"Više ima smisla da vam buster doza bude kao prve dve"

"Amerikanci mogu da izaberu buster dozu koja se razlikuje od prvobitne dve doze, ali je moja preporuka da se drže prvobitne vakcine", izjavio je danas vodeći imunolog u SAD i šef medicinskog savetničkog tima Bele kuće Entoni Fauči.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 22.10.2021.

14:18

Foto:EPA/STEFANI REYNOLDS / POOL

"Generalno, preporučujemo da uzmete buster dozu koja je ista kao ona koju ste dobili", kazao je Fauči u intervjuu za CNN, preneo je Rojters.

Dr Fauči: Moramo svi zajedno da se saberemo ili ćemo nastaviti da patimo

On je dodao da ipak "iz ovih ili onih razloga, možete, kao što kažemo, da miksujete doze", dodao je Fauči.

Američki Centri za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) saopštili su u četvrtak da ljudi koji su primili vakcinu kompanija Moderna ili Džonson i Džonson mogu da biraju drugu dozu umesto originalne.

Preporuka je otvorila mogućnost za primaoce vakcine kompanije Džonson i Džonson da prime dozu Fajzera ili Moderne, koje su se pokazale da pružaju veću zaštitu u raznim studijama.

"Sada možete da mešate vakcine, ali generalno, više ima smisla da vam buster doza bude kao prve dve", smatra Fauči.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: