- Komentari -
 1. Bajke sam voleo kao mali, kad sam porastao zavoleo sam mitove, a pre nego sto cu da umrem zavolecu religiju :)
  (srbijasine, 2. jun 2017 01:50)

  # Link komentara

 2. Razlika je status u društvu. Što niže to lepše i ljudskije. Znači sto dalje od religije to bolje, lepše, ljudskije
  (wiener, 26. maj 2017 15:29)

  # Link komentara

 3. Bajke-sloboda, ostalo, kontrola.
   (Smuleco, 11. maj 2017 20:38)

  # Link komentara

 4. @pravnik

  Ogromne.
  Tolike, da ne možeš možda ni da zamisliš (Bog zna).
  (٦, 11. maj 2017 11:58)

  # Link komentara

 5. Zar ima razlike?
   (pravnik, 11. maj 2017 10:24)

  # Link komentara

 6. Bajke su za decu, religija za odrasle, a mito za politicare.
   (Boris, 11. maj 2017 00:37)

  # Link komentara

 7. bajka je namenjena individualnoj zabavi, mit je namenjen masovnoj upotrebi, a religija masovnoj kontroli.
   (neutralni felsh, 10. maj 2017 22:18)

  # Link komentara

 8. Samo pitajte Vučka da vam objasni!
   (Lako je!, 10. maj 2017 20:02)

  # Link komentara

 9. Mitovi su poluizmišljeni. U svrhu snaženja nacionalnog identiteta. Bajke su izmišljene, a imaju zadatak moralnih poduka. Religija ima nebesku dimenziju, kao Bogonadahnuto otkrovenje i zavet sa svojim Tvorcem i spasiocem. Mitove i bajke čitamo i prepričavamo i tu se oni završavaju, kao umna disciplina. Religija se u čoveku zapati isključivo ličnim doživljavanjem, i potom podržava nepokolebljivo svim snagama, telesnim, umnim, duhovnim i duševnim.
  (Joc@, 10. maj 2017 18:15)

  # Link komentara

 10. negiranje holokausta je isto potreba odredjenog tipa ljudi.
  (takodje, 10. maj 2017 16:09)

  # Link komentara

 11. Razlika je u tome sto je bajka toralno izmisljena prica, mit je neki dogadjaj koji je bio ali je visestruko preuvelican ili totalno izmenjeno stvarno stanje/desavanje ( znaci desio se ali ne tako kako se prikazuje, prica, tipa boj na Kosovu ), a religija je stanje duha za vernike i zabluda za nevernike. Religija je puna cuda koja su se desila pomocu svetog duha i ciste energije za vernike ( od Hrista, Bogorodice, svetaca samim time Boga ), a za nevernike cista izmisljotina i lazi na kojima pocivaju religije i crkva kojom se bogate i vladaju.
  (sah 88, 10. maj 2017 16:05)

  # Link komentara

 12. Razlika je u tome sto je bajka toralno izmisljena prica, mit je neki dogadjaj koji je bio ali je visestruko preuvelican ili totalno izmenjeno stvarno stanje/desavanje ( znaci desio se ali ne tako kako se prikazuje, prica, tipa boj na Kosovu ), a religija je stanje duha za vernike i zabluda za nevernike. Religija je puna cuda koja su se desila pomocu svetog duha i ciste energije za vernike ( od Hrista, Bogorodice, svetaca samim time Boga ), a za nevernike cista izmisljotina i lazi na kojima pocivaju religije i crkva kojom se bogate i vladaju.
  (sah 88, 10. maj 2017 15:54)

  # Link komentara

 13. Mitovi su poluizmišljeni. U svrhu snaženja nacionalnog identiteta. Bajke su izmišljene, a imaju zadatak moralnih poduka. Religija ima nebesku dimenziju, kao Bogonadahnuto otkrovenje i zavet sa svojim Tvorcem i spasiocem. Mitove i bajke čitamo i prepričavamo i tu se oni završavaju, kao umna disciplina. Religija se u čoveku zapati isključivo ličnim doživljavanjem, i potom podržava nepokolebljivo svim snagama, telesnim, umnim, duhovnim i duševnim. Mitovima i bajkama podižemo po koji spomenik, dok svom Tvorcu zidamo najveće i najlepše hramove, i ukrašavamo ih svojim najboljim umetnostima, ne slučajno.
  (Joc@, 10. maj 2017 15:51)

  # Link komentara

 14. Razlika je u tome sto je bajka toralno izmisljena prica, mit je neki dogadjaj koji je bio ali je visestruko preuvelican ili totalno izmenjeno stvarno stanje/desavanje ( znaci desio se ali ne tako kako se prikazuje, prica, tipa boj na Kosovu ), a religija je stanje duha za vernike i zabluda za nevernike. Religija je puna cuda koja su se desila pomocu svetog duha i ciste energije za vernike ( od Hrista, Bogorodice, svetaca samim time Boga ), a za nevernike cista izmisljotina i lazi na kojima pocivaju religije i crkva kojom se bogate i vladaju.
  (sah 88, 10. maj 2017 15:47)

  # Link komentara