko redje. Neko se nece sloziti ali od vaseg odobravanja nema leba. Sakom u glavu cim se predje granica, ne zaboravite (saka moze biti i postupak pred sudom, izjava novinama ako se radi o poznatoj osobi itd, ne treba biti bukvalista, ali i suzavac i motka pomazu ponekad).

Aleksandar

pre 6 godina

@Bojan
Ja sam digao ruke. Ispravljao sam ih godinama, posle cega bi oni, uglavnom, korigovali ovakve, a narocito gramaticke greske. U pocetku sam mislio da su greske slucajne, ali vremenom sam shvatio da je problem dublje i sire prirode.

M

pre 6 godina

@sanja
Meni je taj argument ''kako ja ne poznajem nikoga kome se slicno desilo'' uvek najjeziviji. Kao neko ko je bio napadnut dobro sam naucila da pazim pred kim i sta pricam, jer mi dodatno propitivanje i maltretiranje nije potrebno. Policija mi je rekla da ne tracim vreme jer nemam svedoke a modrice nisu dovoljan dokaz, i da cu da''obelezim sebe''.

Razni ispadi, nepristojne ponude, odvratne opaske i pokusaji pipanja na poslu su bili skoro svakodnevna pojava, kada sam se pozalila kolegi koji je video da sam besna bilo mi je receno ''eh on tako sa svim mladjim koleginicama, nisi ti nista posebno.'', kao da je onda ok, ako nisam jedina. Roditeljima nikad nisam rekla kakve sam gluposti dozivljavala na poslu, jer mi je bilo krivo jer znam da ne mogu nista da urade. HR na poslu je ''zabelezio primedbu'', a za uzvrat je doticni odlucio da sam nesaradljiva, nadobudna i drcna. Ali se zato dobro secam onih nekoliko kolega koji su kad su mogli obavljali neke stvari umesto mene da ne bih morala da dolazim u kontakt sa tim likovima, ili kada su videli da me neko maltretira dolazili sa nekim izgovorom da sklone ludaka od mene, a da im nikad nisam nista trazila.

M

pre 6 godina

@Vlada
Razumem ja donekle tvoje stanoviste. Samo me zanima po kojoj osnovi smatras da bi bilo ko pre 20 godina verovao nekoj nasumicnoj devojci za koju niko nikad nije cuo naspram najmocnijeg coveka u holivudu? Reci mi sada iskreno, sta mislis da li bi misljenje bilo ''boze koji manijak'' ili ''ko je ova klinka? a jeste bas nju, hoce da se obogati, hoce da postane slavna, sveti se sto je nije uzeo za ulogu'', itd, itd? Ako ti ista pomaze kod tvog podvojenog misljenja, mozes slobodno i sam naci, da je ga je vise zena prijavilo jos od 1990 godine i nikom nista. Cak i one koje su pristajale, da li zaista tvrdimo da je na devojci od 20 godina da se suprotstavlja najmocnijem coveku u LA-u? Da ne ulazimo u 3 bazicna mehanizma odbrane flight fight or freeze, jel su i one krive sto im telo na opasnost reaguje sa freeze pa nisu odreagovale kako zamisljamo? Pasivna panika je takodje u prici. i na kraju, cak i one koje su ''dobrovoljno'' pristale u zamenu za ulogu, iako nam moralno nije dopadljivo to sto su one uradile, to je i dalje zloupotreba polozaja Vajnstina i ucena sa njegove strane.

Slavica

pre 6 godina

@(Sanja, 13. decembar 2017 22:39) dozvoli mi da ponovim tvoj komentar jer je sve tako dobro receno (nazalost istinito)!

Nasilnika ovog tipa ima svuda. U svim profesijama. Vajnstinu se paznja posvecuje zato sto je holivudski producent. Manje su interesantni oni brojniji, "obicni" direktori, profesori, doktori, taksisti, cinovnci... u politicare uglavnom ne sme da se dirne.

Dosadno je citati vecinu mizoginih komentara, ali ujedno oni i potvrdjuju tuzino stanje stvari u nasem drustvu. Pitate (a u stvari napadate) zene, zasto nisu odmah reagovale, a ujedno takvim stavom dajete sami sebi odgovor. Zbog vas. Eto zasto.

A vas ima svuda, u svim profesijama. Nazalost i tamo gde ne bi semlo da vas bude, na odgovornim mestima.

I nista nece vredeti sto cu samo da vas podsetim da neke od zrtava JESU reagovale onako kako vi smatrate da je jedino prihvatljivo. Zasto onda za to vi niste culi? Zato sto su srele nekog od vas u policiji, medijima, tuzilastvima... nekog ko ih je obeshrabrio, zastrasio ili jednostavno suocio sa stvarnoscu - a to je da vas ima svuda i da cete uvek naci nesto zbog cega su one krive a ne napadac.

Da li vredi da se zapitate kako biste reagovali da se vi ili vasi bliznji nadjete na udaru ovakvih predatora? Ne znam. Mozda verujete da se ovako nesto desava uvek nekom drugom. U svakom slucaju i da se desilo nekom vama dragom male su sanse da bi vam se poverio, vi ste ipak po stavovima blizi napadacu nego zrtvi.
(Sanja, 13. decembar 2017 22:39)