Četvrtak, 23.11.2017.

11:20

Izjave Vladimira Putina koje teraju "protivnike" da se zamisle

Izvor: B92

Izjave Vladimira Putina koje teraju "protivnike" da se zamisle IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Zeleni zmaj

pre 6 godina

Njegova Rusija ima BNP manji od Italije, otprilike je na nivou Španije. Mislite o tome, obožavaoci.
(Pelcer, 23. novembar 2017 17:30)

Pre 5 godina su bili na nivou Holandije. Sada Španije. Tiha voda breg roni. Imaju naftu, gas, dijamante, najveću teritoriju na svetu, relativno mnogo stanovnika. Da dignu zid oko Rusije od 10 metara, opet bi živeli super.

Ljiljana

pre 6 godina

Covek koji je samouveren, hrabar... Car. Protivnici mogu da mu samo zavide I prete al da ostvare pretnje... E to je veliko?????? Ziv i zdrav sto godina.

MTK

pre 6 godina

A na zapadu se samo prica o sankcijama, ratovima, prijetnjama, diktatorima, pedofiliji, silovanjima... Zapad se pretvorio u Orvelizam iziuzev par drzava svega, skandinavskih prije svega.

Joc@

pre 6 godina

@Borky
Ajmo prvo za Grcku, njihov BDP je i dalje blizu 200 milijardi, uporedi to sa nasim, koji je manji od 40 milijardi. A slicni smo po broju stanovnika. Ta Grcka, sa 10 miliona stanovnika ima BDP nekih 6 puta manji od ogromne Rusije koja ima 150 miliona stanovnika. A plate u Grckoj su za one u Rusiji samo pusti san.
Sto se duga tice, najmocnije ekonomije imaju i veliki dug i apsolutno im taj dug ne smeta da se razvijaju. SAD mogu sebi da priuste ogroman dug kada imaju BDP od 18 000 milijardi. Ekonomija im je veca nego kineska ruska i japanska zajedno!
Nije poenta ekonomije nemati dug. Cinjenica je da ogromna Rusija ima ekonomiju koja je na nivou jedne Spanije koja ima neuporedivo manje stanovnika i neuporedivo manju teritoriju (prirodne resurse) od Rusije. A tek plate. Ta mocna Putinova Rusija ima prosecnu platu 474 eura, sto je manje od prosecnih plata u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Ceskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Grckoj, Poljskoj... o onim najrazvijenijim drzavama da ne pricam. Dakle, Rusija je u svakom ekonomskom smislu jedna siromasna drzava. Sa 150 miliona stanovnika i ogromnom teritorijom oni imaju manju ekonomiju od Italije, Britanije, Nemacke. I to ne samo manju, nego sa Nemcima, Francuzima i Britancima nisu cak ni u istoj kategoriji. A o prosecnoj plati da ne pricamo.

brummm...

pre 6 godina

@Bojan Živković
Rusija ne može da bude super sila sama, potreban joj je regionalni igrač sa istim potencijalom za partnera(kao Nemačka na primer). Rusija nema potrebnu stabilnost (ovo ne znači da je kilava, neuspešna, ili slaba država). Rusija nema reke kao što ima SAD, niti georafski položaj, previše sever. Ruske reke su zamrznute i do 6 meseci u godini, teku u pogrešnom smeru. Nema bogate zemlje bez valjanih plovnih puteva. Sever evrope i SAD su bogati ne zbog pameti, demokratije, ali pre svega SAD, nego upravo zbog reka, nikakvi zakoni, poredak, izbori, vlast, uredjenje ne mogu da kompenzuju ono što manjka kada reka i puteva nema. Ali što se Rusije tiče ima jedna kvaka, klimatske promene joj idu na ruku i ovih nestabilnosti biće sve manje i manje, dok na zapadu počinju i poplave i suše i podizanje mora (Holandiji neće biti lako, morala je zemlju od mora da otme-da je išla na drugu stranu pobili bih, ili Francuzi, ili Nemci) uz moguću premenu vodotokova. Klimastke promene rade za Ruse (i Kanadjane).

Laloš

pre 6 godina

Mislim da su njegove namere da živi i pusti druge da žive, da napravi kontra teg NATO-u. Da li on i Rusija to mogu? Ne verujem, NATO je mnogo jači ako pokušava da im parira može samo da dovede Rusiju u stanje iz '90-tih. Mnogo loših pasa uhvate i najbržu i najpametniju lisicu.

lažofob

pre 6 godina

@kako da ne (https://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=1328528#k25307911)

Pošteniji su oni koji otvoreno mrze Rusiju, nego takvi kao ti koji su navodno objektivni i upoznati sa situacijom a u stvari samo šire laži. Ne verujem da je bilo šta istina od toga što si napisao, ali su ove dve laži najočiglednije:
1. Čista je laž da su manjine u Rusiji osudjene na loše poslove i životne uslove. To je istina za Ameriku i crnce, i za Francusku i Arape, ali za Rusiju nikako nije, što može da potvrdi svako ko je bio tamo i video kako narod u Rusiji živi. Da im je loše, ne bi valjda onoliki Azijati živeli širom Rusije.
2. Čista je laž da Rusija brani samo one koji se graniče sa njom. To je sramota i napisati. Pa pobogu, da li si čuo za Siriju?
Imam i jedno pitanje: šta je poenta ovako providnih i besmislenih laži? Iz kog razloga si rešio da napišeš takav komentar koji je prepun lako uočljivih neistina?

Ivan ZG

pre 6 godina

Svašta je Putin shvatio taj prepredeni lisac. Izjave su na prvi pogled sasvim jasne, a onda kada promislite vidite da se razlikuju od njegovog djelovanja kao dan i noć.
SAD svjetska sila i neka se ne mješa u unutrašnje stvari Rusije.
Istovremeno se Rusija miješa u unutrašnje stvari Srbije, BiH, drugih zemalja EU, Ukrajine, Turske, Gruzije...
Putin primjenjuje silu na okolne zemlje i samo silom ih drži da se ne okrenu zapadu. Tu Rusija nije promjenila svoju politiku ni za 1% u odnosu na Staljina. Ta ista Rusija je potpisala ugovor zajedno sa SAD-om, Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom kojim garantira nepovredivost granica Ukrajine u zamjenu za uništavanje njihovog nuklearnog oružja. Čim joj se ukazala prilika ugovor je prekršila. I licemjerno navodi Kosovo kao uzrok okupacije Krima. Kao da to ne bi napravio sa i bez Kosova. Pravi licemjer.
Jednu stvar nije naučio iz povjesti. Svaka sila ima rok trajanja. Da su Turci samo silom držali teritorije velika država bi im trajala 50, a ne 500 godina. Suptilnost kod Rusa je na razini mamuta. A to ih vodi u propast.
Taj isti Putin bi dobre odnose sa EU i okupaciju Ukrajine. Pa to i mala djeca znaju da ne ide koliko god se on pravio blesav. Nismo mi toliko blesavi da mislimo da je on toliko blesav. Progutao je udicu i sada bi najrađe ispljunuo, ali ne može.
I zadnje. Njemu je dobro. Ni ruskim carevima nije bilo tako dobro, a kako je prosječnom Rusu - nije ni bitno.

neuropravo pre neuroprava u medjunarodnim odnosima (na ono ljudsko su se svi ....)

pre 6 godina

Nedostaje izjava o rastu ruskog modernog čoveka. Rusiaj ima problema sa legitimizacijom sreće i mira kod sebe same, kao da će time samu sebe da kazni, a koju zapad večito svojata i ludački brani. E taj legitimitet se ne može steći i odbraniti pravdom, pravednošću, suverenitetom. Ako nisi sretan nisi legitimno biće, e to je ono što se kuva i što može da presudi u ovom sukobu i da na pravdi boga izgubiš, jer postoje i drugi načini da se u čoveku izazove jad osim oružja.

momir

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi komentatori prekrajaju istoriju samo da bi efektno botovali u korist Putina. To je glavni problem Srba, bave se strukama za koje nisu kvalifikovani, školovani i vode se čaršijskim pričama. Kad bi makar čitali više literaturu a ne propagandne pamflete, uključili logiku u tom procesu, shvatili bi ciljeve politike velikih sila na Balkanu. Samim tim, većina ovih komentara bi bila podvrgnuta ruglu i podsmehu.

Frage

pre 6 godina

Pitanje za ove mrzitelje Putina: Zasto toliko losih tekstova o njemu na zapadu ako je on los politicar.Jer,imamo svakodnevne teorije koje blago re
ceno s mozgom nemaju veze,ali pisu li pisu!"Brinu" li to za Rusiju?
Jer ako je los pusti ga nek unisti svoju drzavu,jer im je to i cilj! Ne,ne,
on radi sve ispravno za RU i to ih boli,jer su sve jaci i jaci.

Pedja

pre 6 godina

Obratite pažnju, Vladimir tumači stvari i priča samo ono što je u njegovom ličnom interesu. Samo da bi on nastavio da kradovlada. Može demokratija, ali ne još, u prevodu, da se ja nakradem dovoljno, pa onda sve može. A Sorabi, kao i obično, vole laži i prevare.

Prvo skoci

pre 6 godina

Ovo je samo jedna faza u stvaranju moderne Rusije. Ona je takva, kakva je, sa svim svojim manama, ali neophodna na da bi Rusija uopste dobila sansu da prezivi i udje u novu fazu razvoja. Ako se tempo nastavi, za 50god ce to biti jedno od najboljih mesta za zivot.

Cvetozar

pre 6 godina

Vidi ovako: na svetu ima šest milijardi ljudi van Rusije, i ni jedan, ali baš ni jedan nema neko dobro mišljenje o Putinu. I onda ... pojave se obozavatelji iz ... Srbije! Jedini obozavatelji Putina na svetu, njih nekoliko desetina hiljada Srba, i misle da oni bolje znaju od ostalih šest milijardi. Neprocenjivo!

bla

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Robot, 23. novembar 2017 13:50)

mr bot laze samo tako. tacno ga je pitao da li bi Rusija izgubila nuklearni rat. na sta je on odgovorio da ne bi. onda ga je pitao da li bi dobila na sta je on odgovorio da u takvom ratu ne bi bilo pobednika.

medvedev

pre 6 godina

nama je lako razumeti Putina jer delimo njegovo mišljenje. Razlika je što predsednik Rusije, največe vojne sile, to može da kaže na glas a naši zvaničnici omalene Srbije moraju da šapuću. Imamo silu argumenta (pravdu) sprav argumenta sile (snage). Istorija uči da je interes velikih ispred pravde slabih. Srećom ravnoteža postoji pošto SAD više nije jedina sila.

Borky

pre 6 godina

Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.
(Joc@, 23. novembar 2017 13:40)

Super.Ajd sad nam fino daj i vanjski dug ovih drzava i Rusije. Druze nije isto vjestacko odrzavanje plata ili BDP i realno.Uostalom pogledaj kolike su bile plate u Grckoj i kakav je bio njihov BDP.

freddie

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.
(Dragan, 23. novembar 2017 12:19)

vidim ja nista ti nisi shvatio. kaze putin da je AMERIKA velesila...

e

pre 6 godina

Ne podcenjujući nikad nikoga g. Putin je rekao sve pa ako države vode svoju brigu treba dozvoliti i drugima to isto. Izreka živi i daj drugima da žive je univerzalno važeća uvek. Bilo bi ubitačno grozno kada bi Rusi od nas tražili da nesarađjujemo sa Amrikancima, jer??? ima mnooogo razloga za to ali i mnooogo razloga za saradnju. Dakle da svoju zemlju uređujemo po svojim principima, pa ako to i nije dobro samo sebi ćemo naškoditi. Mi ne navijamo niti priželjkujemo da na pr. Kalifornija zatraži odvajanje od USA niti bilo koja država. Mi od Amera trsžimo da nam vrate ono što su nama oteli. Dali će to nama biti dobro ili ne to nebi trebslo da se njih tiče.Eto to bi bila pravedna saradnja da niko nikome ne soli pamet i da svako slobodno da živi svoj život.

Milan

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas 
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski
(Otreznitese, 23. novembar 2017 13:29)

Upravo suprotno, nasi interesi u medjunarodnoj politici se poklapaju sa ruskim,dok se interesi Amera i Zapada poklapaju sa interesima Albanaca, Hrvata i ostalih.

Stevan

pre 6 godina

Bio sa u Moskvi I Krasnodaru koji je veliki grad na jugu Rusije,mogu samo da kažem da je ovo što radi Putin fascinantno za Rusiju,ruski narod I sve građane koji žive u ovoj velikoj zemlji.Moja kćerka I zet već 5 godina žive u Moskvi I ne misle da se vraćaju ovde da žive.Tamo je život u svakom pogledu,to treba videti.

Protoss

pre 6 godina

Veliki covek, za Rusiju i ruse, izuzetno mudar i bistar, kao i vecina ostalih u njegovoj vladi.Sva sreca sto danas svi mogu videti kako se Rusija ubrzo razvija, ulozeno je mnogo novca u razlicite sektore drustva.Rusija 90 tih i sada je ogromna razlika.Inovacije, privreda, it sektor, obrazovanje, medicina... o vojsci da ne govorimo...Mislim da je dansanja Rusija u mnogim segmentima jaca od SSSR a..SSSR je imao ideologiju, komunizam, neverovatnu mocnu vojsku, ali dosta problema...Danasnja moderna Rusija je nesto sasvim drugo.Postoje problemi, ko ih nema, ali kapital i razvijanje mnogih oblasti u drustvu govore o moci Rusije.Svako na internetu moze sam da se uveri u to, ne mora slusati izlizane natofilske i liberalne price...

barba

pre 6 godina

Meni nije jasno, sta u njegovim recima nije jasno. Vrlo promisljene i tacne izjave. Malo njih, od svetskih lidera, moze da mu parira, a vecina mu nije ni do kolena.

Камичак

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

Хахаха. Добра ти је фора. Видим, и ти волиш да читаш Путинове мисли. Ми "примитивни" русофили ћемо записати ове мисли хемијском оловком (нема више плајваза да се купи) у књижицу. А теби, пошто припадаш напредном делу Срба, саветујем да урадиш Select овог текста, па кликнеш на MS Word, па на New и тамо урадиш Paste. А онда на крају Save as : Citati_svakog_dana.docx

aktuelno

pre 6 godina

Pre neki dan je b92 prenela izjavu Putina da 'strahuje da zapad pravi virus koji ce da razazna razlicite DNK kodove', pa se sada na zapadu strahuje da Putin vec poseduje to 'oruzje'. Radi se o nano-tehnologiji kojom se stvara virus koji moze recimo da 'zarazi' recimo samo holandjane.

darkness...

pre 6 godina

Sta je rekao,sta Rusija radi na Balkanu? Pa Tito je 1948. ostavio Rusiju van granica tadasnje Jugoslavije....Sta ce oni opet tu, posle 69 godina? Sire ideju mira na ovim prostorima?!?
Aha, kako da ne....

hadžija

pre 6 godina

Populistički, pragmatični, autoritativni, lukavi taktičar – godinama nakon što je ušao u vrh ruske politike...
mislite nakon što je doveden na čelo rusije? jer je pod jeljcinom počelo da nestaje nuklearno oružje? čini mi se da se ni dan danas ne zna di su završili nuklearni koferi(par komada)

Tera

pre 6 godina

Dokle više vesti o Rusiji l?

interesuje me šta se dešava u kanadi u americi u švedskoj i norveškoj u australiji u novom zelandu... i ostalim civilizovanim i demokratskim državama.

Dosta više o toj Aziji.

Mr. Robot

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...

Otreznitese

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski

Helios

pre 6 godina

@CATAPA
Da nisi rusofob i NATOfil znao bi - koliko si mentalno na nivou rusofila!
U Ruskoj je tradiciji da imaju do cara skup najboljih savetnika. To su napustili u boljševičkog revoluciji a tek je Staljin tamanio i tamanio sve sa mozgom... zato umalo II svetski rat nisu izgubili, a platili su to enormnim nepotrebni žrtvama i patnjama. Ali još tada, u najkriznijim trenucima, u zadnji čas pre katastrofe sam Staljin je podigao u generalštab poljaka Rokosovskog koji je preokrenuo ceo Istočni Front (ne Žukov i druge pijane boljševičke budale). Pa je isto tako spasen Sergej Koroljev - genije, kojem je data sva vlast da sam vodi svu vojnu i svemirsku tehniku - i samo tako je boljševičko paorska SSSR ipak parirala ceo XX vek (uz totalno zlu ali fanatičnu obaveštajnu službu). I od tada je CK davao privilegije Akademicima i plus imao i svoju privatnu Akademiju Nauka - odabrani matematičari, svi umovi kibernetike i njene primene od psihologije do ekonomije. Ko ovo ne zna ne shvata funkcionisanje Rusije.
To je nasledio i front-man Putin, otuda i ove istinite ali i umivene politički korektne izjave. A izjave su samo plašt za akcije, pre svega džudo-odbranu od napada kojem su izloženi non-stop. Od skoro punog raspada dovde daleko su stigli - upravo zahvaljujući centralizovanoj vlasti koja sprovodi ideje ovih par desetina dvorskih savetnika. Koji su svi do jednog patriJote, šta ćeš.
Naivni napadi zapadnih medija i političara na njih, koji su otprilke na tvom nivou, samo im koriste.

kraja

pre 6 godina

"Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice."

...vidim, bole te ove izjave, cim nemas nesto pametnije da kazes...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

(CATAPA)

??? Ne zapisuju to Rusofili nego Westerijanci. To je za njih bolno ali poučno, kao sve, u većini slučaja veliko i lepo, što dolazi iz Rosije.

gradinar

pre 6 godina

Све што је навео је истина. И одавно је јасно сваком ко мисли својом главом.
Е, то је оно што ужасно нервира све оне који би хтели преко Натоа да буду неприкосновене газде целог света. А немају аргументе за частан одговор. И ужасно их нервира што више не могу тако лако да допру до ресурса у Сибиру. Јер њима је само профит битан.

goran

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

rusofili nisu komunjare, ali zato kultur-marksisti jesu...zato, uzmi taj plajvaz i piši, da te sorošev komesar iz Open sosajeti ne kazni...

Joc@

pre 6 godina

@Milenko
Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.

Bojan Živković

pre 6 godina

Rusija može da bude supersila jer ima bukvalno sve preduslove. Ogromna teritorija, prirodna bogatstva, relativno velika populacija (mada jako mala gledajući površinu države), velika tradicija u nauci, sportu, kulturi, dobar obrazovni sistem ... Neshvatljivo je da neko ko sve to ima bude toliko zavisan od nafte, gasa i drugih sirovina a da nema bukvalno nijedan proizvod široke potrošnje iole ozbiljnije kompleksnosti. Svaka čast za vojnu industriju kao i svemirsku tehnologiju međutim to nije dovoljno.

demokratija

pre 6 godina

Merkelova je provela isti broj godina na funkciji kancelarke,kao i Putin na mestu predsednika.Putin je 4 godine bio premijer i,za razliku od nekih drugih poznatih slučajeva,nije se mešao u posao Medvedevu,koji je bio predsednik,a to je najvažnija politička funkcija u zemlji.Zašto onda Merkelova nije autokrata i diktator,kako na zapadu pojedini mediji tretiraju Putina?Uz to Merkelova gospodari celom EU i zemljama kandidatima.

koja

pre 6 godina

mogu samo da ga mrze, uporedite njegove izjave i izjave zapadnih i americkih politicara koji pominju samo sankcije, kazna,........... budimo realni!!!

артиљерац

pre 6 godina

@ dragan milosevic Ја бих то овако рекао.Он је једини ДРЖАВНИК у
данашњем свету.Има неколико политичара и маса извођача политичких
радова.Да парафразирам пок.Зорана Радмиловића.

kako da ne

pre 6 godina

Nisam ni rusofil niti ‘evropejac’ niti bilo sta tako. Da je ovaj covek mozak, nije tesko shvatiti. Barem sto se tice najvise spoljne politike jer je tu mnogo podigao Rusiju. Sto se tice same zemlje, stanje se jeste popravilo, ali daleko od toga da je nesto dobro. I dalje su mito i korupcija ogroman problem, jos gore je kod njih nego npr u Srbiji. Ako imas para mozes sve, ako nemas sitan si. Ista situacija kao u Srbiji. Pa pogledajte samo gde su otisli Milosevici, Karici. Deca ruskih bogatasa studiraju i zive po Svajcarskoj, Britaniji, Americi, dok deca nebogatasa tesko i zavrsavaju skole. To vam je cinjenica prosta, da li su rusofil il bilo sta to je istina. Surova istina. Pitajte srpske kamiondzije kada idu za Rusiju kako rese policajce u Rusiji, sa 10 eura. Dodji u Nemacku, Svajcarsku, FR pokusaj policajcu da das mito, zavrsices u zatvoru. To je samo jedan primer. Drugo, oni ‘manji’ narodi u Rusiji su osudjeni na lose poslove, lose zivote i to ce vam reci svako ko je bio u Rusiji. Toga na zapadu isto nema jer svako ima sansu. Sto se Srbije tice i da stvarno gleda svoj interes, vec bi trebali uci u nato jer smo okruzeni takvim zemljama. Da nismo, pa da vagamo, ovako nikako je smemo cekati jer rus te nece braniti kada si 2000km od njega. Da se granicis sa njime, da, ovako ne. Samo te koristi. Putin je mag, ali za posebne stvari. U mnogim je Rusija 50 godina iza nekih zapadnih zemalja. Poz

deks

pre 6 godina

O Srbiji
Ona nam je jedino uporište u Evropi,sve ostale zemlje su se okrenule Briselu.
(Tomy, 23. novembar 2017 11:46)
Zaboravio si da pomenes Republiku Srpsku.

inside

pre 6 godina

@CATAPA
Kakav li ti problem imaš.
Evo nudim ti moj stan u Moskvi besplatno,provedi mesec dana pa nakon toga reci šta zaista misliš o Rusiji ovako ispadas samo smešan.

Dragan

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.

EU Citizen

pre 6 godina

Predstavnik oligarhije milijardera koji svoj novac, za razliku od američkih nisu stekli primarno na slobodnom tržištu zadovoljavanjem želja ljudi i poboljšavanjem njihovog života (mada, naravno, i tamo ima paradržavnih crony-lopova koji se bogate u dilu sa socijalističko-birokratskom državom preko leđa poreskih obveznika, ali oni su ipak manjina i ne kontrolišu samu tu državu direktno, samo imaju izvestan uticaj), već otimanjem prirodnih resursa jedne zaostale zemlje i monopolizacijom tržišta kroz teror državnog aparata On lično poseduje preko sto milijardi dolara, što i nije čudo, kada su spoljni auditori procenili da je samo na olimpijadi u Sočiju cela ekipa ukrala nekoliko desetina milijardi, pa je jasno da je tu da brani svoju lopovsku tečevinu, i ja bih na njegovom mestu :)) Svi takvi se boje isključivo Amerike, jer znaju da je to jedina batina od koje mogu da popiju preko gubice, a rusko nuklearno naoružanje na koje se Srbadija loži, možda je već neko vreme zaostalo i praktično beskorisno protiv Amerike, a ako još nije, najkasnije za deset-petnaest godina će biti, zato se Putinu i lopovima oko njega žuri, i zato talasaju :))

obi van

pre 6 godina

@Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

a kako bi bilo da ti pročitaš prvo, pa da malo razmisliš šta je čovjek rekao.
Ako ti tvoj intelekt dozvoljava takav napor.

dragan milosevic

pre 6 godina

Najstabilniji politicki lider u svetu , pravi covek za Rusiju . Inteligentan,samouveren, iskusan . Zavide mu mnogi pa ga zato ne vole .
Tako je to kad si odlikas .

Milenko

pre 6 godina

Covek je genije, kao i cela ekipa oko njega, znamo svi u kakvom je stanju bila Rusija devedesetih a u kakvom je stanju danas, to je neuporedivo i to moze da negira samo onaj koji o Rusiji uci u Holivudskim filmovima, a internet je dostupan svima pa nije tesko proguglati. Neverovatna vizija ovog coveka i neverovatno predvidjanje globalnih desavanja u buducnosti.

dragan milosevic

pre 6 godina

Najstabilniji politicki lider u svetu , pravi covek za Rusiju . Inteligentan,samouveren, iskusan . Zavide mu mnogi pa ga zato ne vole .
Tako je to kad si odlikas .

Milenko

pre 6 godina

Covek je genije, kao i cela ekipa oko njega, znamo svi u kakvom je stanju bila Rusija devedesetih a u kakvom je stanju danas, to je neuporedivo i to moze da negira samo onaj koji o Rusiji uci u Holivudskim filmovima, a internet je dostupan svima pa nije tesko proguglati. Neverovatna vizija ovog coveka i neverovatno predvidjanje globalnih desavanja u buducnosti.

barba

pre 6 godina

Meni nije jasno, sta u njegovim recima nije jasno. Vrlo promisljene i tacne izjave. Malo njih, od svetskih lidera, moze da mu parira, a vecina mu nije ni do kolena.

Stevan

pre 6 godina

Bio sa u Moskvi I Krasnodaru koji je veliki grad na jugu Rusije,mogu samo da kažem da je ovo što radi Putin fascinantno za Rusiju,ruski narod I sve građane koji žive u ovoj velikoj zemlji.Moja kćerka I zet već 5 godina žive u Moskvi I ne misle da se vraćaju ovde da žive.Tamo je život u svakom pogledu,to treba videti.

Protoss

pre 6 godina

Veliki covek, za Rusiju i ruse, izuzetno mudar i bistar, kao i vecina ostalih u njegovoj vladi.Sva sreca sto danas svi mogu videti kako se Rusija ubrzo razvija, ulozeno je mnogo novca u razlicite sektore drustva.Rusija 90 tih i sada je ogromna razlika.Inovacije, privreda, it sektor, obrazovanje, medicina... o vojsci da ne govorimo...Mislim da je dansanja Rusija u mnogim segmentima jaca od SSSR a..SSSR je imao ideologiju, komunizam, neverovatnu mocnu vojsku, ali dosta problema...Danasnja moderna Rusija je nesto sasvim drugo.Postoje problemi, ko ih nema, ali kapital i razvijanje mnogih oblasti u drustvu govore o moci Rusije.Svako na internetu moze sam da se uveri u to, ne mora slusati izlizane natofilske i liberalne price...

demokratija

pre 6 godina

Merkelova je provela isti broj godina na funkciji kancelarke,kao i Putin na mestu predsednika.Putin je 4 godine bio premijer i,za razliku od nekih drugih poznatih slučajeva,nije se mešao u posao Medvedevu,koji je bio predsednik,a to je najvažnija politička funkcija u zemlji.Zašto onda Merkelova nije autokrata i diktator,kako na zapadu pojedini mediji tretiraju Putina?Uz to Merkelova gospodari celom EU i zemljama kandidatima.

Камичак

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

Хахаха. Добра ти је фора. Видим, и ти волиш да читаш Путинове мисли. Ми "примитивни" русофили ћемо записати ове мисли хемијском оловком (нема више плајваза да се купи) у књижицу. А теби, пошто припадаш напредном делу Срба, саветујем да урадиш Select овог текста, па кликнеш на MS Word, па на New и тамо урадиш Paste. А онда на крају Save as : Citati_svakog_dana.docx

Helios

pre 6 godina

@CATAPA
Da nisi rusofob i NATOfil znao bi - koliko si mentalno na nivou rusofila!
U Ruskoj je tradiciji da imaju do cara skup najboljih savetnika. To su napustili u boljševičkog revoluciji a tek je Staljin tamanio i tamanio sve sa mozgom... zato umalo II svetski rat nisu izgubili, a platili su to enormnim nepotrebni žrtvama i patnjama. Ali još tada, u najkriznijim trenucima, u zadnji čas pre katastrofe sam Staljin je podigao u generalštab poljaka Rokosovskog koji je preokrenuo ceo Istočni Front (ne Žukov i druge pijane boljševičke budale). Pa je isto tako spasen Sergej Koroljev - genije, kojem je data sva vlast da sam vodi svu vojnu i svemirsku tehniku - i samo tako je boljševičko paorska SSSR ipak parirala ceo XX vek (uz totalno zlu ali fanatičnu obaveštajnu službu). I od tada je CK davao privilegije Akademicima i plus imao i svoju privatnu Akademiju Nauka - odabrani matematičari, svi umovi kibernetike i njene primene od psihologije do ekonomije. Ko ovo ne zna ne shvata funkcionisanje Rusije.
To je nasledio i front-man Putin, otuda i ove istinite ali i umivene politički korektne izjave. A izjave su samo plašt za akcije, pre svega džudo-odbranu od napada kojem su izloženi non-stop. Od skoro punog raspada dovde daleko su stigli - upravo zahvaljujući centralizovanoj vlasti koja sprovodi ideje ovih par desetina dvorskih savetnika. Koji su svi do jednog patriJote, šta ćeš.
Naivni napadi zapadnih medija i političara na njih, koji su otprilke na tvom nivou, samo im koriste.

obi van

pre 6 godina

@Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

a kako bi bilo da ti pročitaš prvo, pa da malo razmisliš šta je čovjek rekao.
Ako ti tvoj intelekt dozvoljava takav napor.

kraja

pre 6 godina

"Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice."

...vidim, bole te ove izjave, cim nemas nesto pametnije da kazes...

goran

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

rusofili nisu komunjare, ali zato kultur-marksisti jesu...zato, uzmi taj plajvaz i piši, da te sorošev komesar iz Open sosajeti ne kazni...

koja

pre 6 godina

mogu samo da ga mrze, uporedite njegove izjave i izjave zapadnih i americkih politicara koji pominju samo sankcije, kazna,........... budimo realni!!!

артиљерац

pre 6 godina

@ dragan milosevic Ја бих то овако рекао.Он је једини ДРЖАВНИК у
данашњем свету.Има неколико политичара и маса извођача политичких
радова.Да парафразирам пок.Зорана Радмиловића.

gradinar

pre 6 godina

Све што је навео је истина. И одавно је јасно сваком ко мисли својом главом.
Е, то је оно што ужасно нервира све оне који би хтели преко Натоа да буду неприкосновене газде целог света. А немају аргументе за частан одговор. И ужасно их нервира што више не могу тако лако да допру до ресурса у Сибиру. Јер њима је само профит битан.

inside

pre 6 godina

@CATAPA
Kakav li ti problem imaš.
Evo nudim ti moj stan u Moskvi besplatno,provedi mesec dana pa nakon toga reci šta zaista misliš o Rusiji ovako ispadas samo smešan.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

(CATAPA)

??? Ne zapisuju to Rusofili nego Westerijanci. To je za njih bolno ali poučno, kao sve, u većini slučaja veliko i lepo, što dolazi iz Rosije.

Dragan

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.

Borky

pre 6 godina

Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.
(Joc@, 23. novembar 2017 13:40)

Super.Ajd sad nam fino daj i vanjski dug ovih drzava i Rusije. Druze nije isto vjestacko odrzavanje plata ili BDP i realno.Uostalom pogledaj kolike su bile plate u Grckoj i kakav je bio njihov BDP.

Joc@

pre 6 godina

@Milenko
Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.

deks

pre 6 godina

O Srbiji
Ona nam je jedino uporište u Evropi,sve ostale zemlje su se okrenule Briselu.
(Tomy, 23. novembar 2017 11:46)
Zaboravio si da pomenes Republiku Srpsku.

Bojan Živković

pre 6 godina

Rusija može da bude supersila jer ima bukvalno sve preduslove. Ogromna teritorija, prirodna bogatstva, relativno velika populacija (mada jako mala gledajući površinu države), velika tradicija u nauci, sportu, kulturi, dobar obrazovni sistem ... Neshvatljivo je da neko ko sve to ima bude toliko zavisan od nafte, gasa i drugih sirovina a da nema bukvalno nijedan proizvod široke potrošnje iole ozbiljnije kompleksnosti. Svaka čast za vojnu industriju kao i svemirsku tehnologiju međutim to nije dovoljno.

Otreznitese

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski

kako da ne

pre 6 godina

Nisam ni rusofil niti ‘evropejac’ niti bilo sta tako. Da je ovaj covek mozak, nije tesko shvatiti. Barem sto se tice najvise spoljne politike jer je tu mnogo podigao Rusiju. Sto se tice same zemlje, stanje se jeste popravilo, ali daleko od toga da je nesto dobro. I dalje su mito i korupcija ogroman problem, jos gore je kod njih nego npr u Srbiji. Ako imas para mozes sve, ako nemas sitan si. Ista situacija kao u Srbiji. Pa pogledajte samo gde su otisli Milosevici, Karici. Deca ruskih bogatasa studiraju i zive po Svajcarskoj, Britaniji, Americi, dok deca nebogatasa tesko i zavrsavaju skole. To vam je cinjenica prosta, da li su rusofil il bilo sta to je istina. Surova istina. Pitajte srpske kamiondzije kada idu za Rusiju kako rese policajce u Rusiji, sa 10 eura. Dodji u Nemacku, Svajcarsku, FR pokusaj policajcu da das mito, zavrsices u zatvoru. To je samo jedan primer. Drugo, oni ‘manji’ narodi u Rusiji su osudjeni na lose poslove, lose zivote i to ce vam reci svako ko je bio u Rusiji. Toga na zapadu isto nema jer svako ima sansu. Sto se Srbije tice i da stvarno gleda svoj interes, vec bi trebali uci u nato jer smo okruzeni takvim zemljama. Da nismo, pa da vagamo, ovako nikako je smemo cekati jer rus te nece braniti kada si 2000km od njega. Da se granicis sa njime, da, ovako ne. Samo te koristi. Putin je mag, ali za posebne stvari. U mnogim je Rusija 50 godina iza nekih zapadnih zemalja. Poz

Tera

pre 6 godina

Dokle više vesti o Rusiji l?

interesuje me šta se dešava u kanadi u americi u švedskoj i norveškoj u australiji u novom zelandu... i ostalim civilizovanim i demokratskim državama.

Dosta više o toj Aziji.

Mr. Robot

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...

darkness...

pre 6 godina

Sta je rekao,sta Rusija radi na Balkanu? Pa Tito je 1948. ostavio Rusiju van granica tadasnje Jugoslavije....Sta ce oni opet tu, posle 69 godina? Sire ideju mira na ovim prostorima?!?
Aha, kako da ne....

lažofob

pre 6 godina

@kako da ne (https://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=1328528#k25307911)

Pošteniji su oni koji otvoreno mrze Rusiju, nego takvi kao ti koji su navodno objektivni i upoznati sa situacijom a u stvari samo šire laži. Ne verujem da je bilo šta istina od toga što si napisao, ali su ove dve laži najočiglednije:
1. Čista je laž da su manjine u Rusiji osudjene na loše poslove i životne uslove. To je istina za Ameriku i crnce, i za Francusku i Arape, ali za Rusiju nikako nije, što može da potvrdi svako ko je bio tamo i video kako narod u Rusiji živi. Da im je loše, ne bi valjda onoliki Azijati živeli širom Rusije.
2. Čista je laž da Rusija brani samo one koji se graniče sa njom. To je sramota i napisati. Pa pobogu, da li si čuo za Siriju?
Imam i jedno pitanje: šta je poenta ovako providnih i besmislenih laži? Iz kog razloga si rešio da napišeš takav komentar koji je prepun lako uočljivih neistina?

EU Citizen

pre 6 godina

Predstavnik oligarhije milijardera koji svoj novac, za razliku od američkih nisu stekli primarno na slobodnom tržištu zadovoljavanjem želja ljudi i poboljšavanjem njihovog života (mada, naravno, i tamo ima paradržavnih crony-lopova koji se bogate u dilu sa socijalističko-birokratskom državom preko leđa poreskih obveznika, ali oni su ipak manjina i ne kontrolišu samu tu državu direktno, samo imaju izvestan uticaj), već otimanjem prirodnih resursa jedne zaostale zemlje i monopolizacijom tržišta kroz teror državnog aparata On lično poseduje preko sto milijardi dolara, što i nije čudo, kada su spoljni auditori procenili da je samo na olimpijadi u Sočiju cela ekipa ukrala nekoliko desetina milijardi, pa je jasno da je tu da brani svoju lopovsku tečevinu, i ja bih na njegovom mestu :)) Svi takvi se boje isključivo Amerike, jer znaju da je to jedina batina od koje mogu da popiju preko gubice, a rusko nuklearno naoružanje na koje se Srbadija loži, možda je već neko vreme zaostalo i praktično beskorisno protiv Amerike, a ako još nije, najkasnije za deset-petnaest godina će biti, zato se Putinu i lopovima oko njega žuri, i zato talasaju :))

Frage

pre 6 godina

Pitanje za ove mrzitelje Putina: Zasto toliko losih tekstova o njemu na zapadu ako je on los politicar.Jer,imamo svakodnevne teorije koje blago re
ceno s mozgom nemaju veze,ali pisu li pisu!"Brinu" li to za Rusiju?
Jer ako je los pusti ga nek unisti svoju drzavu,jer im je to i cilj! Ne,ne,
on radi sve ispravno za RU i to ih boli,jer su sve jaci i jaci.

medvedev

pre 6 godina

nama je lako razumeti Putina jer delimo njegovo mišljenje. Razlika je što predsednik Rusije, največe vojne sile, to može da kaže na glas a naši zvaničnici omalene Srbije moraju da šapuću. Imamo silu argumenta (pravdu) sprav argumenta sile (snage). Istorija uči da je interes velikih ispred pravde slabih. Srećom ravnoteža postoji pošto SAD više nije jedina sila.

hadžija

pre 6 godina

Populistički, pragmatični, autoritativni, lukavi taktičar – godinama nakon što je ušao u vrh ruske politike...
mislite nakon što je doveden na čelo rusije? jer je pod jeljcinom počelo da nestaje nuklearno oružje? čini mi se da se ni dan danas ne zna di su završili nuklearni koferi(par komada)

aktuelno

pre 6 godina

Pre neki dan je b92 prenela izjavu Putina da 'strahuje da zapad pravi virus koji ce da razazna razlicite DNK kodove', pa se sada na zapadu strahuje da Putin vec poseduje to 'oruzje'. Radi se o nano-tehnologiji kojom se stvara virus koji moze recimo da 'zarazi' recimo samo holandjane.

Milan

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas 
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski
(Otreznitese, 23. novembar 2017 13:29)

Upravo suprotno, nasi interesi u medjunarodnoj politici se poklapaju sa ruskim,dok se interesi Amera i Zapada poklapaju sa interesima Albanaca, Hrvata i ostalih.

Prvo skoci

pre 6 godina

Ovo je samo jedna faza u stvaranju moderne Rusije. Ona je takva, kakva je, sa svim svojim manama, ali neophodna na da bi Rusija uopste dobila sansu da prezivi i udje u novu fazu razvoja. Ako se tempo nastavi, za 50god ce to biti jedno od najboljih mesta za zivot.

bla

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Robot, 23. novembar 2017 13:50)

mr bot laze samo tako. tacno ga je pitao da li bi Rusija izgubila nuklearni rat. na sta je on odgovorio da ne bi. onda ga je pitao da li bi dobila na sta je on odgovorio da u takvom ratu ne bi bilo pobednika.

e

pre 6 godina

Ne podcenjujući nikad nikoga g. Putin je rekao sve pa ako države vode svoju brigu treba dozvoliti i drugima to isto. Izreka živi i daj drugima da žive je univerzalno važeća uvek. Bilo bi ubitačno grozno kada bi Rusi od nas tražili da nesarađjujemo sa Amrikancima, jer??? ima mnooogo razloga za to ali i mnooogo razloga za saradnju. Dakle da svoju zemlju uređujemo po svojim principima, pa ako to i nije dobro samo sebi ćemo naškoditi. Mi ne navijamo niti priželjkujemo da na pr. Kalifornija zatraži odvajanje od USA niti bilo koja država. Mi od Amera trsžimo da nam vrate ono što su nama oteli. Dali će to nama biti dobro ili ne to nebi trebslo da se njih tiče.Eto to bi bila pravedna saradnja da niko nikome ne soli pamet i da svako slobodno da živi svoj život.

Ivan ZG

pre 6 godina

Svašta je Putin shvatio taj prepredeni lisac. Izjave su na prvi pogled sasvim jasne, a onda kada promislite vidite da se razlikuju od njegovog djelovanja kao dan i noć.
SAD svjetska sila i neka se ne mješa u unutrašnje stvari Rusije.
Istovremeno se Rusija miješa u unutrašnje stvari Srbije, BiH, drugih zemalja EU, Ukrajine, Turske, Gruzije...
Putin primjenjuje silu na okolne zemlje i samo silom ih drži da se ne okrenu zapadu. Tu Rusija nije promjenila svoju politiku ni za 1% u odnosu na Staljina. Ta ista Rusija je potpisala ugovor zajedno sa SAD-om, Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom kojim garantira nepovredivost granica Ukrajine u zamjenu za uništavanje njihovog nuklearnog oružja. Čim joj se ukazala prilika ugovor je prekršila. I licemjerno navodi Kosovo kao uzrok okupacije Krima. Kao da to ne bi napravio sa i bez Kosova. Pravi licemjer.
Jednu stvar nije naučio iz povjesti. Svaka sila ima rok trajanja. Da su Turci samo silom držali teritorije velika država bi im trajala 50, a ne 500 godina. Suptilnost kod Rusa je na razini mamuta. A to ih vodi u propast.
Taj isti Putin bi dobre odnose sa EU i okupaciju Ukrajine. Pa to i mala djeca znaju da ne ide koliko god se on pravio blesav. Nismo mi toliko blesavi da mislimo da je on toliko blesav. Progutao je udicu i sada bi najrađe ispljunuo, ali ne može.
I zadnje. Njemu je dobro. Ni ruskim carevima nije bilo tako dobro, a kako je prosječnom Rusu - nije ni bitno.

momir

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi komentatori prekrajaju istoriju samo da bi efektno botovali u korist Putina. To je glavni problem Srba, bave se strukama za koje nisu kvalifikovani, školovani i vode se čaršijskim pričama. Kad bi makar čitali više literaturu a ne propagandne pamflete, uključili logiku u tom procesu, shvatili bi ciljeve politike velikih sila na Balkanu. Samim tim, većina ovih komentara bi bila podvrgnuta ruglu i podsmehu.

freddie

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.
(Dragan, 23. novembar 2017 12:19)

vidim ja nista ti nisi shvatio. kaze putin da je AMERIKA velesila...

Zeleni zmaj

pre 6 godina

Njegova Rusija ima BNP manji od Italije, otprilike je na nivou Španije. Mislite o tome, obožavaoci.
(Pelcer, 23. novembar 2017 17:30)

Pre 5 godina su bili na nivou Holandije. Sada Španije. Tiha voda breg roni. Imaju naftu, gas, dijamante, najveću teritoriju na svetu, relativno mnogo stanovnika. Da dignu zid oko Rusije od 10 metara, opet bi živeli super.

Pedja

pre 6 godina

Obratite pažnju, Vladimir tumači stvari i priča samo ono što je u njegovom ličnom interesu. Samo da bi on nastavio da kradovlada. Može demokratija, ali ne još, u prevodu, da se ja nakradem dovoljno, pa onda sve može. A Sorabi, kao i obično, vole laži i prevare.

Cvetozar

pre 6 godina

Vidi ovako: na svetu ima šest milijardi ljudi van Rusije, i ni jedan, ali baš ni jedan nema neko dobro mišljenje o Putinu. I onda ... pojave se obozavatelji iz ... Srbije! Jedini obozavatelji Putina na svetu, njih nekoliko desetina hiljada Srba, i misle da oni bolje znaju od ostalih šest milijardi. Neprocenjivo!

neuropravo pre neuroprava u medjunarodnim odnosima (na ono ljudsko su se svi ....)

pre 6 godina

Nedostaje izjava o rastu ruskog modernog čoveka. Rusiaj ima problema sa legitimizacijom sreće i mira kod sebe same, kao da će time samu sebe da kazni, a koju zapad večito svojata i ludački brani. E taj legitimitet se ne može steći i odbraniti pravdom, pravednošću, suverenitetom. Ako nisi sretan nisi legitimno biće, e to je ono što se kuva i što može da presudi u ovom sukobu i da na pravdi boga izgubiš, jer postoje i drugi načini da se u čoveku izazove jad osim oružja.

Laloš

pre 6 godina

Mislim da su njegove namere da živi i pusti druge da žive, da napravi kontra teg NATO-u. Da li on i Rusija to mogu? Ne verujem, NATO je mnogo jači ako pokušava da im parira može samo da dovede Rusiju u stanje iz '90-tih. Mnogo loših pasa uhvate i najbržu i najpametniju lisicu.

Joc@

pre 6 godina

@Borky
Ajmo prvo za Grcku, njihov BDP je i dalje blizu 200 milijardi, uporedi to sa nasim, koji je manji od 40 milijardi. A slicni smo po broju stanovnika. Ta Grcka, sa 10 miliona stanovnika ima BDP nekih 6 puta manji od ogromne Rusije koja ima 150 miliona stanovnika. A plate u Grckoj su za one u Rusiji samo pusti san.
Sto se duga tice, najmocnije ekonomije imaju i veliki dug i apsolutno im taj dug ne smeta da se razvijaju. SAD mogu sebi da priuste ogroman dug kada imaju BDP od 18 000 milijardi. Ekonomija im je veca nego kineska ruska i japanska zajedno!
Nije poenta ekonomije nemati dug. Cinjenica je da ogromna Rusija ima ekonomiju koja je na nivou jedne Spanije koja ima neuporedivo manje stanovnika i neuporedivo manju teritoriju (prirodne resurse) od Rusije. A tek plate. Ta mocna Putinova Rusija ima prosecnu platu 474 eura, sto je manje od prosecnih plata u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Ceskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Grckoj, Poljskoj... o onim najrazvijenijim drzavama da ne pricam. Dakle, Rusija je u svakom ekonomskom smislu jedna siromasna drzava. Sa 150 miliona stanovnika i ogromnom teritorijom oni imaju manju ekonomiju od Italije, Britanije, Nemacke. I to ne samo manju, nego sa Nemcima, Francuzima i Britancima nisu cak ni u istoj kategoriji. A o prosecnoj plati da ne pricamo.

MTK

pre 6 godina

A na zapadu se samo prica o sankcijama, ratovima, prijetnjama, diktatorima, pedofiliji, silovanjima... Zapad se pretvorio u Orvelizam iziuzev par drzava svega, skandinavskih prije svega.

Ljiljana

pre 6 godina

Covek koji je samouveren, hrabar... Car. Protivnici mogu da mu samo zavide I prete al da ostvare pretnje... E to je veliko?????? Ziv i zdrav sto godina.

brummm...

pre 6 godina

@Bojan Živković
Rusija ne može da bude super sila sama, potreban joj je regionalni igrač sa istim potencijalom za partnera(kao Nemačka na primer). Rusija nema potrebnu stabilnost (ovo ne znači da je kilava, neuspešna, ili slaba država). Rusija nema reke kao što ima SAD, niti georafski položaj, previše sever. Ruske reke su zamrznute i do 6 meseci u godini, teku u pogrešnom smeru. Nema bogate zemlje bez valjanih plovnih puteva. Sever evrope i SAD su bogati ne zbog pameti, demokratije, ali pre svega SAD, nego upravo zbog reka, nikakvi zakoni, poredak, izbori, vlast, uredjenje ne mogu da kompenzuju ono što manjka kada reka i puteva nema. Ali što se Rusije tiče ima jedna kvaka, klimatske promene joj idu na ruku i ovih nestabilnosti biće sve manje i manje, dok na zapadu počinju i poplave i suše i podizanje mora (Holandiji neće biti lako, morala je zemlju od mora da otme-da je išla na drugu stranu pobili bih, ili Francuzi, ili Nemci) uz moguću premenu vodotokova. Klimastke promene rade za Ruse (i Kanadjane).

Joc@

pre 6 godina

@Milenko
Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.

Tera

pre 6 godina

Dokle više vesti o Rusiji l?

interesuje me šta se dešava u kanadi u americi u švedskoj i norveškoj u australiji u novom zelandu... i ostalim civilizovanim i demokratskim državama.

Dosta više o toj Aziji.

EU Citizen

pre 6 godina

Predstavnik oligarhije milijardera koji svoj novac, za razliku od američkih nisu stekli primarno na slobodnom tržištu zadovoljavanjem želja ljudi i poboljšavanjem njihovog života (mada, naravno, i tamo ima paradržavnih crony-lopova koji se bogate u dilu sa socijalističko-birokratskom državom preko leđa poreskih obveznika, ali oni su ipak manjina i ne kontrolišu samu tu državu direktno, samo imaju izvestan uticaj), već otimanjem prirodnih resursa jedne zaostale zemlje i monopolizacijom tržišta kroz teror državnog aparata On lično poseduje preko sto milijardi dolara, što i nije čudo, kada su spoljni auditori procenili da je samo na olimpijadi u Sočiju cela ekipa ukrala nekoliko desetina milijardi, pa je jasno da je tu da brani svoju lopovsku tečevinu, i ja bih na njegovom mestu :)) Svi takvi se boje isključivo Amerike, jer znaju da je to jedina batina od koje mogu da popiju preko gubice, a rusko nuklearno naoružanje na koje se Srbadija loži, možda je već neko vreme zaostalo i praktično beskorisno protiv Amerike, a ako još nije, najkasnije za deset-petnaest godina će biti, zato se Putinu i lopovima oko njega žuri, i zato talasaju :))

Otreznitese

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski

darkness...

pre 6 godina

Sta je rekao,sta Rusija radi na Balkanu? Pa Tito je 1948. ostavio Rusiju van granica tadasnje Jugoslavije....Sta ce oni opet tu, posle 69 godina? Sire ideju mira na ovim prostorima?!?
Aha, kako da ne....

Mr. Robot

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...

dragan milosevic

pre 6 godina

Najstabilniji politicki lider u svetu , pravi covek za Rusiju . Inteligentan,samouveren, iskusan . Zavide mu mnogi pa ga zato ne vole .
Tako je to kad si odlikas .

kako da ne

pre 6 godina

Nisam ni rusofil niti ‘evropejac’ niti bilo sta tako. Da je ovaj covek mozak, nije tesko shvatiti. Barem sto se tice najvise spoljne politike jer je tu mnogo podigao Rusiju. Sto se tice same zemlje, stanje se jeste popravilo, ali daleko od toga da je nesto dobro. I dalje su mito i korupcija ogroman problem, jos gore je kod njih nego npr u Srbiji. Ako imas para mozes sve, ako nemas sitan si. Ista situacija kao u Srbiji. Pa pogledajte samo gde su otisli Milosevici, Karici. Deca ruskih bogatasa studiraju i zive po Svajcarskoj, Britaniji, Americi, dok deca nebogatasa tesko i zavrsavaju skole. To vam je cinjenica prosta, da li su rusofil il bilo sta to je istina. Surova istina. Pitajte srpske kamiondzije kada idu za Rusiju kako rese policajce u Rusiji, sa 10 eura. Dodji u Nemacku, Svajcarsku, FR pokusaj policajcu da das mito, zavrsices u zatvoru. To je samo jedan primer. Drugo, oni ‘manji’ narodi u Rusiji su osudjeni na lose poslove, lose zivote i to ce vam reci svako ko je bio u Rusiji. Toga na zapadu isto nema jer svako ima sansu. Sto se Srbije tice i da stvarno gleda svoj interes, vec bi trebali uci u nato jer smo okruzeni takvim zemljama. Da nismo, pa da vagamo, ovako nikako je smemo cekati jer rus te nece braniti kada si 2000km od njega. Da se granicis sa njime, da, ovako ne. Samo te koristi. Putin je mag, ali za posebne stvari. U mnogim je Rusija 50 godina iza nekih zapadnih zemalja. Poz

Milenko

pre 6 godina

Covek je genije, kao i cela ekipa oko njega, znamo svi u kakvom je stanju bila Rusija devedesetih a u kakvom je stanju danas, to je neuporedivo i to moze da negira samo onaj koji o Rusiji uci u Holivudskim filmovima, a internet je dostupan svima pa nije tesko proguglati. Neverovatna vizija ovog coveka i neverovatno predvidjanje globalnih desavanja u buducnosti.

Bojan Živković

pre 6 godina

Rusija može da bude supersila jer ima bukvalno sve preduslove. Ogromna teritorija, prirodna bogatstva, relativno velika populacija (mada jako mala gledajući površinu države), velika tradicija u nauci, sportu, kulturi, dobar obrazovni sistem ... Neshvatljivo je da neko ko sve to ima bude toliko zavisan od nafte, gasa i drugih sirovina a da nema bukvalno nijedan proizvod široke potrošnje iole ozbiljnije kompleksnosti. Svaka čast za vojnu industriju kao i svemirsku tehnologiju međutim to nije dovoljno.

Protoss

pre 6 godina

Veliki covek, za Rusiju i ruse, izuzetno mudar i bistar, kao i vecina ostalih u njegovoj vladi.Sva sreca sto danas svi mogu videti kako se Rusija ubrzo razvija, ulozeno je mnogo novca u razlicite sektore drustva.Rusija 90 tih i sada je ogromna razlika.Inovacije, privreda, it sektor, obrazovanje, medicina... o vojsci da ne govorimo...Mislim da je dansanja Rusija u mnogim segmentima jaca od SSSR a..SSSR je imao ideologiju, komunizam, neverovatnu mocnu vojsku, ali dosta problema...Danasnja moderna Rusija je nesto sasvim drugo.Postoje problemi, ko ih nema, ali kapital i razvijanje mnogih oblasti u drustvu govore o moci Rusije.Svako na internetu moze sam da se uveri u to, ne mora slusati izlizane natofilske i liberalne price...

hadžija

pre 6 godina

Populistički, pragmatični, autoritativni, lukavi taktičar – godinama nakon što je ušao u vrh ruske politike...
mislite nakon što je doveden na čelo rusije? jer je pod jeljcinom počelo da nestaje nuklearno oružje? čini mi se da se ni dan danas ne zna di su završili nuklearni koferi(par komada)

aktuelno

pre 6 godina

Pre neki dan je b92 prenela izjavu Putina da 'strahuje da zapad pravi virus koji ce da razazna razlicite DNK kodove', pa se sada na zapadu strahuje da Putin vec poseduje to 'oruzje'. Radi se o nano-tehnologiji kojom se stvara virus koji moze recimo da 'zarazi' recimo samo holandjane.

Helios

pre 6 godina

@CATAPA
Da nisi rusofob i NATOfil znao bi - koliko si mentalno na nivou rusofila!
U Ruskoj je tradiciji da imaju do cara skup najboljih savetnika. To su napustili u boljševičkog revoluciji a tek je Staljin tamanio i tamanio sve sa mozgom... zato umalo II svetski rat nisu izgubili, a platili su to enormnim nepotrebni žrtvama i patnjama. Ali još tada, u najkriznijim trenucima, u zadnji čas pre katastrofe sam Staljin je podigao u generalštab poljaka Rokosovskog koji je preokrenuo ceo Istočni Front (ne Žukov i druge pijane boljševičke budale). Pa je isto tako spasen Sergej Koroljev - genije, kojem je data sva vlast da sam vodi svu vojnu i svemirsku tehniku - i samo tako je boljševičko paorska SSSR ipak parirala ceo XX vek (uz totalno zlu ali fanatičnu obaveštajnu službu). I od tada je CK davao privilegije Akademicima i plus imao i svoju privatnu Akademiju Nauka - odabrani matematičari, svi umovi kibernetike i njene primene od psihologije do ekonomije. Ko ovo ne zna ne shvata funkcionisanje Rusije.
To je nasledio i front-man Putin, otuda i ove istinite ali i umivene politički korektne izjave. A izjave su samo plašt za akcije, pre svega džudo-odbranu od napada kojem su izloženi non-stop. Od skoro punog raspada dovde daleko su stigli - upravo zahvaljujući centralizovanoj vlasti koja sprovodi ideje ovih par desetina dvorskih savetnika. Koji su svi do jednog patriJote, šta ćeš.
Naivni napadi zapadnih medija i političara na njih, koji su otprilke na tvom nivou, samo im koriste.

Stevan

pre 6 godina

Bio sa u Moskvi I Krasnodaru koji je veliki grad na jugu Rusije,mogu samo da kažem da je ovo što radi Putin fascinantno za Rusiju,ruski narod I sve građane koji žive u ovoj velikoj zemlji.Moja kćerka I zet već 5 godina žive u Moskvi I ne misle da se vraćaju ovde da žive.Tamo je život u svakom pogledu,to treba videti.

Cvetozar

pre 6 godina

Vidi ovako: na svetu ima šest milijardi ljudi van Rusije, i ni jedan, ali baš ni jedan nema neko dobro mišljenje o Putinu. I onda ... pojave se obozavatelji iz ... Srbije! Jedini obozavatelji Putina na svetu, njih nekoliko desetina hiljada Srba, i misle da oni bolje znaju od ostalih šest milijardi. Neprocenjivo!

Ivan ZG

pre 6 godina

Svašta je Putin shvatio taj prepredeni lisac. Izjave su na prvi pogled sasvim jasne, a onda kada promislite vidite da se razlikuju od njegovog djelovanja kao dan i noć.
SAD svjetska sila i neka se ne mješa u unutrašnje stvari Rusije.
Istovremeno se Rusija miješa u unutrašnje stvari Srbije, BiH, drugih zemalja EU, Ukrajine, Turske, Gruzije...
Putin primjenjuje silu na okolne zemlje i samo silom ih drži da se ne okrenu zapadu. Tu Rusija nije promjenila svoju politiku ni za 1% u odnosu na Staljina. Ta ista Rusija je potpisala ugovor zajedno sa SAD-om, Velikom Britanijom, Francuskom i Njemačkom kojim garantira nepovredivost granica Ukrajine u zamjenu za uništavanje njihovog nuklearnog oružja. Čim joj se ukazala prilika ugovor je prekršila. I licemjerno navodi Kosovo kao uzrok okupacije Krima. Kao da to ne bi napravio sa i bez Kosova. Pravi licemjer.
Jednu stvar nije naučio iz povjesti. Svaka sila ima rok trajanja. Da su Turci samo silom držali teritorije velika država bi im trajala 50, a ne 500 godina. Suptilnost kod Rusa je na razini mamuta. A to ih vodi u propast.
Taj isti Putin bi dobre odnose sa EU i okupaciju Ukrajine. Pa to i mala djeca znaju da ne ide koliko god se on pravio blesav. Nismo mi toliko blesavi da mislimo da je on toliko blesav. Progutao je udicu i sada bi najrađe ispljunuo, ali ne može.
I zadnje. Njemu je dobro. Ni ruskim carevima nije bilo tako dobro, a kako je prosječnom Rusu - nije ni bitno.

Камичак

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

Хахаха. Добра ти је фора. Видим, и ти волиш да читаш Путинове мисли. Ми "примитивни" русофили ћемо записати ове мисли хемијском оловком (нема више плајваза да се купи) у књижицу. А теби, пошто припадаш напредном делу Срба, саветујем да урадиш Select овог текста, па кликнеш на MS Word, па на New и тамо урадиш Paste. А онда на крају Save as : Citati_svakog_dana.docx

barba

pre 6 godina

Meni nije jasno, sta u njegovim recima nije jasno. Vrlo promisljene i tacne izjave. Malo njih, od svetskih lidera, moze da mu parira, a vecina mu nije ni do kolena.

Dragan

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.

kraja

pre 6 godina

"Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice."

...vidim, bole te ove izjave, cim nemas nesto pametnije da kazes...

goran

pre 6 godina

Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

rusofili nisu komunjare, ali zato kultur-marksisti jesu...zato, uzmi taj plajvaz i piši, da te sorošev komesar iz Open sosajeti ne kazni...

Pedja

pre 6 godina

Obratite pažnju, Vladimir tumači stvari i priča samo ono što je u njegovom ličnom interesu. Samo da bi on nastavio da kradovlada. Može demokratija, ali ne još, u prevodu, da se ja nakradem dovoljno, pa onda sve može. A Sorabi, kao i obično, vole laži i prevare.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 6 godina

(CATAPA)

??? Ne zapisuju to Rusofili nego Westerijanci. To je za njih bolno ali poučno, kao sve, u većini slučaja veliko i lepo, što dolazi iz Rosije.

gradinar

pre 6 godina

Све што је навео је истина. И одавно је јасно сваком ко мисли својом главом.
Е, то је оно што ужасно нервира све оне који би хтели преко Натоа да буду неприкосновене газде целог света. А немају аргументе за частан одговор. И ужасно их нервира што више не могу тако лако да допру до ресурса у Сибиру. Јер њима је само профит битан.

demokratija

pre 6 godina

Merkelova je provela isti broj godina na funkciji kancelarke,kao i Putin na mestu predsednika.Putin je 4 godine bio premijer i,za razliku od nekih drugih poznatih slučajeva,nije se mešao u posao Medvedevu,koji je bio predsednik,a to je najvažnija politička funkcija u zemlji.Zašto onda Merkelova nije autokrata i diktator,kako na zapadu pojedini mediji tretiraju Putina?Uz to Merkelova gospodari celom EU i zemljama kandidatima.

inside

pre 6 godina

@CATAPA
Kakav li ti problem imaš.
Evo nudim ti moj stan u Moskvi besplatno,provedi mesec dana pa nakon toga reci šta zaista misliš o Rusiji ovako ispadas samo smešan.

obi van

pre 6 godina

@Rusofili, plajvaz u ruke, pa kao Kinezi nekada Maove misli u knjižice.
(CATAPA, 23. novembar 2017 11:48)

a kako bi bilo da ti pročitaš prvo, pa da malo razmisliš šta je čovjek rekao.
Ako ti tvoj intelekt dozvoljava takav napor.

deks

pre 6 godina

O Srbiji
Ona nam je jedino uporište u Evropi,sve ostale zemlje su se okrenule Briselu.
(Tomy, 23. novembar 2017 11:46)
Zaboravio si da pomenes Republiku Srpsku.

артиљерац

pre 6 godina

@ dragan milosevic Ја бих то овако рекао.Он је једини ДРЖАВНИК у
данашњем свету.Има неколико политичара и маса извођача политичких
радова.Да парафразирам пок.Зорана Радмиловића.

koja

pre 6 godina

mogu samo da ga mrze, uporedite njegove izjave i izjave zapadnih i americkih politicara koji pominju samo sankcije, kazna,........... budimo realni!!!

Borky

pre 6 godina

Prosecna plata u Rusiji 474 eura, ruski BDP manji od italijanskog, jedva veci od spanskog, vise nego duplo manji od britanskog, skoro 4 puta manji od nemackog. A od svih Rusija ima mnogo vise stanovnika i neuporedivo vecu teritoriju. Zaostala drzava.
(Joc@, 23. novembar 2017 13:40)

Super.Ajd sad nam fino daj i vanjski dug ovih drzava i Rusije. Druze nije isto vjestacko odrzavanje plata ili BDP i realno.Uostalom pogledaj kolike su bile plate u Grckoj i kakav je bio njihov BDP.

Laloš

pre 6 godina

Mislim da su njegove namere da živi i pusti druge da žive, da napravi kontra teg NATO-u. Da li on i Rusija to mogu? Ne verujem, NATO je mnogo jači ako pokušava da im parira može samo da dovede Rusiju u stanje iz '90-tih. Mnogo loših pasa uhvate i najbržu i najpametniju lisicu.

momir

pre 6 godina

Vidim da ovde mnogi komentatori prekrajaju istoriju samo da bi efektno botovali u korist Putina. To je glavni problem Srba, bave se strukama za koje nisu kvalifikovani, školovani i vode se čaršijskim pričama. Kad bi makar čitali više literaturu a ne propagandne pamflete, uključili logiku u tom procesu, shvatili bi ciljeve politike velikih sila na Balkanu. Samim tim, većina ovih komentara bi bila podvrgnuta ruglu i podsmehu.

lažofob

pre 6 godina

@kako da ne (https://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=1328528#k25307911)

Pošteniji su oni koji otvoreno mrze Rusiju, nego takvi kao ti koji su navodno objektivni i upoznati sa situacijom a u stvari samo šire laži. Ne verujem da je bilo šta istina od toga što si napisao, ali su ove dve laži najočiglednije:
1. Čista je laž da su manjine u Rusiji osudjene na loše poslove i životne uslove. To je istina za Ameriku i crnce, i za Francusku i Arape, ali za Rusiju nikako nije, što može da potvrdi svako ko je bio tamo i video kako narod u Rusiji živi. Da im je loše, ne bi valjda onoliki Azijati živeli širom Rusije.
2. Čista je laž da Rusija brani samo one koji se graniče sa njom. To je sramota i napisati. Pa pobogu, da li si čuo za Siriju?
Imam i jedno pitanje: šta je poenta ovako providnih i besmislenih laži? Iz kog razloga si rešio da napišeš takav komentar koji je prepun lako uočljivih neistina?

freddie

pre 6 godina

Pametan covek.Svaka rec je na svome mestu.Rusija je vele sila, i takva ce ostati, zahvaljujuci Putinu i njegovim sagovornicima.Zivela Rusija i sav pravoslavni narod u celome svetu.
(Dragan, 23. novembar 2017 12:19)

vidim ja nista ti nisi shvatio. kaze putin da je AMERIKA velesila...

Milan

pre 6 godina

Jos samo da Srbi skontaju da ono sta je dobro za Rusiju ne znaci da je dobro za nas 
A mi Putina gledamo ko da je srpski precednik a ne ruski
(Otreznitese, 23. novembar 2017 13:29)

Upravo suprotno, nasi interesi u medjunarodnoj politici se poklapaju sa ruskim,dok se interesi Amera i Zapada poklapaju sa interesima Albanaca, Hrvata i ostalih.

medvedev

pre 6 godina

nama je lako razumeti Putina jer delimo njegovo mišljenje. Razlika je što predsednik Rusije, največe vojne sile, to može da kaže na glas a naši zvaničnici omalene Srbije moraju da šapuću. Imamo silu argumenta (pravdu) sprav argumenta sile (snage). Istorija uči da je interes velikih ispred pravde slabih. Srećom ravnoteža postoji pošto SAD više nije jedina sila.

Prvo skoci

pre 6 godina

Ovo je samo jedna faza u stvaranju moderne Rusije. Ona je takva, kakva je, sa svim svojim manama, ali neophodna na da bi Rusija uopste dobila sansu da prezivi i udje u novu fazu razvoja. Ako se tempo nastavi, za 50god ce to biti jedno od najboljih mesta za zivot.

Frage

pre 6 godina

Pitanje za ove mrzitelje Putina: Zasto toliko losih tekstova o njemu na zapadu ako je on los politicar.Jer,imamo svakodnevne teorije koje blago re
ceno s mozgom nemaju veze,ali pisu li pisu!"Brinu" li to za Rusiju?
Jer ako je los pusti ga nek unisti svoju drzavu,jer im je to i cilj! Ne,ne,
on radi sve ispravno za RU i to ih boli,jer su sve jaci i jaci.

neuropravo pre neuroprava u medjunarodnim odnosima (na ono ljudsko su se svi ....)

pre 6 godina

Nedostaje izjava o rastu ruskog modernog čoveka. Rusiaj ima problema sa legitimizacijom sreće i mira kod sebe same, kao da će time samu sebe da kazni, a koju zapad večito svojata i ludački brani. E taj legitimitet se ne može steći i odbraniti pravdom, pravednošću, suverenitetom. Ako nisi sretan nisi legitimno biće, e to je ono što se kuva i što može da presudi u ovom sukobu i da na pravdi boga izgubiš, jer postoje i drugi načini da se u čoveku izazove jad osim oružja.

bla

pre 6 godina

Najvažnija izjava je kad ga je Oliver Stone pitao. Sta bi se desilo u slučaju nuklearnog rata? Putin je rekao. Niko ne bi preživeo.
(Dejan, 23. novembar 2017 11:39)

Nit' ga je to pitao nit' je ovaj to rekao, a i ovi silni što ti nalupaše pluseve nisu gledali očigledno, pljuc...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mr. Robot, 23. novembar 2017 13:50)

mr bot laze samo tako. tacno ga je pitao da li bi Rusija izgubila nuklearni rat. na sta je on odgovorio da ne bi. onda ga je pitao da li bi dobila na sta je on odgovorio da u takvom ratu ne bi bilo pobednika.

MTK

pre 6 godina

A na zapadu se samo prica o sankcijama, ratovima, prijetnjama, diktatorima, pedofiliji, silovanjima... Zapad se pretvorio u Orvelizam iziuzev par drzava svega, skandinavskih prije svega.

Ljiljana

pre 6 godina

Covek koji je samouveren, hrabar... Car. Protivnici mogu da mu samo zavide I prete al da ostvare pretnje... E to je veliko?????? Ziv i zdrav sto godina.

Zeleni zmaj

pre 6 godina

Njegova Rusija ima BNP manji od Italije, otprilike je na nivou Španije. Mislite o tome, obožavaoci.
(Pelcer, 23. novembar 2017 17:30)

Pre 5 godina su bili na nivou Holandije. Sada Španije. Tiha voda breg roni. Imaju naftu, gas, dijamante, najveću teritoriju na svetu, relativno mnogo stanovnika. Da dignu zid oko Rusije od 10 metara, opet bi živeli super.

brummm...

pre 6 godina

@Bojan Živković
Rusija ne može da bude super sila sama, potreban joj je regionalni igrač sa istim potencijalom za partnera(kao Nemačka na primer). Rusija nema potrebnu stabilnost (ovo ne znači da je kilava, neuspešna, ili slaba država). Rusija nema reke kao što ima SAD, niti georafski položaj, previše sever. Ruske reke su zamrznute i do 6 meseci u godini, teku u pogrešnom smeru. Nema bogate zemlje bez valjanih plovnih puteva. Sever evrope i SAD su bogati ne zbog pameti, demokratije, ali pre svega SAD, nego upravo zbog reka, nikakvi zakoni, poredak, izbori, vlast, uredjenje ne mogu da kompenzuju ono što manjka kada reka i puteva nema. Ali što se Rusije tiče ima jedna kvaka, klimatske promene joj idu na ruku i ovih nestabilnosti biće sve manje i manje, dok na zapadu počinju i poplave i suše i podizanje mora (Holandiji neće biti lako, morala je zemlju od mora da otme-da je išla na drugu stranu pobili bih, ili Francuzi, ili Nemci) uz moguću premenu vodotokova. Klimastke promene rade za Ruse (i Kanadjane).

Joc@

pre 6 godina

@Borky
Ajmo prvo za Grcku, njihov BDP je i dalje blizu 200 milijardi, uporedi to sa nasim, koji je manji od 40 milijardi. A slicni smo po broju stanovnika. Ta Grcka, sa 10 miliona stanovnika ima BDP nekih 6 puta manji od ogromne Rusije koja ima 150 miliona stanovnika. A plate u Grckoj su za one u Rusiji samo pusti san.
Sto se duga tice, najmocnije ekonomije imaju i veliki dug i apsolutno im taj dug ne smeta da se razvijaju. SAD mogu sebi da priuste ogroman dug kada imaju BDP od 18 000 milijardi. Ekonomija im je veca nego kineska ruska i japanska zajedno!
Nije poenta ekonomije nemati dug. Cinjenica je da ogromna Rusija ima ekonomiju koja je na nivou jedne Spanije koja ima neuporedivo manje stanovnika i neuporedivo manju teritoriju (prirodne resurse) od Rusije. A tek plate. Ta mocna Putinova Rusija ima prosecnu platu 474 eura, sto je manje od prosecnih plata u Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Ceskoj, Litvaniji, Letoniji, Estoniji, Grckoj, Poljskoj... o onim najrazvijenijim drzavama da ne pricam. Dakle, Rusija je u svakom ekonomskom smislu jedna siromasna drzava. Sa 150 miliona stanovnika i ogromnom teritorijom oni imaju manju ekonomiju od Italije, Britanije, Nemacke. I to ne samo manju, nego sa Nemcima, Francuzima i Britancima nisu cak ni u istoj kategoriji. A o prosecnoj plati da ne pricamo.

e

pre 6 godina

Ne podcenjujući nikad nikoga g. Putin je rekao sve pa ako države vode svoju brigu treba dozvoliti i drugima to isto. Izreka živi i daj drugima da žive je univerzalno važeća uvek. Bilo bi ubitačno grozno kada bi Rusi od nas tražili da nesarađjujemo sa Amrikancima, jer??? ima mnooogo razloga za to ali i mnooogo razloga za saradnju. Dakle da svoju zemlju uređujemo po svojim principima, pa ako to i nije dobro samo sebi ćemo naškoditi. Mi ne navijamo niti priželjkujemo da na pr. Kalifornija zatraži odvajanje od USA niti bilo koja država. Mi od Amera trsžimo da nam vrate ono što su nama oteli. Dali će to nama biti dobro ili ne to nebi trebslo da se njih tiče.Eto to bi bila pravedna saradnja da niko nikome ne soli pamet i da svako slobodno da živi svoj život.