- Eucerin Leto -

Da alergija ne upropasti letovanje

Crvenilo, svrab, bele piknice i mehurići na koži znak su alergije na na koži, a koji mogu da se pojave već posle svega nekoliko minuta sunčanja. Dosadan i neprijatan svrab i bubuljice mogu bukvalno da vam upropaste letovanje i odmor.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock/SHansche
Foto: Thinkstock/SHansche

Saveti

  • Izbegavajte da se sunčate između 11 i 17 sati
  • Kremu za sunčanje nanosite pre izlaska na sunce
  • Ponovite mazanje kad stignete na plažu i nastavite na svaka dva sata
  • Obavezno se namažite pre ulaska u vodu, ali i kad završite kupanje
  • Nosite šešir s obodom i naočare za sunce
  • Ako se javi alergija sklonite se sa sunca

Sa pojavom prvih znakova alergije moraćete da se sklanjate od sunca, izbegavate dugo kupanje, a onom u sred podne i da ne govorimo.

Poslednjih godina sve je više onih koji se još u proleće, a posebno leti bore sa ovom alergijom. Alergija na sunce se uglavnom javlja po licu i vratu, ali nije isključeno da će se crvenilo pojaviti i na rukama i nogama.

Zbog toga celo telo, a posebno lice treba negovati i mazati kremama koje su namenjene osetljivoj koži, pogotovo ako se izlažete suncu.

Za takvu negu Eucerin® ima posebnu liniju krema koje pružaju visoko efikasnu UV zaštitu. I ne samo to, te kreme pružaju i biološku zaštitu kože. Ova krema je namenjena sprečavanju pojave alergija. Ukoliko se ona redovno koristi sprečiće nastanak i razvoj alergije.

Olakšanje ćete osetiti tako sa Eucerin® Krem-gelom za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 i 50, jer ova krema za sunčanje štiti od alergija na sunce.

Ništa manje nije bitna ni nega kože nakon sunčanja, a pogotovo za one koji imaju osetljivu kožu i koji su skloni alergijama. Koži koja je sklona alergijama, posle sunčanja prijaće Eucerin® Krem-gel posle sunčanja, koji umiruje, hladi i hidrira ovaj najveći organ na ljudskom telu.

I kremu i gel koža brzo da upije, a ne sadrže emulgatore, parfeme i konzervanse.

Eucerin leto | PR

Šta kad koža "popuca"?

Gotovo da nema devojke ni žene na svetu koja se bar jednom u životu nije susrela sa strijama. Samo jedan pogled na njih stvara paniku i pitanja kako ih zaustaviti, ukloniti i makar malo "zamaskirati". Ako ne u pubertetu, tokom rasta, onda će se one sigurno javiti tokom trudnoće.

Eucerin Leto utorak 31.07. 10:04

Da li kosa opada zbog peruti?

Perut pogađa svaku drugu odraslu osobu, a koliko god se trudili, bele ljuspice teško da možete tek tako da sakrijete. Vidljive su u korenu kose, a pogotovo na tamnoj odeći, pa se mnogi osećaju veoma nesigurno zbog perutanja kože glave. Perut podjednako “napada“ i muškarce i žene, a ono što je važno jeste da ovo oboljenje može da se kontroliše, samo je važno da mu otkrijete uzrok.

Eucerin Leto ponedeljak 30.07. 09:59

Da koža "prebrzo"ne ostari

Prekomerno izlaganje suncu neće dovesti samo do crvenila i ozbiljnihih opekotina na koži, već će ona mnogo brže i da stari. Nije sunce naravno jedini razlog zbog kojeg će vaša koža početi brže da stari, to se dešava, između ostalog, i zbog stresa, manjka sna, previše cigareta, alkohola, crvenog mesa...

Eucerin Leto nedelja 22.07. 11:58 Komentara: 4

Naučite da "čitate" oznake na kremama za zaštitu od sunca

Pred nama je još vrelih dana, a mnogi se tek sada pripremaju za letovanje, pa je osim kupovine kupaćeg kostima, novih naočara za sunce, modernog šešira, na spisku sigurno i krema za zaštitu od sunca. Da biste znali koju kremu da kupite, neophodno je i da znate šta sve skraćenice znače i na šta sve treba da obratite pažnju.

Eucerin Leto sreda 18.07. 12:22

Kako do glatkog lica bez ili sa manje bora?

Bore oko očiju, usana i na čelu devojke počinju da primećuju u ranoj mladosti. Iako je tada dovoljno lice negovati običnom kremom, kada uđete u tridesete, potrebno je odabrati onu koja će najbolje odgovarati vašem licu.

Eucerin Leto subota 14.07. 08:37
strana 1 od 2 idi na stranu