Gej TV spot šokirao Crnu Goru

Sporni spot projekta "U redu je biti drugačiji!" prikazuje grupu mladića koji prate prenos fudbalske utakmice, a nakon postignutog gola, dvojica od njih slave poljupcem.

Izvor: vijesti.me

Sreda, 23.11.2011.

13:12

Default images

Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa LGBT Forum Progresom, a uz podršku Kanadske ambasade kroz projekat "U redu je biti drugačiji!", je snimio TV spot "Mi smo dio ekipe!" koji na do sada najradikalniji način afirmiše LGBT prava u Crnoj Gori, direktno se obraćajući grupaciji koja ima najveći stepen otpora prema primeni ovih prava.

Cilj projekta "U redu je biti drugačiji!", jeste da se kroz čitav niz aktivnosti doprinese izgradnji kulture ljudskih prava i održivog demokratskog društva, kroz jačanje društvenih kapaciteta u promociji LGBT prava i antidiskriminacionih politika.

"Smatrali smo da je takav koncept najbolji odgovor na snažno ukorenjene predrasude u društvu u kojem živimo, a u kojem su LGBT osobe još uvek prepoznate kao pojava protiv koje se treba boriti, porodična sramota ili bolesnici", saopšteno je iz Centar za građansko obrazovanje uoči premijere spota "Mi smo dio ekipe!".

"Kultura ljudskih prava još ne stanuje u Crnoj Gori. Na svakom od nas jeste da to promenimo, i da učinimo da ona ipak uđe u svojoj punoći u naše društvo”, rekla je izvršna direktorka CGO Daliborka Uljarević.

Prema njenim rečima, postoje teme koje nisu popularne, a obaveza svih građana koji se ne osećaju kao diskriminisane manjine jeste da se te teme otvaraju.

"Zbog nas, koliko i zbog njih. Jer nikad ne znate da li ćete vi sami sutra biti neka manjina kojoj treba podrška i ohrabrenje", zaključila je Uljarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: