- Komentari -

"Nauku finansiraju poreski obveznici"

Prošle nedelje Srbiju je prvi put posetio Robert-Jan Smits, generalni direktor Glavne uprave za istraživanje i inovacije Evropske komisije. Mada njegova poseta nije privukla veliku medijsku pažnju, ona je bila gotovo istorijska za naučnu zajednicu u Srbiji.

Pošaljite komentar
 1. Да ми је знати како иоле озбиљна наука може да се презентује народу. Једини начин који ми пада на памет је овај постојећи, у коме исти тај народ може да се упише на универзитете и да изучава те науке.
  (Недељко Стефановић, 19. mart 2017 19:25)

  # Link komentara

 2. @EUCitizen

  Ostaviti fundamentalnu nauku dobrotvorima, bi bilo isto kao i ostaviti obrazovni program trzistu (tj. dobrotvorima). I onda dobijes starlete, realitije i ostalu malu i veliku bracu. Jer koliko njih ce biti spremno da izdvoji novac za koncert u podne naspram polnog odnosa u tus-kabini live? Ako ti je piplmetar parametar, onda ce ti piplmetar i presuditi. Ni u najuspesnijim drustvima, drustvima koji su svetlosnim godinama daleko od socijalisticko-ljudskopravaskih nacela kojima si opterecen, ni u najprosperitetnijim vremenima fundamentalna nauka (i umetnost) nisu bila na trzistu, niti to mogu da budu. Ali, OCD ocigledno utice na prosudjivanje...
  (Mile, 9. mart 2017 22:54)

  # Link komentara

 3. A ne bi trebalo, nauka bi takođe trebalo da bude tržišna, primenjenu da finansira biznis, a fundamentalnu dobrotvorne donacije. Na kraju krajeva, živimo u dobu kada je veliki procenat milijardera iz naučnog i tehničkog bekgraunda, i svesni su važnosti fundamentalnij istraživanja. Kada nas sve zajedno državni lopovi ne bi ovoliko drali da obezbede prijatan šivot najgorima u društvu, sebi i svojim birokratima na prvom mestu, a onda koja mrvica i parazitskim glasačkim mašinerijama, tako bi i bilo. I biće jednog skorog dana, nadajmo se, ljudi sve više počinju da shvataju koliko ih muzu i koliko je sadašnji socijalističko-ljudskopravški sistem diktatura i prevara.
   (EU Citizen, 7. mart 2017 20:05)

  # Link komentara

 4. Dolazak generalnog direktora Glavne uprave za istraživanje i inovacije Evropske komisije je dobra vest za nauku u Srbiji.
  (Čovek, 7. mart 2017 17:09)

  # Link komentara

 5. Kod nas poreski obveznici finansiraju ugodan zivot bivsih, sadanjih i buducih politicara na vlasti. Najunosniji biznis, ulazes malo, dobijes mnogo. Pitajte Velju, Andreja V., Vlahovica, onog kikereza, zaboravih mu ime- sto se svadjao sa Dinkicem...ah da i Dinkica....ma ima ih!

  Za nauku? Koju nauku? Valjda doktorate dr.Nebojse, dr.Sinise i dr.Gangule?

  Neka mi kolege oproste, imamo mi i sjajne i vredne naucnike, ali su i tu probisveti u vecini.
   (Ljakse, 7. mart 2017 09:59)

  # Link komentara

 6. ...zaključio je Smits, dodajući i da se u Srbiji „veoma vešto promoviše nauka”.

  Neko je promovise, vlast je saplice, a prost narod prezire.
   (bljak, 7. mart 2017 08:59)

  # Link komentara

 7. Nauku, kulturu, školstvo,zdravstvo,infrastrukturu,subvencije stranim kompanijama, policiju,vojsku,državni aparat,...itd ---…-- SVE to finansira sirotinja zaposlena kod privatnika koja retko dobija više od 25 - 26 000 dinara plate.
   (gojko, 7. mart 2017 08:30)

  # Link komentara