- Antitabu -

Ako ste ljubitelj gorke crne kafe, ovo vam se neće svideti...

Osobe koje vole jaku crnu kafu imaju psihopatske karakteristike ličnosti, tvrdi istraživanje objavljeno u magazinu Appetite.

Izvor: B92, Nedeljnik.rs
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Insbruku pokazalo je da se oni koji vole gorak ukus mogu povezati sa psihopatskim ponašanjem.

Najveća korelacija postoji između gorke hrane i "svakodnevnog sadizma", koji su istraživači opisali kao osećaj zadovoljstva kada drugima nanesemo malu količinu bola.

Istraživanje je sprovedeno na više od 1.000 odraslih osoba, od kojih se zahtevao da kažu koje ukuse vole, prenosi Nedeljnik.

Ispitanici su bilio podvrgnuti i testovima ličnosti da bi se ispitalo koje antisocijalne osobine, kao što su sadizam, narcisoidnost ili psihopatija, poseduju.

Ipak, nije samo ukus gorke crne kafe u pitanju, već tu spadaju i rotkvica, celer ili tonik. Oni ljudi koji generalno vole ovakve ukuse, prema rezultatima ovog istraživnja, imaju izražene psihopatske karakteristike ličnosti.

Antitabu

Gde je u Evropi život najbolji za homoseksualce?

Malta je, sudeći prema njenim zakonima, najprijateljskija zemlja prema homoseksualcima u Evropi, Azerbejdžan je najmanje prijateljski a ni članice EU Letonija i Poljska nisu mnogo bolje, pokazao je novi godišnji izveštaj Rejnbou Evropa nevladine organizacije Llga-Evropa.

Antitabu sreda 16.05. 14:18 Komentara: 40

Zbog srpskog zaboravljaju svoj maternji jezik: Problem je rešiv

Zašto veliki deo romske populacije u Srbiji i dalje živi na margini? Hoće li i kada će doći bolje sutra za Rome? Osim standardnih, tu se nazire i jedan novi problem – mladi Romi ne znaju svoj maternji jezik. Tragajući za odgovorima, ekipa „Exploziva“ razgovarala je sa meštanima sela Korman kod Kragujevca i shvatila da rešenje postoji. Pogledajte u prilogu o čemu se radi.

Antitabu ponedeljak 7.05. 10:00 Komentara: 29
strana 1 od 2 idi na stranu