Prijavite lekare koji ne preporučuju vakcinu – preko Vajbera

Od danas je aktivan broj telefona 064 88 11 405 preko kojeg možete da prijavite lekare koji bez konkretnog opravdanog medicinskog razloga ne preporučuju vakcinaciju pacijenata.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Od početka epidemije u Srbiji su registrovana 1.031.283 slučaja koronavirusa, a preminulo je 8.946 osoba. Procenat smrtnosti je 0,87 odsto. Ukupno je testirano 5.943.113 uzoraka.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.786 novih slučajeva koronavirusa od 22.710 testiranih uzoraka.

I dalje je najvažnija poruka lekara – poštujte preventivne mere i vakcinišite se. U Srbiju je stigla nova količina "Fajzerove" vakcine – 121.680 doza. Svih vakcina ima dovoljno, a jedino sveobuhvatnijom imunizacijom virus može da se stavi pod kontrolu.

A da je epidemijska situacija u našoj zemlji i dalje veoma ozbiljna upozorava i podatak da u najvećoj kovid bolnici u zemlji u Batajnici više nema mesta.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da građani na broj telefona 064 88 11 405 putem aplikacije Vajber mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja biće procesuirane pred sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara, saopštava Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu