Sanofi odustaje od mRNK vakcine protiv kovida, praviće proteinsku

Francuska farmaceutska kompanija Sanofi odustala je od planova o proizvodnji svoje vakcine protiv kovida 19 zasnovane na mRNK, zbog dominantne tržišne uloge korporativnog saveza Biontek/Fajzera i Moderne u borbi protiv pandemije, saopšteno je danas iz pariske uprave te kompanije.

Zdravlje

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.09.2021.

10:49

Default images
Foto:EPA/ DEDI SINUHAJI

Ova francuska farmaceutska grupa će se umesto toga usredsrediti na napore sa britanskim partnerom Glakso Smit Klajn da se na tržište izbaci konvencionalna vakcina protiv kovida 19 zasnovana na proteinima, koja se masovno testira, javlja Rojters.

Gde je najlakše zaraziti se koronom?

Odluka o prekidu kliničkog razvoja mRNK vakcine Sanofija doneta je uprkos pozitivnim rezultatima prve i druge faze kliničkih ispitivanja koja su danas objavljena i u kojima je potvrđeno da ova vakcina podstiče snažnu imunološku reakciju.

Šekler o Moderninoj vakcini: Koncentracija RNK veća nego kod Fajzerove, može kao treća doza

Iz Sanofija poručuju da su rezultati kliničkih istraživanja podstrek da se mRNK tehnologija ubuduće koristi za izradu vakcina protiv gripa i drugih bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: