- Komentari -
 1. Ako se ne varam prvi na udaru će biti Beograd.
   (Leo, 30. novembar 2017 22:18)

  # Link komentara

 2. Nekoliko vulkanskih erupcija unistilo je Atlantidu pre oko 20 000god. Preziveli su se nastanili na podrucju Egipta. Predaje mnogih naroda opisuju Veliki potop i sve se slazu da je zemlju unistio jedan Bog. Neki su ga zvali Enlil, drugi Zeus, Hadad, Iskur, Teshub. Iako mu je pripisana planeta Jupiter, ostaje nejasno zasto se vecina naroda bojala Venere-nosioca svetlosti.
  U kontroverznoj knjizi "Svetovi u sudaru", Immanuela Velikovskog, pisac "optuzuje" Veneru za napad na Mars i Zemlju. On tvrdi da je Venera nekada ne davno u proslosti bila kometa u suncevom sistemu, koja je priblizivsi se Zemlji aktivirala mnoge vulkane i izazvala kataklizmu, posle cega je nastupilo ledeno doba.
  Iako je njegove tvrdnje nauka osporila i ismejala, ostaje pitanje zasto su mnoge kulture Veneru predstavile kao lava, zmaja, i zasto je ulivala toliko strahopostovanje? Venera je iskocila iz glave Zeusa koji je poistovecen, osim sa Jupiterom i sa sazvezdjem Labud.
  Rec Volcan ima znacenje gospodar vatre, sunca. U Egiptu, verovalo se da se Sunce rodilo na bregu-piramidi Benben za koju je vezana i ptica feniks, a piramida ima znacenje vatra u sredistu.
  Ta ptica predstavljana je kao caplja, ibis, a negde kao labud. Neki istrazivaci tvrde kako tri piramide u Gizi predstavljaju konstelaciju labud na nebu.
  Takodje, postoji jedna istorijska zanimljivost vezana za stare civilizacije; mnoge su podizane u blizini vulkanskih planina i te planine smatrane su svetim.
  (nun, 30. novembar 2017 22:01)

  # Link komentara

 3. Katastrofe su ustvari procesi koji dovode do odredjenih promena... dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.
   (Ivan V, 30. novembar 2017 14:27)

  # Link komentara

 4. ako bi explodirao Jeloustone to bi bila katastrofa ravna udaru asteroida precnika 10km...supererupcija bi imala snagu kao svo svetsko nuklearno oruzje aktivirano u jednom mestu,pepeo bi bio u atmosferi 5g oko cele planete,fotosinteze ne bi bilo,nuklearna zima bi trajala vise od 5g...biljni i zivotinjski svet bi brzo nestao,a za njima i ljudi koji bi umirali od gladi i zaraznih bolesti,pojavio bi se kanibalizam nevidjenih razmera,procenjuje se da vise od pola svetske populacije ne bi prezivelo ovu katastrofu,znaci oko 4 milijarde mrtvih!
  (dd, 30. novembar 2017 14:17)

  # Link komentara

 5. dobro,to znamo odavno,nego,sto ima novo?
  (zivela nauka, 30. novembar 2017 12:34)

  # Link komentara

 6. Dosadni naucnici-katastroficari,sve mora da se desi jos dok su oni za katedrama!E pa nece biti nista,a vi cete svi poumirati u krevetima po domovima za stare,negovani i pazeni do kraja!
   (Superhik, 30. novembar 2017 12:29)

  # Link komentara

 7. Ako se Amerika smatra čovečanstvom, e onda u redu... neka nestane
   (Nikola, 30. novembar 2017 11:52)

  # Link komentara

 8. dakle dzaba mi ogranicavamo emisiju CO2 kad neki vulkan pucne i pokvari sve?!
  (aus, 30. novembar 2017 11:38)

  # Link komentara

 9. samo srbi mogu spasiti ovu ravnu ploču, da se prisete vremena kad su kao bogovi sleteli na nju...
  (pre početka vremena, 30. novembar 2017 10:43)

  # Link komentara