Pacijenti u agoniji; Bolnica poslala obaveštenje: Postoji mogućnost da su zaraženi HIV-om

Veliki broj pacijenata u bolnici Sejlem, koja se nalazi u Masačusetsu, možda su bili izloženi virusima hepatitisa B, hepatitisa C i HIV-a.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako još uvek nije potvrđena infekcija među obolelima, većina pacijenata trenutno preživljava agoniju.

Kako ABC njuz piše, pozivajući se na saopštenje bolnice, skoro 450 pacijenata koji su bili podvrgnuti endoskopskim procedurama tokom dvogodišnjeg perioda možda je bilo izloženo gorenavedenim virusima.

Bolnica Sejlem je saopštila da su pacijenti možda ovome bili izloženi tokom intravenske primene lekova "na način koji nije u skladu sa najboljom praksom“. Uprava je ranije ove godine saznala za incidente, ispravila je praksu i obavestila timove za kvalitet usluge i kontrolu infekcija.

Bolnički zvaničnici nisu otkrili više detalja o tome kako je došlo do izlaganja ili koje su mere preduzete da bi se sprečili slični problemi.

Iako bolnica Sejlem navodi da je utvrđeno "da je rizik od infekcije pacijenata od ovog događaja izuzetno nizak“, ljudi su u panici.

Svim pacijentima koji su možda bili izloženi infekciji obezbeđeno je besplatno testiranje i podrška, navodi se u saopštenju bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu