Preminuo francuski virusolog Lik Montanje – smatrao da je kovid 19 napravljen namerno

Poznati francuski virusolog Lik Montanje preminuo je danas u 89. godini, u američkoj bolnici u Neiju na Seni u zapadnom pariskom predgrađu.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2022.

19:44

Preminuo francuski virusolog Lik Montanje – smatrao da je kovid 19 napravljen namerno
Foto:EPA/ Mourad Balti Touati

Montanje je dobitnik Nobelove nagrade za medicinu zbog otkrića virusa side sa grupom naučnika.

Neposredno po izbijanju pandemije koronavirusa, Montanje je dao ekskluzivni intervju za "Novosti" u kome je, između ostalog, istakao da je kovid 19 proizveo čovek i da je on najverovatnije procurio iz laboratorije prilikom eksperimenata.

Poručio je i da u budućnosti treba izbeći slične greške.

Predvideo je tada, takođe, da će priroda preuzeti stvari u svoje ruke, da će virus napraviti mnogo mutacija i na taj način se samouništiti.

Zalagao se za zdrav način života i poručio je još tada da bi voleo da zbog toga upozna Novaka Đokovića, a rekao je i da je veliki obožavalac Nikole Tesle.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: