- Eucerin Leto -

Da alergija ne upropasti letovanje

Crvenilo, svrab, bele piknice i mehurići na koži znak su alergije na na koži, a koji mogu da se pojave već posle svega nekoliko minuta sunčanja. Dosadan i neprijatan svrab i bubuljice mogu bukvalno da vam upropaste letovanje i odmor.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock/SHansche
Foto: Thinkstock/SHansche

Saveti

  • Izbegavajte da se sunčate između 11 i 17 sati
  • Kremu za sunčanje nanosite pre izlaska na sunce
  • Ponovite mazanje kad stignete na plažu i nastavite na svaka dva sata
  • Obavezno se namažite pre ulaska u vodu, ali i kad završite kupanje
  • Nosite šešir s obodom i naočare za sunce
  • Ako se javi alergija sklonite se sa sunca

Sa pojavom prvih znakova alergije moraćete da se sklanjate od sunca, izbegavate dugo kupanje, a onom u sred podne i da ne govorimo.

Poslednjih godina sve je više onih koji se još u proleće, a posebno leti bore sa ovom alergijom. Alergija na sunce se uglavnom javlja po licu i vratu, ali nije isključeno da će se crvenilo pojaviti i na rukama i nogama.

Zbog toga celo telo, a posebno lice treba negovati i mazati kremama koje su namenjene osetljivoj koži, pogotovo ako se izlažete suncu.

Za takvu negu Eucerin® ima posebnu liniju krema koje pružaju visoko efikasnu UV zaštitu. I ne samo to, te kreme pružaju i biološku zaštitu kože. Ova krema je namenjena sprečavanju pojave alergija. Ukoliko se ona redovno koristi sprečiće nastanak i razvoj alergije.

Olakšanje ćete osetiti tako sa Eucerin® Krem-gelom za zaštitu od sunca i alergija SPF 25 i 50, jer ova krema za sunčanje štiti od alergija na sunce.

Ništa manje nije bitna ni nega kože nakon sunčanja, a pogotovo za one koji imaju osetljivu kožu i koji su skloni alergijama. Koži koja je sklona alergijama, posle sunčanja prijaće Eucerin® Krem-gel posle sunčanja, koji umiruje, hladi i hidrira ovaj najveći organ na ljudskom telu.

I kremu i gel koža brzo da upije, a ne sadrže emulgatore, parfeme i konzervanse.

Eucerin leto | PR

Hidratacijom do meke, glatke i sjajne kože

Suva i zategnuta koža ne samo da nije lepa, već i ona ne može ni da se izbori sa faktorima iz spoljašnje okoline koji je kao takvu lakše "napadaju" i uništavaju. Za meku, blistavu i sjajnu kožu neophodno je njeno redovno hidriranje tokom cele godine, a posebno leti kada je izložena suncu, ali i zimi zbog vetra i hladnoće.

Eucerin Leto utorak 10.07. 10:25 Komentara: 0

Pravilna zaštita od sunca - preparat po meri vaše kože

Leto nam je stiglo, vreme je za odmore i kupanje na moru, a ono što treba da znate je kako na pravi način da se zaštitite od sunca tokom ovog perioda. Dok su se starije generacije “čeličile” na suncu zarad preplanulog tena, danas je poznato da koža treba da se štiti od negativnih efekata sunčevog zračenja.

Eucerin Leto utorak 3.07. 17:17 Komentara: 0