Recepti

Kako da se odbranite od mirisa iz ugostiteljskih objekata? VIDEO

Vruć burek, kifle, pica ili roštilj. Dok mnogi razmišljaju šta će da prezalogaje, ima i onih sugrađana kojima zbog mirisa iz obližnjih ugostiteljskih objekata nije do jela. Za dim koji im ulazi u stanove nemaju rešenje. Koliko pekare, fast fud restorani, roštiljnice i pečenjare zagađuju vazduh?

Petak, 16.11.2018.

13:30

Izvor: B92

Kako da se odbranite od mirisa iz ugostiteljskih objekata? VIDEO
Foto: Thinkstock

Podeli:

Da li ugostitelji vode računa o zaštiti životne sredine tokom proizvodnje, ko to proverava i kontroliše, smeju li vlasnici ovih lokala da koriste peći na drva i ugalj, u kojoj meri ti objekti emituju štetne gasove i koliko oni utiču na zagađenost? Pitali smo vas da li vam smeta dim iz ugostiteljskih objekata i 75 odsto vas je odgovorilo potvrdno.

Pogledajte šta o ovome imaju da kažu Olivera Topalov, iz Sektora za nadzor i predostrožnost u Ministarstvu zaštite životne sredine, Miloš Švarc, vlasnik stana u centru Beograda, Andrej Šoštarić, odgovorni analitičar laboratorije za vazduh u Gradskom zavodu za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare