- Gastronauti -

Kuhinje sveta - festival koji spaja ukuse i narode

Kuhinje sveta jedinstveni je festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica koij će se održati 20. i 21.4.2018. u hotelu Royal Inn u Beogradu.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Na jednom mestu okupiće se ambasade, proizvođači organskih proizvoda, začina, meda, testenina, vina, sireva, čokolade… Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.

Festival se održava u okviru tradicionalnog beogradskog Festivala zdravlja i podražale su ga mnogobrojne medijske kuće u Srbiji i Bosni i Herzegovini.

"Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za naše zdravlje, zbog toga je festival "Kuhinje sveta" novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog beogradskog festivala zdravlja – rekla je predsednica Festivala zdravlja, doktorka Mirjana Mićović.

Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane: od zrna do trpeze!

Upoznajte nacionalna jela drugih zemalja

Nacionalna jela, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je Festival idealna prilika za ambasade u Srbji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje.

Na Festivalu Kuhinje sveta poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju. Kuhinje sveta je festival koji budi sva čula, ukuse i želje. Tu se jede, uživa i informiše i razvijaju zdravije navike. Recepti se dele i šeruju na društvenim mrežama širom sveta.

Foto: Promo
Foto: Promo

Poznata lica na radionicama i predavanjima Festivala

Ne festivalu Kuhinje sveta predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija. Poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama podržaće ovaj jedinstveni Festival kulinarstva.

Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetsnoti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani i na festivalu će govoriti o isceljujućim svojstvima sirove hrane.Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“ održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva „Zavodljiva kuhinja“.

Temom „505 za dug život“, na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Sva predavanja i radionice su besplatne, kao i ulaz na Festival.

Gastronauti

Deseti Wine Style salon vina

Deseti po redu Wine Style salon vina, godišnji skup najboljih domaćih i regionalnih vinarija, obogaćen vinima iz celog sveta, biće organizovan u subotu 31. marta u hotelu Zira u Beogradu, od 14 do 20 časova.

Gastronauti ponedeljak 26.03. 14:42 Komentara: 0

Vaših pet minuta uz fuziju ukusa

Koliko često na dnevnom nivou zastanete i udaljite se od konstantne jurnjave za svim i svačim i ostavite malo, ali makar malo vremena samo za vas? Da li uopšte imate vremena za tako nešto, od svih obaveze koje vas okružuju? Ipak, razmislite, svakome od nas je potreban predah, svakome od nas je potrebno da se na tren odmori i ostane sam sa svojim mislima, kako biste mogli da uspešno nastavite sa obaveznim dnevnim aktivnostima.

Gastronauti sreda 28.02. 16:10 Komentara: 1
strana 1 od 3 idi na stranu