Utorak, 08.08.2017.

08:15

S 28 godina zaradila milione i otišla u penziju

Izvor: Radiosarajevo.ba

S 28 godina zaradila milione i otišla u penziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

remax

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.
(Zool, 08. avgust 2017 13:57)

Tačno, samo što se on kod nas zove Kineski Tajpeh jer Srbija ne priznaje njegovu nezavisnost.

objasnjenje

pre 6 godina

@Milan

Upisala sa 18, zavrsila master sa 23 i odmah se zaposlila. Postoje koledzi posle kojih je moguce upisati Harvard i studirati po ubrzanom sistemu, ili je direktno upisala Harvard. U svakom slucaju, u USA nema padanja godine, moze da se zavrsi ili u roku ili pre roka, nikako kasnije. Za tri godine zaradila od plate i bonusa milion dolara. A ti si, pretpostavljam, dipl. ecc. sa drzavnog fakulteta (uh kako to mocno zvuci), od onih kojima treba nekoliko godina radnog iskustva posle fakulteta da bi naucili ono sto je trebalo da nauce dok su studirali.

mile

pre 6 godina

@Milan ...a ko je vama rekao da ste "finansijski strucnjak"? rezulatati govore dali to jeste ili niste... a ne diploma sa fakulteta

busplusije

pre 6 godina

Prvi milion u Srbiji je zaradio do 38, onda su mu 98% para pokupili poreznici i političari. Od tih para i od para ostalih koji su nešto uradili, al su ih uspešno odrali, su kupili džipove, kola i krstarice, stavili ostatak na svoje račune i otišli u mirnu penziju...ili nisu, jer im nije bilo dosta.

Zool

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.

Radomir

pre 6 godina

Harvard, pa investiciona banka (pozicija koja posle Harvarda malte-ne dolazi po automatizmu). Ovo me podseca na onu recenicu is "IT-crowd": "When I started this company, all I had in my possession was a dream, and eight million pounds".

banned

pre 6 godina

Na stranu priča. Ali za potpisnike komentara tipa priče za decu, potrošačka korpa u Srbiji, uštedi ovde od minimalca..

Ljudi, izadjite iz komforne zone, usavršavajte se, otputujte, nadjite posao u IT-u ili se preselite u stranu zemlju, ako niste revolucionarni i inovativni u nečemu, uradite nešto bolje od drugih, ako ne možete sami probajte kroz partnerstvo, ako ne ide grad probajte selo ili more, ako ne ide matematika probajte mišiće..

Niti vam je najgore na svetu, niti ste najjadniji, niti toliko siroti cim imate internet, uredjaj sa koga pratite i vreme da čitate i pišete komentare. Prestanite da blejite, da se bedačite i krivite druge, uradite nešto za sebe.

Lep pozdrav.

Miki

pre 6 godina

Kod nas je to Radovan III. Njegana početku komedije Dušan Kovačević opisuje kao čoveka iz Zavičaja, koji je penzionisan u 30. godini života. U životu malo radio,ali ipak mnogo toga upropastio.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Mene je budizam naučio da ne umem da štedim, i da u stvari moram da zarađujem više nego što mogu da potrošim! Od kada se rukovodim tom filozofijom, sve je ok. Jedino što više nemam slobodnog vremena...

manga

pre 6 godina

A sta treba da ganja miliardu i da umre kad je napravi? Daj malo putuj upoznaj nekog negdje itd. Popi koju gajbu piva sa njemcima na metaldays-u. Hahahha

Nafta

pre 6 godina

Moj prijatelj iz Norveske sa 40 godina
prodao svoj vecinski deo akcija u njegovoj veoma uspesnoj firmi. Vec 10 godina zivi na jedrilici ploveci Karibima sa zenom.
Ima malu kucu oko 60m2 ne nekom ostrvu i to je sve.

Milan

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kad je stigla da zavrsi "Business school" na Harvardu jednu od najtežih na svetu, zatim nekoliko godina radila i stedela????, zatim ulagala i stigla da ostvari povrat ulozenog sa 29 godina... VREME? Kad u SAD-u upisju fakultet sa 15? i koliko traje 2 godine? .... Kao dipl.ecc, finansijski strucnjak nista u ovom tekstu meni nije jasno, eto

Metropola

pre 6 godina

Tesko foliranje ... stedela, ulagala i obogatila se :-)
(alex, 08. avgust 2017 10:47)... slazem se da nama u Srbiji to deluje besmisleno ali nije tako. Skroz je moguce ovo izvesti pritom osoba je sa Harvarda i ekstremno je spustila troskove zivota. Lagano je imala platu od 15k sto je 180k godisnje! 2 godine tako sa ekstremnom stednjom i eto kapitala za ulaganje!

loko

pre 6 godina

(Kazem, 8. avgust 2017 09:57) # Link komentara

Ma jeste, zavrsio kurs, otvorio pekaru i od toga zivi, ima milione... ali te pare ne dira... U redu, zaradio dosta para sve je to super, a cemu bre foliranje i prose#avanje

Perax

pre 6 godina

Au kakav hipsteraj majko mila. Otisla u manastir (prvi korak, nezrelost), shvatila da joj ne treba materijalno (drugi korak, stekla instant mudrost), vratila se i iskoristila to saznanje da namlati milione (wtf?!, sizofrenija) i sad ide naokolo i pise o tome (treci korak, narcisoidnost, knjige, motivacioni govori, instagrami ludila)

toni

pre 6 godina

Tako se to radi a ne hocu jos i hocu jos prokletstvo do starosti. Znaci sad lepo uzivanje, putovanja i pomaganje onima koji nemaju. Pozdrav

the truth will set you free

pre 6 godina

Mnogo se lepo osećam kad pročitam ovako nešto. Pravo značenje slobode je u tome da upoznaš sebe do kraja, da izgradiš pravi i iskreni identitet i odrekneš se nekih nametnutih identiteta. Tada ćeš stvarno znati koje su tvoje istinske potrebe i želje. Toliko ima stvari za koje misliš da ti trebaju ili da ih želiš, a ustvari samo zavaravaš sebe. U oskudici svega što želiš postaje se i zavidan i ogorčen i iskompleksiran. Zato je bitno odreći se na vreme. Npr. bolje je ne štedeti novac za Porše nego kupiti ga da vam skuplja prašinu u garaži jer ste shvatili da vam zapravo nije neophodan u životu. Usmerite vašu limitiranu energiju ka bitnim stvarima!!!

mix

pre 6 godina

Nista ona nije naucila u tom Budistickom hramu.Tamo sigurno ne uce ljude da sticu enormno bogatstvo,na tudjoj muci.Ipak, svaka cast za odlazak u penziju,moci ce da se posveti stvarima koje voli.

Kazem

pre 6 godina

Imam drugara koji je zaradio prvi milion do 29 godine. Ne živi u Srbiji. Onda je do 34 imao 5 miliona. Pa je hteo još više i nije se zadovoljio sa poslom koji je imao i otišao na još visu poziciju. Došao je došao je 12 miliona sa nepunih 39 godina i onda je pukao. Napustio posao, godinu dana iz stana nije izašao. Posećivali smo ga redovno, ali ta praznoca je bila jeziva. Zena i deca se trudili oko njega i onda samo jednog dana ustao i rekao dosta je! Pomislili smo da će nazad da se vrati na neki posao, ali on čovek otvorio pekaru, završio kurs za pekara i sada vodi mali porodični biznis, a veći deo novca investiran u nekretnine i verovali ili ne zaradu od toga ne dira već živi od pekarskog posla. Sada ima 45 i planira da u 50oj prestane i to da radi i ostavi deci, a on i žena da uživaju i putuju od para zaradjenih na iznajmljivanju.

degi

pre 6 godina

"pa je nekoliko godina provela radeći kao finansijski stručnjak, dok je s druge strane povećala štednju."
Ovde ste zaboravili jedan sitan detalj: neophodan uslov da bi ovo moglo da vazi - da bi ste mogli da povecate stednju (ili drugacije receno, da stedite) plata mora da vam bude dovoljno velika da pokrije osnovne potrebe i da vam OSTANE nesto za stednju. Ako imate nesrecu da vam je plata mizerija (kao sto je u Srbiji) onda ovo sve gore NE vazi!

There can be only one, and isn't Merc

pre 6 godina

Ovakav tekst vrlo lako citaoca dovede u zabludu, ovako kako je napisan i preveden, covek stekne sliku kako je ona vrsni investitor koji je zaradio pametnim investiranjem, a prica je sledeca.
Devojka se posle Harvarda zaposlila u investicionoj banci na Wall Streetu gde su godisnji bonusi od 500.000-1mil.$ sasvim normalni i uobicajeni.
Par godina rada i stednja doveli su do toga da sada sa akumuliranom stednjom i pametnim investiranjem moze lagodno da zivi, sto i nije neki problem sa investicionim potencijalom od blizu 1mil$.
Na kraju, ipak joj treba odati pocast jer joj ideja vodilja nije GREED(inace pozeljan na Wall Streetu), vec skromnost.

pa

pre 6 godina

Pa da, prvo se nakupe miliona, pa onda propovedaju skromnost i prave se duhovni. Redosled govori mnogo o njihovom licemerju. Tako i kod nas, svi altruisti za 50 evra na sat.

Dejan

pre 6 godina

Kako je sve lako kad sa 50tog metra počinješ trku na 100m.
Priča nije realna jer je potreban ogroman novac da bi uopšte mogli upisati Harvard i sl. univerzitete. Sve posle upisa je mnogo jednostavnije.

Analiticar

pre 6 godina

Nije teško investirati milion pa da dobiješ 13% na investiciju i da živiš od toga. Problem je zaraditi prvi milion. Ja sam investirao pametno mojih 3.000 eura pa sam dobio od toga i tih 13% godišnje. Sta sad da radim od silnog dobitna od 390eur? Mogu otići na more na par dana. Nije da mračim ali ova prica bez velikog početnog kapitala malo teže prolazi.

Baba Vanga

pre 6 godina

ej novinari kada pocnete da lupate gluposti to je strasno....mi zivimo u Srbiji gde je jedini nacin da se obogatis da budes u politickoj partiji i da otimas od naroda..... kako u Srbiji nesta da ustedis kada si svaki mesec u minusu ili jedva na nuli???Objasnite to i manite se vise amerike i budizma vratite se malo i realnost

Parachinac

pre 6 godina

"Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina. Te mi se godine vratilo 13 posto uloženog novca. Zaradila sam 130 hiljada dolara"
Ona je ulozila milion, a vratilo joj se 130 hiljada... Imala je ona para i pre toga, a pogotovu cim je studirala na Harvardu. A 130.000 u USA jeste bas lepa plata ali nije nikakva posebna senzacija

Nele

pre 6 godina

Milionerka ne bi postala da nije zavrsila prestizni Harvard, posao ne bi dobila da nije zavrsila isto taj fakultet. Da bi dosla I prosla taj fakultet neko je za nju morao da iskesira ozbiljnu svotu novca. Dakle da bi zaradio mnogo moras da ulozis mnogo, posle mozes da se bavis duhovnoscu, minimalizmom i ostalim glupostima. Da kazes kako za srecu ne treba mnogo, naravno da ne treba kad u banci imas milion/e I ne moras ni ocemu da razmisljas.

box

pre 6 godina

Minimalni pristup nego sta, jednostavnost i skromnost, kontemplacija sa Budom i ovo ono...a sve u svrhu da se postane milioner sa maximalnim novcanikom!

Bojan

pre 6 godina

Nisam žensko, nisam amerikanac, nemam 28, nisam studirao na Harvardu, nisam zaposlen u brokerskoj kući, nema teorije da stignem do Tajvana, nema teorije da od plate nešto uštedim....hmmm!?
Živim u zemlji koja ima nedostižnu komparativnu prednost jeftine radne snage!....hmmmm!?

Perax

pre 6 godina

Au kakav hipsteraj majko mila. Otisla u manastir (prvi korak, nezrelost), shvatila da joj ne treba materijalno (drugi korak, stekla instant mudrost), vratila se i iskoristila to saznanje da namlati milione (wtf?!, sizofrenija) i sad ide naokolo i pise o tome (treci korak, narcisoidnost, knjige, motivacioni govori, instagrami ludila)

Dejan

pre 6 godina

Kako je sve lako kad sa 50tog metra počinješ trku na 100m.
Priča nije realna jer je potreban ogroman novac da bi uopšte mogli upisati Harvard i sl. univerzitete. Sve posle upisa je mnogo jednostavnije.

Analiticar

pre 6 godina

Nije teško investirati milion pa da dobiješ 13% na investiciju i da živiš od toga. Problem je zaraditi prvi milion. Ja sam investirao pametno mojih 3.000 eura pa sam dobio od toga i tih 13% godišnje. Sta sad da radim od silnog dobitna od 390eur? Mogu otići na more na par dana. Nije da mračim ali ova prica bez velikog početnog kapitala malo teže prolazi.

degi

pre 6 godina

"pa je nekoliko godina provela radeći kao finansijski stručnjak, dok je s druge strane povećala štednju."
Ovde ste zaboravili jedan sitan detalj: neophodan uslov da bi ovo moglo da vazi - da bi ste mogli da povecate stednju (ili drugacije receno, da stedite) plata mora da vam bude dovoljno velika da pokrije osnovne potrebe i da vam OSTANE nesto za stednju. Ako imate nesrecu da vam je plata mizerija (kao sto je u Srbiji) onda ovo sve gore NE vazi!

Nele

pre 6 godina

Milionerka ne bi postala da nije zavrsila prestizni Harvard, posao ne bi dobila da nije zavrsila isto taj fakultet. Da bi dosla I prosla taj fakultet neko je za nju morao da iskesira ozbiljnu svotu novca. Dakle da bi zaradio mnogo moras da ulozis mnogo, posle mozes da se bavis duhovnoscu, minimalizmom i ostalim glupostima. Da kazes kako za srecu ne treba mnogo, naravno da ne treba kad u banci imas milion/e I ne moras ni ocemu da razmisljas.

Kazem

pre 6 godina

Imam drugara koji je zaradio prvi milion do 29 godine. Ne živi u Srbiji. Onda je do 34 imao 5 miliona. Pa je hteo još više i nije se zadovoljio sa poslom koji je imao i otišao na još visu poziciju. Došao je došao je 12 miliona sa nepunih 39 godina i onda je pukao. Napustio posao, godinu dana iz stana nije izašao. Posećivali smo ga redovno, ali ta praznoca je bila jeziva. Zena i deca se trudili oko njega i onda samo jednog dana ustao i rekao dosta je! Pomislili smo da će nazad da se vrati na neki posao, ali on čovek otvorio pekaru, završio kurs za pekara i sada vodi mali porodični biznis, a veći deo novca investiran u nekretnine i verovali ili ne zaradu od toga ne dira već živi od pekarskog posla. Sada ima 45 i planira da u 50oj prestane i to da radi i ostavi deci, a on i žena da uživaju i putuju od para zaradjenih na iznajmljivanju.

Parachinac

pre 6 godina

"Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina. Te mi se godine vratilo 13 posto uloženog novca. Zaradila sam 130 hiljada dolara"
Ona je ulozila milion, a vratilo joj se 130 hiljada... Imala je ona para i pre toga, a pogotovu cim je studirala na Harvardu. A 130.000 u USA jeste bas lepa plata ali nije nikakva posebna senzacija

There can be only one, and isn't Merc

pre 6 godina

Ovakav tekst vrlo lako citaoca dovede u zabludu, ovako kako je napisan i preveden, covek stekne sliku kako je ona vrsni investitor koji je zaradio pametnim investiranjem, a prica je sledeca.
Devojka se posle Harvarda zaposlila u investicionoj banci na Wall Streetu gde su godisnji bonusi od 500.000-1mil.$ sasvim normalni i uobicajeni.
Par godina rada i stednja doveli su do toga da sada sa akumuliranom stednjom i pametnim investiranjem moze lagodno da zivi, sto i nije neki problem sa investicionim potencijalom od blizu 1mil$.
Na kraju, ipak joj treba odati pocast jer joj ideja vodilja nije GREED(inace pozeljan na Wall Streetu), vec skromnost.

Nafta

pre 6 godina

Moj prijatelj iz Norveske sa 40 godina
prodao svoj vecinski deo akcija u njegovoj veoma uspesnoj firmi. Vec 10 godina zivi na jedrilici ploveci Karibima sa zenom.
Ima malu kucu oko 60m2 ne nekom ostrvu i to je sve.

Bojan

pre 6 godina

Nisam žensko, nisam amerikanac, nemam 28, nisam studirao na Harvardu, nisam zaposlen u brokerskoj kući, nema teorije da stignem do Tajvana, nema teorije da od plate nešto uštedim....hmmm!?
Živim u zemlji koja ima nedostižnu komparativnu prednost jeftine radne snage!....hmmmm!?

pa

pre 6 godina

Pa da, prvo se nakupe miliona, pa onda propovedaju skromnost i prave se duhovni. Redosled govori mnogo o njihovom licemerju. Tako i kod nas, svi altruisti za 50 evra na sat.

Baba Vanga

pre 6 godina

ej novinari kada pocnete da lupate gluposti to je strasno....mi zivimo u Srbiji gde je jedini nacin da se obogatis da budes u politickoj partiji i da otimas od naroda..... kako u Srbiji nesta da ustedis kada si svaki mesec u minusu ili jedva na nuli???Objasnite to i manite se vise amerike i budizma vratite se malo i realnost

toni

pre 6 godina

Tako se to radi a ne hocu jos i hocu jos prokletstvo do starosti. Znaci sad lepo uzivanje, putovanja i pomaganje onima koji nemaju. Pozdrav

box

pre 6 godina

Minimalni pristup nego sta, jednostavnost i skromnost, kontemplacija sa Budom i ovo ono...a sve u svrhu da se postane milioner sa maximalnim novcanikom!

the truth will set you free

pre 6 godina

Mnogo se lepo osećam kad pročitam ovako nešto. Pravo značenje slobode je u tome da upoznaš sebe do kraja, da izgradiš pravi i iskreni identitet i odrekneš se nekih nametnutih identiteta. Tada ćeš stvarno znati koje su tvoje istinske potrebe i želje. Toliko ima stvari za koje misliš da ti trebaju ili da ih želiš, a ustvari samo zavaravaš sebe. U oskudici svega što želiš postaje se i zavidan i ogorčen i iskompleksiran. Zato je bitno odreći se na vreme. Npr. bolje je ne štedeti novac za Porše nego kupiti ga da vam skuplja prašinu u garaži jer ste shvatili da vam zapravo nije neophodan u životu. Usmerite vašu limitiranu energiju ka bitnim stvarima!!!

mix

pre 6 godina

Nista ona nije naucila u tom Budistickom hramu.Tamo sigurno ne uce ljude da sticu enormno bogatstvo,na tudjoj muci.Ipak, svaka cast za odlazak u penziju,moci ce da se posveti stvarima koje voli.

Metropola

pre 6 godina

Tesko foliranje ... stedela, ulagala i obogatila se :-)
(alex, 08. avgust 2017 10:47)... slazem se da nama u Srbiji to deluje besmisleno ali nije tako. Skroz je moguce ovo izvesti pritom osoba je sa Harvarda i ekstremno je spustila troskove zivota. Lagano je imala platu od 15k sto je 180k godisnje! 2 godine tako sa ekstremnom stednjom i eto kapitala za ulaganje!

loko

pre 6 godina

(Kazem, 8. avgust 2017 09:57) # Link komentara

Ma jeste, zavrsio kurs, otvorio pekaru i od toga zivi, ima milione... ali te pare ne dira... U redu, zaradio dosta para sve je to super, a cemu bre foliranje i prose#avanje

banned

pre 6 godina

Na stranu priča. Ali za potpisnike komentara tipa priče za decu, potrošačka korpa u Srbiji, uštedi ovde od minimalca..

Ljudi, izadjite iz komforne zone, usavršavajte se, otputujte, nadjite posao u IT-u ili se preselite u stranu zemlju, ako niste revolucionarni i inovativni u nečemu, uradite nešto bolje od drugih, ako ne možete sami probajte kroz partnerstvo, ako ne ide grad probajte selo ili more, ako ne ide matematika probajte mišiće..

Niti vam je najgore na svetu, niti ste najjadniji, niti toliko siroti cim imate internet, uredjaj sa koga pratite i vreme da čitate i pišete komentare. Prestanite da blejite, da se bedačite i krivite druge, uradite nešto za sebe.

Lep pozdrav.

Radomir

pre 6 godina

Harvard, pa investiciona banka (pozicija koja posle Harvarda malte-ne dolazi po automatizmu). Ovo me podseca na onu recenicu is "IT-crowd": "When I started this company, all I had in my possession was a dream, and eight million pounds".

busplusije

pre 6 godina

Prvi milion u Srbiji je zaradio do 38, onda su mu 98% para pokupili poreznici i političari. Od tih para i od para ostalih koji su nešto uradili, al su ih uspešno odrali, su kupili džipove, kola i krstarice, stavili ostatak na svoje račune i otišli u mirnu penziju...ili nisu, jer im nije bilo dosta.

Miki

pre 6 godina

Kod nas je to Radovan III. Njegana početku komedije Dušan Kovačević opisuje kao čoveka iz Zavičaja, koji je penzionisan u 30. godini života. U životu malo radio,ali ipak mnogo toga upropastio.

Milan

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kad je stigla da zavrsi "Business school" na Harvardu jednu od najtežih na svetu, zatim nekoliko godina radila i stedela????, zatim ulagala i stigla da ostvari povrat ulozenog sa 29 godina... VREME? Kad u SAD-u upisju fakultet sa 15? i koliko traje 2 godine? .... Kao dipl.ecc, finansijski strucnjak nista u ovom tekstu meni nije jasno, eto

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Mene je budizam naučio da ne umem da štedim, i da u stvari moram da zarađujem više nego što mogu da potrošim! Od kada se rukovodim tom filozofijom, sve je ok. Jedino što više nemam slobodnog vremena...

manga

pre 6 godina

A sta treba da ganja miliardu i da umre kad je napravi? Daj malo putuj upoznaj nekog negdje itd. Popi koju gajbu piva sa njemcima na metaldays-u. Hahahha

objasnjenje

pre 6 godina

@Milan

Upisala sa 18, zavrsila master sa 23 i odmah se zaposlila. Postoje koledzi posle kojih je moguce upisati Harvard i studirati po ubrzanom sistemu, ili je direktno upisala Harvard. U svakom slucaju, u USA nema padanja godine, moze da se zavrsi ili u roku ili pre roka, nikako kasnije. Za tri godine zaradila od plate i bonusa milion dolara. A ti si, pretpostavljam, dipl. ecc. sa drzavnog fakulteta (uh kako to mocno zvuci), od onih kojima treba nekoliko godina radnog iskustva posle fakulteta da bi naucili ono sto je trebalo da nauce dok su studirali.

Zool

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.

mile

pre 6 godina

@Milan ...a ko je vama rekao da ste "finansijski strucnjak"? rezulatati govore dali to jeste ili niste... a ne diploma sa fakulteta

remax

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.
(Zool, 08. avgust 2017 13:57)

Tačno, samo što se on kod nas zove Kineski Tajpeh jer Srbija ne priznaje njegovu nezavisnost.

Perax

pre 6 godina

Au kakav hipsteraj majko mila. Otisla u manastir (prvi korak, nezrelost), shvatila da joj ne treba materijalno (drugi korak, stekla instant mudrost), vratila se i iskoristila to saznanje da namlati milione (wtf?!, sizofrenija) i sad ide naokolo i pise o tome (treci korak, narcisoidnost, knjige, motivacioni govori, instagrami ludila)

mix

pre 6 godina

Nista ona nije naucila u tom Budistickom hramu.Tamo sigurno ne uce ljude da sticu enormno bogatstvo,na tudjoj muci.Ipak, svaka cast za odlazak u penziju,moci ce da se posveti stvarima koje voli.

Kazem

pre 6 godina

Imam drugara koji je zaradio prvi milion do 29 godine. Ne živi u Srbiji. Onda je do 34 imao 5 miliona. Pa je hteo još više i nije se zadovoljio sa poslom koji je imao i otišao na još visu poziciju. Došao je došao je 12 miliona sa nepunih 39 godina i onda je pukao. Napustio posao, godinu dana iz stana nije izašao. Posećivali smo ga redovno, ali ta praznoca je bila jeziva. Zena i deca se trudili oko njega i onda samo jednog dana ustao i rekao dosta je! Pomislili smo da će nazad da se vrati na neki posao, ali on čovek otvorio pekaru, završio kurs za pekara i sada vodi mali porodični biznis, a veći deo novca investiran u nekretnine i verovali ili ne zaradu od toga ne dira već živi od pekarskog posla. Sada ima 45 i planira da u 50oj prestane i to da radi i ostavi deci, a on i žena da uživaju i putuju od para zaradjenih na iznajmljivanju.

loko

pre 6 godina

(Kazem, 8. avgust 2017 09:57) # Link komentara

Ma jeste, zavrsio kurs, otvorio pekaru i od toga zivi, ima milione... ali te pare ne dira... U redu, zaradio dosta para sve je to super, a cemu bre foliranje i prose#avanje

the truth will set you free

pre 6 godina

Mnogo se lepo osećam kad pročitam ovako nešto. Pravo značenje slobode je u tome da upoznaš sebe do kraja, da izgradiš pravi i iskreni identitet i odrekneš se nekih nametnutih identiteta. Tada ćeš stvarno znati koje su tvoje istinske potrebe i želje. Toliko ima stvari za koje misliš da ti trebaju ili da ih želiš, a ustvari samo zavaravaš sebe. U oskudici svega što želiš postaje se i zavidan i ogorčen i iskompleksiran. Zato je bitno odreći se na vreme. Npr. bolje je ne štedeti novac za Porše nego kupiti ga da vam skuplja prašinu u garaži jer ste shvatili da vam zapravo nije neophodan u životu. Usmerite vašu limitiranu energiju ka bitnim stvarima!!!

Dejan

pre 6 godina

Kako je sve lako kad sa 50tog metra počinješ trku na 100m.
Priča nije realna jer je potreban ogroman novac da bi uopšte mogli upisati Harvard i sl. univerzitete. Sve posle upisa je mnogo jednostavnije.

Baba Vanga

pre 6 godina

ej novinari kada pocnete da lupate gluposti to je strasno....mi zivimo u Srbiji gde je jedini nacin da se obogatis da budes u politickoj partiji i da otimas od naroda..... kako u Srbiji nesta da ustedis kada si svaki mesec u minusu ili jedva na nuli???Objasnite to i manite se vise amerike i budizma vratite se malo i realnost

pa

pre 6 godina

Pa da, prvo se nakupe miliona, pa onda propovedaju skromnost i prave se duhovni. Redosled govori mnogo o njihovom licemerju. Tako i kod nas, svi altruisti za 50 evra na sat.

Metropola

pre 6 godina

Tesko foliranje ... stedela, ulagala i obogatila se :-)
(alex, 08. avgust 2017 10:47)... slazem se da nama u Srbiji to deluje besmisleno ali nije tako. Skroz je moguce ovo izvesti pritom osoba je sa Harvarda i ekstremno je spustila troskove zivota. Lagano je imala platu od 15k sto je 180k godisnje! 2 godine tako sa ekstremnom stednjom i eto kapitala za ulaganje!

Milan

pre 6 godina

Nije mi samo jasno kad je stigla da zavrsi "Business school" na Harvardu jednu od najtežih na svetu, zatim nekoliko godina radila i stedela????, zatim ulagala i stigla da ostvari povrat ulozenog sa 29 godina... VREME? Kad u SAD-u upisju fakultet sa 15? i koliko traje 2 godine? .... Kao dipl.ecc, finansijski strucnjak nista u ovom tekstu meni nije jasno, eto

banned

pre 6 godina

Na stranu priča. Ali za potpisnike komentara tipa priče za decu, potrošačka korpa u Srbiji, uštedi ovde od minimalca..

Ljudi, izadjite iz komforne zone, usavršavajte se, otputujte, nadjite posao u IT-u ili se preselite u stranu zemlju, ako niste revolucionarni i inovativni u nečemu, uradite nešto bolje od drugih, ako ne možete sami probajte kroz partnerstvo, ako ne ide grad probajte selo ili more, ako ne ide matematika probajte mišiće..

Niti vam je najgore na svetu, niti ste najjadniji, niti toliko siroti cim imate internet, uredjaj sa koga pratite i vreme da čitate i pišete komentare. Prestanite da blejite, da se bedačite i krivite druge, uradite nešto za sebe.

Lep pozdrav.

Bojan

pre 6 godina

Nisam žensko, nisam amerikanac, nemam 28, nisam studirao na Harvardu, nisam zaposlen u brokerskoj kući, nema teorije da stignem do Tajvana, nema teorije da od plate nešto uštedim....hmmm!?
Živim u zemlji koja ima nedostižnu komparativnu prednost jeftine radne snage!....hmmmm!?

Analiticar

pre 6 godina

Nije teško investirati milion pa da dobiješ 13% na investiciju i da živiš od toga. Problem je zaraditi prvi milion. Ja sam investirao pametno mojih 3.000 eura pa sam dobio od toga i tih 13% godišnje. Sta sad da radim od silnog dobitna od 390eur? Mogu otići na more na par dana. Nije da mračim ali ova prica bez velikog početnog kapitala malo teže prolazi.

Nafta

pre 6 godina

Moj prijatelj iz Norveske sa 40 godina
prodao svoj vecinski deo akcija u njegovoj veoma uspesnoj firmi. Vec 10 godina zivi na jedrilici ploveci Karibima sa zenom.
Ima malu kucu oko 60m2 ne nekom ostrvu i to je sve.

box

pre 6 godina

Minimalni pristup nego sta, jednostavnost i skromnost, kontemplacija sa Budom i ovo ono...a sve u svrhu da se postane milioner sa maximalnim novcanikom!

objasnjenje

pre 6 godina

@Milan

Upisala sa 18, zavrsila master sa 23 i odmah se zaposlila. Postoje koledzi posle kojih je moguce upisati Harvard i studirati po ubrzanom sistemu, ili je direktno upisala Harvard. U svakom slucaju, u USA nema padanja godine, moze da se zavrsi ili u roku ili pre roka, nikako kasnije. Za tri godine zaradila od plate i bonusa milion dolara. A ti si, pretpostavljam, dipl. ecc. sa drzavnog fakulteta (uh kako to mocno zvuci), od onih kojima treba nekoliko godina radnog iskustva posle fakulteta da bi naucili ono sto je trebalo da nauce dok su studirali.

Parachinac

pre 6 godina

"Svoj prvi milion zaradila sam kada sam imala samo 26 godina. Te mi se godine vratilo 13 posto uloženog novca. Zaradila sam 130 hiljada dolara"
Ona je ulozila milion, a vratilo joj se 130 hiljada... Imala je ona para i pre toga, a pogotovu cim je studirala na Harvardu. A 130.000 u USA jeste bas lepa plata ali nije nikakva posebna senzacija

There can be only one, and isn't Merc

pre 6 godina

Ovakav tekst vrlo lako citaoca dovede u zabludu, ovako kako je napisan i preveden, covek stekne sliku kako je ona vrsni investitor koji je zaradio pametnim investiranjem, a prica je sledeca.
Devojka se posle Harvarda zaposlila u investicionoj banci na Wall Streetu gde su godisnji bonusi od 500.000-1mil.$ sasvim normalni i uobicajeni.
Par godina rada i stednja doveli su do toga da sada sa akumuliranom stednjom i pametnim investiranjem moze lagodno da zivi, sto i nije neki problem sa investicionim potencijalom od blizu 1mil$.
Na kraju, ipak joj treba odati pocast jer joj ideja vodilja nije GREED(inace pozeljan na Wall Streetu), vec skromnost.

degi

pre 6 godina

"pa je nekoliko godina provela radeći kao finansijski stručnjak, dok je s druge strane povećala štednju."
Ovde ste zaboravili jedan sitan detalj: neophodan uslov da bi ovo moglo da vazi - da bi ste mogli da povecate stednju (ili drugacije receno, da stedite) plata mora da vam bude dovoljno velika da pokrije osnovne potrebe i da vam OSTANE nesto za stednju. Ako imate nesrecu da vam je plata mizerija (kao sto je u Srbiji) onda ovo sve gore NE vazi!

toni

pre 6 godina

Tako se to radi a ne hocu jos i hocu jos prokletstvo do starosti. Znaci sad lepo uzivanje, putovanja i pomaganje onima koji nemaju. Pozdrav

Nele

pre 6 godina

Milionerka ne bi postala da nije zavrsila prestizni Harvard, posao ne bi dobila da nije zavrsila isto taj fakultet. Da bi dosla I prosla taj fakultet neko je za nju morao da iskesira ozbiljnu svotu novca. Dakle da bi zaradio mnogo moras da ulozis mnogo, posle mozes da se bavis duhovnoscu, minimalizmom i ostalim glupostima. Da kazes kako za srecu ne treba mnogo, naravno da ne treba kad u banci imas milion/e I ne moras ni ocemu da razmisljas.

manga

pre 6 godina

A sta treba da ganja miliardu i da umre kad je napravi? Daj malo putuj upoznaj nekog negdje itd. Popi koju gajbu piva sa njemcima na metaldays-u. Hahahha

mile

pre 6 godina

@Milan ...a ko je vama rekao da ste "finansijski strucnjak"? rezulatati govore dali to jeste ili niste... a ne diploma sa fakulteta

busplusije

pre 6 godina

Prvi milion u Srbiji je zaradio do 38, onda su mu 98% para pokupili poreznici i političari. Od tih para i od para ostalih koji su nešto uradili, al su ih uspešno odrali, su kupili džipove, kola i krstarice, stavili ostatak na svoje račune i otišli u mirnu penziju...ili nisu, jer im nije bilo dosta.

Radomir

pre 6 godina

Harvard, pa investiciona banka (pozicija koja posle Harvarda malte-ne dolazi po automatizmu). Ovo me podseca na onu recenicu is "IT-crowd": "When I started this company, all I had in my possession was a dream, and eight million pounds".

Zool

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Mene je budizam naučio da ne umem da štedim, i da u stvari moram da zarađujem više nego što mogu da potrošim! Od kada se rukovodim tom filozofijom, sve je ok. Jedino što više nemam slobodnog vremena...

Miki

pre 6 godina

Kod nas je to Radovan III. Njegana početku komedije Dušan Kovačević opisuje kao čoveka iz Zavičaja, koji je penzionisan u 30. godini života. U životu malo radio,ali ipak mnogo toga upropastio.

remax

pre 6 godina

Tajvan i Tajland su dve bas različite zemlje. Tajvan koji se odvojio od Kine i Tajlandski Tajland (stef, 08. avgust 2017 11:24)Tajvan se nije odvojio od Kine nego Kina od Tajvana ako se pravilno analizira to što se desilo a Kina i danas Tajvan smatra svojom teritorijom.
(Zool, 08. avgust 2017 13:57)

Tačno, samo što se on kod nas zove Kineski Tajpeh jer Srbija ne priznaje njegovu nezavisnost.