Da li biste varale da je to prihvatljivo?

Svi smo odgajani sa pretpostavkom da je brak monogamna institucija, međutim Den Savidž, stručnjak za ljubav i seks,opovrgava tu činjenicu.

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2011.

21:00

Default images

“Greška koju heteroseksualci prave je nametanje monogamije muškarcima, a od njih se to nikad nije očekivalo.
Oni su imali konkubine, ljubavnice i prostitutke, dok nije odlučeno da brak treba da bude zajednica u kojoj se poštuju jednakost i fer pravila.

Feministička revolucija, koja se sa ženskih prava proširila i na muška, nekako je dovela do zatvaranja tog ventila u kojem su muškarci uživali i brak je postao katastrofa,” rekao je Den Savidž.

Tokom istorije izgleda da monogamija nije bila toliko važna, kao što je danas slučaj.

Edvard VII, kralj Engleske, imao je mnogo ljubavnica: njegova žena, kraljica Aleksandra, je bila svesna toga, ali se nije bunila. Čak se i u Bibliji spominju konkubine Davida i Solomona; da ne spominjemo kulture koje se cele baziraju na poligamiji.

Interesantno je zapitati se da li bi žene dozvolile muževima da imaju ljubavnice, ako bi i one imale pravo na isto. U idealnom svetu pripadnici oba pola bili bi slobodni da švrljaju sa strane ili ne; kako god se dogovore da njihova veza treba da funkcioniše.

Međutim, problem sa seksom je što nije jednostavan: ako vaša žena spava sa nekim drugim, možete se osećati ljubomornim ili izdanim. Znanje da i vi možete da odete i uradite isto sa ljubavnicom, vam verovatno neće pomoći da se osećate bolje.

Ta situacija, pritom, potpuno deromantizuje ideju braka. Ako osobe u braku mogu da spavaju sa bilo kim, onda brak označava više praktičnih aranžmana: neko sa kim će se kupiti kuća, neko sa kim će se podizati deca... Ali možda to i ne mora da bude loša stvar.

Dakle, evo pitanja za dame: da li biste imale afere, da je to društveno prihvatljivo?

Kada bismo se vratili 100 godina unazad, mogle biste da imate ljubavnike i afere, baš kao i vaš muž ili dečko; da li biste želele to?

Foto: Roland Darby / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: