- Komentari -

Tutankamonova grobnica ima tajnu sobu?

Infracrveni skener pokazao je mogućnost da se iza grobnice faraona Tutankamona nalazi skrivena prostorija, saopštilo je egipatsko Ministarstvo antikviteta.

Independent
Pošaljite komentar
 1. A koga je pobedio nas pobednik,kad onako izgleda?
   (cobo, 7. novembar 2015 15:29)

  # Link komentara

 2. Biće zanimljivo videti šta je u prostoriji :-) Moje mišljenje je da nema nikoga već da je tamo takozvana odaja zamki, koja je trebala da štiti Tutankamona od lopova. Naravno vecina zamki više ne rade a one glavne na ulazu je otklonio čuveni pronalazač Tutankamona.
  Sa druge strane Egipat već neko vreme tapka u mestu sa novim otkrićima a živi od turizma ;-)
   (Dr.Mancic, 7. novembar 2015 15:07)

  # Link komentara

 3. Pa zar nije cela bila tajna do skoro?!
  (Dia, 7. novembar 2015 14:01)

  # Link komentara

 4. Hahaha, baš ste duhoviti sa vašm komentarima! Prvo, skoro dve trećine pogrebne opreme sahranjene sa Neb Kheperu Raom, ili Tut Ankh Amenom, nije bilo pripremljeno za njega nego za nekog drugog, ili drugu. Drugo, grobnica je isuviše mala da bi se u njuoj sahranio kralj. Da li je bila prirpemana za nekoig drugog pa su je iskoristili ne zna se, mada je realno moguće i da je pripremana za njega. Jr njegov predak Tehutmes IV, ili Tutmozis IV je vladao svega osam godina a njegova grobnica je ipak veća. Krije li Tutamkhamenova grobnica još prostorija ili ne, videće se. A ko je u njima ili da li je uopšte sahranjen to se ne može znati. Samo se nagađa. Tako i u vezi sa DNK analizom iz 2010, kada je utvrđeno da je osoba iz KV 55 Tutov ćaća, a da je mlada dama za koju je Džoan Flečer tvrdila da je Nefretiti, Tutova keva. E sada, to dvoje su bili brat i sestra. Svi su nakon objavljivanja te analize dreknuli da se radi o Ehnatonu, te da je Tut Ehnatonov sin, Ali dalje analize su pokazale da je malo nategnuto da je to u stvari Ehnaton. Tako da, je sasvim moguće da se u Tutovoj grobnici krije Ehnatonova mumija. A da je Tutov otac u stvari niko drugi do Smenkare. Koji je izgleda bio mlađi brat Ehnatonov. Istorija je puna tajni. I nije za ismevanje. Duhovotost ostavimo za politiku ili tome slično. Ovo su ozbiljne stvari.
  (Darth Shone, 7. novembar 2015 13:51)

  # Link komentara

 5. tu je drzao aivar i slatkise
   (Mad Max, 7. novembar 2015 13:18)

  # Link komentara

 6. Ljudi ko nije bi,o neka obavezno poseti Giza plato, neka udje u Kefrenovu piramidu, oseti se energija velika, kakav Ostrog, Vatikan, kakvi bakraci..
  (jaaa, 7. novembar 2015 13:17)

  # Link komentara

 7. Kakav sad Manduh el Damati ??? Zar je moguće da legendarni Zahi Hawas, poznat još i kao "Egipatski Indijana Džouns" nije više Ministar za antikvitete? Hmmm ... nisu tu čista posla jer u Egiptu funkcije važe doživotno.

  EDIT: Uh, sad sam proverio! Zahi definitivno nije više u vladi. Kažu da je bio čak i uhapšen u martu 2011, kad je krenula sveopšta čistka u Egiptu. Čim je pao Mubarak, pao je i Zahi, kao kolateralna šteta...

  [link]

  A glede "tajne prostorije" - KLONJA, braćo! Smem još da se opkladim da je u pitanju čuveni staroegipatski čučavac. U ovom slučaju, poznat još i kao "Tutavac".
  (Tuta Nkhamon, 7. novembar 2015 12:30)

  # Link komentara

 8. Ma nije moguće!
  (Smuleco, 7. novembar 2015 12:03)

  # Link komentara

 9. Valjda bar ovo Zapad neće pokrasti.
  (Mihailo, 7. novembar 2015 11:36)

  # Link komentara

 10. Ma nefretiti je ispod pobednika :D
  (:(), 7. novembar 2015 11:15)

  # Link komentara

 11. Ta je povezana sa ovom na kalisu, teleportovali se faraoni odavde do tamo i obrnutno, kad su rakiju uzimali od ovih nasih.
   (Mladen, 7. novembar 2015 11:06)

  # Link komentara

 12. Pa sta, ima i nas Pobednik.
   (ginger, 7. novembar 2015 10:54)

  # Link komentara