Subota, 12.08.2017.

16:45

Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Izvor: inquisitr.com

Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 6 godina

@ (Bruder Jakob, 12. avgust 2017 18:52)

Ne samo to. Postoji puno kontroverzi oko Čarlsa, a najveća je ta da je navodno prešao u pravoslavlje tokom nekog od boravaka u Hilandaru (Čarls je, inače, jedan od najvećih donatora Hilandara), a engleski kralj može da bude isključivo anglikanac...

Kejtlin kaže da prenesem pozdrave

pre 6 godina

Ja sam stručnjak u ovoj oblasti i objasniću. Kraljica Izabela je prva, ona je kraljica. Njen sin Čarles je princ prestolonaslednik prvovenčani budući kralj pa je s toga u vezi Kejtlin Midlaton vojvotkinja od Velsa, grofica od Mančestera, knjeginja stara majka budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije. Malo je poznato u Srbiji među plebsom da je muž kraljice Izabele kralj Grčke. Ja imam plave krvi, predstavnik sam krema evropskog noblesa i sve to znam jer se družimo na skupovima. Kejtlin, žena Viljema budućeg kralja, je dobra žena, skromna šiša se gde i moja žena i uvek pita za nas kako smo i šalje pozdrave. Ja joj nosim ponekad ajvar i čvarke iz Srbije i obožava ih. Pitala me wot is das misju? Ja joj objasnim a ona kaže nikad slađe nije olizala prste. Eto tako, moram da idem čeka me vozač. Ako nesto još ne razumete pitajte, mada verujem da vama nije lako sve da shvatite kao meni jer nemate plave krvi kao ja.

Mila

pre 6 godina

Kakav smešan i glup autfit sa ovim tanjirima na glavi. Nije ni čudo što je Lejdi Dajana odbila da to nosi. Zaista je bila dama ali i narodna princeza. Ova izgleda sladunjavo neautentična. Juri i biće kraljica. Dajanu to nije na kraju zanimalo to je deo harizme.

Obrazujte se malo

pre 6 godina

Komentatori, zašto se prvo ne informišete nego lupate gluposti. Sve imate lepo napisano na Wikipediji, ako znate kako da tražite. Najiscrpnije informacije možete pronaći na Wiki na engleskom jeziku, ko zna jezik naravno. Zašto, bre, sve mora biti što na umu to na drumu, a u glavi ništa...

Odgovor

pre 6 godina

Njena baba Vktorija bila je u srodstvu sa princezom Karolinom ciji ujak je bio najveci prijatelj sa Henrijem. To dugogodisnje prijateljstvo omogucilo je Robertu da se ustolici na dvoru kada se ozenio sa Margaret koja iako je vec bila udavana i razvedena imala je titulu princeze. E tako dragi moji trebate znati sve ovo da bi nesto komentarisali.

John

pre 6 godina

Sve ste zakomplikovali. I promašili.
Kejt ne može da koristi ono što ne poseduje. Vilijam jeste princ, ALI nije princ onako kako je Čarls princ.
Čarls je princ od Velsa i žena svakog princa OD nečega je automatski princeza OD toga istoga... (Kamila je princeza od Velsa, ali ne koristi tu titulu)
Vilijam nije princ ni od čega, već je samo princ.
Ili ovako:
NjKV Čarls, Princ od Velsa (i još svašta uz to) i
NjKv Princ Vilijam, Vojvoda od Kembridža
Čarls ima titulu princa, a Vilijam samo naziv princa što nije isto. Žena dobija samo muževljevu titulu, ne i naziv. Vilijam ima titulu vojvode od Kembridža, pa je zato i Kejt vojvotkinja od Kembridža.

Kad Vilijam postane princ od Velsa, onda će i Kejt biti princeza od Velsa. Osim ako baba ima druge planove...

(Vox, 12. avgust 2017 19:24)
Supruga kralja je automatski kraljica. Nije ni Elizabetina majka bila rođena u kraljevskoj porodici, a imala je titulu kraljice.

(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)
A Edvard se, u stvari, zvao Dejvid.
A Džordž je bio Albert.
A Elizabeta i Filip su rođaci. I to kroz dve linije.
Je l' sad dovoljno zamršeno?

ja

pre 6 godina

@ (ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Bira se prva veća titula od one koju imaš. Dajana je bila iz plemićke porodice i bila je vojvotkinja i pre udaje, pa je zato uzela titulu princeze, nakon što se udala za Čarlsa. Kejt je došla iz naroda, nije bila plemkinja, pa je uzela prvu plemićku titulu koja joj je dodeljena - vojvotkinja.

veliki strumf

pre 6 godina

Ovi "znalci" ovde nisu upoznati da je VILIJAM prestolonaslednik, a nje njegov otac Carls! Ozenivsi se razvedenom zenom, Kamilom, Carls je izgubio pravo da ikada postane kralj, i on je svesno ustupio mesto prestolonaslednika svome sinu. Kejt, kao supruga prvog u redu za presto, ima pravo da nosi titulu princeza, koja je deo njenog zvanicnog zvanja (imate to i u tekstu). Pretpostavljam da zbog svoje skromnosti, mozda i iz pijeteta prema Dajani, ne koristi to "princeza". Ona jeste princeza za citav svet, i to prirodna, iz naroda, bas kako su to ljudi i zamisljali da treba da bude i pisali u bajkama. To sto je zvanicno zovu "vojvotkinja" nema neki poseban znacaj.

zena-zmaj

pre 6 godina

ovo silno 'odrzavanje kulta dajane', a koje ukljucuje i odjevne kombinacije mi je bas fuj. citav zivot svom muzu kopira pokojnu majku. meni je to bolesno

Nikola S

pre 6 godina

Ne mogu da prestanem da gledam u ovu sliku koliko je lepa.
Gledao je i uzivo na metar od mene-odavala utisak preskromne i predobre osobe.

Verujem i da je bas briga kojom titulom ce da je oslovljavaju.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.
(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)

To su im bila kraljevska imena, ne znam kako mu se zvao otac ali George VI se zapravo zvao Albert.

Alek

pre 6 godina

A ko kaže da Čarls ne može da bude kralj i poglavar crkve i to crkve koju je osnovao Henri VIII baš zbog toga da bi mogao da se razvede? Kakav apsurd i neupućenost. On neće biti kralj jedino ako ga to ne zanima i ako on želi da prepusti presto Vilijemu. I da, javljam se dobrovoljno za mesto ambasadora u GB! :)

herc

pre 6 godina

Meni je to sa titulama kristalno jasno, ali me interesuje od cega oni zive. Na njihovu imovinu vjerovatno ne dodje malo poreza, a gdje mogu da zarade za takav zivot, ne znam.

Henry

pre 6 godina

A ako ja poludim pa ih izazovem sve koji su ispred mene u redu za presto na dvoboj i pobedim onda cu ja da budem kralj pa sta ce te onda experti?

Stefan

pre 6 godina

Zapravo, ne. Dajana je i kolokvijalno nazivana princezom zato što je to zaista bila njena titula: "princeza od Velsa". Nosila ju je kao supruga Čarlsa, naslednika britanskog trona, koji po tradiciji nosi titulu "princ od Velsa". Budući da Vilijem nije prestolonaslednik još uvek, kraljca mu je dodelila titulu vojvode od Kembridža (uobičajeno, svi članovi uže kraljevske porodice dobijaju visoke titule, najčešće vojvodske, poput Vilijema ili vojvode od Jorka - kraljičinog mlađeg sina Endrua), shodno čemu i njegova supruga nosi titulu - vojvotkinje. Ukoliko sve bude išlo nekim prirodnim redosledom, kada kraljica premine, a Čarls postane kralj, Vilijem će postati princ od Velsa, a njegova supruga - princeza od Velsa. I vrlo verovatno će i u javnosti biti poznata kao "princeza Kejt" tada.

pukovnik Bjelajac

pre 6 godina

@Bruder Jakob

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.

T

pre 6 godina

A ko je Kejt Midlton? To je jedno od pitanja koje bi postavio neki punokrvni Britanac. Ona je udata za vojvodu, tako da je za njih, a i za ceo svet - vojvotkinja.

niko

pre 6 godina

Kamila jeste princeza od Velsa, titula nema nikakve veze sa tim da li je rodila nekog ili ne. Vec je ne koristi zbog Dajana, jer je ova bila poznata po toj tituli a ujedno nije bilo poznato kako ce javnost reagovati ako je Kamila bude koristila a bila je najveca suparnice miljenice nacije.

A

pre 6 godina

Nisam sigurna kako to kod njih ide, na primer Filip, muz kraljice Elizabete nije kralj vec je princ Filip, vojvoda od Edinburga. Ne znam ni da li ce Kejt postati kraljica kada Vilijam postane kralj. Inace Vilijam ce biti sledeci kralj VB jer je Carls imao par skandala od kojih se nije oporavio, a i sam je najavio da ce se odreci titule u Vilijamovu korist.

Dex

pre 6 godina

Meni sad nista nije jasno,bira titulu vojvodkinje,jer je to vece od titule princeze?
(ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Vrlo cesto jeste. Sve zavisi, neki vladari nose titule vojvode, neki titulu princa (cesto titulu princa nosi vladar nezavisnog vojvodstva). Komplikovano je to, zavisi od zemlje, istorijskog perioda, okolnosti, uticaja porodice. Uostalom, cesto se nosi vise titula. Ponekad su najmocniji monarsi u Evropi nosili "samo" titiulu nadvojvode, iako su u praksi bili nemacki carevi. U nekim periodima je biti erl bilo bolje nego vojvoda, u nekima obratno, takodje je varirala vaznost titule markiza. Sto se tice ovih trenutnih titula u Engleskoj, to mi uopste nije ni zanimljivo za pracenje, ne u XXI veku.

niko

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...
(Pitam, 12. avgust 2017 18:48) # Link komentara

Kralj je titula viseg ranga od kraljice, a posto je Elizabeta suveren njen muz logicno ne moze da bude kralj, a za ovo drugo prosto se pitam kako neki izadju iz osnovne skole... Jel stvarno neko misli da se tako prenose i oduzimaju necija nasledna prava

Vox

pre 6 godina

Nema titulu princeze i nikada je neće imati zato što za razliku od Dajane nije rođena u porodici britanskog plemstva, nego običnih građana..sećam se da je, kada se udala za Vilijama, rečeno i da nikada neće moći da ima titulu kraljice upravo zbog svog građanskog porekla i da je titula vojvotkinje najviša koju može imati-kao što je uostalom i zvanična titula Elizabetinog supruga-Vojvoda od Edinburga..E sada, kada Vilijam jednom postane kralj-možda uspe da promeni zakon i običaje i svojoj Kejt obezbedi titulu kraljice.

Milan

pre 6 godina

Kejt Midlton je skromna kao osoba, i to je čini velikom damom, nije opterećena da razmišlja o zvanju koje će joj kad tad pripasti, a iskreno mislim da je to već i zaslužila !

Pitam

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...

...

pre 6 godina

Ako i kada Čarls postane kralj, Vilijam će postati Princ od Velsa a samim tim njegova supruga će postati Princeza od Velsa. Trenutno je samo vojvotkinja. Kamila nije Princeza od Velsa jer nije rodila prvorođenog naslednika kruni.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Dajana je bila prva u redu za presto, a sada je to Kamila. Zato Kejt nije princeza. Malo logike molim.
(znalac, 12. avgust 2017 18:29)

Pošto je kod njih monarh glavni poglavar crkve Charles ne može biti kralj je se oženio sa razvedenom ženom, isti slučaj je bio sa Edwardom VIII, bratom od njegovog dede Georgea VI koji je morao abdicirati i onda je njegov mlađi brat Albert postao kralj, po tome je slijedeći u redu za krunu Charlesov brat Andrew, vojvoda od Yorka, osim ako stara ne odluči drukčije, a koliko mi je poznato već je odredila Williama za kralja!

...

pre 6 godina

Ako i kada Čarls postane kralj, Vilijam će postati Princ od Velsa a samim tim njegova supruga će postati Princeza od Velsa. Trenutno je samo vojvotkinja. Kamila nije Princeza od Velsa jer nije rodila prvorođenog naslednika kruni.

Pitam

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...

Milan

pre 6 godina

Kejt Midlton je skromna kao osoba, i to je čini velikom damom, nije opterećena da razmišlja o zvanju koje će joj kad tad pripasti, a iskreno mislim da je to već i zaslužila !

Bruder Jakob

pre 6 godina

Dajana je bila prva u redu za presto, a sada je to Kamila. Zato Kejt nije princeza. Malo logike molim.
(znalac, 12. avgust 2017 18:29)

Pošto je kod njih monarh glavni poglavar crkve Charles ne može biti kralj je se oženio sa razvedenom ženom, isti slučaj je bio sa Edwardom VIII, bratom od njegovog dede Georgea VI koji je morao abdicirati i onda je njegov mlađi brat Albert postao kralj, po tome je slijedeći u redu za krunu Charlesov brat Andrew, vojvoda od Yorka, osim ako stara ne odluči drukčije, a koliko mi je poznato već je odredila Williama za kralja!

niko

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...
(Pitam, 12. avgust 2017 18:48) # Link komentara

Kralj je titula viseg ranga od kraljice, a posto je Elizabeta suveren njen muz logicno ne moze da bude kralj, a za ovo drugo prosto se pitam kako neki izadju iz osnovne skole... Jel stvarno neko misli da se tako prenose i oduzimaju necija nasledna prava

A

pre 6 godina

Nisam sigurna kako to kod njih ide, na primer Filip, muz kraljice Elizabete nije kralj vec je princ Filip, vojvoda od Edinburga. Ne znam ni da li ce Kejt postati kraljica kada Vilijam postane kralj. Inace Vilijam ce biti sledeci kralj VB jer je Carls imao par skandala od kojih se nije oporavio, a i sam je najavio da ce se odreci titule u Vilijamovu korist.

Dex

pre 6 godina

Meni sad nista nije jasno,bira titulu vojvodkinje,jer je to vece od titule princeze?
(ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Vrlo cesto jeste. Sve zavisi, neki vladari nose titule vojvode, neki titulu princa (cesto titulu princa nosi vladar nezavisnog vojvodstva). Komplikovano je to, zavisi od zemlje, istorijskog perioda, okolnosti, uticaja porodice. Uostalom, cesto se nosi vise titula. Ponekad su najmocniji monarsi u Evropi nosili "samo" titiulu nadvojvode, iako su u praksi bili nemacki carevi. U nekim periodima je biti erl bilo bolje nego vojvoda, u nekima obratno, takodje je varirala vaznost titule markiza. Sto se tice ovih trenutnih titula u Engleskoj, to mi uopste nije ni zanimljivo za pracenje, ne u XXI veku.

niko

pre 6 godina

Kamila jeste princeza od Velsa, titula nema nikakve veze sa tim da li je rodila nekog ili ne. Vec je ne koristi zbog Dajana, jer je ova bila poznata po toj tituli a ujedno nije bilo poznato kako ce javnost reagovati ako je Kamila bude koristila a bila je najveca suparnice miljenice nacije.

T

pre 6 godina

A ko je Kejt Midlton? To je jedno od pitanja koje bi postavio neki punokrvni Britanac. Ona je udata za vojvodu, tako da je za njih, a i za ceo svet - vojvotkinja.

Vox

pre 6 godina

Nema titulu princeze i nikada je neće imati zato što za razliku od Dajane nije rođena u porodici britanskog plemstva, nego običnih građana..sećam se da je, kada se udala za Vilijama, rečeno i da nikada neće moći da ima titulu kraljice upravo zbog svog građanskog porekla i da je titula vojvotkinje najviša koju može imati-kao što je uostalom i zvanična titula Elizabetinog supruga-Vojvoda od Edinburga..E sada, kada Vilijam jednom postane kralj-možda uspe da promeni zakon i običaje i svojoj Kejt obezbedi titulu kraljice.

pukovnik Bjelajac

pre 6 godina

@Bruder Jakob

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.

Kejtlin kaže da prenesem pozdrave

pre 6 godina

Ja sam stručnjak u ovoj oblasti i objasniću. Kraljica Izabela je prva, ona je kraljica. Njen sin Čarles je princ prestolonaslednik prvovenčani budući kralj pa je s toga u vezi Kejtlin Midlaton vojvotkinja od Velsa, grofica od Mančestera, knjeginja stara majka budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije. Malo je poznato u Srbiji među plebsom da je muž kraljice Izabele kralj Grčke. Ja imam plave krvi, predstavnik sam krema evropskog noblesa i sve to znam jer se družimo na skupovima. Kejtlin, žena Viljema budućeg kralja, je dobra žena, skromna šiša se gde i moja žena i uvek pita za nas kako smo i šalje pozdrave. Ja joj nosim ponekad ajvar i čvarke iz Srbije i obožava ih. Pitala me wot is das misju? Ja joj objasnim a ona kaže nikad slađe nije olizala prste. Eto tako, moram da idem čeka me vozač. Ako nesto još ne razumete pitajte, mada verujem da vama nije lako sve da shvatite kao meni jer nemate plave krvi kao ja.

John

pre 6 godina

Sve ste zakomplikovali. I promašili.
Kejt ne može da koristi ono što ne poseduje. Vilijam jeste princ, ALI nije princ onako kako je Čarls princ.
Čarls je princ od Velsa i žena svakog princa OD nečega je automatski princeza OD toga istoga... (Kamila je princeza od Velsa, ali ne koristi tu titulu)
Vilijam nije princ ni od čega, već je samo princ.
Ili ovako:
NjKV Čarls, Princ od Velsa (i još svašta uz to) i
NjKv Princ Vilijam, Vojvoda od Kembridža
Čarls ima titulu princa, a Vilijam samo naziv princa što nije isto. Žena dobija samo muževljevu titulu, ne i naziv. Vilijam ima titulu vojvode od Kembridža, pa je zato i Kejt vojvotkinja od Kembridža.

Kad Vilijam postane princ od Velsa, onda će i Kejt biti princeza od Velsa. Osim ako baba ima druge planove...

(Vox, 12. avgust 2017 19:24)
Supruga kralja je automatski kraljica. Nije ni Elizabetina majka bila rođena u kraljevskoj porodici, a imala je titulu kraljice.

(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)
A Edvard se, u stvari, zvao Dejvid.
A Džordž je bio Albert.
A Elizabeta i Filip su rođaci. I to kroz dve linije.
Je l' sad dovoljno zamršeno?

Obrazujte se malo

pre 6 godina

Komentatori, zašto se prvo ne informišete nego lupate gluposti. Sve imate lepo napisano na Wikipediji, ako znate kako da tražite. Najiscrpnije informacije možete pronaći na Wiki na engleskom jeziku, ko zna jezik naravno. Zašto, bre, sve mora biti što na umu to na drumu, a u glavi ništa...

Nikola S

pre 6 godina

Ne mogu da prestanem da gledam u ovu sliku koliko je lepa.
Gledao je i uzivo na metar od mene-odavala utisak preskromne i predobre osobe.

Verujem i da je bas briga kojom titulom ce da je oslovljavaju.

veliki strumf

pre 6 godina

Ovi "znalci" ovde nisu upoznati da je VILIJAM prestolonaslednik, a nje njegov otac Carls! Ozenivsi se razvedenom zenom, Kamilom, Carls je izgubio pravo da ikada postane kralj, i on je svesno ustupio mesto prestolonaslednika svome sinu. Kejt, kao supruga prvog u redu za presto, ima pravo da nosi titulu princeza, koja je deo njenog zvanicnog zvanja (imate to i u tekstu). Pretpostavljam da zbog svoje skromnosti, mozda i iz pijeteta prema Dajani, ne koristi to "princeza". Ona jeste princeza za citav svet, i to prirodna, iz naroda, bas kako su to ljudi i zamisljali da treba da bude i pisali u bajkama. To sto je zvanicno zovu "vojvotkinja" nema neki poseban znacaj.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.
(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)

To su im bila kraljevska imena, ne znam kako mu se zvao otac ali George VI se zapravo zvao Albert.

zena-zmaj

pre 6 godina

ovo silno 'odrzavanje kulta dajane', a koje ukljucuje i odjevne kombinacije mi je bas fuj. citav zivot svom muzu kopira pokojnu majku. meni je to bolesno

herc

pre 6 godina

Meni je to sa titulama kristalno jasno, ali me interesuje od cega oni zive. Na njihovu imovinu vjerovatno ne dodje malo poreza, a gdje mogu da zarade za takav zivot, ne znam.

ja

pre 6 godina

@ (ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Bira se prva veća titula od one koju imaš. Dajana je bila iz plemićke porodice i bila je vojvotkinja i pre udaje, pa je zato uzela titulu princeze, nakon što se udala za Čarlsa. Kejt je došla iz naroda, nije bila plemkinja, pa je uzela prvu plemićku titulu koja joj je dodeljena - vojvotkinja.

ja

pre 6 godina

@ (Bruder Jakob, 12. avgust 2017 18:52)

Ne samo to. Postoji puno kontroverzi oko Čarlsa, a najveća je ta da je navodno prešao u pravoslavlje tokom nekog od boravaka u Hilandaru (Čarls je, inače, jedan od najvećih donatora Hilandara), a engleski kralj može da bude isključivo anglikanac...

Stefan

pre 6 godina

Zapravo, ne. Dajana je i kolokvijalno nazivana princezom zato što je to zaista bila njena titula: "princeza od Velsa". Nosila ju je kao supruga Čarlsa, naslednika britanskog trona, koji po tradiciji nosi titulu "princ od Velsa". Budući da Vilijem nije prestolonaslednik još uvek, kraljca mu je dodelila titulu vojvode od Kembridža (uobičajeno, svi članovi uže kraljevske porodice dobijaju visoke titule, najčešće vojvodske, poput Vilijema ili vojvode od Jorka - kraljičinog mlađeg sina Endrua), shodno čemu i njegova supruga nosi titulu - vojvotkinje. Ukoliko sve bude išlo nekim prirodnim redosledom, kada kraljica premine, a Čarls postane kralj, Vilijem će postati princ od Velsa, a njegova supruga - princeza od Velsa. I vrlo verovatno će i u javnosti biti poznata kao "princeza Kejt" tada.

Alek

pre 6 godina

A ko kaže da Čarls ne može da bude kralj i poglavar crkve i to crkve koju je osnovao Henri VIII baš zbog toga da bi mogao da se razvede? Kakav apsurd i neupućenost. On neće biti kralj jedino ako ga to ne zanima i ako on želi da prepusti presto Vilijemu. I da, javljam se dobrovoljno za mesto ambasadora u GB! :)

Mila

pre 6 godina

Kakav smešan i glup autfit sa ovim tanjirima na glavi. Nije ni čudo što je Lejdi Dajana odbila da to nosi. Zaista je bila dama ali i narodna princeza. Ova izgleda sladunjavo neautentična. Juri i biće kraljica. Dajanu to nije na kraju zanimalo to je deo harizme.

Odgovor

pre 6 godina

Njena baba Vktorija bila je u srodstvu sa princezom Karolinom ciji ujak je bio najveci prijatelj sa Henrijem. To dugogodisnje prijateljstvo omogucilo je Robertu da se ustolici na dvoru kada se ozenio sa Margaret koja iako je vec bila udavana i razvedena imala je titulu princeze. E tako dragi moji trebate znati sve ovo da bi nesto komentarisali.

Henry

pre 6 godina

A ako ja poludim pa ih izazovem sve koji su ispred mene u redu za presto na dvoboj i pobedim onda cu ja da budem kralj pa sta ce te onda experti?

Milan

pre 6 godina

Kejt Midlton je skromna kao osoba, i to je čini velikom damom, nije opterećena da razmišlja o zvanju koje će joj kad tad pripasti, a iskreno mislim da je to već i zaslužila !

Bruder Jakob

pre 6 godina

Dajana je bila prva u redu za presto, a sada je to Kamila. Zato Kejt nije princeza. Malo logike molim.
(znalac, 12. avgust 2017 18:29)

Pošto je kod njih monarh glavni poglavar crkve Charles ne može biti kralj je se oženio sa razvedenom ženom, isti slučaj je bio sa Edwardom VIII, bratom od njegovog dede Georgea VI koji je morao abdicirati i onda je njegov mlađi brat Albert postao kralj, po tome je slijedeći u redu za krunu Charlesov brat Andrew, vojvoda od Yorka, osim ako stara ne odluči drukčije, a koliko mi je poznato već je odredila Williama za kralja!

Vox

pre 6 godina

Nema titulu princeze i nikada je neće imati zato što za razliku od Dajane nije rođena u porodici britanskog plemstva, nego običnih građana..sećam se da je, kada se udala za Vilijama, rečeno i da nikada neće moći da ima titulu kraljice upravo zbog svog građanskog porekla i da je titula vojvotkinje najviša koju može imati-kao što je uostalom i zvanična titula Elizabetinog supruga-Vojvoda od Edinburga..E sada, kada Vilijam jednom postane kralj-možda uspe da promeni zakon i običaje i svojoj Kejt obezbedi titulu kraljice.

...

pre 6 godina

Ako i kada Čarls postane kralj, Vilijam će postati Princ od Velsa a samim tim njegova supruga će postati Princeza od Velsa. Trenutno je samo vojvotkinja. Kamila nije Princeza od Velsa jer nije rodila prvorođenog naslednika kruni.

Pitam

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...

A

pre 6 godina

Nisam sigurna kako to kod njih ide, na primer Filip, muz kraljice Elizabete nije kralj vec je princ Filip, vojvoda od Edinburga. Ne znam ni da li ce Kejt postati kraljica kada Vilijam postane kralj. Inace Vilijam ce biti sledeci kralj VB jer je Carls imao par skandala od kojih se nije oporavio, a i sam je najavio da ce se odreci titule u Vilijamovu korist.

Kejtlin kaže da prenesem pozdrave

pre 6 godina

Ja sam stručnjak u ovoj oblasti i objasniću. Kraljica Izabela je prva, ona je kraljica. Njen sin Čarles je princ prestolonaslednik prvovenčani budući kralj pa je s toga u vezi Kejtlin Midlaton vojvotkinja od Velsa, grofica od Mančestera, knjeginja stara majka budućeg kralja Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije. Malo je poznato u Srbiji među plebsom da je muž kraljice Izabele kralj Grčke. Ja imam plave krvi, predstavnik sam krema evropskog noblesa i sve to znam jer se družimo na skupovima. Kejtlin, žena Viljema budućeg kralja, je dobra žena, skromna šiša se gde i moja žena i uvek pita za nas kako smo i šalje pozdrave. Ja joj nosim ponekad ajvar i čvarke iz Srbije i obožava ih. Pitala me wot is das misju? Ja joj objasnim a ona kaže nikad slađe nije olizala prste. Eto tako, moram da idem čeka me vozač. Ako nesto još ne razumete pitajte, mada verujem da vama nije lako sve da shvatite kao meni jer nemate plave krvi kao ja.

niko

pre 6 godina

Filip iako je muž Elizabete druge koja je kraljica nema titulu kralja. To vam govori dovoljno o zamrsenosti i zaštićenosti krvne linije. Inače Čarls neće biti naslednik prestola već je to preneto na Vilijama već sada...
(Pitam, 12. avgust 2017 18:48) # Link komentara

Kralj je titula viseg ranga od kraljice, a posto je Elizabeta suveren njen muz logicno ne moze da bude kralj, a za ovo drugo prosto se pitam kako neki izadju iz osnovne skole... Jel stvarno neko misli da se tako prenose i oduzimaju necija nasledna prava

T

pre 6 godina

A ko je Kejt Midlton? To je jedno od pitanja koje bi postavio neki punokrvni Britanac. Ona je udata za vojvodu, tako da je za njih, a i za ceo svet - vojvotkinja.

Mila

pre 6 godina

Kakav smešan i glup autfit sa ovim tanjirima na glavi. Nije ni čudo što je Lejdi Dajana odbila da to nosi. Zaista je bila dama ali i narodna princeza. Ova izgleda sladunjavo neautentična. Juri i biće kraljica. Dajanu to nije na kraju zanimalo to je deo harizme.

Dex

pre 6 godina

Meni sad nista nije jasno,bira titulu vojvodkinje,jer je to vece od titule princeze?
(ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Vrlo cesto jeste. Sve zavisi, neki vladari nose titule vojvode, neki titulu princa (cesto titulu princa nosi vladar nezavisnog vojvodstva). Komplikovano je to, zavisi od zemlje, istorijskog perioda, okolnosti, uticaja porodice. Uostalom, cesto se nosi vise titula. Ponekad su najmocniji monarsi u Evropi nosili "samo" titiulu nadvojvode, iako su u praksi bili nemacki carevi. U nekim periodima je biti erl bilo bolje nego vojvoda, u nekima obratno, takodje je varirala vaznost titule markiza. Sto se tice ovih trenutnih titula u Engleskoj, to mi uopste nije ni zanimljivo za pracenje, ne u XXI veku.

niko

pre 6 godina

Kamila jeste princeza od Velsa, titula nema nikakve veze sa tim da li je rodila nekog ili ne. Vec je ne koristi zbog Dajana, jer je ova bila poznata po toj tituli a ujedno nije bilo poznato kako ce javnost reagovati ako je Kamila bude koristila a bila je najveca suparnice miljenice nacije.

ja

pre 6 godina

@ (Bruder Jakob, 12. avgust 2017 18:52)

Ne samo to. Postoji puno kontroverzi oko Čarlsa, a najveća je ta da je navodno prešao u pravoslavlje tokom nekog od boravaka u Hilandaru (Čarls je, inače, jedan od najvećih donatora Hilandara), a engleski kralj može da bude isključivo anglikanac...

pukovnik Bjelajac

pre 6 godina

@Bruder Jakob

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.

zena-zmaj

pre 6 godina

ovo silno 'odrzavanje kulta dajane', a koje ukljucuje i odjevne kombinacije mi je bas fuj. citav zivot svom muzu kopira pokojnu majku. meni je to bolesno

veliki strumf

pre 6 godina

Ovi "znalci" ovde nisu upoznati da je VILIJAM prestolonaslednik, a nje njegov otac Carls! Ozenivsi se razvedenom zenom, Kamilom, Carls je izgubio pravo da ikada postane kralj, i on je svesno ustupio mesto prestolonaslednika svome sinu. Kejt, kao supruga prvog u redu za presto, ima pravo da nosi titulu princeza, koja je deo njenog zvanicnog zvanja (imate to i u tekstu). Pretpostavljam da zbog svoje skromnosti, mozda i iz pijeteta prema Dajani, ne koristi to "princeza". Ona jeste princeza za citav svet, i to prirodna, iz naroda, bas kako su to ljudi i zamisljali da treba da bude i pisali u bajkama. To sto je zvanicno zovu "vojvotkinja" nema neki poseban znacaj.

ja

pre 6 godina

@ (ASOT, 12. avgust 2017 17:06)

Bira se prva veća titula od one koju imaš. Dajana je bila iz plemićke porodice i bila je vojvotkinja i pre udaje, pa je zato uzela titulu princeze, nakon što se udala za Čarlsa. Kejt je došla iz naroda, nije bila plemkinja, pa je uzela prvu plemićku titulu koja joj je dodeljena - vojvotkinja.

Odgovor

pre 6 godina

Njena baba Vktorija bila je u srodstvu sa princezom Karolinom ciji ujak je bio najveci prijatelj sa Henrijem. To dugogodisnje prijateljstvo omogucilo je Robertu da se ustolici na dvoru kada se ozenio sa Margaret koja iako je vec bila udavana i razvedena imala je titulu princeze. E tako dragi moji trebate znati sve ovo da bi nesto komentarisali.

Stefan

pre 6 godina

Zapravo, ne. Dajana je i kolokvijalno nazivana princezom zato što je to zaista bila njena titula: "princeza od Velsa". Nosila ju je kao supruga Čarlsa, naslednika britanskog trona, koji po tradiciji nosi titulu "princ od Velsa". Budući da Vilijem nije prestolonaslednik još uvek, kraljca mu je dodelila titulu vojvode od Kembridža (uobičajeno, svi članovi uže kraljevske porodice dobijaju visoke titule, najčešće vojvodske, poput Vilijema ili vojvode od Jorka - kraljičinog mlađeg sina Endrua), shodno čemu i njegova supruga nosi titulu - vojvotkinje. Ukoliko sve bude išlo nekim prirodnim redosledom, kada kraljica premine, a Čarls postane kralj, Vilijem će postati princ od Velsa, a njegova supruga - princeza od Velsa. I vrlo verovatno će i u javnosti biti poznata kao "princeza Kejt" tada.

herc

pre 6 godina

Meni je to sa titulama kristalno jasno, ali me interesuje od cega oni zive. Na njihovu imovinu vjerovatno ne dodje malo poreza, a gdje mogu da zarade za takav zivot, ne znam.

Bruder Jakob

pre 6 godina

Sve si izmešao. Edvardov otac je bio Džordž V, a kad je Edvard VIII abdicirao, nasledio ga je Džordž VI.

Edvardovi otac i brat su se zvali isto - Džordž.
(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)

To su im bila kraljevska imena, ne znam kako mu se zvao otac ali George VI se zapravo zvao Albert.

Alek

pre 6 godina

A ko kaže da Čarls ne može da bude kralj i poglavar crkve i to crkve koju je osnovao Henri VIII baš zbog toga da bi mogao da se razvede? Kakav apsurd i neupućenost. On neće biti kralj jedino ako ga to ne zanima i ako on želi da prepusti presto Vilijemu. I da, javljam se dobrovoljno za mesto ambasadora u GB! :)

Henry

pre 6 godina

A ako ja poludim pa ih izazovem sve koji su ispred mene u redu za presto na dvoboj i pobedim onda cu ja da budem kralj pa sta ce te onda experti?

Nikola S

pre 6 godina

Ne mogu da prestanem da gledam u ovu sliku koliko je lepa.
Gledao je i uzivo na metar od mene-odavala utisak preskromne i predobre osobe.

Verujem i da je bas briga kojom titulom ce da je oslovljavaju.

John

pre 6 godina

Sve ste zakomplikovali. I promašili.
Kejt ne može da koristi ono što ne poseduje. Vilijam jeste princ, ALI nije princ onako kako je Čarls princ.
Čarls je princ od Velsa i žena svakog princa OD nečega je automatski princeza OD toga istoga... (Kamila je princeza od Velsa, ali ne koristi tu titulu)
Vilijam nije princ ni od čega, već je samo princ.
Ili ovako:
NjKV Čarls, Princ od Velsa (i još svašta uz to) i
NjKv Princ Vilijam, Vojvoda od Kembridža
Čarls ima titulu princa, a Vilijam samo naziv princa što nije isto. Žena dobija samo muževljevu titulu, ne i naziv. Vilijam ima titulu vojvode od Kembridža, pa je zato i Kejt vojvotkinja od Kembridža.

Kad Vilijam postane princ od Velsa, onda će i Kejt biti princeza od Velsa. Osim ako baba ima druge planove...

(Vox, 12. avgust 2017 19:24)
Supruga kralja je automatski kraljica. Nije ni Elizabetina majka bila rođena u kraljevskoj porodici, a imala je titulu kraljice.

(pukovnik Bjelajac, 12. avgust 2017 20:13)
A Edvard se, u stvari, zvao Dejvid.
A Džordž je bio Albert.
A Elizabeta i Filip su rođaci. I to kroz dve linije.
Je l' sad dovoljno zamršeno?

Obrazujte se malo

pre 6 godina

Komentatori, zašto se prvo ne informišete nego lupate gluposti. Sve imate lepo napisano na Wikipediji, ako znate kako da tražite. Najiscrpnije informacije možete pronaći na Wiki na engleskom jeziku, ko zna jezik naravno. Zašto, bre, sve mora biti što na umu to na drumu, a u glavi ništa...