- Gastronauti -

Putuju Srbijom i spremaju hranu za kojom "luduje" celi svet

Dimljeno carsko meso pečeno na otvorenoj vatri, dupli hamburger sa šumskim pečurkama i domaćim sirom i sveže ulovljena pastrmka pečena u lišću deo je primamljive hrane koju možete naučiti da pripremate uz YouTube kanal Almazan Kitchen.

dnevnik.hr
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

"Delimo strast za jednostavne i ukusne recepte koristeći organski napravljene namirnice s dozom srpske tradicionalne kuhinje. Kuvamo na vatri i uglju, mešamo različite tehnike i stilove, ali našu hranu možete pripremiti i u kući", stoji u opisu ovog kanala.

Almazan Kitchen na YouTube-u pokrenut je u maju 2015. godine, a dosad je stekao više od 800 hiljada pratilaca. Hvale ih gledaoci iz celog sveta, koji su podjednako oduševljeni kvalitetom recepata, ali i atmosferom u snimcima.

"Ovo je pornografija za čula,", "Opsednut sam vašim videima i ne mogu da prestanem da ih gledam", "Imate najbolje video tutorijale kuvanja na YouTube-u" samo su neki od komentara koji stižu čak i iz dalekog Brazila.

Iza kanala stoje braća Boban i Aleksandar Almažan iz Paraćina, koji su po struci akademski slikar i lingvista i koji putuju Srbijom snimajući pripremu hrane u prirodi.

Na taj način svojim gledaocima pružaju primamljive prizore hrane koja cvrči na otvorenoj vatri, ali i prirode, uz zvukove poput žubora potoka i crkuta ptica koji doprinose doživljaju.

Među popularnijim receptima s nekoliko stotina hiljada pregleda su oni snimljeni u društvu sove po imenu "Gospodin Remzi" koji "komentariše“ proces termičke obrade, a uvek je spreman i da testira svežinu namirnica.

Gastronauti

Pihtije kakve do sada sigurno niste probali /VIDEO

Majstore srpske kuhinje Ivana Markovića i Filipa Ugrenovića obučavali su najbolji! U prethodnih 11 sepizoda Coca-Cola gastro-serijala “Nezaboravni ukusi Srbije“ obišli su razna srpska sela i mnoge tradicionalne recepte sačuvali od zaborava. U najnovijoj epizodi odlaze u Zaječar, gde će ih Vera Tomić naučiti kako da naprave pihtije od boba, koje će potom i pojednostaviti kako bi stvorili što praktičniji recept za svakodnevnu upotrebu.

Gastronauti ponedeljak 6.11. 14:01 Komentara: 1

Niste probali najegzotičniju srpsku čorbu?! Velika greška

U najnovijem gastro-serijalu Coca Cola "Nezaboravni ukusi Srbije“ pogledajte kako je izgledala Ivanova i Filipova poseta Aleksincu, gde ih je ugostila Violeta, od koje su naučili da prave najegzotičniju čorbu od semenki bundeva. Pogledajte takođe i na koji način je Ivan modernizovao tradicionalnu pripremu ovog jela kako bi se bolje uklopilo u našu savremenu svakodnevicu, a podsetite se i drugih tradicionalnih recepata, te postanite majstor srpske kuhinje.

Gastronauti petak 3.11. 09:30 Komentara: 5
strana 1 od 6 idi na stranu