Ruska nazalna vakcina protiv koronavirusa štiti 6 meseci

Vakcinacija nazalnom vakcinom protiv koronavirusa biće na šest meseci, ne češće, izjavio je direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 29.10.2021.

13:41

Ruska nazalna vakcina protiv koronavirusa štiti 6 meseci
Ilustracija Foto: Shutterstock/NiE Project

„Ovo pitanje je još potrebno izučiti, ali u svakom slučaju, vakcinacija neće biti češća od jednom u šest meseci, možda i ređe“, rekao je Gincburg za Sputnjik.

On je ranije rekao da će imunizacija vakcinom sputnjik V, a zatim i revakcinacija nazalnim preparatom verovatno obezbediti potpunu zaštitu ne samo od teškog toka kovida 19, već i od zaraze koronom.

Sredinom oktobra je Ministarstvo zdravlja Rusije dozvolilo klinička ispitivanja nazalne vakcine protiv koronavirusa koju je napravio centar „Gamaleja“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: