- Gastronauti -

Amerikanci napravili pivo sa ukusom suzavca / FOTO

Američka pivara "Dogfish Head" poznata je po tome što neretko koristi vrlo zanimljive sastojke u pravljenju piva, u raponu od svinjetine pa do Mesečevih meteora.

Izvor: Thrillist, Nezavisne
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Ovi pivski avantursti su se udružili sa kompanijom "Mace Security International", koja se bavi bezbednišću, i stvorili od imenom "In Your Mace" (engl. mace - buzdovan) a koje ima ukus - suzavca.

"Od ovog piva definitivno će vam utrnuti usta. Jer verovatno niko od vas ni u snu ne bi pomislio da bi suzavac mogao da da dobar ukus pivu", ističu pivari.

Neobično pivo napravljeno je sa bibersprejem, koji je sastojak suzavca, kao jednim od glavnih sastoajka. Ono sadrži i supstancu oleoresin capsicum, aktivni sastojak biberspreja.

"Rad na suzavac pivu je jedna od najzabavnijih saradnji koje smo dosada imali. Jako smo ponosni na kreaciju koju smo napravili sa našim prijateljima iz 'Mace Security'", izjavio je kreator piva Sem Kalagion.

U prodaju će se naći da samo 200 flaša suzavac-piva od 750 mililitara suzavac piva. Pravi ljubitelji piva moći će da probaju i točenu verziju, ali samo u pivari u Miltonu u Delaveru, gde je pivo i prozvedeno.

A post shared by dogfishhead (@dogfishhead) on

Gastronauti

Najbolje vinske karte ex-Yu

Kada je pre šest godina započeta rekonstrukcija kultnog restorana Bevanda u okviru istoimenog hotela u opatijskoj luci, jedna od najvećih želja vlasnika i menadžmenta bila je da unutar samog restorana stvore jedno posebno mesto u kojem će se čuvati i negovati najbolja svetska vina i u kojem će najbolji gosti dobiti poseban tretman.

Gastronauti subota 16.06. 11:12 Komentara: 3
strana 1 od 56 idi na stranu