- Gastronauti -

Sirevi Balkana u beogradskom Domu omladine

Dvodnevni festival sireva "Balkan Cheese Festival" otvoren je u Beogradu, a posetioci će moći da probaju stotine retkih i neobičnih vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Rade Prelić
Foto: Tanjug / Rade Prelić

Posetioci sedmog po redu festivala imaće priliku da u Doma omladine Beograda probaju autohtone vrste sireva Balkana, da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima kao i poslasticama sa sirom, a na festivalu će po prvi put biti predstavljeni i zanatski hlebovi sa sirom.

Na jednom mestu, desetine malih proizvođača iz Srbije i regiona predstavljaju neobične vrste hleba sa tartufima i sirom, rolovani pljevaljski sir sa kajmakom, kao i "patentirane" ljute soseve od "srpske čili" paprike i slatko-ljute sireve sa šumskim pečurkama "made in Serbia".

Ovogodišnja tema festivala je "Italija", a poznati umetnik i izvodnjač kancona i arija Matea obradovao je posetioce, koji su imali priliku da uživaju uz sladoled od sira domaće proizvodnje kao i 100 odsto organski čips sa sirom iz Srbije.

Zainteresovani gosti moći će da učestvuju danas i sutra u radionicama "Uživanje u siru i zdrava ishrana" kao i da nauče da prave pastu na radionici "La pasta italiana".

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike je u nedelju u 18.00 časova u Domu omladine.

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara, što uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača. Radno vreme manifestacije je od 10 do 20 časova.

Gastronauti

Najbolje vinske karte ex-Yu

Kada je pre šest godina započeta rekonstrukcija kultnog restorana Bevanda u okviru istoimenog hotela u opatijskoj luci, jedna od najvećih želja vlasnika i menadžmenta bila je da unutar samog restorana stvore jedno posebno mesto u kojem će se čuvati i negovati najbolja svetska vina i u kojem će najbolji gosti dobiti poseban tretman.

Gastronauti subota 16.06. 11:12 Komentara: 3
strana 1 od 56 idi na stranu