Nedelja, 04.10.2015.

08:30

Čudesna sudbina Silvestera Stalonea: Od beskućnika do zvezda

Izvor: Dnevnik.hr

Èudesna sudbina Silvestera Stalonea: Od beskuænika do zvezda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Lik

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)

Nisi uhvatio suštinu, ti beskućnici su to zato što u pojedinim životnim fazama jednostavno nisu uspeli, pri tome mislim na uspeh srednje klase a ne milioni, kamioni, avioni. S druge strane, srednja klasa živi sasvim solidno i takvih je najviše. Sistem tamo neće da te mazi i pazi bez obzira na tvoju sposobnost, svi imaju šansu i jedino od njih zavisi šta će biti. Prostije rečeno, ko se ne snađe ide na ulicu a ostali žive normalno. Ovde kod nas je obrnuta situacija, nema beskućnika ali zato svi žive bedno, sistem je tako postavljen da je uspeh rezervisan samo za poltrone i retke koji imaju veštine koje nije lako dostići.

zivotni preduzetnik

pre 8 godina

@Nemke
Ok, da ti objasnim, velika vecina tih beskucnika ima ozbiljne psihicke bolesti, najcesce neki oblik sizofrenije i oni ne mogu da rade niti ucestvuju u "americkom snu". Americki zdravstveni i poreski sistem je takav kakav je i najveca vecina njih zavrsi na ulici. Sa druge strane, da su u Svedskoj, bili bi zbrinuti po mentalnim institucijama, ali opet zbog visiokih poreza i socijale u toj Svedskoj ima proporcionalno manje preduzetnistva i ljudi koji su krenuli od nule pa se stvarno obogatili (aka "americki san"). A ko ima srece pa nema sizofreniju ipak do izvesne mere moze da bira da li ce da zivi u Americi, Svedskoj, Rusiji, Kini ili Srbiji - koji god mu sistem vise odgovara. A moze i da se uputi u problematiku pre nego sto ostavi komentar.

Smile

pre 8 godina

Sirova iskrenost "Ramba" 1. deo ("First Blood") je upečatljiva! "Sam protiv svih" koncept - "Vijetnam" na ulicama malog grada u nekoj američkoj vukojebini... Sa elementima vesterna. Stalone, savršen! Film koji samo muškarci kapiraju!

neutralni felsh

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)


ako si od onolike amerike video samo "milione beskucnika", onda alal ti percepcija. njihovo postojanje u tako bogatoj drzavi jeste sramno, ali to ne govori nista o mogucnosti za zaposlenje i uspesan zivot. uostalom, americki san nije zivot u dvorcu, to je zamena teza - nego o mogucnosti da pocnes od nule i zivis pristojno dok radis ono sta volis. ali na pocetku, mora bajo da zavrnes rukave. kao i svuda, jedini je problem sto u srbiji cesto ostanes kratkih rukava. ok, nisi beskucnik, imas neki krov nad glavom, ali si opet deo frustrirane vecine koja nezadovoljstvo svojim u sustini bednim zivotom zeljnim skoro svega pretace u pljuvanje po usyrojstvu sveta, i po ekonomski najprosperitetnijoj zemlji u istoriji covecanstva i njenog modus vivendija: "american dream". zato od suvog drveca ne vidis sumu, a od voljenih ti beskucnika ne vidis sustinu: tamo nije uspeo uglavnom samo onaj ko nije bio dovoljno uporan. probaj to u evropi da uradis, moj majstore, da krenes od nule i razvijas ideje? a kamoli u srbiji? ne, bolje je biti beskucnik u americi nego sam sebe lagati u srbiji. uteha je za slabice. nasao se neki nas "baki sine" do guse u kreditima i cegerom namirnica, zajma od roditelja, da zali american homeless. da nije tuzno bilo bi smesno!

positiveThinker

pre 8 godina

da dodam za psa, i pored velikog iznosa koji je platio novom vlasnuku da bi ga povratio, stalone mu je dao i jedno pojavljivanje u filmu!

Washington

pre 8 godina

Realno ne znam da li bi ikad mogao da prodam svog psa. Ali da mi se desi da to uradim i posle zaradim milione, dao bi par miliona da ga povratim definitivno.

kapetan-pera

pre 8 godina

samo jedno da razjasnimo, stalone je glumcina dok je svarci prosek! ovo ne kazem bezveze, stalone osim misica ima i glavu i talenat...

Nemke

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!

vince carter

pre 8 godina

Za mene stalone nikad nije bio los glumac,zapravo on i arnold ce zauvek ostati najvece legende i bice pamceni daleko vise nego neki bas vrhunski glumci,stalone ima sjajnu rolu u zemlji policajaca kao i night hawks,ali bolim vecinu njegovic filmova a arnold je itekako pokazao da zna da glumi u njihovom zajednickom filmu exape plan,sto se tice novije generacije moji favoriti su christian bale,tom hardy,hugh jackman,mattew mconahi zbog filmova i uloga ka sto su: american psiho,machinist,prestige,bronson,prisioners,stuart life a backwards,true detective itd.

Fan

pre 8 godina

I mene je oduševilo ovo u vezi njegovog psa. Kad sam čitao, mislio sam da ga je odma zaboravio kad ga je prodao - kad na kraju opet je postao njegov. A da je vrhunski glumac, pa to se odavno zna.

lemy

pre 8 godina

pa iskreno,i njegova borba bi bila sjajan scenario jer je stvarno neverovatna,u filmu se prozima malo tog njegovog zivotnog puta,zato je i film ispao dobar jer je pre svega uneo sve svoje emocije iz realnosti,sve poteskoce su se pretocile u glumu i iznedrile stvarno jedan od boljih filmova.

trener

pre 8 godina

simke @ zato sto ovde u sad ljude cene po njihovom stvaralastu a ne po materijalnoj situaciji ,da je bio burzuj i napisao los scenario ne bi mu dali ni 10 dolara.

wlayco

pre 8 godina

Treba pogledati na YT film, mislim da se zove real rocky ili slicno koji govori pricu bas o pomenutom Cak Vepneru i Staloneu... Nije dugacak, odvojite vremena, vredi...

bgdski ckode

pre 8 godina

Od svih njegovih filmova jedino nisam gledao roki-je. Po meni, svi filmovi su mu bolji od rokija. Ali ko sam ja da komentarisem.
(postovanje, 04. oktobar 2015 09:26)

dobro si ti rekao na kraju.

Danijela

pre 8 godina

Pored Ramba i Rokija, mene je bukvalno raspametio talentom za komediju - njegova uloga u Oskaru je neprevazidjena! " Step in my antre" p.s. Sjajan casting za taj film

AlCapone

pre 8 godina

"Čovek nije pristao ni na 500 ni na 1.000 dolara. Na kraju je Stalone platio neverovatnih 15 hiljada dolara da bi ponovo došao do izgubljenog prijatelja."

Vau! Cenim ga kao glumca ali da je toliko covek nisam znao. Svaka cast! Nije zaboravio na svog prijatelje.

Dragan VG

pre 8 godina

Fascinantna zivotna prica.
Roki je najbolji film u serijalu, iako je paradoksalno najmanje u njega ulozeno, znatno manje nego u preostala 4 dela.
U velikoj meri je lik Rokija Balboe, napravio po svom zivotnom iskustvu, ima dosta slicnosti. Sesti ni ne smatram delom Roki serijala, tako da ga ne bih ni komentarisao.
Od njegovih filmova osim Rokija, svidjaju mi se Rambo, ali samo prvi deo, Uhvati Kartera, Atentatori...

joel

pre 8 godina

Stalone je car apsolutni. Nema takvih zvjezda više niti ideja u Holivudu. On je dokaz kako nikad ne treba odustajati. Dobar je scenarista i glumac. Krajem 90ih mislim da je bio pri kraju karijere. Rambo je ušao u legendu kao simbol borbe.

Сремац

pre 8 godina

Људина...
Сада разумем због чега је филм тако добар испао... Сталоне није глумио...!

djosa

pre 8 godina

Covek je kralj! apsolutni! To se vidi na njemu..vidi se da je svasta prosao.
Ali u sustini dovoljno je saznanje da je napisao Rokija.
Nisam znao ovo za psa..
:)
Ama kazem kraljina od coveka. Totalna kraljina!

dex

pre 8 godina

Jedan je Slaj....Roki, Rambo, Kobra, filmovi koje i danas rado pogledam....mada najsmesniji mi je bio u duetu sa Dolly Parton u filmu Rhinestone kao kantri pevac. Ziv bio sto godina!

John J Rambo

pre 8 godina

Cudo od coveka! Privilegija je odrastati uz njegove filmove. Posebno bih istakao njegove lekcije iz zivota, a najupecatljivija je iz Rokija 6 kada sinu objasnjava da zivot nije med i mleko, vec se stalno treba boriti. Kada padnes, ustani i nastavi dalje.

Vlada91

pre 8 godina

Ali u Americi ako radis mozes i da zaradis,a u Srbiji mozes samo da prezivljavas.
Surova realnost pred nasim ocima a mi se bavimo ratom u Siriji i Beogradom na vodi,umesto da izadjemo na ulice i trazmo povecanje plata i penzija.

Djolle666

pre 8 godina

Koliko god je los glumac,koliko samo zlatnih malina je dobio,koliko filmova mu je propalo na kraju kada zavrsi karijeru mnogo ce mi nedostajati.Bolje da gledam neke njegove stare filmove nego ove kompjuterski animirane akcije.Slaj i Arnold ikone akcionih filmova za sva vremena,posle njih muk.

markoni

pre 8 godina

Stalone kralj! Ovakve price volim i ovakve ljude postujem (iako su price ponekad malo naduvane price al nema veze) a ne one ''Mama i tata su mi bogati a ja sam neshvacen(a)...

Saša

pre 8 godina

Najači utisak je da je vratio svog vernog pratioca ne pitajući za cenu, kultni film, muzika je 50% filma, jedino mi se ne sviđa Rocky 4 iako najbolja scenografija Ruse su predstavili opet kao negativce i ubice, kao oni se drogiraju a ameri vežbaju cepajući drva, inače fantastičan serijal koji nije trebao da ima nastavak sa Rocky 5, to je već bilo usiljeno zbog ogromnog novca, sporedne uloge takođe iznele film, pozdrav ljubiteljima sedme umetnosti...

vladimir

pre 8 godina

Svaka cast Silvester i hvala na svemu sto si uradio za film,Rocky je bio film.mog detinjstva a i sada ga uvek.pogledam.kad bude na TV_u..Preko trnja do zvezda u bukvalnom smislu

bojan

pre 8 godina

tako sam se i ja namučio u životu....kupim jednu jabuku pa je prodam,kupim dve jabuke pa menjam za tri kiselije pa ih prodam,kupim pet jabuka pa....pa mi baba umre i nasledim stan 100m2 u Bg i vikendicu u Grockoj.... p.s. hoće neko da kupi ovaj scenario za film :)

AlCapone

pre 8 godina

"Čovek nije pristao ni na 500 ni na 1.000 dolara. Na kraju je Stalone platio neverovatnih 15 hiljada dolara da bi ponovo došao do izgubljenog prijatelja."

Vau! Cenim ga kao glumca ali da je toliko covek nisam znao. Svaka cast! Nije zaboravio na svog prijatelje.

Vlada91

pre 8 godina

Ali u Americi ako radis mozes i da zaradis,a u Srbiji mozes samo da prezivljavas.
Surova realnost pred nasim ocima a mi se bavimo ratom u Siriji i Beogradom na vodi,umesto da izadjemo na ulice i trazmo povecanje plata i penzija.

Djolle666

pre 8 godina

Koliko god je los glumac,koliko samo zlatnih malina je dobio,koliko filmova mu je propalo na kraju kada zavrsi karijeru mnogo ce mi nedostajati.Bolje da gledam neke njegove stare filmove nego ove kompjuterski animirane akcije.Slaj i Arnold ikone akcionih filmova za sva vremena,posle njih muk.

lemy

pre 8 godina

pa iskreno,i njegova borba bi bila sjajan scenario jer je stvarno neverovatna,u filmu se prozima malo tog njegovog zivotnog puta,zato je i film ispao dobar jer je pre svega uneo sve svoje emocije iz realnosti,sve poteskoce su se pretocile u glumu i iznedrile stvarno jedan od boljih filmova.

bojan

pre 8 godina

tako sam se i ja namučio u životu....kupim jednu jabuku pa je prodam,kupim dve jabuke pa menjam za tri kiselije pa ih prodam,kupim pet jabuka pa....pa mi baba umre i nasledim stan 100m2 u Bg i vikendicu u Grockoj.... p.s. hoće neko da kupi ovaj scenario za film :)

Сремац

pre 8 godina

Људина...
Сада разумем због чега је филм тако добар испао... Сталоне није глумио...!

joel

pre 8 godina

Stalone je car apsolutni. Nema takvih zvjezda više niti ideja u Holivudu. On je dokaz kako nikad ne treba odustajati. Dobar je scenarista i glumac. Krajem 90ih mislim da je bio pri kraju karijere. Rambo je ušao u legendu kao simbol borbe.

Dragan VG

pre 8 godina

Fascinantna zivotna prica.
Roki je najbolji film u serijalu, iako je paradoksalno najmanje u njega ulozeno, znatno manje nego u preostala 4 dela.
U velikoj meri je lik Rokija Balboe, napravio po svom zivotnom iskustvu, ima dosta slicnosti. Sesti ni ne smatram delom Roki serijala, tako da ga ne bih ni komentarisao.
Od njegovih filmova osim Rokija, svidjaju mi se Rambo, ali samo prvi deo, Uhvati Kartera, Atentatori...

vladimir

pre 8 godina

Svaka cast Silvester i hvala na svemu sto si uradio za film,Rocky je bio film.mog detinjstva a i sada ga uvek.pogledam.kad bude na TV_u..Preko trnja do zvezda u bukvalnom smislu

djosa

pre 8 godina

Covek je kralj! apsolutni! To se vidi na njemu..vidi se da je svasta prosao.
Ali u sustini dovoljno je saznanje da je napisao Rokija.
Nisam znao ovo za psa..
:)
Ama kazem kraljina od coveka. Totalna kraljina!

markoni

pre 8 godina

Stalone kralj! Ovakve price volim i ovakve ljude postujem (iako su price ponekad malo naduvane price al nema veze) a ne one ''Mama i tata su mi bogati a ja sam neshvacen(a)...

Saša

pre 8 godina

Najači utisak je da je vratio svog vernog pratioca ne pitajući za cenu, kultni film, muzika je 50% filma, jedino mi se ne sviđa Rocky 4 iako najbolja scenografija Ruse su predstavili opet kao negativce i ubice, kao oni se drogiraju a ameri vežbaju cepajući drva, inače fantastičan serijal koji nije trebao da ima nastavak sa Rocky 5, to je već bilo usiljeno zbog ogromnog novca, sporedne uloge takođe iznele film, pozdrav ljubiteljima sedme umetnosti...

John J Rambo

pre 8 godina

Cudo od coveka! Privilegija je odrastati uz njegove filmove. Posebno bih istakao njegove lekcije iz zivota, a najupecatljivija je iz Rokija 6 kada sinu objasnjava da zivot nije med i mleko, vec se stalno treba boriti. Kada padnes, ustani i nastavi dalje.

wlayco

pre 8 godina

Treba pogledati na YT film, mislim da se zove real rocky ili slicno koji govori pricu bas o pomenutom Cak Vepneru i Staloneu... Nije dugacak, odvojite vremena, vredi...

dex

pre 8 godina

Jedan je Slaj....Roki, Rambo, Kobra, filmovi koje i danas rado pogledam....mada najsmesniji mi je bio u duetu sa Dolly Parton u filmu Rhinestone kao kantri pevac. Ziv bio sto godina!

Washington

pre 8 godina

Realno ne znam da li bi ikad mogao da prodam svog psa. Ali da mi se desi da to uradim i posle zaradim milione, dao bi par miliona da ga povratim definitivno.

Nemke

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!

kapetan-pera

pre 8 godina

samo jedno da razjasnimo, stalone je glumcina dok je svarci prosek! ovo ne kazem bezveze, stalone osim misica ima i glavu i talenat...

bgdski ckode

pre 8 godina

Od svih njegovih filmova jedino nisam gledao roki-je. Po meni, svi filmovi su mu bolji od rokija. Ali ko sam ja da komentarisem.
(postovanje, 04. oktobar 2015 09:26)

dobro si ti rekao na kraju.

Fan

pre 8 godina

I mene je oduševilo ovo u vezi njegovog psa. Kad sam čitao, mislio sam da ga je odma zaboravio kad ga je prodao - kad na kraju opet je postao njegov. A da je vrhunski glumac, pa to se odavno zna.

Danijela

pre 8 godina

Pored Ramba i Rokija, mene je bukvalno raspametio talentom za komediju - njegova uloga u Oskaru je neprevazidjena! " Step in my antre" p.s. Sjajan casting za taj film

positiveThinker

pre 8 godina

da dodam za psa, i pored velikog iznosa koji je platio novom vlasnuku da bi ga povratio, stalone mu je dao i jedno pojavljivanje u filmu!

trener

pre 8 godina

simke @ zato sto ovde u sad ljude cene po njihovom stvaralastu a ne po materijalnoj situaciji ,da je bio burzuj i napisao los scenario ne bi mu dali ni 10 dolara.

neutralni felsh

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)


ako si od onolike amerike video samo "milione beskucnika", onda alal ti percepcija. njihovo postojanje u tako bogatoj drzavi jeste sramno, ali to ne govori nista o mogucnosti za zaposlenje i uspesan zivot. uostalom, americki san nije zivot u dvorcu, to je zamena teza - nego o mogucnosti da pocnes od nule i zivis pristojno dok radis ono sta volis. ali na pocetku, mora bajo da zavrnes rukave. kao i svuda, jedini je problem sto u srbiji cesto ostanes kratkih rukava. ok, nisi beskucnik, imas neki krov nad glavom, ali si opet deo frustrirane vecine koja nezadovoljstvo svojim u sustini bednim zivotom zeljnim skoro svega pretace u pljuvanje po usyrojstvu sveta, i po ekonomski najprosperitetnijoj zemlji u istoriji covecanstva i njenog modus vivendija: "american dream". zato od suvog drveca ne vidis sumu, a od voljenih ti beskucnika ne vidis sustinu: tamo nije uspeo uglavnom samo onaj ko nije bio dovoljno uporan. probaj to u evropi da uradis, moj majstore, da krenes od nule i razvijas ideje? a kamoli u srbiji? ne, bolje je biti beskucnik u americi nego sam sebe lagati u srbiji. uteha je za slabice. nasao se neki nas "baki sine" do guse u kreditima i cegerom namirnica, zajma od roditelja, da zali american homeless. da nije tuzno bilo bi smesno!

Smile

pre 8 godina

Sirova iskrenost "Ramba" 1. deo ("First Blood") je upečatljiva! "Sam protiv svih" koncept - "Vijetnam" na ulicama malog grada u nekoj američkoj vukojebini... Sa elementima vesterna. Stalone, savršen! Film koji samo muškarci kapiraju!

vince carter

pre 8 godina

Za mene stalone nikad nije bio los glumac,zapravo on i arnold ce zauvek ostati najvece legende i bice pamceni daleko vise nego neki bas vrhunski glumci,stalone ima sjajnu rolu u zemlji policajaca kao i night hawks,ali bolim vecinu njegovic filmova a arnold je itekako pokazao da zna da glumi u njihovom zajednickom filmu exape plan,sto se tice novije generacije moji favoriti su christian bale,tom hardy,hugh jackman,mattew mconahi zbog filmova i uloga ka sto su: american psiho,machinist,prestige,bronson,prisioners,stuart life a backwards,true detective itd.

Lik

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)

Nisi uhvatio suštinu, ti beskućnici su to zato što u pojedinim životnim fazama jednostavno nisu uspeli, pri tome mislim na uspeh srednje klase a ne milioni, kamioni, avioni. S druge strane, srednja klasa živi sasvim solidno i takvih je najviše. Sistem tamo neće da te mazi i pazi bez obzira na tvoju sposobnost, svi imaju šansu i jedino od njih zavisi šta će biti. Prostije rečeno, ko se ne snađe ide na ulicu a ostali žive normalno. Ovde kod nas je obrnuta situacija, nema beskućnika ali zato svi žive bedno, sistem je tako postavljen da je uspeh rezervisan samo za poltrone i retke koji imaju veštine koje nije lako dostići.

zivotni preduzetnik

pre 8 godina

@Nemke
Ok, da ti objasnim, velika vecina tih beskucnika ima ozbiljne psihicke bolesti, najcesce neki oblik sizofrenije i oni ne mogu da rade niti ucestvuju u "americkom snu". Americki zdravstveni i poreski sistem je takav kakav je i najveca vecina njih zavrsi na ulici. Sa druge strane, da su u Svedskoj, bili bi zbrinuti po mentalnim institucijama, ali opet zbog visiokih poreza i socijale u toj Svedskoj ima proporcionalno manje preduzetnistva i ljudi koji su krenuli od nule pa se stvarno obogatili (aka "americki san"). A ko ima srece pa nema sizofreniju ipak do izvesne mere moze da bira da li ce da zivi u Americi, Svedskoj, Rusiji, Kini ili Srbiji - koji god mu sistem vise odgovara. A moze i da se uputi u problematiku pre nego sto ostavi komentar.

bojan

pre 8 godina

tako sam se i ja namučio u životu....kupim jednu jabuku pa je prodam,kupim dve jabuke pa menjam za tri kiselije pa ih prodam,kupim pet jabuka pa....pa mi baba umre i nasledim stan 100m2 u Bg i vikendicu u Grockoj.... p.s. hoće neko da kupi ovaj scenario za film :)

Vlada91

pre 8 godina

Ali u Americi ako radis mozes i da zaradis,a u Srbiji mozes samo da prezivljavas.
Surova realnost pred nasim ocima a mi se bavimo ratom u Siriji i Beogradom na vodi,umesto da izadjemo na ulice i trazmo povecanje plata i penzija.

Nemke

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!

Saša

pre 8 godina

Najači utisak je da je vratio svog vernog pratioca ne pitajući za cenu, kultni film, muzika je 50% filma, jedino mi se ne sviđa Rocky 4 iako najbolja scenografija Ruse su predstavili opet kao negativce i ubice, kao oni se drogiraju a ameri vežbaju cepajući drva, inače fantastičan serijal koji nije trebao da ima nastavak sa Rocky 5, to je već bilo usiljeno zbog ogromnog novca, sporedne uloge takođe iznele film, pozdrav ljubiteljima sedme umetnosti...

Dragan VG

pre 8 godina

Fascinantna zivotna prica.
Roki je najbolji film u serijalu, iako je paradoksalno najmanje u njega ulozeno, znatno manje nego u preostala 4 dela.
U velikoj meri je lik Rokija Balboe, napravio po svom zivotnom iskustvu, ima dosta slicnosti. Sesti ni ne smatram delom Roki serijala, tako da ga ne bih ni komentarisao.
Od njegovih filmova osim Rokija, svidjaju mi se Rambo, ali samo prvi deo, Uhvati Kartera, Atentatori...

Washington

pre 8 godina

Realno ne znam da li bi ikad mogao da prodam svog psa. Ali da mi se desi da to uradim i posle zaradim milione, dao bi par miliona da ga povratim definitivno.

Djolle666

pre 8 godina

Koliko god je los glumac,koliko samo zlatnih malina je dobio,koliko filmova mu je propalo na kraju kada zavrsi karijeru mnogo ce mi nedostajati.Bolje da gledam neke njegove stare filmove nego ove kompjuterski animirane akcije.Slaj i Arnold ikone akcionih filmova za sva vremena,posle njih muk.

bgdski ckode

pre 8 godina

Od svih njegovih filmova jedino nisam gledao roki-je. Po meni, svi filmovi su mu bolji od rokija. Ali ko sam ja da komentarisem.
(postovanje, 04. oktobar 2015 09:26)

dobro si ti rekao na kraju.

vladimir

pre 8 godina

Svaka cast Silvester i hvala na svemu sto si uradio za film,Rocky je bio film.mog detinjstva a i sada ga uvek.pogledam.kad bude na TV_u..Preko trnja do zvezda u bukvalnom smislu

Сремац

pre 8 godina

Људина...
Сада разумем због чега је филм тако добар испао... Сталоне није глумио...!

joel

pre 8 godina

Stalone je car apsolutni. Nema takvih zvjezda više niti ideja u Holivudu. On je dokaz kako nikad ne treba odustajati. Dobar je scenarista i glumac. Krajem 90ih mislim da je bio pri kraju karijere. Rambo je ušao u legendu kao simbol borbe.

wlayco

pre 8 godina

Treba pogledati na YT film, mislim da se zove real rocky ili slicno koji govori pricu bas o pomenutom Cak Vepneru i Staloneu... Nije dugacak, odvojite vremena, vredi...

neutralni felsh

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)


ako si od onolike amerike video samo "milione beskucnika", onda alal ti percepcija. njihovo postojanje u tako bogatoj drzavi jeste sramno, ali to ne govori nista o mogucnosti za zaposlenje i uspesan zivot. uostalom, americki san nije zivot u dvorcu, to je zamena teza - nego o mogucnosti da pocnes od nule i zivis pristojno dok radis ono sta volis. ali na pocetku, mora bajo da zavrnes rukave. kao i svuda, jedini je problem sto u srbiji cesto ostanes kratkih rukava. ok, nisi beskucnik, imas neki krov nad glavom, ali si opet deo frustrirane vecine koja nezadovoljstvo svojim u sustini bednim zivotom zeljnim skoro svega pretace u pljuvanje po usyrojstvu sveta, i po ekonomski najprosperitetnijoj zemlji u istoriji covecanstva i njenog modus vivendija: "american dream". zato od suvog drveca ne vidis sumu, a od voljenih ti beskucnika ne vidis sustinu: tamo nije uspeo uglavnom samo onaj ko nije bio dovoljno uporan. probaj to u evropi da uradis, moj majstore, da krenes od nule i razvijas ideje? a kamoli u srbiji? ne, bolje je biti beskucnik u americi nego sam sebe lagati u srbiji. uteha je za slabice. nasao se neki nas "baki sine" do guse u kreditima i cegerom namirnica, zajma od roditelja, da zali american homeless. da nije tuzno bilo bi smesno!

John J Rambo

pre 8 godina

Cudo od coveka! Privilegija je odrastati uz njegove filmove. Posebno bih istakao njegove lekcije iz zivota, a najupecatljivija je iz Rokija 6 kada sinu objasnjava da zivot nije med i mleko, vec se stalno treba boriti. Kada padnes, ustani i nastavi dalje.

vince carter

pre 8 godina

Za mene stalone nikad nije bio los glumac,zapravo on i arnold ce zauvek ostati najvece legende i bice pamceni daleko vise nego neki bas vrhunski glumci,stalone ima sjajnu rolu u zemlji policajaca kao i night hawks,ali bolim vecinu njegovic filmova a arnold je itekako pokazao da zna da glumi u njihovom zajednickom filmu exape plan,sto se tice novije generacije moji favoriti su christian bale,tom hardy,hugh jackman,mattew mconahi zbog filmova i uloga ka sto su: american psiho,machinist,prestige,bronson,prisioners,stuart life a backwards,true detective itd.

kapetan-pera

pre 8 godina

samo jedno da razjasnimo, stalone je glumcina dok je svarci prosek! ovo ne kazem bezveze, stalone osim misica ima i glavu i talenat...

markoni

pre 8 godina

Stalone kralj! Ovakve price volim i ovakve ljude postujem (iako su price ponekad malo naduvane price al nema veze) a ne one ''Mama i tata su mi bogati a ja sam neshvacen(a)...

dex

pre 8 godina

Jedan je Slaj....Roki, Rambo, Kobra, filmovi koje i danas rado pogledam....mada najsmesniji mi je bio u duetu sa Dolly Parton u filmu Rhinestone kao kantri pevac. Ziv bio sto godina!

AlCapone

pre 8 godina

"Čovek nije pristao ni na 500 ni na 1.000 dolara. Na kraju je Stalone platio neverovatnih 15 hiljada dolara da bi ponovo došao do izgubljenog prijatelja."

Vau! Cenim ga kao glumca ali da je toliko covek nisam znao. Svaka cast! Nije zaboravio na svog prijatelje.

djosa

pre 8 godina

Covek je kralj! apsolutni! To se vidi na njemu..vidi se da je svasta prosao.
Ali u sustini dovoljno je saznanje da je napisao Rokija.
Nisam znao ovo za psa..
:)
Ama kazem kraljina od coveka. Totalna kraljina!

lemy

pre 8 godina

pa iskreno,i njegova borba bi bila sjajan scenario jer je stvarno neverovatna,u filmu se prozima malo tog njegovog zivotnog puta,zato je i film ispao dobar jer je pre svega uneo sve svoje emocije iz realnosti,sve poteskoce su se pretocile u glumu i iznedrile stvarno jedan od boljih filmova.

trener

pre 8 godina

simke @ zato sto ovde u sad ljude cene po njihovom stvaralastu a ne po materijalnoj situaciji ,da je bio burzuj i napisao los scenario ne bi mu dali ni 10 dolara.

Danijela

pre 8 godina

Pored Ramba i Rokija, mene je bukvalno raspametio talentom za komediju - njegova uloga u Oskaru je neprevazidjena! " Step in my antre" p.s. Sjajan casting za taj film

Lik

pre 8 godina

Mrzim te fore; "u americi, svi mogu da rade...samo ako hoce"... Zemlja u kojoj ima na milione beskucnika...ali bukvalno beskucnika koji spavaju po ulicama...neko ce mi reci da oni nece da rade!?!?? Sta, bolje im je na ulici!?!? Manite me tih fora... "American dream"!!!
(Nemke, 04. oktobar 2015 15:40)

Nisi uhvatio suštinu, ti beskućnici su to zato što u pojedinim životnim fazama jednostavno nisu uspeli, pri tome mislim na uspeh srednje klase a ne milioni, kamioni, avioni. S druge strane, srednja klasa živi sasvim solidno i takvih je najviše. Sistem tamo neće da te mazi i pazi bez obzira na tvoju sposobnost, svi imaju šansu i jedino od njih zavisi šta će biti. Prostije rečeno, ko se ne snađe ide na ulicu a ostali žive normalno. Ovde kod nas je obrnuta situacija, nema beskućnika ali zato svi žive bedno, sistem je tako postavljen da je uspeh rezervisan samo za poltrone i retke koji imaju veštine koje nije lako dostići.

Fan

pre 8 godina

I mene je oduševilo ovo u vezi njegovog psa. Kad sam čitao, mislio sam da ga je odma zaboravio kad ga je prodao - kad na kraju opet je postao njegov. A da je vrhunski glumac, pa to se odavno zna.

positiveThinker

pre 8 godina

da dodam za psa, i pored velikog iznosa koji je platio novom vlasnuku da bi ga povratio, stalone mu je dao i jedno pojavljivanje u filmu!

Smile

pre 8 godina

Sirova iskrenost "Ramba" 1. deo ("First Blood") je upečatljiva! "Sam protiv svih" koncept - "Vijetnam" na ulicama malog grada u nekoj američkoj vukojebini... Sa elementima vesterna. Stalone, savršen! Film koji samo muškarci kapiraju!

zivotni preduzetnik

pre 8 godina

@Nemke
Ok, da ti objasnim, velika vecina tih beskucnika ima ozbiljne psihicke bolesti, najcesce neki oblik sizofrenije i oni ne mogu da rade niti ucestvuju u "americkom snu". Americki zdravstveni i poreski sistem je takav kakav je i najveca vecina njih zavrsi na ulici. Sa druge strane, da su u Svedskoj, bili bi zbrinuti po mentalnim institucijama, ali opet zbog visiokih poreza i socijale u toj Svedskoj ima proporcionalno manje preduzetnistva i ljudi koji su krenuli od nule pa se stvarno obogatili (aka "americki san"). A ko ima srece pa nema sizofreniju ipak do izvesne mere moze da bira da li ce da zivi u Americi, Svedskoj, Rusiji, Kini ili Srbiji - koji god mu sistem vise odgovara. A moze i da se uputi u problematiku pre nego sto ostavi komentar.