Subota, 15.07.2017.

19:55

Zbog čuvenog selfija majmuna, fotograf na ivici bankrota

Izvor: Tanjug

Zbog èuvenog selfija majmuna, fotograf na ivici bankrota IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Peta kolona

pre 6 godina

PETA je na zapadu ozloglašena po tome da 90% svojih fondova (novac iz donacija) troši na sebe, automobile, putovanja, poslovni prostor, bahaćenje. Kako bi obezbedila stalan priliv donacija, organizuju kontraproduktivne akcije, glupo privlačenje pažnje koje životinjama neće doneti ništa dobro a oni će sebi obezbediti pare. Takav je slučaj i ovde.

sosa

pre 6 godina

Toliko razvlace coveka po sudu i tuze ga iz toliko uglova o nekakvim apsurdnim stvarima i pokusavaju da ga napadnu sa svake moguce strane jer on svaki put pobedi na sudu. Toliki se medjusobno ubijaju i deca stradaju, oni se uhvatili selfija i majmuna...strasno

drmr

pre 6 godina

Ako je tako, onda možemo slobodno da koristimo sav materijal u sopstvene svrhu koji su Animal planet, National geografic, i ostali snimili o životinjama. Jer oni takodje nemaju dozvolu za snimanje svih tih životinja što su snimili i zaradili pare na njima.

DonnieDarko

pre 6 godina

Ja obozavam zivotinje ali ovo je boles'!!!
Sta majmunu znaci autorsko pravo.
Ja bih trazio da dokazu da je to taj majmun naruto pa nek placaju vestaka.
Na sta ta Peta trosi novac umesto da stiti zivotinje gde su ugrozene.
Idiotizam!!!

Gile

pre 6 godina

Naravno da su PETU platili iz neke od firmi koja neće da plati autorska prava, ali on se žali da nema para iako je snimio ovu fotografiju? Pa ne možeš rođače od jedne slike da živiš. Da je Rembrant, onda je u redu, ovako sa majmunom, teško. Razmišlja o šetanju pasa, pa šetaj, šta je tu loše?

Kure

pre 6 godina

Čemu panika? Dobio je prvostepenu presudu, dobiće i drugostepenu, PETA će morati da mu naknadi sve troškove postupka. Meni ovo kukanje i pominjanje 7—godišnje ćerke na rubu egzistencije, trošne opreme i nemogućnosti da se privređuje od svoje profesije, više izgleda kao da sprema teren za kontra—tužbu protiv PETA—e.

Alo Alo

pre 6 godina

Pa i PETA je dala pare za ovaj slučaj, potrošila vreme i ljudstvo!!! Veći su idioti od lovokradica - šta su sve mogli, a oni se bave time....

Iskander

pre 6 godina

To vam je taj liberalni svet koji se propagira, svi imaju vise prava od coveka, cak i zivotinje. Jer oni hoce da predstave coveka kao da je nista. Dokle ce to tako, videcemo. Ne moze zivotinja da ima isto prava kao covek, nikako. Svi znamo da to guraju satanisti i bezboznici

Victorinox

pre 6 godina

Patoloski obozavaoci zivotinja su ozbiljno mentalno bolesni ljudi.
(Isla, 15. jul 2017 20:51)

Pre snimanja filma „Barton Fink“ jedna grupa koja se bavi zaštitom životinja je došla do kopije scenarija. Pošto su naišli na čuvenu scenu u kojoj glavni junak ubija komarca, obratili su se rediteljima sa pitanjem kako će komarci biti tretirani tokom snimanja filma, očigledno veoma zabrinuti za sudbinu ovih insekata. Izvod iz intervjua braće Koen: „ They'd gotten hold of a copy of the script and wanted to know how we were going to treat the mosquitoes. I'm not kidding.“

bbb

pre 6 godina

Silne NVO su se mnogo osilile poslednjih godina a nazalost u tome imaju i podrsku medija koji stoje iza njih, pa sada cak i drzave i gradovi strepe od njih .

Zoki

pre 6 godina

Ovaj spor je ruglo američkog pravosuđa, a PETA se pokazala u najgorem mogućem svetlu. Donacije koje je dobila za zaštitu životinja koristi na ovaj način. Nisam siguran da su to donatori imali na umu... Naravno da je fotograf vlasnik fotografije.

Nevera

pre 6 godina

Ta PETA stvarno je izopacena odnosno extremna organizacija, inace volim zivotinje, podrzavam zastitu zivotne okoline i clan sam greenpeace- a

Пиратен

pre 6 godina

Не заборавимо да је све почело јер он није дозволио Википедији и другим сајтовима да користе фотку. За те забране је могао да плаћа адвоката, а када га звекну још веће будале од њега онда кмечи.

strah

pre 6 godina

Citam ovo i neverujem... ovi su svi prsli.. autorska prava majmunu omg :)
(Srdjan, 15. jul 2017 20:25)

Advokati su JEDINI razlog zbog koga bih se plasio da zivim u Americi, a jos vise bih se plasio kada bih zaradio neku vecu kintu... oni su, jednostavno, u stalnoj potrazi za zrtvama, od svega se moze napraviti slucaj, narocito kada shvate da neko ima kintu

upitnik

pre 6 godina

Ovo su potpuni idioti. Fotografija ne nastaje samo pritiskom okidača. Treba pre svega kadrirati, postaviti scenu, zatim digitalno razviti fotografiju... Zamislite, sportski fotograf postavi opremu i koristi daljinski okidač tako da sportista svojim prolaskom kroz kadar daljinski okine foto aparat. Ko je vlasnik fotografije, da nije sportista?

Zlo i naopako

pre 6 godina

Jel se majmun pojavio ja ročištu pošto polaže sva prava!? Ko je ove ovlastio u ime životinjskog carstva za advokate i da li će bilo kakva plaćena odšteta pripasti majmunu koji je ostvario svoja prava ili kopačima zlata koji ih "zastupaju".

mate

pre 6 godina

Opšte je poznato da Peta više nije ni blizu što je nekada bila. Izmišljaju priče, fabrikuju informacije, bore se protiv nepostojećih pretnji. Drugim rečima služi samo za bogaćenje menadžmenta.
Peta je potpuno izgubila bilo kakav legitimitet na zapadu. Samo malo proguglajte.

артиљерац

pre 6 godina

Има она стара српска:Докон поп и јариће крсти.Али овакву будалаштину
одавно нисам прочитао.

vlada

pre 6 godina

Ovo je demokratija u punim sjaju. Daj idiotima sva prava i onda samo gledaj i smej se... Ne mogu da verujem da je neko ozbiljan uopšte prihvatio da pokrene ovaj postupak. Jadan čovek. Najiskrenije mi je žao...

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Treba tuziti PETA zato sto maltretira majmuna podnoseci tuzbe u njegovo ime bez njegove pismene saglasnosti i time svesno narusava njegov ugled, dusevni mir i poslovnu reputaciju. Majmun nije nigde potpisao da zeli da mu se ime povlaci po sudovima i medijima.

Marko B

pre 6 godina

"Autorska prava zapravo pripadaju majmunu"

Samo da pitam, posto sam laik za pravnu nauku, kako majmun moze biti nosilac autorskog prava kada on ne moze da pojmi sta je autorsko pravo niti je svestan svog postupka sa fotoaparatom?

Jasno

pre 6 godina

Ovo je dokaz da i u razvijenim zemljama mozes da postanes budala zbog glupaka koji te okruzuju. Ne mora da se rodis u Srbiji pa da iskusis to

Realno

pre 6 godina

Po ovom principu, PETA sutra moze da tuzi ZOO vrt da su protiv pravno lisili slobode medveda ili slona.

Posto PETA sigurno nema od doticnog majmuna pismeno ovlascenje (overeno kod notara) da ga zastupaju na sudu, onda bi sudija, pre nego sto je i zapoceo sudjenje, trebao prvo da utvrdi koji je pravni osnov i legitimitet PETE da tuzi fotografa

gare

pre 6 godina

Šta tu nije jasno i čemu sporenje?
Niko nije autor i fotografija je slobodna.
Autor nije vlasnik aparata, jer on nije fotografisao (kao što vlasnik olovke nije automatski autor svega što je tom olovkom napisano).
Autor nije majmun, jer životinje ne mogu biti autori (autorsko delo je originalna duhovna tvorevina, što podrazumeva i svest o činjenju kreativnog dela).
Povrh svega, majmun nije dao punomoć PETI za zastupanje.

sale

pre 6 godina

PETA luzeri idite i tuzite ljude koji kuvaju žive pse i mačke a ne da svoje komplekse i frustracije lecite na normalnim ljudima i još to uvijate u oblandu borbe za zivotinjska prava

madmax

pre 6 godina

Samo je trebao da posvedoci da se majmun odrekao autorskih prava na fotografiju, usmenim putem, u visecasovnom razgovoru koji su vodili nakon slikanja. I da je za to morao da plati dve banane i kivi.

Dex

pre 6 godina

Haha, autorska prava pripadaju majmunu. Zapad če sam u sebe da se uruši, ne trebaju im teroristi.
(dragan, 15. jul 2017 20:43)

Pa zapadni sud je to odbacio.

Neko iz mase

pre 6 godina

Jel vidite kakva frka je nastala samo zato što je jedan majmun pritisnuo dugme. Koliko ima još "majmuna" u svetu sa dugmićima ispod prsta ali ne od fotoaparata?

AMG

pre 6 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru...Vise prava imaju zivotinje nego covek...izvedem dete u park, veca prava ima pas nego dete, dete moram da sklanjam od opasnih pasa koje vode bez povodca, bez korpe. Ta drustva se namerno guraju u prvi plan da bi nas tretirali ko majmune.

bozza

pre 6 godina

PETA je odavno izgubila svoj pravi smisao. Ne bore se za prava zivotinja, bore se za svoje pravo da se bore za prava zivotinja. Paravan za otimanje para inertnih sistema i pravosudja... oterali su coveka sa malim detetom u bankrot, sramota!!!

Gde ja živim

pre 6 godina

Da je na bilo koji način ugrozio život životinje zbog fotografije ili selfija, bio bih za to da ga ganjaju do Sudnjeg dana, kao i ove budale što ruše spomenike i ugrožavaju živote zbog jedne slike, ali ovo je malo degutantno. Međutim, očigledno im ponestalo para pa daj da namaknu nešto.

Ivan

pre 6 godina

Boze svasta al je nekim ljudima dosadno. Mo's misliti majmum ima autorska prava! Ako cemo stvarno tako i jeste on originalni kreator fotografije jer je stisnuo okidac ali otkud mu fotoaparat? Sigurno ga nije kupio u prodavnici! Hahaha da je majmun posten on bi iz kompromisa dao autorska prava fotografu jer je koristio njegovu opremu! Hahah ne mogu da verujem sta sam procitao i ne verujem da sam cak i komentarisao hahaha

konjusar

pre 6 godina

el majmunov fotoaparat? nije! molim lepo, sta je problem. nije ga povredio, koliko vidim i sta maltretiraju coveka sad? volim zivotinje, al ovo je stvarno otislo predaleko..

konjusar

pre 6 godina

el majmunov fotoaparat? nije! molim lepo, sta je problem. nije ga povredio, koliko vidim i sta maltretiraju coveka sad? volim zivotinje, al ovo je stvarno otislo predaleko..

Ivan

pre 6 godina

Boze svasta al je nekim ljudima dosadno. Mo's misliti majmum ima autorska prava! Ako cemo stvarno tako i jeste on originalni kreator fotografije jer je stisnuo okidac ali otkud mu fotoaparat? Sigurno ga nije kupio u prodavnici! Hahaha da je majmun posten on bi iz kompromisa dao autorska prava fotografu jer je koristio njegovu opremu! Hahah ne mogu da verujem sta sam procitao i ne verujem da sam cak i komentarisao hahaha

DonnieDarko

pre 6 godina

Ja obozavam zivotinje ali ovo je boles'!!!
Sta majmunu znaci autorsko pravo.
Ja bih trazio da dokazu da je to taj majmun naruto pa nek placaju vestaka.
Na sta ta Peta trosi novac umesto da stiti zivotinje gde su ugrozene.
Idiotizam!!!

drmr

pre 6 godina

Ako je tako, onda možemo slobodno da koristimo sav materijal u sopstvene svrhu koji su Animal planet, National geografic, i ostali snimili o životinjama. Jer oni takodje nemaju dozvolu za snimanje svih tih životinja što su snimili i zaradili pare na njima.

sosa

pre 6 godina

Toliko razvlace coveka po sudu i tuze ga iz toliko uglova o nekakvim apsurdnim stvarima i pokusavaju da ga napadnu sa svake moguce strane jer on svaki put pobedi na sudu. Toliki se medjusobno ubijaju i deca stradaju, oni se uhvatili selfija i majmuna...strasno

strah

pre 6 godina

Citam ovo i neverujem... ovi su svi prsli.. autorska prava majmunu omg :)
(Srdjan, 15. jul 2017 20:25)

Advokati su JEDINI razlog zbog koga bih se plasio da zivim u Americi, a jos vise bih se plasio kada bih zaradio neku vecu kintu... oni su, jednostavno, u stalnoj potrazi za zrtvama, od svega se moze napraviti slucaj, narocito kada shvate da neko ima kintu

upitnik

pre 6 godina

Ovo su potpuni idioti. Fotografija ne nastaje samo pritiskom okidača. Treba pre svega kadrirati, postaviti scenu, zatim digitalno razviti fotografiju... Zamislite, sportski fotograf postavi opremu i koristi daljinski okidač tako da sportista svojim prolaskom kroz kadar daljinski okine foto aparat. Ko je vlasnik fotografije, da nije sportista?

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Treba tuziti PETA zato sto maltretira majmuna podnoseci tuzbe u njegovo ime bez njegove pismene saglasnosti i time svesno narusava njegov ugled, dusevni mir i poslovnu reputaciju. Majmun nije nigde potpisao da zeli da mu se ime povlaci po sudovima i medijima.

Victorinox

pre 6 godina

Patoloski obozavaoci zivotinja su ozbiljno mentalno bolesni ljudi.
(Isla, 15. jul 2017 20:51)

Pre snimanja filma „Barton Fink“ jedna grupa koja se bavi zaštitom životinja je došla do kopije scenarija. Pošto su naišli na čuvenu scenu u kojoj glavni junak ubija komarca, obratili su se rediteljima sa pitanjem kako će komarci biti tretirani tokom snimanja filma, očigledno veoma zabrinuti za sudbinu ovih insekata. Izvod iz intervjua braće Koen: „ They'd gotten hold of a copy of the script and wanted to know how we were going to treat the mosquitoes. I'm not kidding.“

bozza

pre 6 godina

PETA je odavno izgubila svoj pravi smisao. Ne bore se za prava zivotinja, bore se za svoje pravo da se bore za prava zivotinja. Paravan za otimanje para inertnih sistema i pravosudja... oterali su coveka sa malim detetom u bankrot, sramota!!!

mate

pre 6 godina

Opšte je poznato da Peta više nije ni blizu što je nekada bila. Izmišljaju priče, fabrikuju informacije, bore se protiv nepostojećih pretnji. Drugim rečima služi samo za bogaćenje menadžmenta.
Peta je potpuno izgubila bilo kakav legitimitet na zapadu. Samo malo proguglajte.

Zoki

pre 6 godina

Ovaj spor je ruglo američkog pravosuđa, a PETA se pokazala u najgorem mogućem svetlu. Donacije koje je dobila za zaštitu životinja koristi na ovaj način. Nisam siguran da su to donatori imali na umu... Naravno da je fotograf vlasnik fotografije.

Realno

pre 6 godina

Po ovom principu, PETA sutra moze da tuzi ZOO vrt da su protiv pravno lisili slobode medveda ili slona.

Posto PETA sigurno nema od doticnog majmuna pismeno ovlascenje (overeno kod notara) da ga zastupaju na sudu, onda bi sudija, pre nego sto je i zapoceo sudjenje, trebao prvo da utvrdi koji je pravni osnov i legitimitet PETE da tuzi fotografa

madmax

pre 6 godina

Samo je trebao da posvedoci da se majmun odrekao autorskih prava na fotografiju, usmenim putem, u visecasovnom razgovoru koji su vodili nakon slikanja. I da je za to morao da plati dve banane i kivi.

Kure

pre 6 godina

Čemu panika? Dobio je prvostepenu presudu, dobiće i drugostepenu, PETA će morati da mu naknadi sve troškove postupka. Meni ovo kukanje i pominjanje 7—godišnje ćerke na rubu egzistencije, trošne opreme i nemogućnosti da se privređuje od svoje profesije, više izgleda kao da sprema teren za kontra—tužbu protiv PETA—e.

Marko B

pre 6 godina

"Autorska prava zapravo pripadaju majmunu"

Samo da pitam, posto sam laik za pravnu nauku, kako majmun moze biti nosilac autorskog prava kada on ne moze da pojmi sta je autorsko pravo niti je svestan svog postupka sa fotoaparatom?

AMG

pre 6 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru...Vise prava imaju zivotinje nego covek...izvedem dete u park, veca prava ima pas nego dete, dete moram da sklanjam od opasnih pasa koje vode bez povodca, bez korpe. Ta drustva se namerno guraju u prvi plan da bi nas tretirali ko majmune.

vlada

pre 6 godina

Ovo je demokratija u punim sjaju. Daj idiotima sva prava i onda samo gledaj i smej se... Ne mogu da verujem da je neko ozbiljan uopšte prihvatio da pokrene ovaj postupak. Jadan čovek. Najiskrenije mi je žao...

Neko iz mase

pre 6 godina

Jel vidite kakva frka je nastala samo zato što je jedan majmun pritisnuo dugme. Koliko ima još "majmuna" u svetu sa dugmićima ispod prsta ali ne od fotoaparata?

Jasno

pre 6 godina

Ovo je dokaz da i u razvijenim zemljama mozes da postanes budala zbog glupaka koji te okruzuju. Ne mora da se rodis u Srbiji pa da iskusis to

Nevera

pre 6 godina

Ta PETA stvarno je izopacena odnosno extremna organizacija, inace volim zivotinje, podrzavam zastitu zivotne okoline i clan sam greenpeace- a

Peta kolona

pre 6 godina

PETA je na zapadu ozloglašena po tome da 90% svojih fondova (novac iz donacija) troši na sebe, automobile, putovanja, poslovni prostor, bahaćenje. Kako bi obezbedila stalan priliv donacija, organizuju kontraproduktivne akcije, glupo privlačenje pažnje koje životinjama neće doneti ništa dobro a oni će sebi obezbediti pare. Takav je slučaj i ovde.

sale

pre 6 godina

PETA luzeri idite i tuzite ljude koji kuvaju žive pse i mačke a ne da svoje komplekse i frustracije lecite na normalnim ljudima i još to uvijate u oblandu borbe za zivotinjska prava

Zlo i naopako

pre 6 godina

Jel se majmun pojavio ja ročištu pošto polaže sva prava!? Ko je ove ovlastio u ime životinjskog carstva za advokate i da li će bilo kakva plaćena odšteta pripasti majmunu koji je ostvario svoja prava ili kopačima zlata koji ih "zastupaju".

Alo Alo

pre 6 godina

Pa i PETA je dala pare za ovaj slučaj, potrošila vreme i ljudstvo!!! Veći su idioti od lovokradica - šta su sve mogli, a oni se bave time....

артиљерац

pre 6 godina

Има она стара српска:Докон поп и јариће крсти.Али овакву будалаштину
одавно нисам прочитао.

gare

pre 6 godina

Šta tu nije jasno i čemu sporenje?
Niko nije autor i fotografija je slobodna.
Autor nije vlasnik aparata, jer on nije fotografisao (kao što vlasnik olovke nije automatski autor svega što je tom olovkom napisano).
Autor nije majmun, jer životinje ne mogu biti autori (autorsko delo je originalna duhovna tvorevina, što podrazumeva i svest o činjenju kreativnog dela).
Povrh svega, majmun nije dao punomoć PETI za zastupanje.

Iskander

pre 6 godina

To vam je taj liberalni svet koji se propagira, svi imaju vise prava od coveka, cak i zivotinje. Jer oni hoce da predstave coveka kao da je nista. Dokle ce to tako, videcemo. Ne moze zivotinja da ima isto prava kao covek, nikako. Svi znamo da to guraju satanisti i bezboznici

Gile

pre 6 godina

Naravno da su PETU platili iz neke od firmi koja neće da plati autorska prava, ali on se žali da nema para iako je snimio ovu fotografiju? Pa ne možeš rođače od jedne slike da živiš. Da je Rembrant, onda je u redu, ovako sa majmunom, teško. Razmišlja o šetanju pasa, pa šetaj, šta je tu loše?

Gde ja živim

pre 6 godina

Da je na bilo koji način ugrozio život životinje zbog fotografije ili selfija, bio bih za to da ga ganjaju do Sudnjeg dana, kao i ove budale što ruše spomenike i ugrožavaju živote zbog jedne slike, ali ovo je malo degutantno. Međutim, očigledno im ponestalo para pa daj da namaknu nešto.

Пиратен

pre 6 godina

Не заборавимо да је све почело јер он није дозволио Википедији и другим сајтовима да користе фотку. За те забране је могао да плаћа адвоката, а када га звекну још веће будале од њега онда кмечи.

bbb

pre 6 godina

Silne NVO su se mnogo osilile poslednjih godina a nazalost u tome imaju i podrsku medija koji stoje iza njih, pa sada cak i drzave i gradovi strepe od njih .

Dex

pre 6 godina

Haha, autorska prava pripadaju majmunu. Zapad če sam u sebe da se uruši, ne trebaju im teroristi.
(dragan, 15. jul 2017 20:43)

Pa zapadni sud je to odbacio.

Gile

pre 6 godina

Naravno da su PETU platili iz neke od firmi koja neće da plati autorska prava, ali on se žali da nema para iako je snimio ovu fotografiju? Pa ne možeš rođače od jedne slike da živiš. Da je Rembrant, onda je u redu, ovako sa majmunom, teško. Razmišlja o šetanju pasa, pa šetaj, šta je tu loše?

Пиратен

pre 6 godina

Не заборавимо да је све почело јер он није дозволио Википедији и другим сајтовима да користе фотку. За те забране је могао да плаћа адвоката, а када га звекну још веће будале од њега онда кмечи.

konjusar

pre 6 godina

el majmunov fotoaparat? nije! molim lepo, sta je problem. nije ga povredio, koliko vidim i sta maltretiraju coveka sad? volim zivotinje, al ovo je stvarno otislo predaleko..

Ivan

pre 6 godina

Boze svasta al je nekim ljudima dosadno. Mo's misliti majmum ima autorska prava! Ako cemo stvarno tako i jeste on originalni kreator fotografije jer je stisnuo okidac ali otkud mu fotoaparat? Sigurno ga nije kupio u prodavnici! Hahaha da je majmun posten on bi iz kompromisa dao autorska prava fotografu jer je koristio njegovu opremu! Hahah ne mogu da verujem sta sam procitao i ne verujem da sam cak i komentarisao hahaha

sosa

pre 6 godina

Toliko razvlace coveka po sudu i tuze ga iz toliko uglova o nekakvim apsurdnim stvarima i pokusavaju da ga napadnu sa svake moguce strane jer on svaki put pobedi na sudu. Toliki se medjusobno ubijaju i deca stradaju, oni se uhvatili selfija i majmuna...strasno

drmr

pre 6 godina

Ako je tako, onda možemo slobodno da koristimo sav materijal u sopstvene svrhu koji su Animal planet, National geografic, i ostali snimili o životinjama. Jer oni takodje nemaju dozvolu za snimanje svih tih životinja što su snimili i zaradili pare na njima.

gare

pre 6 godina

Šta tu nije jasno i čemu sporenje?
Niko nije autor i fotografija je slobodna.
Autor nije vlasnik aparata, jer on nije fotografisao (kao što vlasnik olovke nije automatski autor svega što je tom olovkom napisano).
Autor nije majmun, jer životinje ne mogu biti autori (autorsko delo je originalna duhovna tvorevina, što podrazumeva i svest o činjenju kreativnog dela).
Povrh svega, majmun nije dao punomoć PETI za zastupanje.

Iskander

pre 6 godina

To vam je taj liberalni svet koji se propagira, svi imaju vise prava od coveka, cak i zivotinje. Jer oni hoce da predstave coveka kao da je nista. Dokle ce to tako, videcemo. Ne moze zivotinja da ima isto prava kao covek, nikako. Svi znamo da to guraju satanisti i bezboznici

Dex

pre 6 godina

Haha, autorska prava pripadaju majmunu. Zapad če sam u sebe da se uruši, ne trebaju im teroristi.
(dragan, 15. jul 2017 20:43)

Pa zapadni sud je to odbacio.

AMG

pre 6 godina

E ovo je prevrsilo svaku meru...Vise prava imaju zivotinje nego covek...izvedem dete u park, veca prava ima pas nego dete, dete moram da sklanjam od opasnih pasa koje vode bez povodca, bez korpe. Ta drustva se namerno guraju u prvi plan da bi nas tretirali ko majmune.

DonnieDarko

pre 6 godina

Ja obozavam zivotinje ali ovo je boles'!!!
Sta majmunu znaci autorsko pravo.
Ja bih trazio da dokazu da je to taj majmun naruto pa nek placaju vestaka.
Na sta ta Peta trosi novac umesto da stiti zivotinje gde su ugrozene.
Idiotizam!!!

Jasno

pre 6 godina

Ovo je dokaz da i u razvijenim zemljama mozes da postanes budala zbog glupaka koji te okruzuju. Ne mora da se rodis u Srbiji pa da iskusis to

Marko B

pre 6 godina

"Autorska prava zapravo pripadaju majmunu"

Samo da pitam, posto sam laik za pravnu nauku, kako majmun moze biti nosilac autorskog prava kada on ne moze da pojmi sta je autorsko pravo niti je svestan svog postupka sa fotoaparatom?

sale

pre 6 godina

PETA luzeri idite i tuzite ljude koji kuvaju žive pse i mačke a ne da svoje komplekse i frustracije lecite na normalnim ljudima i još to uvijate u oblandu borbe za zivotinjska prava

Gde ja živim

pre 6 godina

Da je na bilo koji način ugrozio život životinje zbog fotografije ili selfija, bio bih za to da ga ganjaju do Sudnjeg dana, kao i ove budale što ruše spomenike i ugrožavaju živote zbog jedne slike, ali ovo je malo degutantno. Međutim, očigledno im ponestalo para pa daj da namaknu nešto.

vlada

pre 6 godina

Ovo je demokratija u punim sjaju. Daj idiotima sva prava i onda samo gledaj i smej se... Ne mogu da verujem da je neko ozbiljan uopšte prihvatio da pokrene ovaj postupak. Jadan čovek. Najiskrenije mi je žao...

strah

pre 6 godina

Citam ovo i neverujem... ovi su svi prsli.. autorska prava majmunu omg :)
(Srdjan, 15. jul 2017 20:25)

Advokati su JEDINI razlog zbog koga bih se plasio da zivim u Americi, a jos vise bih se plasio kada bih zaradio neku vecu kintu... oni su, jednostavno, u stalnoj potrazi za zrtvama, od svega se moze napraviti slucaj, narocito kada shvate da neko ima kintu

Nevera

pre 6 godina

Ta PETA stvarno je izopacena odnosno extremna organizacija, inace volim zivotinje, podrzavam zastitu zivotne okoline i clan sam greenpeace- a

bbb

pre 6 godina

Silne NVO su se mnogo osilile poslednjih godina a nazalost u tome imaju i podrsku medija koji stoje iza njih, pa sada cak i drzave i gradovi strepe od njih .

Kure

pre 6 godina

Čemu panika? Dobio je prvostepenu presudu, dobiće i drugostepenu, PETA će morati da mu naknadi sve troškove postupka. Meni ovo kukanje i pominjanje 7—godišnje ćerke na rubu egzistencije, trošne opreme i nemogućnosti da se privređuje od svoje profesije, više izgleda kao da sprema teren za kontra—tužbu protiv PETA—e.

bozza

pre 6 godina

PETA je odavno izgubila svoj pravi smisao. Ne bore se za prava zivotinja, bore se za svoje pravo da se bore za prava zivotinja. Paravan za otimanje para inertnih sistema i pravosudja... oterali su coveka sa malim detetom u bankrot, sramota!!!

Neko iz mase

pre 6 godina

Jel vidite kakva frka je nastala samo zato što je jedan majmun pritisnuo dugme. Koliko ima još "majmuna" u svetu sa dugmićima ispod prsta ali ne od fotoaparata?

madmax

pre 6 godina

Samo je trebao da posvedoci da se majmun odrekao autorskih prava na fotografiju, usmenim putem, u visecasovnom razgovoru koji su vodili nakon slikanja. I da je za to morao da plati dve banane i kivi.

артиљерац

pre 6 godina

Има она стара српска:Докон поп и јариће крсти.Али овакву будалаштину
одавно нисам прочитао.

Vesli Klark na infuziji

pre 6 godina

Treba tuziti PETA zato sto maltretira majmuna podnoseci tuzbe u njegovo ime bez njegove pismene saglasnosti i time svesno narusava njegov ugled, dusevni mir i poslovnu reputaciju. Majmun nije nigde potpisao da zeli da mu se ime povlaci po sudovima i medijima.

Realno

pre 6 godina

Po ovom principu, PETA sutra moze da tuzi ZOO vrt da su protiv pravno lisili slobode medveda ili slona.

Posto PETA sigurno nema od doticnog majmuna pismeno ovlascenje (overeno kod notara) da ga zastupaju na sudu, onda bi sudija, pre nego sto je i zapoceo sudjenje, trebao prvo da utvrdi koji je pravni osnov i legitimitet PETE da tuzi fotografa

mate

pre 6 godina

Opšte je poznato da Peta više nije ni blizu što je nekada bila. Izmišljaju priče, fabrikuju informacije, bore se protiv nepostojećih pretnji. Drugim rečima služi samo za bogaćenje menadžmenta.
Peta je potpuno izgubila bilo kakav legitimitet na zapadu. Samo malo proguglajte.

Zlo i naopako

pre 6 godina

Jel se majmun pojavio ja ročištu pošto polaže sva prava!? Ko je ove ovlastio u ime životinjskog carstva za advokate i da li će bilo kakva plaćena odšteta pripasti majmunu koji je ostvario svoja prava ili kopačima zlata koji ih "zastupaju".

upitnik

pre 6 godina

Ovo su potpuni idioti. Fotografija ne nastaje samo pritiskom okidača. Treba pre svega kadrirati, postaviti scenu, zatim digitalno razviti fotografiju... Zamislite, sportski fotograf postavi opremu i koristi daljinski okidač tako da sportista svojim prolaskom kroz kadar daljinski okine foto aparat. Ko je vlasnik fotografije, da nije sportista?

Zoki

pre 6 godina

Ovaj spor je ruglo američkog pravosuđa, a PETA se pokazala u najgorem mogućem svetlu. Donacije koje je dobila za zaštitu životinja koristi na ovaj način. Nisam siguran da su to donatori imali na umu... Naravno da je fotograf vlasnik fotografije.

Victorinox

pre 6 godina

Patoloski obozavaoci zivotinja su ozbiljno mentalno bolesni ljudi.
(Isla, 15. jul 2017 20:51)

Pre snimanja filma „Barton Fink“ jedna grupa koja se bavi zaštitom životinja je došla do kopije scenarija. Pošto su naišli na čuvenu scenu u kojoj glavni junak ubija komarca, obratili su se rediteljima sa pitanjem kako će komarci biti tretirani tokom snimanja filma, očigledno veoma zabrinuti za sudbinu ovih insekata. Izvod iz intervjua braće Koen: „ They'd gotten hold of a copy of the script and wanted to know how we were going to treat the mosquitoes. I'm not kidding.“

Alo Alo

pre 6 godina

Pa i PETA je dala pare za ovaj slučaj, potrošila vreme i ljudstvo!!! Veći su idioti od lovokradica - šta su sve mogli, a oni se bave time....

Peta kolona

pre 6 godina

PETA je na zapadu ozloglašena po tome da 90% svojih fondova (novac iz donacija) troši na sebe, automobile, putovanja, poslovni prostor, bahaćenje. Kako bi obezbedila stalan priliv donacija, organizuju kontraproduktivne akcije, glupo privlačenje pažnje koje životinjama neće doneti ništa dobro a oni će sebi obezbediti pare. Takav je slučaj i ovde.