- Dolce vita -

Džeksonova porodica traži 26 milijardi

Porodica Majkla Džeksona tražila je od promotera koncerata, koji je trebalo da se održe 2009. godine, odštetu koja bi pokrila gubitak svih njegovih budućih zarada – impresivnih 26 milijardi funti.

Izvor: nme.com
Podeli

Katrin Džekson, majkla kralja pop, i njegovo troje dece – Prins, Paris i Blenket, traže 6.6 milijardi funti koji bi pokrili gubitak budućih zarada očekivanih posle zakazanih koncerata i njegove iznenadne smrti.

Oni takođe traže i dodatnih 19.8 milijardi funti kao ostatak odštete.

Parnica sa AEG, organizatorima koncerta u O2 areni u Londonu, koji je trebalo da označi Džeksonov veliki povratak, počinje sledećeg meseca.

Džekson je umro u 51. godini u svojoj kući u Los Anđelesu, svega par nedelja pre nego što je trebalo da krene na povratničku turneju. Presuđeno je da je Džekson dobio fatalnu dozu anestetika “propofol” od strane ličnog doktora Konrada Mareja koji je dobio presudu od 2 godine za ubistvo iz nehata.

Iako je upotreba ovog leka ograničena na bolničko lečenje, Džekson je bio iscrpljen od vežbanja za 50 rasprodatih koncerata u Londonu, pa je molio doktora da mu da lek kako bi zaspao, što je ovaj i učinio.

Ljudima koji su kupili karte za ove koncerte, novac je vraćen još 2009. godine.

Očekuje se da će se AEG pozvati na činjenicu da je Džeksonova karijera bila u silaznoj putanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu