- Komentari -

"Za mene je kuhinja nešto najlepše što je majka Srbija iznedrila"

Ponovo se na Prvoj TV emituje jedna od najomiljenijih emisija o kulinarstvu, a iako glavnog junaka "Paklene kuhinje“ Sašu Mišića ne gledamo pred TV ekranima, i dan-danas je veran kuhinji. Pre “Paklene kuhinje”, a i sada, Saša se bavi razradom sistema za nove restorane, obnavljanjem starih, savetovanjem prilikom pravljenja menija i upotpunjavanjem kuhinja u hotelima, restoranima I wellness centrima. Kada mu vreme dozvoljava, učestvuje u žiriju raznoraznih gurmanskih manifestacijama.

Aleksandra Bibić
Pošaljite komentar
 1. Nemam pojma......ja cu ti navesti 62 (toliko za sada imam prikupljeno,po raznim kriterijumima za takvu odrednicu),ali
  1. Objasni sta ti podrazumevas pod "original"?Daj mi samo jedno ,po tvom "original" jelo bilo cije kuhinje?....ciji je ciz kejk,testenine,pica,pljeskavica-ne hamburger,hleb?
  2. Objasni sta ti podrazumevas pod "srpska"? Jel moze od katolickih,muslimanskih,luzickih Srba? Iz kog perioda, Vince,Plocnika,Dusanovog carstva,posle Kosovskog boja....?
  (Bivsi administrator, 16. jun 2017 09:11)

  # Link komentara

 2. @nemam pojma

  ''Nacionalne' kuhinje su obicno uslovljene time sto je narod imao i zatekao oko sebe. Na primer, azijska hrana je ljuta, jer ljutina cuva hranu od vrucine. Razne varijante termicke obrade + poljoprivredni plodovi = ne preterano uzbudljiva stara kuhinja. To je i razumljivo, jer do vrlo skoro nije bilo mesta gastronomiji vec samo prezivljavanju. A u narodnim pesmama imas sta se u Srbiji jelo = rakija, vino, sir i 'ovnujskoga mesa'.
   (hipokrat, 16. jun 2017 06:55)

  # Link komentara

 3. Srbi nemaju prepoznatljivu autohtonu kuhinju, kao sto imaju Italijani, Francuzi, Turci i mnogi drugi. Koja su to naš srpska jela, koja je to prepoznatljiva kuhinja? Nema je naravno. Uzimali od svih po malo i to je to. Ako krenemo sa nekim poznatim jelima kao sto su: burek, cevapi, musaka, sarma, baklava i tako redom nailazimo na sva strana jela koja smo preuzeli. Ništa nema izvorno naše, ili retko šta.
  (MiloshMick, 16. jun 2017 01:29)

  # Link komentara

 4. jel' moze neko da navede makar pet ORGINAL srpskih specijaliteta?
  (nemam pojma, 15. jun 2017 16:26)

  # Link komentara