"Investiraćemo energiju, snagu i novac": Program društvene odgovornosti kompanije A1 Srbija VIDEO

Kompanija A1 Srbija uložiće u narednom periodu 10 miliona dinara u tri ključne oblasti društva u Srbiji koje su najviše pogođene pandemijom kovida 19.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

10:59

Foto: Promo

U kakvom svetu želite da živite - čiste reke, čist vazduh, svet u kojem je obrazovanje i znanje dece i nastavnika na prvom mestu? Možda društvo u kome je mentalno zdravlje stvar javnog zdravlja i u kojem su građani ti koji će pokrenuti promene.

"Možemo napraviti takav svet, i treba" - poruka je programa društvene odgovornosti koji je organizovala kompanija A1, sa sloganom "Svet kakav želim".

"Investiraćemo energiju, snagu i pare, za početak 10 miliona dinara, da potražimo projekte u Srbiji koji će stvarno napraviti taj svet malo boljim", kaže za TV Prva Dejan Turk, direktor A1 Srbija i A1 Slovenija, i dodaje da su do sada bili specifični problemi, naročito u oblasti ekologije, problemi obrazovanja i javnog zdravstva.

Ovu akciju na onlajn panelu podržali su i stručnjaci za pomenute oblasti, kao i oni pojedinci koji su kilometre svoje empatije donirali drugima i pomogli deci koja boluju od raka.

"Moja logika je bila ako jedno dete dobije pomoć kakva je potrebna, to je već više nego nula. Na kraju smo zaista skupili taj kilometar i imali smo preko 7 hiljada ljudi koji su se uključili i odjeknulo je. Čak i oni koji se nisu aktivno uključili, počeli su malo da razmišljaju o tome i to je već nešto", ističe Tamara Kojić, nezavisna konsultantkinja, pokretačica inicijative rok kamp za devojčice i kilometar kose.

Pravac u kome će se usmeriti pomoć kompanije A1 odnosi se na posledice pandemije koja je, između ostalog, dovela do pogoršanja psihičkog i mentalnog zdravlja građana i unela promene u domenu obrazovanja.

"Sada je ceo proces učenja posredovan kroz tehnologiju, odeljenske zajednice su postale vajber grupe, i sam sistem je pod velikim pritiskom, kao i nastavnici, roditelji i đaci", kaže Petar Laušević, koordinator edukativnih projekata entra za promociju nauke i istraživač u Institutu "Vinča".

Promene su se desile u svim segmentima društva, ali kako kaže Anđelka Grujičić lekarka i specijalistkinja socijalne medicine, ono što je značajno kada govorimo o mentalnom zdravlju jeste da smo svi podložni tom problemu, i svi smo, pre ili kasnije, ciljna grupa da nas zadesi neki takav problem.

Više o akciji kompanije A1 pogledajte u video-prilogu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: