- Komentari -
 1. @CJ...To je preracunato u sadasnju vrednost u dolarima, a inace Vasington je bio zemljoposednik. Tada, naravno, zemlja nije bila skupa kao danas. Kasnije, prilikom naseljavanja zapada i izgradnje transkontinentalne zeljeznice, u jednom momentu se jutro zemlje moglo kupiti za 50 centi, ali se morala kupiti velika povrsina. Ne secam se da li 150, ili 300 jutara, ali je tada to bio velik novac za obicnog coveka. Najcesce su zeljeznicke kompanije dalje preprodavale dobijenu zemlju.
  (Trovach, 13. oktobar 2016 11:00)

  # Link komentara

 2. @neutralni flesh, ja sam saglasan sa Vasim komentarom. Jedino mislim da je period pre WW2 bio specifican. Nemacka je grcala u dugovima i urusavala se u sebe. Dolaskom Hitlera iz nekog cudnog razloga ceo taj pritisak od strane pre svega velikih sila prestaje. Odjednom stize svez kapital u Nemacku i pomaze se podizanje njene privrede. U isto vreme vec postoje naznake da Hitler ima aspiracije ka drugim drzavama i teritorijama i opet se dozvoljava rast nemacke vojne industrije?! Ta podrska ne prestaje ni nakon aneksija niti tokom jasnih priprema Nemacke za rat! Kapital je najvise stizao iz VB i USA. Francuska je cak imala primedbe i pokusala da razgovara o tome sa svojim zapadnim partnerima, ali se sve to izjalovilo jer su USA i VB nastavile da finansiraju Nemacku do samog pocetka rata. Cak i kada je rat poceo nije uveden nikakav embargo i tako je bilo sve do napada na Francusku. Zasto je Hitler dobio toliku podrsku velikih sila, a njegovi prethodnici nisu? Zasto je upumpavan kapital u tolikoj kolicini ako se jasno videlo da Hitler sprema Nemacku za rat? Iako kapital ne bira ovo je ipak ekstremni primer gde su velike sile svesno isle ka ojacavanju svog neprijatelja!
  (Samo, 13. oktobar 2016 08:25)

  # Link komentara

 3. Vidi Lindona bogte, Vijetnam malo pogurao i njegov fond.
  A ovih prvih 5 mesta (izuzev Ruzvelta ) su smehoteka.
  U vreme kad u SAD Nije postojalo ništa osim drva i kamenja da Vašington ima 580 miliona dolara?!
   (CJ, 13. oktobar 2016 00:05)

  # Link komentara

 4. A Busovi?! Pa oni su bili milioneri i prije Busa mladjeg saradjujuci sa Bin Ladenom i arapima u trgocini naftom.
  Inace kompanija Bin Ladena i dan danas posluje u Americi, toliko o terorizmu ;)
   (UDBA, 12. oktobar 2016 23:44)

  # Link komentara

 5. Bus???
  (!, 12. oktobar 2016 22:12)

  # Link komentara

 6. Zanimljivo je da nema dinastije Bus koja se obogatila u vreme prohibicije, a sredstva su enormno uvelicana kroz trgovinu sa Hitlerom i naravno tokom svih ratova kada su predsednici bili otac i sin. 
  Ova lista je komicna kao i aktuelna prema kojoj su Sims, Gejts, vlasnik Zare i ostali na vrhu, a zapravo nisu ni medju prvih 50.
  (Givi, 12. oktobar 2016 15:35)


  niko nije trgovao sa hitlerom nego sa tadasnjim nemackim koncernima. rastuca nemacka privreda sredinom tridesetih je bila zlatna koka za saradnju, i svi su gledali da sklope dobar posao.
  kapital ne pati od etickih dilema, ne samo ameri (kojima redovno prebacujete neprincipijelnost, iskljucivo njima), nego su i sovjeti zadovoljno trljali ruke dok su u nemacku izvozili sirovine dok je zapadna evropa gorela - sve do nekoliko sati pred "barbarosu".
  ostalo sto si napisao su spekulacije iz nasih domacih politickih tabloida.
   (neutralni felsh, 12. oktobar 2016 19:28)

  # Link komentara

 7. I na kraju Obama,nema ni prebijene pare .Oh,pa u USA sve ide na bolje :(
   (Omarska-Jelicka, 12. oktobar 2016 16:10)

  # Link komentara

 8. Zanimljivo je da nema dinastije Bus koja se obogatila u vreme prohibicije, a sredstva su enormno uvelicana kroz trgovinu sa Hitlerom i naravno tokom svih ratova kada su predsednici bili otac i sin.
  Ova lista je komicna kao i aktuelna prema kojoj su Sims, Gejts, vlasnik Zare i ostali na vrhu, a zapravo nisu ni medju prvih 50.
  (Givi, 12. oktobar 2016 15:35)

  # Link komentara