Recepti

Kuhinje sveta - festival koji spaja ukuse i narode

Kuhinje sveta jedinstveni je festival nacionalnih kuhinja, hrane i opreme za pripremu i serviranje namirnica koij će se održati 20. i 21.4.2018. u hotelu Royal Inn u Beogradu.

Ponedeljak, 26.03.2018.

20:14

Izvor: B92

Kuhinje sveta - festival koji spaja ukuse i narode
Foto: Promo

Podeli:

Na jednom mestu okupiće se ambasade, proizvođači organskih proizvoda, začina, meda, testenina, vina, sireva, čokolade… Na festivalu će se predstaviti i proizvođači posuđa vrhunskog kvaliteta i ekskluzivne opreme za pripremu i serviranje hrane.

Festival se održava u okviru tradicionalnog beogradskog Festivala zdravlja i podražale su ga mnogobrojne medijske kuće u Srbiji i Bosni i Herzegovini.

"Izbor, priprema i čuvanje hrane veoma su važni za naše zdravlje, zbog toga je festival "Kuhinje sveta" novi projekat pokrenut u okviru tradicionalnog beogradskog festivala zdravlja – rekla je predsednica Festivala zdravlja, doktorka Mirjana Mićović.

Festival zaokružuje ceo proces u spremanju hrane: od zrna do trpeze!

Upoznajte nacionalna jela drugih zemalja

Nacionalna jela, način spremanja hrane, kao i namirnice koje se koriste za najpoznatije recepte, predstavljaju svojevrsne brendove svake zemlje. Zbog toga je Festival idealna prilika za ambasade u Srbji da predstave važan deo nacionalne kulture, život i istoriju gastronomije svoje zemlje.

Na Festivalu Kuhinje sveta poznati kuvari spremaće slatka i slana jela i napitke koji najbolje oslikavaju njihovu zemlju. Kuhinje sveta je festival koji budi sva čula, ukuse i želje. Tu se jede, uživa i informiše i razvijaju zdravije navike. Recepti se dele i šeruju na društvenim mrežama širom sveta.

*ALT

Poznata lica na radionicama i predavanjima Festivala

Ne festivalu Kuhinje sveta predstaviće se nekoliko poznatih ličnosti kojima je hrana postala pasija. Poznati blogeri, glumci, novinari i autori emisija o kulinarstvu, blogova, knjiga recepata i kolumni u novinama podržaće ovaj jedinstveni Festival kulinarstva.

Doktorka Maja Volk, profesorka dramaturgije na Fakultetu dramskih umetsnoti u Beogradu, poznata je i po zdravom načinu života i ishrane. Maja je autorka emisije „Sirov život“ i nekoliko knjiga recepata o sirovoj veganskoj hrani i na festivalu će govoriti o isceljujućim svojstvima sirove hrane.Katarina Samardžić, autorka emisije na TV Kitchen „Caty the Cook“ održaće inspirativnu radionicu zanimljivog naziva „Zavodljiva kuhinja“.

Temom „505 za dug život“, na polusatnoj radionici, predstaviće se dr Saša Plećević, anesteziolog i promoter zdravog načina života, poznatiji kao Doktor Feelgood.

Sva predavanja i radionice su besplatne, kao i ulaz na Festival.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare