Recepti

Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Kancelarija za mlade Kikinda, Ekonomsko-trgovinska škola iz Kikinde i organizacija SOS Dečja sela, u restoranu “Rajska oaza” u Kikindi, organizovali su jedinstven događaj pod nazivom “Za istim stolom”.

Sreda, 25.04.2018.

14:35

Izvor: B92

Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Podeli:

Ovo je bila nesvakidašnja prilika da stanovnici Kikinde, pre svega mladi, i izbeglice razgovaraju i uče o kulturi jedni drugih, uz uživanje u odličnoj hrani.

Na trpezi su se našli lokalni specijaliteti, kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog istoka. Recepte su, za potrebe ovog događaja, podelile žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnim centrima koje je Centar za omladinski rad posećivao 2017. i 2018. godine.

*ALT

Pored stručnih kuvara koji su bili zaduženi za pripremu lokalnih i jela sa Bliskog istoka, svoj doprinos ovom događaju dali su i učenici kuvarskog smera Ekonomsko- trgovinske škole Kikinda, koji su svoje umeće podelili sa svojim vršnjacima.

Događaj “Za istim stolom” realizovan je u okviru projekta “Mobilni omladinski klub”, koji podržavaju “Valdern Barns” fondacija i IOGT-NTO pokret iz Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare