Želi da postane doktor, ali mu je za izlečenje od teške bolesti potrebna pomoć VIDEO

Za Dušana Jakšića, sakuplja novac za odlazak i boravak u Izrael, neophodno je poslati 775 na 3030, ukupna suma koja je potrebna je 500.000 evra.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli

Dva puta je jedva punoletni Dušan Jakšić uspeo da se izbori sa strašnom bolešću. Imao je svega 13 godina kad su otkrili da ima Juingov sarkom, pa je osmi razred završio na odeljenju Instituta onkologije i radiologije.

Ništa ga nije sprečilo da ne postane odličan učenik, pa čak ni kada mu se 2018. godine bolest obnovila.

I tada je uspeo da je savlada. Ali, sada se tumor opet pojavio. Potrebna mu je pomoć da i ovog puta izađe na kraj s njom i da ostvari svoj san - da postane lekar i pomaže drugima koji pate od bolesti.

Mladić, po imenu Dušan Jakšić, je primao hemioterapiju zbog većeg broja tumora koje ima na plućima. Terapija mu je, kako kaže, sada promenjena i nada se da će ona dati najbolje moguće rezultate.

Sada se sakuplja novac za odlazak i boravak u Izrael, neophodno je poslati 775 na 3030, ukupna suma koja je potrebna je 500.000 evra.

Toliko novac je neophodan jer lečenje u Izraelu iziskuje troškove, dolaska i boravka pored troškova terapije i same operacije.

"Voleo bih da budem doktor jednog dana, završio sam samo srednju školu, sada zbog zdravlja moram da napravim pauzu. Jedino što me drži svo ovo vreme su zapravo moji prijatelji i porodica, bez njihove podrške ne bih moga o da uspem", rekao je on za TV Prva.

Dodaje i da mu komentari prolaznika koji ga prepoznaju sa postera i televizije takođe ohrabruju i da mu enormno znače.

Opšinije u video prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu