- Gastronauti -

Festival "Ukusi Srbije" kod Čikaga: Pečenje, sarmice i još mnogo toga

Festival srpske kulture, običaja, hrane i muzike pod nazivom "Ukus Srbije" biće održan danas i sutra kod srpskog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u naselju Lejk Forest pored Čikaga.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ovaj jubilarni, 15. festival ugostiće srpske folklorne ansamble, pevačke grupe i srpske pevače i orkestre iz Čikaga, a biće održana i izložbe starih zanata.

Neće izostati ni srpski gurmanski specijaliteti kao što su jagnjetina i prasetina sa ražnja, sarma, ćevapi i pljeskavice, ali i pečeni ili kuvani kukuruz. U ponudu će biti srpski kolači i drugi slatkiši. Sve to moće se zaliti srpskim pićima - pivom, vinom ili rakijom koji su za ovu priliku uvezeni iz Srbije.

Naredne subote, 8. septembra, festival se seli do starog hrama Hristovog Vaskrsenja u Čikagu, u okviru kojeg će biti priređena izložba o Nikoli Tesli i Mihailu Pupinu.

Gastronauti

SuperWine 6.0: Vinski spektakl za pamćenje

Nedavno završeni SuperWine salon vina održan u luksuznoj yacht marini Porta Montenegra u Crnoj Gori ugostio je izabrane evropske vinarije i još jednom potvrdio status najatraktivnijeg vinskog događaja jugoistočne Evrope.

Gastronauti utorak 10.07. 13:20
strana 1 od 3 idi na stranu