- Komentari -

Praunuka Nikite Hruščova: Tramp je novi Staljin

Nina Hruščova, profesorka međunarodnih odnosa Nove škole u Njujorku i praunuka nekadašnjeg sovjetskog lidera Nikite Hruščova, kritikovala je predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegovih novih napada na medije.

Huffington Post
Pošaljite komentar
 1. Unuka komunističkog zločinca očigledno još uvek pripada toj istoj, mračnoj strani, i jasno je da joj se neće dopasti neko ko ponovo vodi Ameriku pravim smerom Ronalda Regana, dakle ukida sve neokomunistočke gluđosti koje su Obama i ostale socijalističke štetocine pre njega zavele i ponovo vodi realistočnu spoljnu politiku, dakle koristi sve mogućnosti SAD uključukući i pretnju vojnom silom za zločince i silnike. To se takvima nikada ne dopada, i odlično je da je tako :)))
   (EU Citizen, 13. oktobar 2017 13:39)

  # Link komentara

 2. Ili kraće i sažetije rečeno (In medias res), Amerika ima demokratske izbore svake 4 godine, već duže vreme, a što je nezamislivo za Rusiju. Eto to je razlog zašto nemogu da se porede Tramp i Staljin.
  (autosovinista, 12. oktobar 2017 20:36)

  Još jedna razlika: Staljin je ubijao svoje u svojoj državi, a Tramp mlati po celom svetu.
  A što se izbora tiče i Rusija ima izbore, ako nisi znao..
   (Tata spalio Đenku, 13. oktobar 2017 07:14)

  # Link komentara

 3. Trump je Staljin koji ce trajati najduze 4 godine, ako i toliko i koji je Staljin u drzavi koja radi kao svajcarski sat i gde postoje institucije koje mogu da ga spuste na zemlju cim i najmanje pocne da se gubi i pravi gluposti. VELIIIIIKA RAZLIKA!!
  (aleks, 13. oktobar 2017 00:44)

  # Link komentara

 4. Mene na primer zanima gde se informisu ovi sto brane Trampa? Koje to on fabrike hoce da vrati u Ameriku, kada se svi proizvodi sa Tramp etiketom stancuju u Aziji? Sta su za vas objektivni mediji ako je sve sto se njemu ne svidja "fake news"? Postoje celi portali, izuzetno cenjeni, koji se bave ispitivanjem lazi koje on svakodnevno tvita i izgovara. Mrzite Hilari koliko vam je volja, ali nemojte da se blamirate ponavljajuci ko papagaji njegove nebuloze.
  (rado Srbin Trampa brani, 13. oktobar 2017 00:25)

  # Link komentara

 5. Kako je krenulo, biće Tramp i novi Adolf...
  (mexican wall, 12. oktobar 2017 23:02)

  # Link komentara

 6. Šta bi tek rekla da živi u Srbiji...
   (miki, 12. oktobar 2017 22:50)

  # Link komentara

 7. Majko moja, Staljin i Tramp... Dao bog da vladavinu ovog drugog covecanstvo prezivi.
  Hile je samo bio primoran da svoju jadnu Nemacku brani. Ako mi ne verujete,pitajte ove nove istoricare zaposlene u Berlinu, Briselu, Vasingtonu ... i u Beogradu.
  (staljinko, 12. oktobar 2017 22:46)

  # Link komentara

 8. Kako postajes nečija majka?
   (olo, 12. oktobar 2017 21:11)

  # Link komentara

 9. Ili kraće i sažetije rečeno (In medias res), Amerika ima demokratske izbore svake 4 godine, već duže vreme, a što je nezamislivo za Rusiju. Eto to je razlog zašto nemogu da se porede Tramp i Staljin.
  (autosovinista, 12. oktobar 2017 20:36)

  # Link komentara

 10. Glavni razlog zasto Trump nista nema zajednicko sa Staljinom- osnove drzavne vlasti. Staljin, fasisti, komunisti, neo-birokratski totalitarizam EU,... (a i Srbija) svi guraju ka mocnijem birokratskom aparatu i vecoj moci i kontroli drzave nad populacijom i privredom.
  Sva obecanja Trumpa i sve akcije koje je uspeo da uradi vode upravo u obratnom smeru: dramaticno kresanje birokratskog aparata, uklanjanje pozicija unutar ministarstava (jedna od cuvenih vesti iz jednog od ministarstava je da se svi plase otpustanja i da se namestaj iz kancelarija otpustenih i ne-zamenjenih gomila po hodnicima, nikog nema), dramaticna de-regulacija iz svih ministarstava (opet cuvena naredba da za svaku novu regulativu moraju ukinuti bar dve starije), oslobadjanje privrede, smanjenje taksi (a time i moci drzave), ponovno otvaranje slobode u zdravstvu nakon Obaminog grabeza (sto je ljudima ovde u birokratskom totalitarizmu verovatno nerazumljivo ali cemu ljudi u Americi aplaudiraju)-kupite sta hocete, od koga hocete... To nije "potpis" bilo koje vrste opresije vec tradicije slobode i individualizma Amerike. A totalitarna Levica i njeni mediji to ne vole.
  Najbolji opis Trumpa: Nacionalisticki slobodar.
  (dusanmal, 12. oktobar 2017 19:57)

  # Link komentara

 11. Bolje nego novi Hruščov.
   (CJ, 12. oktobar 2017 18:30)

  # Link komentara

 12. a ha ha ha desnica nova levica dobra fora
  (you are fake news, 12. oktobar 2017 18:24)

  # Link komentara

 13. Kakva tendencioznost ove analitičarke. Samo zato što predaje u Njujorku i živi u antitramp okruženju daje neobjektivne izjave i stavove. Tramp se bori protiv medija jer su oni loši i neobjektivni ne samo što se tiče njega već i globalno gledano. On je zato i pobedio jer je to izraz otpora protiv establišmenta u politici, ekonomiji i medijima. Njegova politika se bazira na dva stuba, prvi je žestoka brba protiv ilegalnih imigranata a druga je vraćanje fabrika koji su otišli van Amerike. Mnogi su o tome ćutali i to držali pod tepih ali on je rekao da je car go i tako dobio više glasova nego idealni Mit Romni pre 4 godine.
  (Aron, 12. oktobar 2017 18:05)

  # Link komentara