- Gastronauti -

Slavni kuvar žestoko kritikovao današnje kulinarske trendove

Slavni američki kuvar, gurman, putopisac i autor brojnih TV emisija Entoni Borden naveo je nekoliko modernih jela koja bi trebalo da zaobilazite.

Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Među njima su i mini burgeri od luksuzne kobe govedine.

"Ne postoji veći zločin od toga", kaže Borden. "Ako vidite da restoran na meniju ima male pljeskavice od kobe govedine, odmah izađite. Upravo ste se našli u moru bogatih investitora i ljudi koje ne želite u blizini."

Govoreći o nekim od najpopularnijih jela današnjice, poznati šef komentarisao je, između ostalog i tradiciju branča (obroka između doručka i ručka) i hibridno jelo koje je kombinacija kroasana i krofne poznato kao "kronat" (crounute).

Obrušio se pritom i na, u poslednje vreme, vrlo popularan kulinarski sastojak - ulje od tartufa - i proglasio ga "užasnim".

"To čak nije ni hrana. Jestivo je kao i lubrikant", rekao je Borden i sličnom žestinom prokomentarisao branč, obrok koji mnogi praktikuju vikendom.

Rekao je da je u restoranima to ništa drugo nego ostaci običnog doručka koji koštaju tri puta više.

Deluje da je jedino što mu se sviđa od pomodarskih stvari "kronat".

"Ne jedem mnogo slatkiša, ali kronati su prokleto dobri", zaključio je Borden.

Gastronauti

Roštilj za Ginisa, a nije iz Leskovca

Urugvaj je u nedelju oborio Ginisov rekord u organizovanju najvećeg roštilja na svetu sa ispečenih deset tona mesa i time sa prvog mesta "uklonio" susednu Argentinu koja je skoro deset godina ljubomorno držala tu titulu.

Gastronauti ponedeljak 11.12. 08:38 Komentara: 11
strana 1 od 51 idi na stranu